- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
wwenigma #97974 üzenetére
Lehet hogy csak jó reklámfogás a régi készülékeik után az LDS-t mint a gps érzékenység meghozóját előadni,
de akkor az LDS tech alkalmazásának csakis költség csökkentő és a sárga kezekénél messze precizebb antennaszerelést biztosító aspektusa jöhet szóba magyarázatként...Ezzel is arra jutok cáfolhatatlanul hogy antennaprecizitás is jobb gps-vételt hozhatSzakmailag kérdezném Szerinted , vagy más szakik szerint vmilyen embedded szoftver vagy a kernele moduljának inkorrektsége ( pl. a zárt, mtk által ki-nem-adott forráskod) volt anno az oka a sok rossz pozicionálásnak?
-
cs.zs.
veterán
válasz
wwenigma #97894 üzenetére
Egymás mellé téve pár eszközünket (Idol 2S, Lenovo P780, Cubot S208, Tesco Op3nDott) kijelenthető hogy a P780-nak van legszebb képe, és mindezek mellett a 16 éves gimis gyermek egy Cubot-ra vágyik. Az Idol összetört, a Cubot pedig a feléért tudja ugyanazt. Nagyobb belső memóval. A kijelzőt pedig hagyjuk ...
-
cs.zs.
veterán
válasz
wwenigma #97881 üzenetére
Hát erre jól ráhibáztál, mert (hála a Magasságosnak odafent) nálunk senki sem szemüveges a családban, mindenkit jó szemmel áldottak meg az égiek.
Amint az a mellékelt linken láthatod, [link] , egy 5" kijelző 960x540 felbontással 41 cm-ről, egy 4.5" 540x960 kijelző már 36cm-en túlról "retina felbontású" , azaz az átlagos hétköznapi emberi szem ebből a távolságból már nem szúr ki képpontokat. És bizony mi is átlagos hétköznapi emberek vagyunk. Na jó . Kicsit jobbak .
Bízván a fiatalság erejében, megkértem a 16 éves fiamat, hogy közelről nézze már meg, hogy pl egy 1 mm széles betűnél meg tudja-e mondani, hogy az 8 vagy 10 vagy 12 egymás melletti pontból van?
Hát nem. Nagyítóval talán. Megkértem hogy üljön le, vegye ölébe a telefont, játsszon. Megmértem. 40-44 cm-re volt a szemétől a kijelző. Nincs miről beszélni.
Valahol 200-220 ppi körül van az az érték, ami már elfogadható képet ad, 250-300 ppi az értelmes felső határ, ez felett pedig már csak erődemonstráció, a pixelek keresgetése pedig nem életszerű. -
gyűrű
addikt
válasz
wwenigma #97877 üzenetére
..akkor mit tud amit a többi nem?
Nagyon gyenge ez a beírásod..
Kezd elmenni a kedvem a fórumtól, a válaszok miatt..
Vannak itt processzor fanok, gyártó fanok, előállító fanok, és kereskedők...
Miért nem, látja senki a realitást?
Egy telefon, vagy jó vagy nem.
Mi köze ennek a processzor típusához?
-
Zeki
nagyúr
válasz
wwenigma #97842 üzenetére
Engem is ez inspirált, márciustól a dominósoknak is jár az LTE.
-----
Jött némi pénz a paypalra, így ezt is megtudtam venni. Erre legalább se vám, se áfa, se semmi nem jön.
Évekre akarok egy normális telefont. Azért nem mertem a dugit, megvenni. A Zopoknál meg ez kisebb. -
janaman01
addikt
válasz
wwenigma #97610 üzenetére
Nem korom sötétről beszélek nyilván..éjjeli lámpa stb...mellett is fosh..az f1 ben ennek a sony nak az elődje van, mégis sokkal jobb..most azt nem tudom én se hogy a gyari driverek a buktatói vagy ezt elcseszték, úgy ahogy van..
(Na már az is baj ha a saját telómat fikázom)
-
RVR400
veterán
válasz
wwenigma #97521 üzenetére
Mondjuk ekkora festményesítést talán a 3-ról 13-ra interpolálás sem tudna okozni.
Ez az a szint kb, amitől a TCL S720 is jobbat tud.
(#97537) Potzee : Ha elolvasod a kérdés, akkor a válasz valójában az, ami a kérdés. Olyan telót kell vennie, ami dual simes, 100e alatti és nem kínai, és itthon kapható. Bemegy egy telefonoshoz, elmondja az igényt, aztán kiválasztja, amit akar.
-
citkar
addikt
válasz
wwenigma #97526 üzenetére
Szerintem az a baja, hogy NE kínait ajánljunk és mivel már a többség az, igencsak beszűkült a mozgástere
. Még a végén vesz egy jó Huaweit vagy Xiaomit.
Vajon, hogy viszonyul a kóreaiakhoz?Ha már azt sem akar nem sok marad... Micsoda előítéletek
#97529) wwenigma:
Húha, tényleg...nem kínai, de klón legyen, ez már kihívás
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
wwenigma #97372 üzenetére
"Most tenyleg big.LITTLE 8magot hasonlitunk 8 big-hez?"
Najó
deHát nem feltétlenül :
A slashgear.com írása a snapi615 -röl "némiképp egyedi"-nek ( quite unique ) nevezi a benne alkalmazott
big.LITTLE "megoldást" . Szóval Tátikabarát szemüveggel lehet aztat emitt versenyelőnynek nézni hogy van nyolc egyforma ARM ( 53-as) arhitekturáju mag és egyik felét 1GHz-n a másik felét 1,7GHz-n járatja.You have a homogeneous mix of Cortex-A53's inside, four set to run at 1.7 GHz and the other half at only 1.0 GHz. This big.LITTLE arrangement is quite unique. Most octa-core chips would have a mix of (different ARM) high-power cores and low-power cores. On the other end of the spectrum, MediaTek's "True Octa-core" all have the same chips but all clocked with the same speeds.
mt6752 gewinn
-
törölt tag
válasz
wwenigma #97127 üzenetére
Attól függ, hogy ki az a kettő. Úgy tűnik, hogy mi elég jól eldiskurálunk egymással, mert dec. 9. -én indult a ZP999 topik és azóta, "ketten" összehoztunk 1568 hsz. -t.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
wwenigma #97127 üzenetére
Nem értem miért ne oszthatnád meg itt a v5 proxy kalibrálást, vagy akár a kolléga a video beállításokat, én spec. szivessen olvasom az ilyen dolgokat és felüdülés számomra az ilyesmi.Arról nem beszélve , hogy sokkal inkább ide való dolgok, mint a " milyen telefont vegyek, és hasonlók"....
-
törölt tag
válasz
wwenigma #97124 üzenetére
Van topikja és a nagyon specifikus dolgokat ott fogjuk kitárgyalni. De úgy gondoltam, hogy ezekben a hsz. -ekben van némi általánosan használható infó is (pl. videóbeállítások) és így, két ilyen hsz. még belefér itt is. Már csak azért is, mert a hsz. -ek témáját adó eszköz egy dual SIM okostelefon.
-
janaman01
addikt
válasz
wwenigma #96921 üzenetére
Az lesz
pár napot használni akarom még előtte, hogy valóban pontos infókat tudjak adni mennyire fosh vagy mennyire jó
alapjában véve amit leirtak róla azt tudja, viszont még a kamerát illetve a gps t stb még tesztelni kell élesben
play még nem oké....pedig volt pár ötletem...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
wwenigma #96926 üzenetére
Ez igaz, viszont ugye ebben az esetben még nincs egyik sem és így könnyebb szerintem odatalálni mindenkinek, de lehet hogy ez csak az én hülyeségem... Az biztis , hogy a blogban is el lehet helyezni egy linket a topikra és fordítva is... én jobb szeretem ha egyhelyen van minden.
-
silver10
aktív tag
válasz
wwenigma #96751 üzenetére
Kimondottan a navigációs képességről volt szó és az jó. Csupán azért írtam fentebbi hsz.-eket, mert itt az ideje elfogadni, hogy ez más. És ha valaki új generációs MTK chipes telon agyal, nem kell attól tartania, hogy mérgelődik majd a GPS-szel. Persze a gyártói precizitástól sok függ. De a GPS-GLONASS-BEIDU megoldás hozta amit igértek Noal Hurley-ék. Más szándékom nem volt. De nekem mindegy. Erre többet felesleges szót csépelni. A ZP990-é egy rakat fosch volt(MT6589T), ezé meg jó.
-
Jakuu
őstag
válasz
wwenigma #96715 üzenetére
Csak a jobb minosegu antennakat ne hagyjak ki a telefonokbol, mert annelkul semmit nem fog erni az egesz.
Mindenesetre a tesztek alapjan gyorsabb pozicionalast es pontossagot tapasztalnak eddig, mar csak az a kerdes, hogy a sokretu kinai telefongyartason beluli tipuselteresekben ez hogyan fog a gyakorlatban is jelentkezi, mert telefon es telefon kozott oriasi kulonbsegek vannak, akar azonos SOC mellett is gyartoktol fuggoen. -
RVR400
veterán
válasz
wwenigma #95650 üzenetére
Te tornázol mindig ezen, meg sokkolod itt a népet feleslegesen... Igen, nem méterpontos, hogy Ingressezni lehessen vele. Ha valaki meg a GPS-t nézi vezetés közben, nem pedig az utat, az meg is érdemli.
Másrészt annyira jó, hogy mindig előkerül egy ilyen, de érdekes, hogy nekem sosem sikerült ilyen, még a legendásan szar Elephone P7 Minivel sem... Elhiszem, hogy Neked az fentebb kitalált igényekre kell, a felhasználók 90%-ának meg baromira nem. Tudom, Te tudsz még legalább 5000 embert az ismeretségi körödben, aki bizony reggeltől estig a szobájában tolja az Ingresst, így ez valójában pont fordított arány. -
-
-
citkar
addikt
válasz
wwenigma #95650 üzenetére
Nézd, nem azt mondom, hogy ez tökéletes és nincs jobb, de a célnak számomra valóban tökéletesen megfelel, van céleszközöm is, mert a régi MTK-s igencsak szar volt (akár mi miatt is), de ez nem hasonlítható az előzőhöz.
Pontosan úgy navigál, ahogy elvárja az ember, legalábbis én. Ezért szívásnak nem lehet nevezheti, nyilván létezik jobb, de egyszerűen ennél jobb navigálásnak nem tudom hasznát venni.
Lehet neked valami speciális, professzionális célra nem felel meg, de A pontból, B-be simán elnavigál.Nem tudom mivel tudnám prezentálni a navigációs képességeit, nem mindenféle technikai jellemzőkre gondolok, hanem hogy hogyan használható a gyakorlatban.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #95642 üzenetére
Ezen nincs mit bizonyítani. Nem arról van szó, hogy melyik telóban milyen a GPS, hanem a kijelentésed szakmaiasságáról, hitelességéről. Azt elfogadom, hogy szerelési, tervezési hiba miatt egy típusban rossz. Azt is, hogy hibás egy bizonyos típusú GPS modul, vagy akár egy SOC. De Te a teljes MTK palettára általánosítottál. Tegyük fel, hogy ez is igaz! De Te ezt honnan tudod? Egyetlen eset van, amiben ez a kijelentésed nem nettó hülyeség. Ha rendelkezel az összes MTK -s teló teszteredményeivel. Amikor leírtad a véleményedet, akkor volt olyan pillanatod, amiben azt gondoltad, hogy bárki el fogja hinni, hogy Te ezzel rendelkezel?
-
nyisziati
veterán
válasz
wwenigma #95644 üzenetére
"Utobbiba latom mar segitenek.
"
.
Azért jöttem ide (mint írtam az első hsz-emben ebben a topikban), mivel ott csak ajánlottak egy készüléket és arról érdeklődtem (volna) itt, mi a tapasztalat.
.
Erre jött a fikázás, a leoltás és végül a "javítsd meg".
.
Szólj, hova álljak, ha még hozzám is akarsz vágni valamit, amiért rangon aluli kérdésekkel bombázlak.
.
@citkar: milyen telót használsz? A THL-em is MTK 6592-es. -
citkar
addikt
válasz
Hát nem tudom, de a 6592-es telefonom GPS használata minden csak nem szívatás. Bekapcsolom, megtalálja a holdakat és navigál, városban szűk utcákon is rendben, internetforgalom nélkül.
Biztosan van pontosabb, de átlag felhasználóként számomra szükségtelen, egy forinttal sem adnék ki többet ennél pontosabbért. -
nyisziati
veterán
válasz
"szoftveresnek tűnik a probléma"
.
Kiemeltem, hogy egyértelmű legyen: nem TUDOM biztosan, csak sejtem.
Az meg téged minősít, hogy egy segítségkérést ennyivel elintézel, hogy "javítsd meg", mintha mindenki szoftvermérnök lenne. Pláne, hogy akkor nem kérnék segítséget.
.
De ahogy látom, itt a többség minőségfetisiszta, úgyhogy valódi segítséget innen nemigazán kaphatok. Na pá. -
nyisziati
veterán
válasz
wwenigma #95632 üzenetére
Bocs, de a két ezelőtti telóm is MTK-s volt (Huawei-ek) és kiválóan teljesítettek. Atombiztosan tartották a jelet. Inkább szoftveresnek tűnik a probléma.
.
De ha tudtok jó GPS-képes telefont 40-ig, akár Kínából, akkor arra is megköszönöm a javaslatokat. Ja és az Antutu score lehetőleg 20e fölött legyen. -
diegho
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest