- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#39868659 #102531 üzenetére
Gondolhatod, hogy ott próbálkoztam, ahol a tok mágneses zárófüle találkozik a telóval. Sőt! Kivettem a tokból a telót, a tokot szembefordítottam, hogy a mágnes ugyanoda kerüljön és közben letakartam a közelségérzékelőt. Aztán ugyanezt megcsináltam tök sötétben, hátha a proximity után még lekér egy kontrollt a fényszenzortól. De nem. X-akta.
-
válasz
#39868659 #102070 üzenetére
Azért ezek szerintem nem túl életszerű példák... Aki ilyen szinten van, szerintem nem fog foglalkozni okostelefonokkal... (Nálunk a sarki kisboltnál szoktak ilyen egyének ácsorogni és egyiknél sem láttam érintőkijelzős telót. A pia legyen meg, a többi meg le van sz@rva.
)
-
cs.zs.
veterán
válasz
#39868659 #101529 üzenetére
A szomszédomnak (barátom) 2 db Elephone van. Az egyik egy pár hónapos G6, állandóan lelép a hálózatról, aztán vissza, de hiába mutat jó térerőt, a SIM nem hívható. Kikapcs-bekapcs megoldja, de aztán megint hívják viberen meg messengeren, hogy Bélám mérnem vagy elérhető ? Na mindegy , szerintük jó az elefánt, rendeltek a tesójának is egyet, nem tudom mi a neve (tényleg nem is érdekel) de Kínából (átjött vám nélkül) 44 e Ft volt, 4G képes, de nem megy a magyar 4G, a gyárilag dobozában lévő töltő pedig nem működik.
Rövid összegzés
Én eddig 2 db Elephone készülékkel találkoztam, abból 2 db hibás. Én biztos hogy senkinek sem javaslom ezt a márkát. -
gixxergabi
senior tag
válasz
#39868659 #100956 üzenetére
sztem ne szórakozzon a level értékekkel, elég ha a max vol-t állítja fentebb.
mellette fel van tüntetve mennyi lehet a tényleges max, (először azért ne tegye fullra, próbálja ki) mellette nyomjon egy set-et, hogy leokézza...
(nálam 128 az alap, 160 a max, és beállítottam 150-re) -
gjoe
addikt
válasz
#39868659 #99169 üzenetére
Kicsit nagyobb? gyorsan dönts
-
b0bcat
addikt
válasz
#39868659 #99169 üzenetére
Bár a fotós képességek megítélése erősen szubjektív, a Cubot S168 szerintem mindenben megfelel a kitételeidnek:
- átlag feletti üzemidő a 2 Ah-s akkuból
- jó hangminőség (kifejezetten jobb, mint az átlag)
- élvezhető felbontás (qHD 5 colon, szép színek, IPS kijelző)
- jelenleg 85 dollár alatt is hozzá lehet jutni, ami igen jutányos árA GPS-t nem próbáltam az enyémben. (Nem navigálok telefonnal. Van célhardverem, bár azt sem gyakran használom, mert ritkán utazok ismeretlen helyre.) Az OTG-t sem próbáltam.
Nyilván vannak jobb készülékek (nagyobb akku, erősebb proci, stb.), de nem ennyiért.
-
aytukabozs
addikt
válasz
#39868659 #98808 üzenetére
nap vicce. Mennyi is az?
A yota2 amugy tényleg király cucc, csak a büdzsébe nem fér be sajnos. Nagyon nem.(#98803) musculus
Még esetleg leagoo lead7 4500mah -
-
RVR400
veterán
válasz
#39868659 #86688 üzenetére
Én már csak azt nem értem, hogy a készülékcsere (ami a legkézenfekvőbb és a vevő számára legboldogabb megoldás, mert nem egy elbaszottul megjavított telót kap vissza, mint én az antétól vagy éppen egy félig sem javítottat a mixeshoptól) miért nem volt jó.
Innentől kezdve én személy szerint nem értem a hőbörgésed okát, mert a másik oldal részéről ezen túl már nem is foglalkoztam volna a problémáddal, ha a legjobb megoldás sem jó Neked... -
hungobungo
senior tag
válasz
#39868659 #86679 üzenetére
Nem szoktam magyarázkodni, de:
Rendeltél 2 darab Jiayu S2 telefont, az egyiken erősebb volt a wifi mint a másikban. Ezt jelezted is feléjük.
Felajánlották a készülékcserét, amit te nem szerettél volna, e helyett inkább azt kérted, hogy küldjenek hozzá wifi antennát. Ebből a modellből gyártottak vagy 5000 darabot, néhány hétig volt forgalomban, ezért hozzá antennát szerezni hónapok alatt sem tudtak (Jiayu szervízből sem). Ezt jelezték is feléd. Legutóbb azt írtad, hogy akkor kérsz egy olcsó kis senior mobilt az antenna helyett, erre várunk éppen... -
molnardenes
tag
válasz
#39868659 #86019 üzenetére
Én is azok közé tartozom, akik úgy választanak okostelefont, hogy lehetőség szerint minden jó legyen benne. Ha 100 ezer forint különbség lenne egy, a különböző képességeit tekintve gyenge, valamint egy kiváló között, talán értelmezhető volna a kérdés, megéri-e a drágább, vagy inkább cipelem magammal a gps-t, és a fényképezőt külön. De két, nagyjából azonos árú telefon közül miért választanám a rosszabbat?!
-
Dominó85
addikt
válasz
#39868659 #86019 üzenetére
Olvastad a tesztjét a Jiayu S2-nek? Andy Sykes blogger kezében telefonok és tabletek ezrei fordulnak meg és ha ő azt mondja, hogy a fókuszálás lassú, mint a csiga az nálam sokat nyom a latba és egyenlő azzal, hogy még a pillanatnyi dolgokról is lemaradhat simán az ember. Ergo inkább azoknak van, akik fixen fotóznának valamit és nem egy szellő által mozgatott virágot pl. Mert biza ha már ahhoz is lassú a Jiayu szoftvere, akkor azon jó lesz javítaniuk, de sebtiben.
Én a legamatőrebb fotósnak tartom magam, mert pusztán hobbiból olvasok rengeteget utána a témának és lövök el naponta jó pár expo. Igaz, amióta a Hongmi van, azóta bizony a kompaktom a polcon pihen. Nagy géppel pedig a hugom rendelkezik, de azt ritkán és fontosabb eseményeken használjuk. Nem veszem támadásnak és te se vedd annak.
Egyszerűen az S2-őt a leírtak és a látott képek alapján a középmezőnybe se sorolnám.
Jó pár kínai gyártóról van egyfajta általánosabb véleményem (több modell képeit elnézve) a fotózás terén:
Lenovo - színek rendben, de szemcsés zajosodás picit zavaró, vonalélesség átlagos, néhol azonban kevés, kevésbé hajlamos beégni nappal szemben
Thl - színek meglepően jók, de a vonalélesség és a kontúrok gyengék, kék-vörös szemcsésedés és a széleken kromatikus aberráció nyomai, beégés veszély
Jiayu - interpolált lencsék, 1-vel kisebb a valós felbontás, így jóval jobb és szín hűbb képek, alap zajosodás van, de nem vészes, inkább a nagyobb felületek elmosásáért kár
Zopo - korrekt színek, de egyfajta szemcsés zajosodás jellemzi, ellenben a vonalélesség kimondottan jó és olaj hatás is ritka
Xiaomi - talán a brand is megköveteli, hogy az átlagnál kicsivel jobb képek szülessenek, köszönhető többek között a jó szoftveres optimalizálásnak is
Coolpad - neves gyártó és talán a legszebb képek itt születnek, vonalélesség és a színmélység is rendben szokott lenniSzitázó "brand"-eknél a minőségi szórás óriási. Nyilván a fenti márkákon kívül még vagy egy tucat másik is van. Én ezeket fogadom el használható minőségnek. Ergo teljesen magán vélemény és NEM szent írás. Ne is legyen sírás a témában. Priviben mindenre válaszolok.
Érdemes próbálkozni Lewa és MIUI portolt romokkal, mert például a matricázó Doogee telefonoknál a gyári katasztrofális képek helyett klasszisokkal jobb képek születnek majd. Attól meg nem kell tartani, hogy a kínai kémkedik utánunk, mert ez egy ujj vonással kikapcsolható. No meg a Google még az ember farkának méretét is tudja, ha véletlenül öltözés közben a telefon kamerája arra van fordítva...
-
Dominó85
addikt
válasz
#39868659 #86004 üzenetére
[link] De te jobban tudod nálam, hogy én mit néztem meg és hasonlóak. Nem rosszak a képek, de tipikus Jiayu, vonalélesség felcserélve kontúros tartományokkal és a nagyobb felületek mosása. zoom nélkül tényleg jók, de 100% mellett már köhöm... Na meg a Jiayu és a tökéletes rom? Hahaha... elfogadható romokat csinál, de a gps-vel állandó a xopás, nagy a hardverek összeszerelési minőségének szórása is. Nem egy Jiayu volt már a kezem közt és nem egy magyar Jiayu felhasználónak segítettem pl galéria bug miatt... De a Xiaomival ellentétben a Jiayu az hibátlan romot ad ki a keze közül.
Hja, aztán f0ssa ki az újabb ráncfelvarrott modelleket és a frissebb droidot max negyed kézből portolva lehet rátenni. Mindegy, a Jiayu G3T vs Xiaomi Hongmi esetén a Jiayu egyetlen előnye a nagyobb aksi. A G4S topikjábameg sajna nevetni járok read only-ban, olyan tökéletes a gyári rom.
Szerk.: A Jiayu a G3 idején volt nagy szám szerintem. Na meg manapság az alsó-középső telóival (F1, G2F)
-
válasz
#39868659 #84907 üzenetére
Ugyanúgy lehet a beállításokban ki-be kapcsolni, mint pl. a bluetooth-t. Nekem anno a nexus 4-nél így ment:
- Go to ‘Settings’
- Hit ‘Wireless & Networks’
- Choose ‘More’
- Select ‘NFC’
- Place a tick in the checkbox next to NFC and the service will be enabledSajnos csak angolul találtam meg, de szerintem így is egyértelmű...
-
-
RVR400
veterán
válasz
#39868659 #81232 üzenetére
Akkor leírom, hogy kb 20 tabletet javítottam már, az mind egyszerűen forrasztva volt az alaplapra, tehát ott alapvetően semmi gond. A beépített akksis telóknál meg, amikkel eddig dolgom volt, nem volt érdekes a csatlakozó a végén, mert minden nehézség nélkül forrasztható, mert nem szalagkábel van, így egyszerű pillanatpákával megoldja otthon az ember, ha nagyon muszáj, nem kell hozzá weller, amivel egy-egy jobbfajta szalagkábel is meg tudja izzasztani az embert.
-
-
Dominó85
addikt
válasz
#39868659 #81210 üzenetére
Egy érintkező max elkopik, felpolírozod és működik tovább, de egy rossz mozdulat és az aksira forrasztott kábel megtörik akkor baxhatod az egész telefont. És ez már az első napon egy apró leejtéskor is bekövetkezhet, míg egy érintkező elkopása azért nem olyan gyors, mivel nem pakolássza ki az ember naponta az aksit a telefonból.
beg
No mert az jobb, hogy kitörik az aksi érintkezője leeséskor és be sem tudod többet kapcsolni a telefont? Inkább keresem fél órát és használom tovább a telefont, mint sem baxkodhassak (ha még egyáltalán) garis. -
svgyula
addikt
válasz
#39868659 #80471 üzenetére
Szia!
Hát én nem vagyok nagy "guru" de most a teló+sd ekkora Az SD kártyán szinte alig van hely! A telón még van! Ha viszont netán ki kell mennem kiküldetésbe akkor a szórakoztatáshoz szoktam felrakni zenét, filmet, játékot. Ha a tárhely megvan "buggyantva" és azon van az op. is valószínűleg be is fog lassulni a rendszer. Persze ez egy "minőségi" tárhely rendszernél nem okozhat gondot! Az antutu teszt-nél pont ezeknél szokott a legnagyobb eltérés lenni, RAM, ROM, irás-olvasás sebesség. De ha lesz róla vélemény engem is intenzíven érdekel nekem a hatát az 5"! -
válasz
#39868659 #76145 üzenetére
MT6572- höz a 2.4.8b lesz a jó. Ennek még megvan az az előnye, hogy a data és cache partíciókat is be lehet állítani mentésre. Ha csak lehet, akkor ezt használom.
Sok újabb telefonnál már azonban csak a 2.5.2, 2.5.3 használható.
A 2.5.2 "hagyományos" scattert készít, míg a 2.5.3 már az újabb fajta, 7kb-os "kiszerelést" biztosítja. -
-
aytukabozs
addikt
válasz
#39868659 #75257 üzenetére
Terveken így néz ki:
Nyilván mire kijön a gyárból nézhet ki máshogy de az alapvető probléma az hogy te ragaszkodsz a mérethez,
ami az 5000-ben lesz az meg nem ugyanez az akku gyártási technológia ami ebben a jiayuban van, hanem szilícium anód polimer ion aminek a fő előnye hogy azonos méretben podukál többszörös kapacitást.
Ezt a dolgot emlékeim szerint 2008-2010 körül harangozták be mint működö prototípust, szóval nem értem miért olyan hihetetlen hogy 4 év alatt eljutott oda a technológia hogy sorozatgyártás legyen belőle. -
RVR400
veterán
válasz
#39868659 #72780 üzenetére
Jut eszembe, egyre jobban félek a Doogee telóktól. Ez egy DG210 kijelző hiba:
kicsit villog a kijelző, vagy éppen rohadtul sötét... Az, hogy simán látszik böngésző alatt a főképernyő már csak hab a tortán.
-
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
#39868659 #67890 üzenetére
A Zopo zp980+ 8 magos, a többi csak négy, innentől kezdve almát a banánnal...
Amúgy a Zopo C2 = Zopo zp980, csak a kínai piacos Aliyun OS-szel (Android módosítva).
Egyértelműen a Zopo zp980+, szinte egy árban van a másikakkal. És igen, volt a kezemben mindegyik
Octa core telók közül most a best buy a ThL T11 lesz, keresd meg CoolBoy323-t most szervez csoportos rendelést rá
-
svgyula
addikt
válasz
#39868659 #67153 üzenetére
Szia! Szerintem nem is lesz (hacsak neked
) tapasztalata mit írták ez egy klón az oldalon is ott van úgy néz ki de mégsem az! A hirdetés hozzászólásai már feszegetik a HV kérdést ez eleve rossz jel! A HV-ről semmi infó az SV meg akármilyen lehet. Az ára meg ott van ahol most a 8magos telók tanyáznak. Ezt a telefont a kinézete miatt az égbe árazták reális lenne mint "no name" 130$!
De akkor meg inkább az MTK6582 rendszerrel működő már ismertebb telót amihez van "közönség" Vagy megveszed az eredeti P6-ot
Egy másik klón -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Apple MacBook
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest