- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
misi111 #1298 üzenetére
Most komolyan, azért vetted, hogy naponta háromszor nézegesd, esett-e az akku kapacitás? Ahogy a Cocnutbattery is mutatja, mindkettő kicsit a gyári érték fölé van lőve. Ennyi. Le kell sz_rni, hogy mi van odaírva, használd. Az akku egy folyamatosan és elkerülhetetlenül elhasználódó alkatrész, ez ellen nem tudsz tenni.
-
válasz
misi111 #1294 üzenetére
Lehet a következő 6 hónapban egy %-t sem fog csökkeni. Kár ezt figyelgetni..
ProMax akksija alapból nagyobb kapacitással bír és később mozdul el 100%-ról vszeg. Plusz ahogy tudom ez csak tájékoztató jellegű, megnézted gépen is a ciklust, kapacitást??
Használd a telefont, ha drasztikusan csökken évek múlva úgyis feltűnik. Az hogy 90, vagy 100.. édesmindegy -
misi111
tag
Sziasztok. Valaki járt már hasonlóan hogy nincs 2 hónapos a pro maxom, de már ment le 1 %- ot az akksi kapacitásból.?? A 14 pro maxom fél éves de még mindig 100-on van.
berágat eladom a picsába.? -
xhege
veterán
Fura egyébként, mert egy ideje figyeltem a készletinfót a Yettelnél. Mostanság nincs elérhető Pro Max. Viszont személyesen bementem szerdán és mondtam, hogy szeretnék. Kérdezték milyen színűt, és ma délután elvileg hozza az MPL.
-
-
soko70
aktív tag
A kijelző, sajnos a COVID után állandóan leszakadt a retinám és szilikon olaj van benne, nagyon érzékeny a villodzásra. A másikhoz képest jobban kezeli a fényeket, nagyon érzékeny vagyok minden ilyesmire. Lehet másnak láthatatlan nekem nem. Egyébként van S23U is, de attól mindig fáj a fejem, nem is használom. A kamera előrelépés, saját teszt alapján látható eléggé a különbség. Nekem tetszik a némító gomb, hogy választható a funkció gomb beállítása. Könnyebb, szerintem a hangszórón is csiszoltak. Nem bántam meg egyáltalán. Olvasgattam, hogy kipróbálják aztán visszaküldik. Kinek, hogy.
-
soko70
aktív tag
Sziasztok, gondoltam jelzem, hogy itt vagyok egy szép kék színűvel. 14 Pro max volt, kövezzenek meg, de szerintem nem kis különbség van a kettő között.
-
Joachim21
őstag
válasz
ForRedGlory #1279 üzenetére
Nincs pénz, szarul élünk...
-
Stofy
csendes tag
válasz
ForRedGlory #1275 üzenetére
Ami mára úgy tűnik, hogy el is fogyott, egyik 256GB-os szín sincs készleten.
-
Luser2000
addikt
Szeptember 15-én 16:03-kor adtam le az Í-sztájlnál egy igényt iPhone 15 Pro 128GB – kék titán (Cikkszám: MTV03SX/A) készülékre. Ma kaptam értesítést, hogy erősítsem meg az előjegyzést. Muhaha...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csak közben jelzem, hogy original Apple USB-C- Jack átalakítóval azonnal működik a vezetékes, jack dugóval ellátott fejesek.
Az előbb szállította ki a UPS.
-
ForRedGlory
félisten
Na, aki a Telekomtól vásárolna 15 Pro Maxot natúr titán színben (256-os), nem kell annyira sietnie, hogy elkapkodják, mert rengeteg van raktáron belőle.
-
Dzsosy
senior tag
válasz
mindthecrap #1272 üzenetére
Nálam pl. a Huawei Mate 20 Pro gyári 40 W-os töltőjével nem kezd semmit a telefon. Mintha be sem dugnám. Mondjuk ezt a töltőt a Nintendo Switchem sem fogadja el minden esetben, de azért max a 3. vagy 4. próbálkozásra az hajlandó tölteni vele.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Stauffenberg #1262 üzenetére
Nekem a 14 pro max (most adtam el) [link] még mindig 100%-on volt tavaly szeptember óta, pedig komolyan, hogy az mit kapott töltésileg napi szinten az kész káosz volt. Irodában, autóban, otthon mindennap összevissza volt töltve. Szóval, ez a százalék kijelzés a legnagyobb baromság a cég részéről.
Kíváncsi vagyok a 15 pro max jövőre milyen lesz, mert azt is ugyanígy használom. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#96147968 #1255 üzenetére
Az én 14 Pro Max-em 12 hónaposan 87%-osnak mondja magát, de ez nem igazán látszik az üzemidőn. Az egy teljes rejtély, hogy mi alapján állapítja meg ezeket az értékeket, valószínűleg teljes bullshit az egész.
Amúgy az Apple vállalása az, hogy 500 ciklus alatt legfeljebb 80%-ig eshet a teljesítmény a névleges kapacitáshoz képest. Ez azt jelenti 25 ciklus alatt kéne 1%-ot esnie és akkor a gyártó szerint a még belefér a normálisba (de a degradáció nem ennyire lineáris).
Én nem aggódnék ezen és nem nézegetném.
-
válasz
#96147968 #1255 üzenetére
Nem érdemes foglakozni vele, sosem volt jó a kijelzés. Van, hogy túl sokáig áll egy számon, utána meg hetek alatt esik többet, mert aktualizálja magát. 100%-on is ha sokáig van, max azért, mert gyárilag kicsit fölé van lőve a kapacitás, de nem mindegyiknél, kiszámíthatatlan az egész.
-
törölt tag
Sziasztok!
1 hónapja vásároltam én is 15 Pro Maxot, a mai napon kíváncsiságból megnéztem az akku állapotát és 99%-on van már csak, a ciklus számláló pedig 32-t mutat, ez mennyire normális? Előzőleg 14 PM volt és az 8 hónap után esett 99%ra. -
Sanci789
aktív tag
Üdv. Ha az apple store-ból rendelek, akkor az 3 vagy csak 1 év garanciás?
-
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok,
Mi a különbség a Spigen Glas. tR Ez Fit [link] és a EZ Fit Full cover [link] között? Az utóbbi tényleg lefedi az egész kijelzőt? Mert ahogyan hallom az előbbi nem teljesen. Ráadásul ahogyan látom a full coveren van egy fekete keret körben, amit valahol olvastam, hogy talán kitakar a kijelzőből.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Harmadik féltől származó minőségi cucc, usb-c-jack átalakító nem működik, csak az apple terméke?
-
surgery
senior tag
válasz
Stauffenberg #1237 üzenetére
Ezek a Spigen tokok nagyon jók és minőségileg is rendben vannak én is mindig ultra hybrid crystal tokot használok. Amellett hogy véd is annyira nem lesz nagyobb a telefon.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #1237 üzenetére
Én is utálom a tokokat, de egyelőre nem merem pucéran használni a telefont... pedig nagyon szeretném
-
Stauffenberg
nagyúr
Annyira jó fóliák vannak manapság, én azt nem hagynám ki, már csak azért sem, mert inkább az szedjen össze mikrokarcokat, mint a pőre kijelző és gyakorlatilag észrevétlen, hogy fent van-e a telefonon.
A tok meg egyéni dolog, van barátom aki biztosítás miatt nem félti a telefont leejtés esetére sem, mert gyűlöli a tapintásukat és ha már szép a telefon, nem akarja bebugyolálni. Én nem vagyok ennyire szabados gondolkozású...
De mindig valami arany középutat keresek abban, hogy egy tok ne legyen túl vastag, de valami alap ejtés védelem legyen benne. Most éppen ezt használom mert sárgulás ellenállást is ígérnek (meglátjuk): [link]
-
madgie
titán
válasz
migabi24 #1232 üzenetére
Véletlenül se vedd támadásnak, inkább csak egy gondolatmenet, hogy amennyit elb@szunk tokokra, fóliákra, ezt próbáljuk, azt vesszük, ez nem jó, az nem jó... lassan simán kiadná egy AC+ és akkor nem kell bebugyolálni a telefont.
Aztán meg az van, hogy hiába gondoltam én is ezt, kötöttem meg a 15 Pro-ra az AC+-t, mégsem merem levenni az üvegfóliát, tokot
(mer' mivan, ha a gyerek pont az első nap összetöri) -
atirag
őstag
madkiller :
migabi24 :
Köszönöm mindkettőtöknek a spiegen ajánlást! -
madkiller
őstag
+1 Spigen Ez Fit HD, ezelőtt én sem használtam fóliát vagyis 1-2x próbára, de max 1 hónap után mindig repültek. A sima műanyag fólia tapintása nem volt, olyan a színek sem voltak olyanok a kijelzőn. Volt öngyógyítós, na annak volt a legrosszabb a tapintása. Aztán uv lámpával felhelyezett üveg. Az vastag volt esésre repedt, tört le a széléből stb. Sokáig nem is használtam inkább fóliát. Erre ezt feltettem szept 25en nagyon baba. Vékony üveg, olyan mintha nem is lenne rajt semmi. Tapintásra csúszós, mint az új telefonkijelzo, mert oleofob bevonat van rajt és ezért száraz ronggyal le tudod törölni az ujjlenyomatokat. Ejtésre nem törik. Kopogtatásra is olyan, mintha a telefon kijelzőjét kopogtatnád. Színek sem változtak.
-
atirag
őstag
Üdv. Fóliát szeretnék venni,de telefon kijelzője annyira jól csúszik és nem tudom van e ilyen minőségű fólia. Használ valaki olyat ami hasonlóan viselkedik mint a gyári üveg?
-
törölt tag
Hivatalosan nem lehet szabadon rakosgatni.
Nem hivatalosan lehet szórakozni láthatatlan widgetekkel, ikonokkal vannak ilyen appok. App nélkül shortcuts sufni barkácsolással, poénból most az előbb csináltam egy “üres” sort a példa kedvéért:
Ezek ilyen fekete háttéren, fekete ikonos, semmit nem csináló, üres szóközökkel láthatatlan nevű duplikált shortcut parancsok. 😂
Arra jó lehet legfelülre tenni és akkor lejjebb tolja az ikonrácsot, hogy könnyebben elérd, oldalra kitolni egy oszlopot, ilyesmi. Nem hiszem fogok ezzel szórakozni.Amúgy a gyári widgeteknél ellentmondás, hogy a megszokott Today View nézetben nincs ott a nevük ami így jó, viszont amióta lehet a home screenre is rakni, ott csak névvel együtt teszi ki. Naptár, időjárás esetében különösen bután néz ki. Mintha kimennék a konyhába és a hűtőre ráírnám hűtő, hogy biztosan tudjam mi az. 😀 Ezért nem is használom home screenen a widgeteket, csak a régi megszokott helyen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
icecave #1227 üzenetére
Kivéve ha van következő oldal, akkor nem kell fullig tölteni ikonokkal az előzőt. Persze ez rajta nem segít. Apró tipp, hogy "átlátszó" widgetekkel lejjebb lehet hozni az ikonokat. Csak ott fog lebegni a semmiben a widget neve. Én inkább valami hasznosat tennék a felső sorokba.
-
moordavid
aktív tag
Még mindig megbízhatóan hozza bőven az egy nap üzemidőt, még mindig nem akar melegedni, még mindig kiválóan teljesít egy hónap után is. Ha valaki tartana az üzemidő pletykáktól melegedés gate-től nyugi, minden frankó
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Az megoldható hogy 8 ikon és egy widget esetén úgy helyezzem el ezeket a képernyőn ahogy szeretném ? Ne pedig fentről lefelé haladjunk ?
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem próbáltam ezt a shortcutot, mert ha én ProRAW-t lövök, azért teszem mert szerkeszteni akarom még a fotót a saját szájízemre. Csak tudtam, hogy van és a ProRAW már alapbeállításon sincs úgy szarrá élesítve, így akinek ez a baja, de szerkeszteni nem akar, annak jó ez így.
-
nVIPER
senior tag
válasz
Stauffenberg #1215 üzenetére
Ez engem is érdekel. Hogy is kell ezt beállítani? Van esetleg linked hozzá?
-
Reverting
őstag
Hi... Aki a 80%-os toltesi opciot valasztotta, az meg tudja mondani kb hany toltes utan tolja fel "kenyszerbol" 100%-ra?
-
GALARDO
addikt
válasz
LurkerSheik #1208 üzenetére
Detto, én S23 Ultra előtt 13 pro maxot használtam. Kb semmit nem veszek észre.
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #1215 üzenetére
Így van igen
Szerintem tájképek esetén borzasztóan hasznos.
-
Jaded
őstag
Annyit nem ér hogy konvertálgassam. Nem rossz, de a 11PM-é “élethűbb”.
De ki tudja hogy a kijelző amin nézed, mennyire szól bele abba, amit látsz. Mondom, elégedett vagyok, van előrelépés, de azért mégsem 100%. -
xhege
veterán
-
moordavid
aktív tag
válasz
LurkerSheik #1208 üzenetére
Én sima, nem pro 11ről költöztem kb egy hónapja 15pro-ra. Kicsit szebb a kijelző, kicsit jobb a kamera, hangyányival fluidabb az egyébként is fluid rendszer. 4 generációt plusz egy kategóriát váltva nem érzem azt a nagy magic-et, ez is csak egy qrva megbízható, atomstabil mindenes. Ez most minden szarkazmus nélkül mondom: tök elégedett is vagyok
-
Üdv a klubban!
Nekem is megérkezett 2 hónap várakozás után a 15 Pro Max fehér, este pedig átköltöztem a 13 Pro Max-ról.
Semmi újdonságot nem érzek 2 generációnyi frissesség után -
kr:sz
tag
válasz
mindthecrap #1201 üzenetére
Köszönöm a véleményed, sokat segített!
@nVIPER, madgie: nektek is köszi, sok infóval gazdagodtam! -
nVIPER
senior tag
Tegnap este lőttem pár videót LOG-ban Blackmagic-el. Ég és föld a különbség a gyári apphoz képest, persze ez nem agyontömörített verzió. Egész jó eredményeket lehet belőle kihozni, de lehetőség van más formátumokra, H265 pl, ami szintén jó lehet. Egyelőre ki kell mondani, hogy elveri az összes telefont videóban, de azt nagyon. Már 1,5 hete nálam van a 15 pro, egyébként akkuban egész kellemes csalódás, rosszabbra számítottam. Egész nap nyüstölöm, regeteget telefonálok, több e-mail fiók folyamatos szinkronja, youtube music, és youtube videó. Munkám miatt lövök pár képet is. Reggel 5-től este 22-ig 20-30% marad az akkuban, úgy hogy dual simmel használom. Melegedésnek nyoma sincs. Sztem nem sikerült rosszul.
-
madgie
titán
válasz
mindthecrap #1201 üzenetére
"Ahhoz, hogy normálisan szerkeszteni, "fényelni" tudj 8-10 gigás nyers fileokat, kell egy M1 Macbook minimum, vagy egy kajak PC"
Mivel gyárilag ProRes-ben vesz, pont hogy nem, az nem egy agyontömörített formátum, tárhelyigényes, de szerkesztéshez pont nem kell erőgép.
A H265-höz annál inkább, ott lehet nagyon barátságos a fájlok mérete, az ingyenes Blackmagic Camera app tudja a Log/H265-öt is, viszont ott igaz, combosabb gép kell a vágáshoz.
Fényelni nem feltétlenül kell, az ingyenes iMovie is tudja elvileg a 15 Pro Log-ját kezelni (gondolom ugyanaz a gyári LUT van benne, mint a Final Cutban és automatán rá is teszi, ha behúzod a fájlt). Hogy mi az előnye akkor az egésznek? Nincs borzalmasan túlélesítve és a local contrast-tal sem játszik, mint a "sima" videónál.
Én nagyon szeretem egyébként a 15 Pro log videóit, nyilván megvannak a korlátok, pl kevés fényben hamar elfogy, logban nem látod rendesen, mit csinálsz (de ezen is segít a Blackmagic Camera, ott már rá tudja tenni a rec709 lutot a "keresőben" is), de alapvetően egy tök jó videós eszköz lett így az iPhone, amihez persze hozzátartozik, amit te írtál: nem feltétlenül kezdőknek való. -
mindthecrap
aktív tag
A melegedést minden nap megkérdezi valaki ha kicsit visszaolvasol.
Szerintem a sima 15-öst vedd az alapján amit leírtál, tudom, hogy most a csapból is a ProRes Log folyik de az nem kezdőknek való:
- Eleve 128 gigás modellnél kb 5-6 percet tudsz felvenni ilyen minőségben. Egy 512 gigásra már tudsz, de a hajad ki fog hullani este amikor megpróbálsz 2-300 gigát mozgatni
- Szóval kell egy bika SSD vagy SD kártya adapterrel, amire rögzítesz (30-40 ezer forint.)
- Egy külső tárhely áramot vesz fel az akksiból, nagyon gyorsan merül a telefon.
- Ahhoz, hogy normálisan szerkeszteni, "fényelni" tudj 8-10 gigás nyers fileokat, kell egy M1 Macbook minimum, vagy egy kajak PC
- Ja és a nyersanyag *2 tárhellyel számolj minimum a laptopnál is kb a redundanciák és exportok miatt. Tehát ha nagy lelkesen felvettél mondjuk 80 GB nyersanyagot (ami kb 10 perc), akkor egy 128-as Mac-et pl kár is kinyitni...
- A color grading egy tudomány és nagyon jól fizető szakma, nem fogod 15 perc alatt megtanulni. A DaVinci Resolve kb olyan az iMovie-hoz képest mint egy űrhajó műszerfala az 50-es robogóhoz képest.Nekem eddig ezek a tapasztalataim mivel nagy lelkesedéssel vágtam bele a ProRes Log videózásba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest