- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #135998 üzenetére
De legalább nem szép.
-
trebrona
nagyúr
-
Carline
őstag
válasz
Donki Hóte #135985 üzenetére
Ha majd megkapod, írsz róla egy kis összefoglalót?
Érdekel a Plus, de most hogy pedzegetik a note 5-öt is végre nem a harmatos 625 SoC-al az is csábítónak tűnik. -
-
b0bcat
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy a Redmi 5 (ill. a Plus) mennyibe fog kerülni az Eustock-nál?
-
spileraaa
senior tag
-
-
spileraaa
senior tag
Ma megjött ez a telefon december 3 volt rendelve
Vkworld New Stone V3
[link]de adhatom is el mivel nem tudtam hogy a digi mobil csak 3G működik és ez nem tudja ezt
tudnátok olcso és jó telefont ajánlani ami tud 3G is?
és egyszerűbb a menüje mint ennek mert még nekem is elég bonyolult pedig én értek hozzá és nyugdíjas számára lenne
pedig a gombok és kijelző elég nagy kár hogy nem tud 3G és nem tudtak egyszerűbb menüvel megcsinálni
pl fényképzőgép helyet lehetett volna inkább 3G -
-
Carline
őstag
Valakinek érkezett már meg Redmi 5 Plus teló?
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #135980 üzenetére
Szintén, nem is szoktam reagálni.
Pár Mi A1 kép, legyen mit fikázni: [link] -
RVR400
veterán
válasz
Viktor0610 #135980 üzenetére
Kategóriájában a Note 4 kamerája is rendben van... De a Note 4 fikázott kamerája nem annyival rosszabb, mint amennyivel jobbnak mondják az A1-ét, ergo azt is lehet fikázni.
-
Phvhun
őstag
Jobb topik híján itt kérdezek egy technikait:
Létezik olyan hogy egy okostelefon akksi 1 havi lemerülten állás után annyira elveszti a tölthetőségét, hogy max töltésről használat nélkül 10 óra alatt teljesen lemerül?
-
-
nimfas
addikt
Sajnos ezek az igények a többség részére, hát: Nesze hülye paraszt és Neked a divat mondja meg hogy ki vagy az idevágó dalok.
-
Upo
addikt
válasz
citkar #135977 üzenetére
Azért az A1-nek sem olyan tuti a kamerája. A note4-nél tán jobb, de nem az igazi. Különösen kevés fénynél/beltérben nem remekel, jó napsütésben még szódával elmegy. Hiába van dupla kamera, vagánykodáson kívül nem sokat ér. Inkább rakhattak volna bele 1 normálisat helyettük, de ugye az manapság nem divatos, és az most fontosabb minthogy jó legyen.
-
citkar
addikt
válasz
parkasz #135976 üzenetére
Azok is jók, de ha 5,5 colos is belefér a Nubia M2 sorozata (3 típusú SoC-cal biztos kijött 140-210 USD közötti árakkal) sem rossz, de annak a kamerája lehet gyengébb a Z17 mininél, még csak pár tesztet olvastam róla.
Az LG Q6-t nem ismerem közelről, nem is néztem utána. A Xiaomi A1-ről többen jeleztek vissza pozitívan, illetve megbízható a gyártó. A Nubia Z17 minit pedig én ismerem jól (induló ára kicsit sok volt, de a jelenlegi 200 USD-s ár a gyengébbik modellért - 4/64 GB-os - szerintem kifejezetten jó vétel), szóval mindkettőt merem ajánlani, inkább egyéni preferenciák alapján lehetne dönteni, gyakorlatilag amelyik jobban tetszik neki
-
citkar
addikt
válasz
parkasz #135974 üzenetére
Gondolom 5,5 colos kizárva, de a Nubia Z17 mini 5,2 colos, már 60 ezer alatt szerintem megkapod Kínából. Nem feltétlen az a nőies teló, de ha a fekete-arany nem jön be, az a pezsgős talán. Kamerája szerintem megfelelő ebben a kategóriában, előtte nekem is Mi4C-m volt.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
50-55k környékén melyik telót ajánlanátok? Lehet új és használt is. Miután hölgynek lenne azért ne legyen nagyon nagy. Ami fontos az az, hogy jó képeket lehessen vele készíteni. Előre is köszi! -
beg
veterán
válasz
trialboj #135965 üzenetére
Type C OTG olyan, mint egy kerékkulcs az autószerelőnél. Manapság a mobilok többségét már C-vel adják ki (samsung, LG, sony mióta "ilyen kínai"?), ha erre nem voltak felkészülve, akkor nem igazán komoly a szerviz szándéka. Erre utalt a kolléga. Keress egy felkészültebbbet.
Amit linkeltél nem erre való.
-
trialboj
őstag
válasz
Donki Hóte #135964 üzenetére
Bocs de ezzel nem lettem előrébb, ilyen kínai telefonokat nem sokat javítanak főleg kisebb városokban.
A sima töltő kábel + egy ilyen female to female usb használható OTG kábel gyanánt?
-
-
trialboj
őstag
Kicsit off, de sürgős mert még ma vissza kellene vinnem.
Leejtettem egy Xiaomi MI4C telefont, megment a touch. Végre találtam egy szervizt, ahol elvállalták h javítják, de nem volt type c otg kábeljük, hazafelé sem találtam ilyet.
Most azt nem tudom hogy mi a teendő mikor telefont adunk le szervíznek? Pl a telefon lemerült teljesen, mert kikapcsolni sem tudtam... töltsem fel? patternel volt lezárv, meg kell adjam ezt nekik hogy tudják felolfani?
Mindenképp elveszítem az összes tárolt adatot, vagy nem szükséges formázzák az egész telót?Köszönöm szépen.
-
Edorn
senior tag
válasz
sharp4 #135961 üzenetére
Ha mondjuk a "UPC"-t hívom, hülyén hangzik, ha felveszi valaki azzal, hogy "Bélabá Kft., miben segíthetek?".
Miért lenne ez fura igény, ha éppen "UPC"-s ügyben hívok egy UPC-s telefonszámot, ahol egy UPC-s munkatárstól várok segítséget, akkor ne egy másik cég nevében vegyék fel a telefont...
Ja, és rossz az, aki rosszra gondol...
-
Edorn
senior tag
válasz
freelancer68 #135956 üzenetére
Hát a 3SIM-es telefon nem igazán játszik, mert már erre a DualSIM-esre is nehéz volt ráakadni. 3SIM-esek, meg a közelébe sem járnak ahogy így végigfutottam rajtuk.
-
freelancer68
tag
-
Edorn
senior tag
Most rendelek DualSIM-es okostelefont (igaz, csak DualSIM stanby). Itt örömködtem, hogy végre nem kell két telefont hurcolásznom.
Erre hívnak tegnap, hogy hát valószínű hozzám lesz rendelve még egy telefonszám...
Meg lehet oldani valahogy, hogy csak 1 okostelefonról menjen a dolog? Vázolom a helyzetet, elvárásokat:
- "A" simkártya, "A" cégé. Ez a elgfontosabb, ez lesz a fő.
- "B" simkártya, "B" cégé. Egyre fontosabb lesz, bár jelenleg nagyon kevés hívást fogad.
- "C" simkártya, "C" cégé. Nem olyan fontos, nagyon kevés hívás jön és általában nem létfontosságú.
- Mindhátom kártyához van bankszámla kötve, sms értesítésekkel, sms megerősítéssekkel, stb.
- "A" számot hívó ügyfél nem tudhat "B" számró/cégről. És fordítva is. Ezt gondoltam meglévő ügyfeleknél telefonkönyvezéssel oldom meg. Illetve remélem ki lehet jeleztetni, hogy melyik számot hívta a hívó...
- Viszont hogy lesz dual sim-ből három szám? Arra gondoltam, hogy esetleg megoldható, hogy "B" számot átirányítom "A" számra. Azaz a telóban csak "A" és "C" simkártya lesz. "B" számot át tudom irányítani úgy "A" számra, hogy a telefon kijelezze, hogy eredetileg nem őt hívták? Illetve a hívó fél ne értesüljön melyik számra irányították? SMS-ek is át fognak jönni gondolom... Az esetleges visszahívásokat meg megoldom valahogy...ui.: Azért "B"-t tenném átirányításra, mert így nem gáz a DualSIM standby. Nem veszik el hívás, nem lesz olyan "B"-re érkező hívás, amiről nem értesülök...
Ha van erre a kérdésre megfelelőbb topic, akkor linkelnétek?
-
motrola
aktív tag
válasz
Donki Hóte #135953 üzenetére
Hosszú évek óta ezt használom a nemkívánatos hívások kiszűrésére. A listája menthető és visszatölthető.
Aki belekerül garantáltan nem tud felhívni. -
válasz
Laca0 #135951 üzenetére
Tiltólista nincs benne, hívó tiltásához a telefon saját tiltólistáját lehet használni.
Csoportokhoz lehet szabályt rendelni.
Sajna nálam is egy másodpercre elmegy a tárcsázó, aztán visszajön, nem tudom, hogy ilyenkor mi történik, vagy hogyan lehetne ezt megszüntetni
Azt sajnos nem tudom, hogy 3 nap után mi történik, én eleve a fizetős verzióval kezdtem...
-
-
Laca0
addikt
válasz
iMaverick #135950 üzenetére
Ezt én is olvastam, csak nem tudom, hogy mit jelent a teljes értékűség... akkor szerinted csak tesztelni lehet 3 napig, utána leáll?
Eddig jól muzsikál, csak kicsit zavaró, hogy hívásnál elmegy a tárcsázó, utána vissza. Ezen lehet valamit finomítani? Ill. tiltó listát nem látok benne. Nincs is?
-
-
Laca0
addikt
válasz
Donki Hóte #135948 üzenetére
Ez ha jól látom, nem külön tárcsázó, hanem a gyárit okosítja?
A Pro mivel tud többet az alapnál? -
-
antal750
senior tag
Sziasztok
Ajánlanátok valami reklám mentes dual sim tárcsázót? -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan tárcsázó appot ajánlani, amiben kontakt csoporthoz lehetne kártyát rendelni?
A csoportot úgy értem, hogy van 2 google fiókom. Azt szeretném, hogy az egyik fiók kontaktjait az egyikkel, a másikat meg másikkal szeretném hívni. -
Ájvé
veterán
Dual SIM-re érted gondolom, egyik csak 2G képes még a másik 3/4G is tudja. Igen ez esetben ennyi a különbség, mindkettő kártyáról lehet hívást indítani és fogadni (de csak dual active esetén egy időben, egyébként ha dual standby akkor a másik kártya nem elérhető még az egyikkel telefonálsz, adatforgalom esetén viszont mindkét kártya elérhető), de csak az egyiken van 3/4G elérés vagyis gyors adatkapcsolat.
-
-
8
senior tag
Azt tudja valaki hogy mi a különbség pontosan a WCDMA és a GSM sim kártyahely között?
Az egyik 3G a másik 2G? Van még bármi különbség vagy csak és kizárólag az adatsebesség?
-
darvak
senior tag
Köszi a válaszokat, akkor marad valami kicsit kompromisszumos méret és akku is,de akkor a Xiaomi A1-re szavazok
-
törölt tag
válasz
Indy1 #135919 üzenetére
Ennyire gáz a Leeco-k ujjlenyomatolvasója? Ha igen, akkor ezt a márkát kihagyom, én rendszeresen használom, (RN3SE, bár itt meg néha "elveszíti" az egyik ujjamat) bankoláshoz is.
Max. 70k-ig mi jöhet szóba, 5,5" (min.) 5.7" (max) B20, NFC, új-használt (garis fontos még használtnál is).
Kamera meg lejátszó annyira nem izgat, csak plusz pont ha jó is, Már a dual sim sem annyira érdekes, állami cég nem ad mobilt, marad a saját (céges ügyekre is).
Huawei P9 +, Honor 6x, valami lenovo/moto, zte/nubia/axon? (snapi 4xx kategória annyira nem kellene) -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #135918 üzenetére
Igazából azt vettem észre hogy lezárt képernyőnél nem érzékel, de ha felébresztem érzékel és nyitja, szóval így működik.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibibi #135923 üzenetére
5A-t mondanám én is (bár nem hiszem hogy hosszabb támogatásra számíthat), de 40-ért van már Redmi 5A Prime is amúgy, mondjuk Redmi 4X is ugyan ennyi, de Redmi 5A Prime legalább 2SIM+SD-t tudja.
-
tibibi
őstag
Redmi 5A vagy 4A ?
-
darvak
senior tag
Sziasztok,
60-70eFt környékén milyen, lehetőleg minél kisebb telefont tudnátok ajánlani?
Nagyobb akkuidő előnyös lehetne, én csak 5.15", v még nagyobb telókat látok.Előre is kösziii!
-
Indy1
tag
válasz
tibcsi0407 #135918 üzenetére
Ma meghalt az ujlenyomat olvaso
Ket honapot birt ki
Leeco S3 X20
De azert szeretem a gepet -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #135916 üzenetére
Nem, csak leírtam a tapasztalatom. Amúgy sose volt más mint egy kínai B brand, nem volt rossz de lehet nem véletlen tűnt így el.
Nem nagyon használom az ujjlenyomat olvasót, szóval ha tönkre megy az se érdekel. Ez a ROM nem kezeli túl jól.
Nem tökéletes, de így is jó. Jól működik, nincsenek vele nagy problémák, úgyhogy elégedett vagyok ennyiért ezzel. Most vennék telefont elgondolkodnék a Redmi 5 Plus-on, de akkor még nem volt B20-as verzió. Meg a MIUI-t se a pozitív dolgok közé sorolom már. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #135908 üzenetére
THL W100-am érintő kijelzője kb 1 év alatt adta meg magát anno, utána cserélve lett, de eladtam, nem tudom mennyi ideig volt használva. Szóval kiemelkedő minőségről biztos nem beszélhetünk, sose volt az a kategória.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135913 üzenetére
Welcome in 2018.
Off, bár érdekes.
Mobil XL előfizum volt a Telekomnál, ahol korlátlanul telefonálhatsz és 1 GB mobilnet jár.
Tegnap átálltam az új csomagokra, a korlátlan beszélgetés és 2 GB net valami 700 Ft-tal olcsóbban jön ki.
Ami korlátlan: Waze, Instagram, Facebook. -
válasz
tibcsi0407 #135906 üzenetére
Auuu...
Mobilinternettel nem kellett volna megnyitni
-
törölt tag
válasz
hát..
nagy kijelző, kicsi felbontás, azt sem látom, hogy bé20 van-e benne -
hunaqua
addikt
válasz
tibcsi0407 #135908 üzenetére
"THL ha jól tudom minőségben is kiemelkedő volt."
Kiemelkedő az nem volt,de volt 1-2 szerethető telefonjuk.
-
punky10
addikt
válasz
És kékben még jól is néz ki.Az,hogy mihez hasonlít,nem érdekel.Viszont egy FHD+ jobb lett volna...
-
tibcsi0407
félisten
Hoppá! Régi ismerős név!
Bíztató visszatérésnek ígérkezik. -
JoinR
őstag
válasz
WOT-H-A-C #135703 üzenetére
10 nap használat után az Oukitel K6-ról:
Egyelőre nagyon szeretem, lemeríthetetlen, hátsó kamera min. hozza barátnőm Mi A1-esének szintjét, de szerintem picivel jobb is.
Még Nougat van rajta, nem találok az Oreoról infót, de egyszer majd gondolom le rá.
Ami szokatlan/nem tökéletes:
- notification led nagyon erősen világít, és villoghatna sűrűbben
- minimum fényerő magas
- minimum hangerő hangos
- ujjlenyomat-olvasó nem annyira okos (kis hámsérüléssel már nem ismert fel, míg más olvasó (Lenovo T560-on) igen
- vannak flash videók, amik böngészőben képesek beszaggatni -
-
törölt tag
Az a redmi 5 + számomra sem túl nagy durranás. Egy majd 6"-os kijelző FHD-val, 625-ös snapival...
RN3SE milyen is? 5.5", FHD, 650snapi. Ehhez képest tény, hogy visszaléptek. (majd 1cm-el hosszabb Redmi 5+)
Bár keresgélve a RN3SE utódját, lépten-nyomon belebotlok a 625-ös kategóriákba, ami nem lenne annyira gond, ha lenne valami plusz a másikhoz képest. De nem igazán van.
Ma láttam egy ilyet: Letv LeRee Le 3. Proci 652-es, viszont NFC-t nem látok ebben sem.
Használtban belelehet futni 1-2 reális árú P9 plusba, talán moto z playba, meg pár 810-es snapis kazánba (ezeket kihagynám), Lenovo P2-be (ami szintén 625-ös). Kihagytam valamit 70k körüli ársávból, ami jó is, garis is lehet még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest