Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Sony Xperia 10 V - újraélesztés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Nem. A Sailfish már előtte is létezett, az első Jolla phone is. Tudom, mert nekem is volt.
-
danielgalaxy
aktív tag
A Jolla részben egy bedöntött közösségi finanszírozási projektjük sarcából fejlesztette a Sailfisht, amivel tíz évvel ezelőtt gyakorlatilag átvert és megkárosított egy rakás embert. Született erről egy cikk anno: https://napidroid.hu/a-jolla-story/
-
-Skylake-
addikt
en egyetlen dolgot nem ertek.ha valaki azt erzi, hogy a jelenleg elerheto termekek nem jok, mert o tud jobbat, az tok jo. ebbol jonnek a jo dolgok. amikor az elso iphone keszult is volt egy ceg aki azt erezte, hogy amit ma (2007ben) "okostelefonnak hivunk" az nem jo, csinaljunk jobbat. teljesen ertem.ami a cikkben van, ott miben nyilvanul meg ez az inditek ? mert ertem, valaki azt gondolja hogy az ios es az android nem eleg, lehetne jobb, tudhatna tobbet, adhatna tobbet ezert csinaljunk jobbat. ez ami a cikkben van , ez az ? ez a GUI a 60hz-n 200 ezerert ? HOGY MIBAJOD ????kezdjuk ott, 500 eur. 500. ez azt jelenti, hogy ennek a kozvetlen, szo szerint kozvetlen konkurense a droid felsokozepkategoria. 6,5" feletti, 120/144hz amoled kijelzok, top/kozel top snapdragon procik, mar nagyon jo kamerak, reggelig lehetne sorolni.ez az elbaszott ipari hulladek ez mi a szar ? az a gui az mi ? elkezded a videot nezni es konkreten a multba teleportalsz. ez itt a kesz termek ? 500 eurert ? kivanom nekik, hogy hitelbol csinaljak ezt az egesz scamet es meg az ukonukajuk fizeteset is inkasszozzak.keptelen vagyok elhinni, hogy ez amit ezen a videon latunk ezert a penzert komolyan van gondolva es nem csak egy scam.
oke, leesett. egy 12 eves video van a cikk kozepere linkelve....
-
a.hosszu
csendes tag
Szuper! Pedig már épp elástam őket.
A Nokia N9-est nagyon éltem és használtam amíg tudtam - aztán maradt a Lumia, amíg maradt.
Azért nagy marketinges hívószavak (?túlzások?) vannak a cikkben - a Mediatek proecsszor dacára.
Na mindegy nem fanyalgok, hajrá! -
horilori
csendes tag
Ha jól értem, kölcsön adok száz eurót valameddig egy finn startupnak, legjobb esetben jövő nyárig, aztán lesz valamim ki tudja milyen alkatrészekből, ki tudja milyen szoftverrel, google támogatás nélkül, szerviz mentesen 500 euróért, ki tudja meddig támogatva, szupiiii!

Ja, egyébként aki nagyon akar google mentes okostelót, Fairphone 6-nak hívják, csak 650 Euró eOS-el.
Egyébként bármely androidos teló lehet google mentes, ha a konfignál nem engedélyezed a google services-t.
-
cs.zs.
veterán
"...ha fizikailag nem takarja le valami a kamerát akkor honnan is lehetnél biztos benne hogy tényleg kikapcsolta az "egy kattintásos védelem"..."
Lenovo Legion laptop oldalán van egy picike kapcsoló, megszakítja a kamerához futó vezetéket. Onnantól a kamerával nincs kapcsolat.
-
Knight666
aktív tag
Amúgy meg ha fizikailag nem takarja le valami a kamerát akkor honnan is lehetnél biztos benne hogy tényleg kikapcsolta az "egy kattintásos védelem"
Ez egyáltalán nem megoldhatatlan feladat mérnöki szempontból. Igazad van, hogy lehet rosszul is csinálni, de egy jó megoldás tudja garantálni a kikapcsolás szoftveres megkerülhetetlenségét. -
Krisszer
aktív tag
ezek miatt például nekem nem lenne jó döntés, de (igaz, nem gyakran, de) van akinek nincs egyikre se igénye, és őszintén nem bánom, hogy ha kicsiben is, de van egy "harmadik opció", amellett amit google művel Android vonalon, illetve a (szerintem!) katasztrofális iOS mellett.
#6 paatrick: ki lehet kapcsolni a kamerát takarás nélkül is, de abban igazad van, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar..
-
Megrendelem én is a mobilt.
-
consono
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Az a baj, hogy leginkább igen. Én pl. banki appot nem telepítenék nem hivatalos forrásból. Vagy ott van az AndroidAuto, aminek kell. Mindegyik elég nagy érvágás lenne nekem...
-
Végre valami érdekes!!!!!
Ma már megjött nekem is a Jolla alapom. A Sony Xperia.
Megy rá az oprendszer. -
paatrick
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Na hát ez még kevésbé biztató
Blackberry-t kellett volna feltápolni nem pedig hagyni az enyészetnek. -
Feketelaszlo
senior tag
Távolabb sem lőhettél volna az EU-s pályázatos tippel.
Az orosz kormány kezdett Sailfish OS-t licencelni az előző évtizedben kormányzati telefonok operációs rendszereként. Nyilván ott is az volt a kritérium, hogy ne Android és ne iOS legyen.
Aztán a Jolla persze politikai okok miatt kivonult Oroszországból, de a ruszkik forkolták a projektet Aurora OS néven, szóval közvetve ők fejlesztenek. Nem hiszem, hogy nagyon finanszíroznák is a Jollát, de hát valószínűleg nyilván megbeszélik a finnekkel, hogy mi hogy van a kernelben vagy esetleg bizonyos kódok esetleg vissza is szivárognak onnan a Sailfish OS-be ami azért elég hasznos.Ez a cucc azért nagyon távol áll a mindenféle Android-modoktól.
-
consono
nagyúr
Érdeklődve nézem, hogy még mindig fejlesztik, még mindig hisznek benne. Nekem volt az eredeti Jollából, direktben rendeltem, szerettem is, de sajnos az alkalmazások továbbra is problémásak...
-
Dr. Oid
senior tag
És mire lesz ez jó Play nélkül? Böngészel, térképet nézel, sztannyi.
-
paatrick
őstag
Halott koncepció. Jó 16 éve létezik cyanogenmod-lineage os és 6 éve graphene os, épp most akarja visszakényszeríteni a cserélhető akkukat az EU, szóval akkor mivel is tűnnek ki a piacon? Semmivel.
Amúgy meg ha fizikailag nem takarja le valami a kamerát akkor honnan is lehetnél biztos benne hogy tényleg kikapcsolta az "egy kattintásos védelem"

Nem lennék meglepődve ha ezek a "mérnökök" valamilyen EU-s pályázat pénzeit égetnék el évek óta erre a fejlesztésre...
-
kcsa
veterán
Én kockáztattam egy voucher előrendeléssel, az ismert korlátokkal együtt teszek/tennék vele egy próbát.
-
mizoli
addikt
Remélem sikeres termék lesz.
Sok évvel ezelőtt használtam Sailfish OS-t Xiaomi MI3 telefonon, tetszett. -
cs.zs.
veterán
Tehát még mintadarabok sincsenek, de előrendelést felveszünk?
Bátor. -
A vállalat konyhájába tartós tejet nem rendelnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black 100% akkuval
- Honor Magic V5 bontatlan
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256Gb Dual, 6 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro 128Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Nokia N9-est nagyon éltem és használtam amíg tudtam - aztán maradt a Lumia, amíg maradt.

Egyébként bármely androidos teló lehet google mentes, ha a konfignál nem engedélyezed a google services-t.
Mikrofon ettől még mehet.