Aktív témák
-
cornail
csendes tag
Erről a különbségről leveleztem a Ramiris Asus-os felelősével:
'''... - az Asus oldala sajnos nem ad tájékoztatást arról, hogy az A8JC jelzésű notebook-ot milyen fordulatszámú merevlemezzel szállítják. Más forrásokból azt hallottam 4200 rpm. Ez esetben van ennél a modellnél olyan típus, aminél a merevlemez fordulatszáma 5400 rpm? ''
Válasz:
''Az A8JC-H028-asban már 5400-as a HDD.''
Ez lehet tehát egy különbség....
A TSST DVD-író sztem megosztja a társadalmat, egy részüknek nincs túl sok gondja vele (bár ez lehet azért van, mert nem gyötrik meg nagyon dvd írással, vagy épp olyan lemezt használnak vele, amit pont szeret, így nem jönnek elő a hiányosságok...). Az a bizonyos másik rész pedig a halálba kívánja ezt a márkát. Én az utóbbihoz tartozom. 3 hetet szervízelték már a gépemet, mert sz@r volt az ODD-je,és ugyanolyan sz@rt raktak be azután is (néhány írott dvd-t be se olvas, írásnál az esetek kb felében Nero ''Data Verification failed'' üzenettel búcsút int a lemeznek). Van itt a fórumban 1-2 kolléga, aki már maratoni köröket futott az NSE Hungáriánál TSST szervíz ügyében.
Szóval az, hogy milyen ODD-t kapsz bele, az én olvasatomban vmiféle véletlenszerű folyamat. Először is, bizonyos típusoknál nem is mindig TSST megy bele (hallottam már LG-ről és Matshitáról is!), de ha mégis az, ott is lehet, épp olyat fogsz ki, ami műxik.
Vagy vmi f0st@licskát, mint az enyém
Csak a teljesség kedvéért: a szervíz közölte velem, garanciális cserénél se építenek be más meghajtót, mint ''amit a gyártó előír'' (=vagyis nálam a TSST-t), még akkor se, ha én megveszem bontatlanul és odaadom, hogy szereljék bele (mert az ''idegen anyag''). Ezután azt tanácsolták, ha sz@r, használjak külső usb2-es házzal vmi asztali IDE-s írót.
Ennyi. No comment.
Ha a két márka közül el kéne döntenem, melyik a jobb, egyértelműen a Pioneer. -
cornail
csendes tag
Megjött a gépem NSE-től kb 2,5 hét után. Asus A6Tc. TSST meghajtó csere, kaptam bele egy ugyanolyan sz@rt. De már nem tudom tovább nélkülözni a gépet, meg elfogyott a türelmem is, legfeljebb majd beszerzek egy külső usb2-es házat + egy jóravaló NEC írót.
Mellesleg kinéz egy éjszakai memtest is. XP meglepett egy gyanús memória-hibaüzenettel...
Asus bek@phatja, már bocsánat. De hát mit lehet tenni, ezt dobta a gép... -
cornail
csendes tag
válasz
Maffya1 #3377 üzenetére
Lehet, h megoldódik firmware frissítéssel, HA le lehet tölteni hozzá firmware-t...
Nekem TS-L632D drive-om van, ehhez a SamsungODD-től nem lehet letölteni új firmwaret...
A vicc az, h a TSST products oldalán fenn van az író és ott az áll, támogatja a LiveUpdate technológiát... namármost, feltelepítettem a TSST LiveUpdate progiját, ami lelkesen kiírta, h nem talált kompatibilis írót a gépben. No comment.
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
Írtam a hivatalos Asus supportnak, hogy van-e lehetőség arra, h a TSST meghajtó garanciális cseréjénél mást rakjanak bele...
Íme a válasz:
''I'm afraid we can not change other ODD for you, if we do this, your laptop may encounter many compatible problems, so we can not do it for you. Beg your understanding. Wish you have a nice day.''
Compatible problems? Először is, meg kéne tanulni angolul ott Sanghaj-ban (onnan jött a levél, Deco Liu-tól..) Másodszor meg magyarázza el valaki, hogy mitől lesznek a gépemnek ''kompatibilis problémái'', ha más márkájú ODD kerül bele?? Mintha kívülről a slim drive-ok nem tök ugyanolyanok lennének (mondjuk az előlapot leszámítva, de sok esetben manapság már annak a cseréje se gond), szabványos be- és kimenetekkel. Vagy tévedek?
Erre csak azt tudom mondani: anyád. Kezd kicsit elegem lenni Asus-ékból... azt hittem, mivel azon kevesek közé tartoznak, akik nem mással (Quanta, Compal, ...) gyártatják a gépeiket, talán vmi házon belüli normális minőségellenőrzésre számíthatok, de asszem eléggé elvétettem a melódiát. -
cornail
csendes tag
Bocs, de nem értem, mit akarsz ezzel mondani....
Nem vettem egyelőre asztali írót, de ha vennék, tudnám használni (9 éve kezdtem egy 2x-es Panasonic CD-íróval és azóta volt egy pár ODD-m). Azt javasolta, ha nem megy a laptopé vagy vegyek egy külső usb2.0-s írót, vagy fogjak egy IDE írót és pakoljam bele egy külső házba (de hát abból is akkor egy külső usb-s író lesz voltaképpen, most azon ne kezdjünk el vitázni, melyik az olcsóbb). Nem tom mi ezzel a baj.
Remélem Ausztiában több szerencséd lesz és normálisabban állnak hozzá a szervízben a kérdéshez... -
cornail
csendes tag
Van rá esély, h vmi fos dvd-írót kapsz bele, mint mi egy páran (TSST), és a szervíz se fog segíteni Rajtad. Szóval készülj fel, ha szeretnél rajt normálisan dvd-t (cd-t) írni, egy külső usb2.0 ház + asztali író v. usb2.0-s író lesz a barátod...
Mondjuk nem az Asus az egyetlen, aki sz@r írókat szerel a gépeibe.
(OFF: Toshiba Tecra kézikönyvében pl fehéren-feketén le volt írva, h milyen írók kerülhetnek a gépbe, TEAC, Matsushita, NEC volt a felhozatalban.... vhogy annak pl a kézikönyve gondosabb munkának tűnt számomra. Az Asus-éban ilyen nem volt feltüntetve, a magyar útmutatóban pl ű-k helyett jobbára csak négyzeteket láttam.
Ez most télleg szubjektív, de az ilyen vhogy növeli az ember érzését, h ''itt tré munkát végeztek''.
Ugyanakkor azt is meg kell említenem, néhány design dologban (portok elhelyezése pl) szvsz jó munkát végeztek az Asus mérnökei. Hogy aztán a belében milyen minőségű a többi anyag... nem tom).
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
válasz
cornail #3267 üzenetére
Beszéltem az NSE Hungária ügyfélszolgálatával, onnan kapcsoltak egy szervízest...
Ő azt mondta, h csere esetén ők csak azt tudják beleszerelni, ami épp raktáron van nekik, ezt teljesen változó, havonta-félévente épp amilyen típust küldenek nekik Asusék. Tehát kvázi random, h milyen fog belekerülni. Más optikai meghajtó garanciális beszerelését nem vállalják. Javasolta, h ha nem vagyok megelégedve a DVD-íróval, használjak külső USB-set.
Egyébként rossz szavam nem lehet rájuk, korrektek és készségesek voltak, legalábbis így telefonon keresztül.
Asusnak egy nagy feketepont, h nem bír egységesen vmi minőségi dvd-írót belerakni a gépeibe... -
cornail
csendes tag
Megnéztem az összes papírt, kézikönyvet, sehol nem voltak explicite felsorolva a CRU-k.
HDD-re és CPU-ra (egyes modelleken az is cserélhet) aszondta, h annak a végfelhasználó általi cseréje a garancia elvesztéséhez vezet (a HDD-t kicsit furcsállom, na mind1).
DVD-írót nehezen hinném, h CRU: nemrég cseréltem az öreg Toshiba laptopomban optikai meghajtót és biza az egészet szét kellett szednem hozzá (hivatalos Toshiba szétszerelési útmutatót követtem). Nem hiszem, h ez sokkal másképp lenne manapság is (a meghajtók legalábbis nem változtak sokat, és ha már csak azt a pici és érzékeny rézvezetékekkel tarkított műanyagfóliát nézem, amivel az optikai meghajtó a noti alaplapjához csatlakozik, hát azt nem bíznám a konzjúmerre...).
Mindenesetre utánajárok NSE-nél, kicsit megdolgozom őket feszítővassal meg hegesztőpisztollyal.... -
cornail
csendes tag
Megkérdeztem NSE-t, ha én veszek egy általam favorizált (mondjuk NEC) slim dvd-írót, és azzal együtt beadom a laptopom hozzájuk -mivel ők az egyetlen garanciális szervíz Mo.-n -, ki tudják-e cserélni a TSST írót arra úgy, h az ne okozzon garanciavesztést?
Válasz: NEM, garancia mellett ők csak azt építhetik be, amit Asus előír.
Erre enyhén szólva felment a pumpám...
Ez mindenhol így működik??? -
cornail
csendes tag
Emberek, TSST átok engem is utólért. Philips CD-t nem tudott megírni, utána azt írta ki többedszerre is, h üres, persze az asztali NEC nem tudott már rá írni. A Memorex CD-t, amit megírt, megnéztem Nero CD/DVD-Speeddel, összehasonlítva egy 8 éves karcos TDK írott CD-vel, a TDK jobb állapotban volt mit az öt perce TSST-vel megírt Memorex. No comment.
A DVD-vel se jártam jobban, Nero CD/DVD-Speed szerint a NEC meghajtómnak ott is sok helyen gondjai voltak az olvasásával, szal szar minőségben írta meg azt is.
Elküldtem NSE-nek, most malmozhatok 2 hétig... Rá lehet beszélni őket, h ne TSST írót rakjanak bele cserénél? -
cornail
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vettem egy Asus A6Tc AP010 gépet (lásd alul).
Eddigi tapasztalataim:
SEBESSÉG:
(Power4 Gear-ben Super Performance mellett)
- a turion x2-eset eddig csak Everesttel benchmarkoltam, a teszt eredmények (a zárójeles értékek a Core Duo T2500-as értékei Everest szerint):
* CPU Queen: 3082 (3122)
* CPU PhotoWorxx: 14964 (14275)
* CPU ZLib: 18116 (24532)
* FPU Julia: 1924 (2228)
* FPU Mandel: 2939 (2973)
* FPU SinJulia: 1671 (2192)
- GPU GeForce Go 7300-as, 3DMark 2001 10333 pont. CS:Source 30-55 fps közötti értékeket produkált de_dust2 pályán, Fraps-szel mérve. Video Stress is 45-50 fps körüli értéket adott (DX 9 módban 45 körülit, DX 8.1 módban vmivel 50 felett). Nem vok vérbeli játékos, nekem megfelel.
- ez most csak amolyan szubjektív vélemény, de tényleg gyors a gép válaszideje akkor is, ha sok alkamazást futtatok (GIMPShop, Total Commander másolás, 3-4 Firefox ablak nyitva, MSN Messenger) és kapcsolgatok közöttük.
HŐMÉRSÉKLET, HANGOSSÁG:
- Spire Pacific Breeze noti-hűtő mellett (alul felpolcolva, 2 venti fújja alacsony fordulatszámon) CS:Source-oztam fél óráig, utána Everesttel néztem a hőmérsékletértékeket, GPU 70 fok alatt, HDD kevesebb, mint 50 °C.
- most épp nem megy a noti hűtő, csak fel van polcolva, különösebbb process nem fut (csak a szokásosak, tűzfal, antivírus, msn, stb.). így a vinyó: 43 fok, GPU 60, GPU környezete 49, CPU mag1 53, mag2 40, alaplap 45.
- eddig maga a notebook hűtője sose volt zavaróan hangos, bár a külső notihűtő mellett ez érthető is, anélkül még nem néztem
MINŐSÉG:
- a kijelzője ColorShine, számomra abszolút nem vészes a tükröződése, igaz eddig olyan helyen használtam, ahol nem a hátam mögött sütött a Nap. A színei élénkek, a kijelző fényerejéről pontos adatot nem tok, de éjszaka tök sötétben is simán elég volt.
A háttérvilágítás ránézésre egyenletes, az alsú peremén kicsit fényesebb.
A zsanérok feszesek, nem volt bajom velük eddig.
- nem recseg-ropog sehol, a műanyaga nem éri el egy ThinkPad minőségét, de nem kókány. Kijelző fedele csak alig egy kicsit hajlik be, ha nyomásnak van kitéve.
- bill. számomra kényelmes
- webcam képe az eddigi legszebb, amit láttam (1,3 MPx) (mondjuk eddigi webcamjaim mind a 10k alatti kategóriából valók voltak), kis fényerő mellett se lett zajos a kép
- belső hangszórók igyekeznek térhatású hangot adni, de labdába persze nem rúgnak egy normális külső hangfal mellett
- TSST iróval eddig nem írtam, olvasásnál a NEC-cel írott DVD-met kóstolgatta 4-5 másodpercig, aztán sikeresen megette... sztem a ''szokásos'' TSST minőség lehet
- WLAN modullal sikerült a szomszéd wireless routeres hálózatára rácsatlakoznom
- hozzáadott Asus egér az alján található matrica tanúsága szerint Logitech
- a hozzádaott hordtáska szvsz nem különösebben elegáns, de a funkciójának megfelel. A csatok nagy része fém rajt (2 műa. csupán, aminek hajolnia kell).
Amit hiányoltam eddig (igazából semmi komoly):
- előtelepített OS nem volt rajt... ez kicsit meglepett az elején, de aztán rájöttem, h a Ramirises árlistán se volt feltüntetve. (mellesleg nincs magyarországon vmi olyan rendelet, h a gépeket csak előtelepített OS-sel lehet szállítani? vagy rosszul emléxem?)
- nincs külső hangerőszabályozó potméter
- Fn és Ctrl bill. felcserélve (Fn kívül), na ezt még szokni kell. CS-ben nem szerencsés.
- Email gombot és a bejövő leveleket jelző ledet nem tom hogyan lehetne GMailhez szoktatni...
Ha akad még vmi infó, folytatom. Akit érdekel a gép, kérdezzen nyugodtan. -
cornail
csendes tag
Budapesten hol érdemes Asus notikat megnézni? (ahol nagy a kiállított választék + meg lehet tapizni őket)
-
cornail
csendes tag
Az Asus A6M-Q024 és az A6Tc-AP010 (mind2 Turion 64 X2, 512MB DDRII, 80 GB HDD, stb.) közötti árkülönbség magyarázható szerintetek csak a Go 6100 helyetti Go 7300-zal??
Vagy minőségben is ennyivel előbbrébb van az A6Tc?
-
cornail
csendes tag
Cibet71, Te milyen GPU-hőmérsékleteket mérsz az A6T-den? Olvastam vmelyik külföldi fórumban, h a FEAR 90 °C fok körüli GPU-hőmérséklet csiholt ki a masinából... egy kicsit aggasztónak hangzik ez számomra... normális dolog ez? HDD hőmérséklet?
Gondolkozom, h Toshiba Tecra A7-108-at v Asus A6T AP008-at vegyek. Mit gondoltok, megbízhatósát, minőség, ill. időtállóság szempontjából melyik jobb választás?
Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest