Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
adott egy xiaomi redmi note 3 pro (kate) telefon.
A gond az, hogy USB megosztás esetén (gyári), (minden egyes számítógépre csatlakozás esetén) új hálózatot hoz létre a win. Hálózati kapcsolatok 25, 26, 27....1 hónap múlva már 57....
Hogyan lehet a random mac cím váltásokat tiltani? Hogy felismerje, és ugyan ahhoz a hálózathoz csatlakozzon mindig?
Ezen felül valami iszonyat lassú a kapcsolat végleges létrehozása (a net kapcsolat hamar létre jön, csak a többi). Értem én hogy egy virtuális hálózati kártyát emulál, de akkor se kéne hosszú percekig használhatatlannak lennie a gépnek (hálózati részek csekkolása, bármi ami ehhez kötött) mire feláll a rendszer rendesen, és az ikon is megjelenik a tálcán.
free your mind
-
Jazz
veterán
Nem tudja valaki, hogy a
Samsung Galaxy J7 Prime fog-e támogatni B20-at?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Ez egy jó oldal: ha engedek a fizikai gombok igényéből, és még az IPS-ből is, akkor is összesen 4 féle telefon létezik a világon [link] ami megfelel a következő kritériumoknak:
FHD, 4Gb, ext. SD, FM, Infra.Ez a 4 telefon pedig: Asus zenfone 3, LG G5, LG V10, ZTE nubia Z11.
Ha fizikai gombokat is beleveszem akkor 2 marad: Asus, és ZTE. -.- Melyik a "jobb"?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz cappa72 #125527 üzenetére
...meg szüljenek...
Régen mi volt: több részre particionált néhány száz Mb internal storage (pikk-pakk betelt), de volt külső sd hely.
Most meg VÉGRE egy partíció az egész telefon, de kiveszik a külső sd tárhelyet, hogy biztosítsák a garantált elévülést.
Persze a lehetőséget meghagyják. Kaphatsz +32Gb tárhelyet CSUPÁN 200$ felárért!
Nincsenek is már nagyon külső sd-s telefonok? Ez a Le Max 2 X822 nagyon megtetszett. Vagy van olyan ami alternatíva lehet ehhez és külső sd-vel is rendelkezik? (IPS kijelző, fizikai gombok, ez a kritérium)
Vagy merjem megkockáztani valamelyik Galaxy-t? De félek hogy az állandó gps navigáció használattól a kijelző besülne mint a szél.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz monti0222w #125519 üzenetére
Köszi, megnézem.
A Le Pro 236$, a Max 2 meg 256$. (lenti linkem). Alig van különbség, tudásban meg: QHD a FHD helyett, van optikai képstabilizátor, X25 proci helyett Snap 820. Hogy-hogy csak ennyi az árkülönbség?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz tibcsi0407 #125517 üzenetére
Így már jó lett köszi. Közben vakus képet is találtam, igaz csak közelre, a 3/13-as már az.
A vakuját hogy ítéled meg, más telefonhoz viszonyítva?
Ha majd tudsz csinálni éjszakai fotót kültérben olyan 1.5-2m távolságra, azt megköszönném.A cikkírás óta jöttek újabb telefonok amik alternatívát jelenthetnek a Le Pro 2-höz ár/teljesítményben? Lenne olyan amit nyugodt szívvel ajánlanál ezen telefon kiváltására? Csak megnézném mielőtt döntök és ezt megveszem.
Honnan érdemes beszerezni a telefont? Innen?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz tibcsi0407 #125494 üzenetére
Engem nem a beállított kiválogatott fotók érdekelnek hanem a valós tudás. Szerintem a te képeid a jók.
De megnéztem az oldalon lévőket is. Jóformán kiértékelhetetlen mert nem engedi 100%-ban megnyitni a képeket.
Esetleg egy vakus képet is tudnál majd csinálni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Milestone2 #125514 üzenetére
Ezt szomorúan hallom. Akkor ennyi.
Én abból indultam ki amit a (#125512) hsz. utolsó bekezdésébe írtam. Jó lett volna ha hosszútávon is így működik, de akkor ezek szerint nem.(#125513) svgyula:
Tudom hogy működik a fogyasztói társadalom, meg termékpolitika...stb.
Ettől függetlenül a mostani V1277 kínai dual sim-es telefonom 4 éves, rootolt, az egyedüli baja az akksi (rendelve új), és a kevés internal storage (800Mb), erre meg gyógyír a külső sd partícionálás ext4-re + Link2SD app mozgatás.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Milestone2 #125504 üzenetére
(#125504) Milestone2:
Magyarán akkor az a konklúzió, hogy tök mindegy milyen telefont veszek, legyen az Galaxy S7 vagy akármi, mert mondjuk 5 év után az Android 10 már egyszerűen nem lesz hajlandó felmenni rá, hiába nyomkodod az "os frissítés gombot", még akkor se ha a hardware amúgy elbírná?
Ezt a korlátot mi adja? Mesterséges?(#125505) sexymusprime:
Ez egy kérdés volt. Nem kell kiemelni. Mint látod nem tudom hogy működnek ezek a dolgok, ezért kérdezem.
(Onnan indult a kérdés, hogy volt egyszer egy szitu: usernek volt egy galaxy-ja 4.xx OS-el, egyszer automatikusan lefrissült, lett belőle 5.xx. Mondom magamban, ja hogy ez így megy?)[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
és (#125487) WOT-H-A-C, #125494) tibcsi0407 köszi.
Én csak azt nem akarom, hogy úgy járjak mint a mostanival. V1277. Egyszer jött frissítés, Android 4.0.4 aztán ennyi. Egyszer akarok jó telót venni, és nem érdekel ha a távoli jövőben lassú lenne, de ne kelljen csak azért lecserélni mert az os-t nem fogom tudni rajta frissíteni.
Amin tiszta Android van, pl. Galaxy, ott is előfordulhat ez? Vagy ott addig frissíted az Os-t gombnyomásra amíg világ a világ, amíg új Android jön ki, amíg a memóriád bírja? (Android 6 7 8, 9 stb.)
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
hosszútávra keresek IPS kijelzős telefont, és a LeEvo Le 2 Pro-t néztem ki magamnak.
Itt [link] azt írják, hogy: "OS: EUI 5.6 (Android 6.0 alapon jelenleg)"
1.: Hosszútávon ez mit jelent? Ha megjelenik majd egyszer az Android 7-8, és lesznek appok amik csak ilyen OS-en futnak (Ahogy most nem tudok futtatni appokat mert Android 4-es a telefon és 5-ös kellene stb...), mi biztosítja majd ennek a "spec" OS-nek a frissíthetőségét? Vagy nem kell emiatt aggódni?
2.:Akinek esetleg van Galaxy 5+-a, azzal összevetve milyen a fényképezés minősége? Jobb rosszabb vagy van olyan jó? (Galaxy 5 nagyon szép képeket csinál, minimum ilyet akarok én is vagy jobbat)
A fenti linken lévő képek többsége nem igazán győzött meg. Nagy az elmosódás a szélek felé, csak a kép közepe éles, ezen felül meglehetősen zajos is. (1:1-ben nézve term.)Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Mr. Y #122493 üzenetére
Milyen három partíció?
A rendszer android, hogy érted hogy rosszul lett megírva.
Egy sim kártyán hogy tároljak összetett névjegyzéket? Ráadásul több százat? Megjegyzéssel, ékezetekkel, címmel, több telefonszámmal? Teljesen alkalmatlan rá, mind kapacitásban, mind formátumban.(#122494) cappa72:
Kicsit részleteztem itt a problémát, a két link-re is felhívnám a figyelmet. [link]
Mi a véleményed erről?
....közben meg is lett a névjegyzék anomália oka: Van a lentebb említett databases mappában 1db 132MB-os file contacs2.db néven. Ez mi??Hogyan tudnék még további helyet felszabadítani? Itt [link] a 3. 4. bekezdést nem igazán tudom értelmezni. foldermount-al külön mozgatni kell a data mapp-okat?
Ha megcsinálom a külön partíciót a belső SD-re, az önmagában nem lesz elég a link2sd-nek hogy teljesértékűen minden adatot átmozgasson a belső sd-re?
(egyenlőre a win10 alatt nem tudom megcsinálni a két partíciót a belső sd-re. Lemezkezelés 1 partíciónak látja, és nem engedi bontani.:S )Köszi!
[ Módosította: Qru ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Mr. Y #122466 üzenetére
Kicsit belemásztam a telefonba (Link2Sd, Diskusage, EsExplorer), akkor összegzem:
Maga a Névjegytár alkalmazás 2Mb.
Az adat az 150Mb!A helye a következő:
Rendszertároló(internal storage)\data\data\com.android.providers.contacts
- ezen belül 4 alkönyvtár:
Database (3500 file 144MB!)
Files (0byte)
Lib (0byte)
Shared_prefs (200byte)Tehát a Databes-en belül van 3500 file 0 alkönyvtár.
Mindegyik file-r azt írja az EsExplorer: Méret: 73byte. Használt: 4096byte.
Mindegyik file ilyen, hogy:
"contacts2.db-mj17AAGF78"
"profile.db-mj1HFK7HG
Ebből az 1-es szám változik felfelé, gondolom ahány névjegy van. Contacts és profil.De ha a 3500filet megszorzom 4096-al, akkor is csak 15MB-ot kapok. Akkor mi ez a 3500 file? És miért kell ennyi néhány száz névjegyzékhez?
A gond az, hogy van 800Mb rendszer tároló hely. Ebből 144Mb a névjegyzék, 700Mb az app, és marad 64Mb free space. [link], [link]
Emiatt belassul a telefon ha virtuális memóriát szeretné használi.
Telepíteni semmit nem enged mert "megtelt a tárhely".
Hába van beállítva hogy az elsődleges a belső SD kártya legyen.
Az összes app mozgatva van belső SD-re, de hiába, mint látható egy csomó adat marad még az internal storage-on. Nem lehet maradéktalanul átmásolni. Talán a link2Sd-vel, de ahhoz két partíció kell a belső SD-re.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
az normális, hogy a névjegyzék mappa több száz Mbyte? A gond az hogy az internal storage 800Mb amiben az appok is benne vannak, és megtelt. (Asec mappa 600Mb->hiába vannak ugye belső sd-re mozgatva az appok egy részük akkor is az internal storage-ban tárolódik).
Az internal storage megteleik, nem enged telepíteni, és a telefon is „beszaggat” amikor virtuális memóriát akarna használni, de nem tud, így egy örökkévalóság mire betölt egy –egy appot, vagy kifagy.A névjegyzék miért foglal ilyen sok helyet? Fotó, semmi nincs a névjegyekhez rendelve. Egy txt alapú szövegnek, mondjuk ezer névjegyznél meg max. néhány Mb-ot lenne szabad elfoglalni. De nem 200-at! Vélemény?
Telefon: Star V1277. Android: 4.0.4
Köszi
free your mind
-
Jazz
veterán
V1277 GPS-e 10-15m pontosságú. (only gps, Assist-GPS, és minden nélkül).
Ez normális?
free your mind
-
Jazz
veterán
Hm. Nem is rossz: [link]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz fateless #47797 üzenetére
Kevés lehet az 512 (mondjuk inkább úgy hogy érezhető néha a hiány), komolyabb használatnál. Office, navigátor, file kezelő, jegyzet programok, kamera, mp3 lejátszó, diktafon, naptár, böngésző....ez már sok neki. Érezhető hogy tele a tár. (hiába lövi ki automatán a progikat az intelligens memória kezelés a ram-ból)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Valaki tudja hogy a gyári engineer mode értékékeket hogy lehet visszaállítani?
Vagy akinek van v1277 kérem jelezze. Egy-két értékre lenne szükség.
Thx
free your mind
-
Jazz
veterán
Tudja valaki hogy az eredeti engineering mode értékeket hogy lehet visszaállítani? (V1277 mtk6577)
free your mind
-
Jazz
veterán
Azt hogy lehet beállítani, hogy bemondja a hívófél nevét? (V1277 mtk6577)
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz kgymac #46764 üzenetére
CL6 32Gb-os kellene. Max. pár napon belül, szóval itthontól. Ár nem számít. Csak a minőség/megbízhatóság. Sandisk kizárva (az adta be a kulcsot, ha szerencsém volt ha nem, többet inkább nem).
Akkor legyen Kingston? És honnan, melyik bolt-ból, ami tuti eredeti megbízható forrás, nem hamisított...stb.?
(#46771) kgymac: "És telefont valójában azért rendelünk Kínából, mert.....Nekünk ide még elmegy a max kétmagos, gyenge kijelzős mobil."
Nana...azért rendelünk kínából, mert töredék áron simán hozzák azok telók azt, amit itthon horror áron egy vagy két havi fizuért adnak. Még többet is tudnak. Dual sim-es.
Kijelzőjük tökéletes, ips, szebbet nem is lehet kívánni. A proci is erős, legyen dual vagy quad. És ez már egy éve is így volt.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz anonym1s #46755 üzenetére
A CL10 meghatározása úgy szól, hogy nem töredezett tárolóra vonatkozik csak a 10Mb/sec.
Míg a többi class-nál töredezett tároló esetén is biztosítani kell az adott írási sebességet.Ergo, egy szanaszét töredezett CL10-es tároló tuti nem fogja azt az értéket produkálni ami rá van írva. Hogy ez mennyire esik vissza, azt nem tudom.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz tolvaj! #46752 üzenetére
Köszi. A CL10-es nem jó. Rosszabbak az írási képességei kis file-ok terén. Amikor a CL10 "szabványt" meghatározták, módosítottak a kritériumokon (hogy lehessen egy szép nagy 10-es szám komolyabb kutatás/költség nélkül "viva la marketing").
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Micro sd-t és BT headsetet honnan érdemes venni?
Az anno telefonnal jött kínai Sandisk 32Gb megadta magát. (működik, csak néha eldobja magát).Mi a preferált márka micro-sd-ben? CL6-osat szeretnék, 32 vagy 64-eset.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Valaki használ 32Gb-os Sandisk-et?
Néha eldobja ("sd kari nem található, újraformázza?"). És nem segített a formázás sem. Ugyan úgy néha eldobja.
Erre van valami megoldás, javítás, hibás allkoációs egységek kihagyása...stb.?free your mind
-
Jazz
veterán
Enyém is 32-es. Ezért biztos nem fogom kiszórni.
Hát azt, hogy kiírja: "sd kártya hibás, lehet hogy újra kell formázni", és ilyenkor nem is lehet sd-t olvasni...ezt tuti nem fogja csinálni akkor amikor kiveszem.Amúgy ha külsőd sd-ről olvastattam be csengőhangot, akkor az nem fog működni ha letilt az sd? Vagy ilyenkor bemásolja belső mem-re valahova magának?
free your mind
-
Jazz
veterán
Valami pár óránként felébreszti a telefont. Bekapcsol a kijelző. Hogy tudom megnézni hogy mi okozza?
A másik: Kb. két naponta előfordul, hogy egyszer csak kiírja: "az sd-kártya lehet hogy sérült. kattintson a formázáshoz". Ilyenkor az újraindítás se segít, csak a ki-be kapcsolás. Aztán onnantól minden rendben.
Valakinek volt ilyen problémája már?
free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
válasz UnConnecteD #38724 üzenetére
Azon nincs Hdmi kimenet. De tény, nem rossz amúgy. Amit én linkeltem, az 1 évvel ezelőtt volt ennyi, és hát úgy látszik még most is.
free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
BT-s headset-et rendelt már valaki kínából? Érdemes?
Aki ért hozzá: Milyet érdemes venni, és honnan?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz G.I.JOE #37442 üzenetére
Ha betonra ejted, bármi összetörik. (na jó, a gorilla talán nem, ahogy a kalapácsos videókat elnézem).
Ami viszont biztos törik, az olyan telók, ahol az üveg szinte síkban van az oldallappal. Mert akkor mindenhogyan reped, csak akkor nem ha háttal esik.
Egy ideig zavart a V12-nél hogy ilyen "búrában van" (ahhoz képest mintha levenném a hátlapját), de most már tudom mért.free your mind
-
Jazz
veterán
A V1277 OTG képes? Tudja valaki?
free your mind
-
Jazz
veterán
Engineer mode-ban sikeresen felhúztam a mic hangerőt. (noha a FIR-t még mindig nem tudom hogy mi)
De a fő problémám az elülső hangszóró hangereje normál telefonálás közben.
Normal mode, type: sph, lvl6, Value=156. Ez az érték eleve majdnem maxon van (160). Max Vol érték nem állítható.Utána néztem a neten (nem kevés idő ráment, ezt sikerült kihámozni:
Úgy néz ki hogy ezen felül az elülső hangszórót boost-olni a Speech Enhancement \ Normal Mode-on belül lehet:
Itt van választható Parameter 0-tól 31-ig.
Ezen belül az értékek teljesen változóak 0-65535-ig, össze-vissza.Állítólag ezeket kéne állítani, de senki nem tudja pontosan, hogy ezen értékek mit jelentenek. (írnak össze-vissza, hogy a Parameter 6-ot 400-ról 0-ra kell levenni, máshol tök mást...)
Továbbá úgy néz ki, hogy minden egyes telefonhoz más, speciális....De hát esélytelen róla bármit találni. Eleve magáróla az MTK engineer mode-ról nem találsz normális leírást. Nem hogy a V1277 azon belül Eng.Mode-ról.
free your mind
-
Jazz
veterán
Engineer mode -ban a FIR 0, 1, 2....értékek mit jelentenek?
free your mind
-
Jazz
veterán
Néztem ezt a G4-et, elsőre nagyon jónak tűnik. Sokkal jobb mint a G3, kevésbé tégla. Tán még a V1277-emmel is felveszi a versenyt.
Valaki rendelt már ilyet?
free your mind
-
Jazz
veterán
Mi most az aktuális sláger a V1277, G3 után?
Annak mi az oka, hogy a G3 még sem aratott akkora sikert? Amíg nem jelent meg, addíg volt hype, aztán valahogy lassan lecsengett.... (nem követtem az eseményeket, azért kérdezem)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
Üdv!
Van valami program, amivel alkalmazásokat átlehet pakolni a "külső" (valódi) micro-sd kártyára?
Tehát Nem Phone to Sd Card-ot akarok, hanem Phone/Sd Card to külső micro-sd card-ot.(Ugye van a "Belső adattároló (Phone)" 1gb, "Telefon memória (Sd card)" 2gb, "Külső adatt tároló (micro-sd Card)" 32Gb.) (csodás elnevezések -.- még szerencse hogy csak "kicsit" ütik egymást. főleg az angol-magyar)
A húzósabb alkalmazásoknak kevés a 2gb meg 1gb, viszont a 32gb-on bőven lenne hely.
De minden ilyen progi csak Phone to SdCard-ot tud.
Thx
free your mind
-
Jazz
veterán
Jó ez az új speed mod rom V1277-re. 6046 pont.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz gipsztigris #18290 üzenetére
Nem tudtam hogy ilyen fiatal vagyok. ^.^
(#18288) LámaZ: Gondoltam úgy se törli a rom csere, olyan okos ez az android, biztos csak a rendszer file-okat írja felül.....hát nem.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz cappa72 #18282 üzenetére
A telókönyv meg van MPE-ben, azt szinkronizálom a teló g-fiókjára, de azt már nem szinkronizálom a gmail-be (hiba).
Most az a gond, hogy: ott van google play-ben a letöltési lista. De nem tudom letölteni (rooter gondot már megoldottam), mert azt hiszi hogy telepítve, holott nem. És csak a frissítés gomb van ott. Rákattintva: "az alkalmazás hamarosan....letöltődik" és semmi nem történik.
Telefonról egyesével telepítgetni macerás.Magyarán a Google play azt hiszi fel van telepítve, pedig nincs.
Hogy lehet ezt megoldani? Nincs sem google play frissítés (vagy is van amit a telefont illeti de semmit nem reagál).
Most akkor hogy tudok PC-n vezérelve, wifi-n telóra play-en keresztül alkamazást telepíteni? Vagy szinkronizálni a google play-t a telóval. (előzmény: firmware frissítés minden törlődött telóról)Thx
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz cappa72 #18268 üzenetére
Azért valami felirat a szerencsételeneknek hogy "vigyázz minden törlődni fog" jó lett volna. [link]
Most telepíthetek újra több száz alkalmazást, konfigolhatok mindent újra, írhatom újra a telókönyvet...az elveszettekről nem is beszélve.....kb. 24 óra non-stop ba.kodás a telefonnal. Nincs szó amivel kilehetne most ezt fejezni....nem hogy csüggedés.
Mindegy feltettem ezt: V1277_290812_speedmod_HUN.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz cappa72 #18261 üzenetére
Mindjárt agyfaszt kapok. Most akkor még sem ezt kellett volna feltenni?
Ez más? Mi az hogy "alaprom"? Most akkor alap vagy frissített, vagy alap mert nem CWM-es? Most akkor melyik az újabb?
"2012.08.29
A gyárival megegyező de root-olt, gyárilag 99%-ban magyar (!) alaprom (a 08.29-est gyárit lehetetlen root-olni a szokásos eszközökkel!). Letöltés itt.
Javított HDMI kimenet forgatás, gyári 99%-ig magyar felület, Play áruház, Google apps, root integrálva. Fényszenzor továbbra sem megy (nem annyira fontos).
Visszaállítása a gyári FlashTool-lal."- Legújabb firmware eredeti recoveryvel
- V1277_290812_speedmod_HUN.7z
Ez két különböző rom?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz cappa72 #18261 üzenetére
Feltettem az eredeti recovery-s verziót. Ez egyben rootolt is, tehát már nem kell rootolással foglalkoznom?
Sajnos nem vártam meg a válaszod, türelmetlen voltam. Backup nélkül frissítettem a firmware-t.....most kihajítom az ablakon a telót....se telefonkönyv se semmi.Ja, és nem választható a magyar nyelv. Feltettem ezt: "Legújabb firmware eredeti recoveryvel". Most akkor mi van? Hungobungo oldalán azt írták hogy 99%-ban magyar....hol?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Üdv!
Eljött a rom csere ideje V1277-nél. Ez lesz az első, és lenne pár kérdésem. A teló rootolt.
Leszedtem hungobungo oldaláról a legújabb rom-ot. Na most:
-1 rom = firmware?
-2 Melyiket szeresssem?
Legújabb firmware CWM recoveryvel\
Legújabb firmware eredeti recoveryvel\
-3 Ha újra rakom az itt leírtak szerint "Firmware csere leírás.txt", törlődni vagy változni fog valami a telóról?
-4 Ha nem, akkor sem ha a CWM verziót rakom fel? (jelenleg simán rootolt, nincs CWM fent)
-5 Létezik valamilyen mód komplett tükrözést csinálni a telefonról? (nem csak rom, appok, minden egy file-ba a számítógépre, hogy hiba esetén vissza lehessen állítani.
-6 Titanium backup hogy működik? Olyat találtam benne csak hogy egyesével készít biztonsági mentést az appokról. Olyat nem lehet hogy mindent lement a számítógépre? Vagy egyáltalán hogy kell használni? Rengeteg mód van benne és a felét sem értem.Melleseg az ok a rom cserére, hogy valamiért, néha, random, egyszerűen elfelejt működni a hátsó hangszóró, és minden, értsd minden hang az elülső hangszórón fog jönni: Csengés hang, ébresztő hang (ez k. nagy szívás), kihangosítás, egy zene file lejátszása, minden! Egészen addig, amíg újra nem indítom a telefont.
Thx
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Sir Riccio #13823 üzenetére
Miért nem kapcsoljátok ki? Semmi értelme. Azután:
Elixir -> Widget az asztalra, 5 lépést beállítasz gombnyomásra: 1%, 25%, 50%, 75%, 100% fényerő és kész. Kedvedre állítod manuálisan.
free your mind
-
Jazz
veterán
Szóval te se tudod. Mi is csak találgatunk. (amúgy amit írtál nem jó, 8 hangerő szint van, a FIR 0-5-ig osztható, a lvl meg 0-6-ig.
De pont ez az.
Mik azok a FIR 0-1-2-3....mik a hozzá tartozó lvl 0-1-2-3, és mik az azokhoz tartozó valu 0-255-ig kiosztható tartomány...és alap esetben ezek miért nullák.....egyedül a max. volume ami magától értetődő, és ami alap esetben 128. De 160-ra véve, érdemben semmi nem változik.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
A V1277-nél hogyan kell beállítani hogy adatkártyáról 3G-n böngészve, 2G-ra bejövő hanghívás esetén ledobja a netet és bejöjjön a hívás?
Illetve az engineering módban hogyan kell állítani az értékeket hogy hangosabb legyen a bejövő beszédhang, a kihangosító, és a csengőhang hangereje?
(Képek sorrendje: Audio menü, Normal Mode, LoudSpeaker Mode, Speech Enhancement
Thx
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz berigazek #12881 üzenetére
Köszi
Azért is gondolom hogy nem az aksival van a baj, mert a másikkal is ilyen. Legfeljebb nem támogatja a program ezt a fajta aksi-telefon kombót, passz.Talán egy másik V1277 tulaj megosztja majd velünk hogy nála működik e.
(#12884) Male: Beállítottam, de ismerve ezeket a kínani töltőket (se rövidzár se túlfesz, se semmi védelem), USB-ről töltöm. Az meg szabvány, szóval abból tudnia kéne számolni.
(#12879) mikrofon: Sajna nem ismerek másik progit ami kapacitást számol felvett áram és leadott fesz függvényében.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz berigazek #12873 üzenetére
Az ok, de honnan veszed hogy rossz az aksi?
(#12875) mikrofon: A teló rootolt, és superuser engedélyezve a soft-nak (Battery Monitor Widget Pro)
Már azt is próbáltam hogy "új aksit" hozok létre, az előzőt törlöm, és elkezdem tölteni 10%-ról, de így is semmi....free your mind
-
Jazz
veterán
Egy kis App téma, de hátha itt valaki tud segíteni:
1.: Nektek a Battery Monitor progi battery calibration része működik? Én hiába töltöm fel 20%-ról, nem kalkulálja a mért adatokat. Nyilván sem az adatok frissítésére, sem másra nem számol, nem reagál.
Pedig érdekelne, hogy valójában mennyi a kapacitása. Az itt leírtak szerint csinálom, és semmi.2.: Egy adott progi automatikusan használja az orientation sensort (elfekteti az alkalmazást ha a telefon is fektetve van), holott a telefon settings-ében ki van kapcsolva a szenzor. De a progi ezt felül bírálja, és még csak állítani sem lehet az adott programon belül. Próbáltam áthidalni, de:
Elixir-el belenyúltam az alkalmazásba, de nem lehet tiltani a szolgáltatást "segmentation fault".3.: Sok program alapértelmezett mentési könyvtára úgy kezdődik hogy: mnt/sdcard/..... Nem is enged egy szintel feljebb lépni. Pedig jó lenne a külső, 32Gb-os memóriát (sdcard2) használni. Ha egy program nem támogatja, akkor annak annyi, lőttek, nincs rá mód megtrükközni valahogy?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz mikrofon #12753 üzenetére
Amire ti gondoltok szerintem, az két olyan topic, hogy:
- Dual sim-es (kínai telefonok) - kínából (ebbe beletartozik a "milyet vegyek", meg a "honnan és hol a csomagom")
- Dual sim-es (kínai telefonok) - mélyvíz (itt meg minden más)De a kettőt nem hiszem hogy külön lehetne szedni, hisz amíg valaki főzi a romot a mélyvízben, nem fog átmenni a másik topicba hogy leközölje a másik telefonja meg elakadt sri lankán.
- A második aksival ti mit csináltatok (akinek adtak a telójához)?
Ha hagyom állni akkor állásába megy tönkre (ez kb. mennyi idő?).
Ha azt is használom akkor az macera, onnantól cserélgetni kell az aksikat és azt is néha fel kell tölteni.- Ha a képernyő zárat kikapcsolom (nincs se elhúzás, se semmi), az normális hogy nem megy el a telefon deep-sleep-be, hanem csak simán kikapcsolja a képernyőt? (~15%/h fogyaszt úgy)
(#12754) vanezigy: egy megfelelő frissített ROM
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz mikrofon #12651 üzenetére
Én ezt használom [link], itt azok a lépések vannak amit leírtam (kicsit más mint a tiéd). De a lényeg ugyan az, calibration = kitörli a bin file-t ami tárolja az aksi statisztikai infóját, az OS létrehoz egy újat, és nulláról indul minden.
Közben úgy néz ki lehet meg van a hiba. Mivel eddig minden jól működött, egyik napról a másikra nem mehet tönkre az aksi.
Átnéztem mindent amit lehet, és úgy néz ki hogy van még egy hiba a ROM-ban.
Továbbá egyszer sleep-ből visszahoztam a telefont (bekapcsoltam) véletlenül a hangerő gombbal, amivel nagyon nem lett volna szabad hogy működjön a bekapcsolás (eddig soha nem kapcsolódott be a hangerő gomb megnyomására)- Beállítások / Biztonság / Képernyő zár. Ha ezt "semelyikre" állítod (nincs elhúzás, se jelszó), illetve
- Hozzáférés / Főkapcsoló gomb befejezi a hívást.Nos úgy néz ki, hogy nem ment el "depp sleep"-be a telefon, hanem csak simán "sleep"-be, és valami 6%/órát fogyaszt. Alapból meg 0.4%/h-t kellene.
Ezeket kikapcsoltam, most már majdnem vízszintes a meredeksége a fogyasztás görbémnek, eddig meg egy 20%-os lejtő volt.
Úgy hogy az akkumulátor információ is egy nagy nulla, ahol azt nézed hogy mi mit fogyaszt, mert mint látszik semmit nem ér. Ugyan úgy 50-50%-volt mint most. De a különbség meg óriási. De lényeg hogy hiba elhárítva. (bár a képernyő elhúzásra továbbra sincs szükség minden egyes bekapcsolásnál - értelmetlen is mivel a kijelző kapacitív, így ha be is kapcsolódna véletlenül a zsebedben, akkor sem tudna megnyomódni semmilyen gomb - de hát mindegy, ez van, úgy látszik nem lehet tőle megszabadulni)
free your mind
-
-
Jazz
veterán
válasz mikrofon #12632 üzenetére
Ezt jó tudni. Kalibráció után nem csináltam restartot, csak hagytam lemerülni (amit sajnos nem volt nehéz).
Most akkor nem úgy néz ki a kalibráció, hogy:
- Telefon 100%-ra feltölt
- Calibráció indít (azaz reseteli akku-diagnosztikát, tiszta lappal indul a rendszer) = akku history resetelés mintha kézzel törölném ki a bin file-t.
- Lemerít kikapcsolásig
- Bekapcsolod a telót, és elvileg kész.(#12613) Male: csak terheletlenül tudok feszt mérni, úgy pedig nem sok értelme van, továbbá mivel több cellára osztott, ez nem is olyan egyszerű. Nem ismerem az aksi felépítését.
Biztos nem zárlatos, hisz akkor nem hogy 6 órát nem menne, de 0.1mp-et sem.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz csepelball #12609 üzenetére
Az mi, és hogy kell csinálni?
Ezek szerint, lehet hogy a telefon kikapcsolja saját magát akár 50%-on, mert úgy érzékeli hogy lemerült? Vagy lehet fel sem tölt 100-ra mert sokkal hamarabb megszkítja?
free your mind
-
Jazz
veterán
Nem. Este csináltam egy battery calibration-t, azaz akkor 100%-ra fellett töltve. Lefekvéskor 67%-on volt. Reggel már nem ébresztett a csörgő, annyira lemerült.
V1277, 2000mA/h-ás aksival. Valaki érti ezt? (és az akksi használat: telefon tétlen: 50%, cella készenlét 50%)
free your mind
-
Jazz
veterán
Hát ez csúcs....
Tönkrement a V1277 aksija, vagy a telefon??
Este még csináltam egy history resetet a battery calibration-al. lefekvés előtt 67%-on volt.
Reggel már nem ébresztett, ugyanis csutkára lemerült.
- 50% cella készenlét
- 50% telefon - tétlenwtf. Nem értem.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz peter76bp #12567 üzenetére
Mivel magyar vagyok, szívesebben olvasom a magyart....akarom mondani "olvasnám". Csak régen még létezett olyan szakma hogy szakfordító-fordító. Ki gondolta volna, hogy google büszke tulajdonos bedobja a kis kedvencébe az OS-t (ami hasznos fordító, de nem helyettesíthet az égvilágon semmit), és az lesz a magyarított verzió? A büdzsé nem bírta volna el egy szakfordító alkalmazását?
Köszi a statot. Akkor nincs gond a telóval ezek szerint.
free your mind
-
Jazz
veterán
Én se értem, hogy egy helyi súgó hogy-hogy nem fért el a 8Gb-on. Azért nem minden xar ami Windows....
Neked a battery stat az mit mutat? Nagyjából 50% "cella kénszenlét", és 50% "telefon - tétlen" állapot?
Senki nem tudja? 4000hsz ment le legutolsó hsz.-em óta: A Hookbill-től megérkeztek a G3-ak azoknak akik elsőként rendeltek?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
"ha valamit nem értesz ahogy megjelenik, akkor annyi... guglizol (magyar nyelvnél esélytelen)"
Már meg is adtad a választ. Googlizol. (ez egy elég öncélú szemét dolog, tény) Szerintem mindenkit zavar.
Meg lehet abból indulnak ki, hogy szépen haladtál a korral és havonta cserélted a telefonjaidat az őskortól kezdve a szétnyithatós színesen át az okoskáig, és nem 10 évente cserélsz telefont (mint én).
[ Szerkesztve ]
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest