- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
Aktív témák
-
shteer
titán
nem olyan jó mint az inteles mobil procik
weheheheheeeeee...
Everest 3.50 Photoworxx test:
Core 2 Duo T5600 (Merom) 1,86GHz: 13096 pont
Turion X2 T50 1,6GHz: 15404 pont
meg arról a fogyasztás-dologról is el lehetne beszélgetni, de sztem ne kezdjünk ebben a topikban AMD vs Intel flood-ot
én amúgy asztaliban vok Intel-párti -
Herbali
tag
Nekem AMD-m van. Keveset fogyaszt (25 Watt) ezáltal nem melegszik. Nem is lehet hallani a ventillátort benne.
Az inteles mobil Celeron (ha már mobil procit említettél) nem képes szabályozni az órajelét ezáltal melegszik és gyakrabban magasabb fordulatra kapcsol a ventije is. Tehát hangosabb. (Igaz ez nem Centrino)
A konkurenciája a Sempron viszont képes minderre. Ha már mobil egy proci akkor legyen energiatakarékos nem? -
Zanik
addikt
Nem tudom Bat! alatt hogy lehetne megoldani?! A lényeg az lenne, hogy a program jelet küldjön az ATKACPI drivernek! Tulajdonképpen ez a chkmail sem csinál mást, csak kiolvassa a registryből hogy van-e olvasatlan e-mail, és úgy kapcsolja fel a ledet!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
De ehhez a Bat!-nek a beállításainál kéne körülnézni, hogy támogatja-e ezt, de szerintem nem!
Amúgy meg rájöttem mekkora nagy hülyeség egyáltalán ez a e-mail jelző LED! Ahhoz, hogy kijelezze az érkező mailt a gépnek és a kliensnek is menni kell, akkor meg úgyis ott ülök a előtte és és a Tbird egy kis felvillanó üzenettel jelez, tehát a kis kék villogó tk. felesleges (nem tudom StandBy-ban müxik-e?) -
Imy
veterán
Szia!
Pucold ki (szétszed, és belülről kifujat), Nekem is ugyanez van, és egy év alatt a headpipe rácsok 1/á-át ellepte a por, ott nem tudott levegőt kifujni... Elvileg 60 foknál kapcsol 3000rpm-re, 55-nél visszaveszi 2200rpm-re...
amugy nekem a procihőmérséklet 53-58 fok közöt van állandóan....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
-
J97
tag
No ezaz! Hogy hogy tudom bebizonyítani, hogy nem nálunk tört be a kijelző! Eddig nem sikerült!
Már futottunk jópár kört a szervízzel! Elég reménytelennek látszik!
Utána néztem az LCD panelnak! LG.PHILIPS LP150X08 panel van benne!
Esetleg vki nem tudja, hogy az LG asztali TFT monitoraiban ezzel kompatibilis-e a panel? -
hzcs
senior tag
Az enyém kinnt volt hollandoknál, kicserélték tsst ts-l532m-re. Végre írt, és jól. Olvasni nem szeretett, ezért átírtam a biosát egy moddolt Toshiba biosra. Most kopp-kopp jól működik, bár az olvasás néha furcsa dolgokat művel.
De ír, és nagyrészt olvas is
Kíváncsi leszek meddig bírja, ha jól számolom, ez az 5. íróm
Verbatim, TDK, Arita lemezekkel próbálva. Amivel 1x gond volt: TDK DVD-RW, de második írásnál jó volt.
[Szerkesztve] -
Enjoy
addikt
Nah, azt gondoltam h egy usb-s vagy pcmcia-s bluetooth behelyezésével nem történik semmi mert arra vanna a foglalatok! de nekem vki olyant kamuzott, h van a notiban egy olyan foglalat, ami csak úgy lehet elérni, h ha leszedik a hátulját! Ebből kifolyólag akartam megtudni, h van-e ilyen, és hogy garivesztéssel jár-e! de akkor úgynézki , h csak kamuzott a gyerek!
Ha nincs ilyen akkor már egyértelműn USB-set veszek, mivel azok egyrészt olcsóbban, meg sztem gyorsabban tudnak külden/fogadni fájl-t!
de azért köszi srácok
Kövi hétvégén lesz egy bios frissítés! az a progi elég hozzá, ami a CD-jén volt?(winflash, vagy vmi ilyesmi) vagy melyik progit szoktátok ti használni? -
hpszi
tag
video RAM
hát nekem fixre veszi (128MB) (A6R B002)
de más bajom is van:
hetente többször is kékHalálra fagyja magát, leginkább az Opera böngészés közben (főleg a hülye JavaSriptes oldalak miatt)
és azt mondja, hogy az ati3duag.dll állította le
- volt valakinek ilyen gondja?
- mi fagyaszthatja?
- Opera
- driver
- (video)RAM -
dr_ace
aktív tag
tegnap felnyomtam az ubuntut és meg is volt egyből az első probléma: nem ismeri fel a beépített wlant (ami egyébként asus gyártmány). van erre vkinek ötlete? úgy hallottam hogy az asus gépek és a linux driverek az két külön világ, de remélem nem kell teljesen lemondanom az ubunturól
pls help
(a6u-5040-ről van szó) -
dr_ace
aktív tag
Almos asszem rokonlélekre leltem benned
én eddig suset és uhut próbáltam, de tényleg csak kipróbálás szintjén, nem használtam huzamosabb ideig egyiket sem (2-3 napot max). most énis az ubuntut akarom feltenni és szintén egy asus gépre
és ha minden működik akkor ezt szeretném bevezetni tartós használatra...
segíthetnénk egymásnak ha tudunk
mod: áttettem az egészet off-ba mert leesett h ez nem a linux topik
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Szia!
Álmodni lehet, én is szoktam sok szép, elérhetetlen dologról
A lényeg, hogy Asus nem tekinti a linuxot támogatandó oprendszernek, így tőlük semmi drivert, software-t nem fogsz tudni letölteni a linuxodhoz. Szomorú, de ez van
Akkor hol találsz
- drivert: a linux kernelben, google segítségével patchek, modulok fellelhetők, de van olyan eszköz, amit jelenleg nem fogsz tudni használni (pl. webcam)
- utilityt: a disztribúciód csomagjai között, és a google barát itt is segít
Ha írsz konkrétumot, mit szeretnél, akkor lesz konkrét válasz is
Sorban:
- PowerGear: nem tudom mi ez, ha megmondod mit tud, ajánlunk linuxos megfelelőt, ha van, illetve tudunk róla
- touchpad ki/bekapcsolás egy gomb által: kernelbe acpi támogatás + acpid daemon + xfree86-driver-synaptics
- ha van asus acpi támogatás, akkor a wifi radio kikapcsolása csak ennyi:
echo 0 > /proc/acpi/asus/wled, bekapcs: echo 1 > /proc/acpi/asus/wled
Aztán ezt hozzárendelheted egy gombhoz vagy amihez akarod
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
gsx_zsozso
csendes tag
Kösz a segítséget !
Megtaláltam az ISO fájlt amivel a HDD-t lehet tesztelni, és talált sector hibát a vinyón,lehet hogy ez a probléma ?!
Az ASUS szervizt melyik számon érdemes keresni, mert ahogy néztem van egypár !
Egyébként én is csalódtam egy kicsit az ASUS-ban jó minőséget adó korrekt cégnek gondoltam, ha az ember kiad valamire több mint 200000 forintot elvárná, hogy ne legyen vele gondja. Bár gondolom ők is beszállítói alkatrészekből épitkeznek, ugyhogy nem biztos hogy minden felelőség az ASUS-t terheli !
CSá! -
jani0625
aktív tag
nagyjából én is ugyanennyi cuccot hordok egy samsonite hockenheim táskában, nagyon jó és még egy csomó minden elférne benne, többek közt a jegyzeteim azon részét melyet útközben elő akarok venni az is abba teszem, sztem nagyon nagy és nagyon jó minőségű, csúszásgátlós vállpánt, fémcsatos stb
kicsit így már valóban nehéz, ennyi cuccal de nem számít, erősödök legalább
remélem hogy az nse fog más íróra is cserélni mint tsst-re. még nem írtam nekik de már nagyon érik -
Louis Gara
tag
Látod ez lehet, viszont én az előző íróim munkáját soha sem ellenőriztem a scandisk-el, lehet azok is hibásak, de vissza olvasta.
A másik, hogy az első dvd amit irtam azt leellenőriztem volt néhány sárga pöty, de az ott helyezkedő fájlokat simán beolvasta.
Nem igazán értek hozzá, csak remélem, hogy nem lesz vele gond, de ha igen, sztem kicserélik és az nem TSST-lesz. Okos cég gyorsan tanul...remélem -
hzcs
senior tag
Gari elég. Ha kéne a számla, igencsak nagy gondban lennék. Szériaszám meg semmi sincs rajta, de talán a gép típusa se, de arra nem esküszök meg. Atesóm neve van rajt, az is hibásan
Hát a szóközt is meg kéne nézetnem, mert néha nehezen reagál.
FW-t biztos nem frissítek.
Hol van olyan üzlet neten, ahol körül lehetne nézni slim írók ügyében? Magyar kéne. -
RudiG
tag
nekem ezt a kérdéses állapotú régen megírt,de nem sokszor használt PRINCO DVD-t 0.05x ösen is olvassa
, de néha felugrik 0.012x -re....lehet,hogy a DVD szar, madj megnézem másik gépben is,ha tudom.
Nekem TSST. Asszem amit itthon vettem abban olyan Matsu izé volt...az is nézett néha...na mind1. Egyébként sztem beolvassa ez a dolgokat amit lehet, csak max nem elsőre.
Alkalmazni kell a nem olvassa kiveszem és visszarakom cselt.És ezt addig kell ismételni amig müxik. Mondjuk volt olyan,h megcsináltam 5x és semmi, aztán fél óra múlva megint és elsőre ment... -
RudiG
tag
Igen, az nagyon pozitív lenne(már a visszahívás).
Tényleg, az nagyon jó lenne, ha összegyűjtenénk egy két olyan érvet mely a szervíz számára is efogadható, és részünkről bizonyítható.
Most lehet, hogy a DVD-k szarok,de mintha az asztali gépem beolvasta volna őket és játszott is volna belőlük vmt, vagy mondta,h szar v vm,de ez sajna beolvasás után általában halál. -
Louis Gara
tag
Én hazafelé sétálva kb 1,5km-es szakaszon, kertes övezetben 4-5 elég erős jelet fogtam a keresővel
BME-t csak azért említettem, mert gondolom azért mindenki tudja, hogy hol van, de a linket oldalról elég sok hasznos infot lehet megtudni. Asszem nyitok egy topicot is, bár lehet, hogy van. -
RudiG
tag
Nagyon sok ilyen hely van,aránylag kedvező feltételekkel, azaz mindenhol van valami akció.Amit én tudok az a cetelem bank a MediaMarkt-ban és a Saturnban, de van asszem Budapestbank is vhol.... macropolis,notebook.hu <ezeken a helyeken tuti van, de érdemes máshol is körülnézni.
ASUSék egyébként sztem nem tehetnek róla, csak nem számítottak rá, hogy mindenki az ő gépeik után kapkod majd...
[Szerkesztve] -
Louies
aktív tag
Hi! És nem tudod meg mondani, hogy kb. Mikora lesz az országban. Én Debrecenben vagyok és itt a nagykerekben sincs.
Azt hol látad hogy a ramirisnek van A6R-B002-je
HI VALAKI ha tud ehez a modelhez hasonlot akkor várom a tanácsokat. Jeverész Programozásra használnám,meg 1-2 film talán. Na meg az is fontos, hogy strapabiró legyen. (1szóval SZ...t nem akkarok. ) Kb 250e van rá
Köszike
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Azé' mer a notebook hordozásra van kitalálva. És nem mindegy hogy 3kilós cuccot cipelsz magaddal vagy másfél kilósat. Meg az sem hogy feleannyi helyen elfér mint a másik.
Ha valaki nem akarja rendszeresen hurcolni a notiját, akkor vegyen 17''-at is, ha akar.
De amint egy kicsit is előtérbe kerül a mobilitás, én nem gondolkodnék 15''-ban sem.. -
jani0625
aktív tag
már én is ezt fogom asszem csinálni, tegnap este ha beléptem a saját profilomba mindig lefagyott ugyanazzal a hibával amit írtam , másik profilba be tudtam lépni,de ott is küldte a hibajelentéseket csak nem fagyott meg.
viszont az xp-m csak sp1es, úgyhogy még azt is le kell töltenem hozzá, vagy lehethogy meg is van a telepítője a d partíción
azért köszi -
DeimoS
csendes tag
Complex, Veszprém. Egy haveromnak hozattuk, de még a múlt héten le lett foglalva, de ne aggódj lesz még és remélhetőleg csak olcsóbban
. A Ramiris (iris.hu) oldalán fenn van a teljes árlista.
AMD Power:
Ez 3d tempóban következetesen a 4edét, 5ödét viszi az A6Vamnak, szerintem alapfelbontásban még jáccogatni is lehet veleEgyébként szinte pont ojan is mint az ahatvéa, csak a bekapcsolasmentes cd-lejátszás vezérlői hiányoznak meg a tvkimenet.
-
Dr. Akula
félisten
Én voltam.
Aki lemaradt róla, itt a link:
DHModTool: [link].
ATI Mobility Catalyst (most épp 5.11-es) pedig itten: [link].
Nekem jelenleg a Mobility Catalyst van fenn, eddig jó. Régebben (1.5 évig) használtam az asztali Catalystot DHModToollal, az is teljesen jó volt (nameg akkor még nem is létezett Mobility Catalyst). Utóbbi előnye hogy mindig a legfrissebb drivert tudod használni, nem kell megvárni míg lesz belőle Mobility is, ugyanakkor nemtom a Mobilitynek vannak-e extra tulajdonságai (energiatakarékosság pl) ami az asztalinak nem.
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
sztem ne csak nézegess. rendelésre biztos tudnak neked hozni akár A3H-t is (disztribútornál már árlistában van, tehát valszeg rendelhető kiskernél)
bökj ki 1 esetleg 2 modellt, és hívj fel 2-3 boltot, hogy mikorra tudják hozni.
ők nagyon gyorsan megnézik a disztribútor készletét, és megmondják, hogy van-e, mennyiért, és mikorra. -
jakobkacsa
senior tag
A3L kifutó termék, helyette/lecserélve az A3H sorozat lesz/van (852 -> 910, és DDR2), egyéb specekben ugyanaz a noti (Celeron-M [Banias], Intel hálózati vezérlő, stb.)
picit kevesebbet fogyaszt, picit talán többe kerül az újabb technológiák miatt
vagy: lesz/van A3A (A3H Centrinos változata) és A3V 64MB-os X700-zal - megfelelő felárral, persze
RAMot pedig bármikor lehet garvesztés nélkül belerakni -
torbit
tag
Megnéztem, tényleg magától változtatja a memória méretét használattól függően...
Filmnézés közben már 10MB-ot használt!
Van valakinek tapasztalata, hogy ezel az Intel Extreme Graphic kártyák mit is tudnak valójában?
Játékot még nem raktam fel a gépre, de néhány stratégia érdekelne, pl. Age of Empires 3, Pirates 3. Ezeket vajon bírja úgy, hogy élvezhető legyen még a játék? -
Almos
aktív tag
Ok, hülyeséget írtam..
Tehát a BIOSban azt mutatta az eladó srác, hogy sikerült berakni a plusz memóriát... Ott lehet is látni, hogy a videó alapból lefoglal 8MB-t. A task ikon pedig a videókártya/chipset gyártójának a drivere lesz, az én estemeben ez az Intel Extrem Graphics 2 ikonja. Itt meg tudom nézni hogy 8 és 64 MB közötti értéket foglalhat le a rendszememórából a videó, és automatikusan foglal annyit, amennyi éppen kell, ugyanis alaphelyzetben 7 MB-t foglal, videózás közben most az előbb felment 11-re.
Valójában csak arra gyúrok, hogy egy oldalon csak az én hozzászólásaim szerepeljenek -
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen házat vegyek?
- Gamepad
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest