Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz KamuMazsola #134380 üzenetére
Vagy fél évente cseréled kis hozzápótlással
A mostani cserém 8k volt p2>a5 iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Rawulf
őstag
válasz Crytek #134391 üzenetére
4.5"-os telóban igazából csak 1GB rammal és 8GB tárhellyel szereltek látni mostanság.
4.7"-osak még akadnak.
Esetleg ha már úgyis az AGM gyárban jártam két napja, akkor megemlíteném az AGM A2, vagy becenevén Rio telefont. Az 4" és ha már szóba kerültek a balesetek, bele lehet ejteni is a budiba (persze csak módjával, mert ezen még 3-as gorilla üveg van).
http://www.agmmobile.com/en/product/a2
Persze ez utóbbi a kijelölt keretnél kissé feljebb tanyázik, viszont még NFC is van benne."Please state the nature of the medical emergency!"
-
salaud
aktív tag
Akinek nem inge, ne vegye magára...
Írjátok ezt a sok bullshitet, hogy a kínai telefonokat romolgatni kell, meg szarok, csak a csúcsmodellek jók.
Marhaság az egész. THL T6s-t egy évig használtam, majd eladtam, utána Doogee Y100 Pro jött két darab, az enyém egy kijelzőcsere után családban maradt, hibátlanul üzemel, Egy Oukitel K6000 Pro-ra lett cserélve. A másik Doogee helyére most érkezett meg tegnap egy Oukitel U20 Plus. Mindkét Doogee két éves elmúlt. Mindegyik felsorolt készüléken gyári rom futott és fut, semmivel nem rosszabb minőségben, mint sok "márkás" készüléken, sőt... Android 2.1-es telefont romolgattam utoljára.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
molnardenes
tag
válasz KamuMazsola #134390 üzenetére
Rawulf remek és kézenfekvő ötletét használva (ezúton is hála neki ) xiaomi.eu romot raktam fel az imént, és ezzel megoldódott a töltés probléma. Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott a problémával
-
Zeki
nagyúr
válasz ekrisztian #134393 üzenetére
Jaja.
A szomorú ellenben tényleg az, hogy ha valaki kicsi de használható telefont akar, akkor Iphone 5c/s .
Vagy nem vesz okostelefont. -
svgyula
addikt
válasz molnardenes #134389 üzenetére
Szia! Nem akarok semmit mondani! Ha az első hozzászólásomat nem csak elolvasod hanem meg is értetted volna akkor nem írnál ilyet!. Nem írtam direkt semmilyen gyártót! De te erőltetted utána a kérdést hát ott van a válasz!
(#134385) aytukabozs
Igen volt pár "occó" telóm de én legalább rájöttem, hogy merre kell indulni. Bár amikor megvettem őket mindegyik a cubot zászlós hajója volt.Viszont ami nagyon fontos!! a cubot one és a cubot x6 is a dobozból kivéve "romolás" nélkül használható volt! Aztán az egyiket a wc-be eljette aki megvette tőlem, a másikra pedig ráment egy autó........
Mindkettőt nagyon kedveltem.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Crytek
nagyúr
Létezik még valami értelmesnek mondható 4.5colos telefon 25k körül? Édesanyámnak kellene de az 5 colosok már nagyok neki..... Mi2 féleség jó volna ha létezne még ilyen kicsi és hasonló jóság.
Next PC Upgrade: 2022
-
KamuMazsola
őstag
válasz molnardenes #134389 üzenetére
Sikerült életet lehelni abba a telóba? Vagy tényleg csak eredeti akkuval megy csak? Másik rommal tölti?
Üdv.: KamuMazsola
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #134382 üzenetére
Aha. És ezzel most azt akarod mondani, hogy az általad használt telefon minden egyes példánya problémamentes mindenkinél, és mindenkinek egyformán kielégíti az igényeit, úgy, ahogy van??? Mit mondanál annak, aki egy olyan típussal jönne ide valami probléma kapcsán? Hogy hülye, vagy hazudik: nem lehet baja a telefonjának, mert a tiédnek sincs??? Azt miből gondolod, hogy én el akartam érni ezzel a telefonnal a csúcsmodellek szintjét? Hol írtam ilyet, mikor? Egyáltalán mi alapján találod ki azokat képzelgéseket, amikre reagálsz? De látom, mások jobban ismernek már téged, és én vagyok a hülye, hogy egyáltalán válaszolok a gyűlölködő és lenéző megnyilvánulásaidra,
amiket teljesen ismeretlenül, nulla infóval címezgetsz másoknak... Kérlek, inkább ne is reagálj erre. Köszi -
KamuMazsola
őstag
Nálunk a THL T6S éledt újra egy utángyártott 3600 mAh-s akkutól. Így közel három év után a nagyobb gyerektől a kisebbhez került. Öröm és boldogság. Az a jdi megjelenítő most is szép képet produkál. Persze vannak korlátai, de kapott egy 16 GB-os kártyát és üvegfóliát is, szóval mondhatjuk lett rá költve egy kicsi. Nem csúcsmodell, de remélem még egy darabig szolgál.
Olcsó teló, viszont nem akarunk belőle Ferrarit![ Szerkesztve ]
-
west76
aktív tag
Jézusom! 🙄 Srácok, lányok, fizikát tanult itt valaki? Az akkumulátoroknak véges élettartamuk van ennek semmi köze a fogyasztói társadalomhoz, meg a mindenféle összeesküvés elméletekhez. Egy ideig az akksi képes felvenni és leadni a megfelelő energiát, aztán ahogy múlik az idő csökken a képessége erre, ezért egyre kevesebb energiát tud tárolni, leadni. Ezt nem hiszem, hogy olyan bonyolult megérteni, nem egy atomfizika
-
Zeki
nagyúr
válasz molnardenes #134379 üzenetére
A fogyasztói társadalom a pazarlásra épül. Ne működjön semmi sem sok-sok évig, lehetőleg 1-3 évente mindenből vegyél újat. Ez azért nem mehet a végtelenségig.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz molnardenes #134372 üzenetére
Szia! Ott van az aláírásomban. Elmúlt három éves és még nem volt sem javítva sem szétszedve.... Az új akut megvettem lassan egy éve de nem kell még mindig cserélni. Ez így elég? Nem vettem "occó" telefont és próbáltam vele utolérni az éppen aktuális csúcsmodellt! Vettem egy akkori csúcs készüléket és már több mint három éve nem kell b@szogatnom. Ja pontosan 2014.08.05.-én jött meg.
Köszönöm a többi hozzászólást a bejegyzéssel kapcsolatban. Én építő jellegű kritikát fogalmaztam meg de úgy látszik van aki ezt sem érti meg.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Ryoo
senior tag
válasz KamuMazsola #134380 üzenetére
Rawulf azt nem mondta, hogy Kínában megtehetik, csak annyit mondott, hogy megteszik, ahogy kis hazánkban is inkább kifizet az egyszeri ember részletre egy vagon pénzt egy eszközért, mintsem rendesen utánanézzen és számoljon kicsit, hogy olcsóbban is megúszhatta volna, az igényének megfelelő más gyártó és vagy típus megvételével.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS5
-
KamuMazsola
őstag
válasz Rawulf #134376 üzenetére
Szerintem it mo-n az átlag nem engedheti meg magának, hogy évente egy havi fizetését új telefonra költse. Sokan megteszik akár hitelből is, de ez meg lássuk be értelmetlen. Azzal a három évvel közel jársz a lehetőségeinkhez illő valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Rawulf
őstag
válasz molnardenes #134372 üzenetére
Engem nem egy kínai kereskedő és két telefon-gyár embere is kiröhögött, amikor azt mondtam, hogy 3 évig probléma nélkül kellene működnie egy telefonnak. Magyarra fordítva azt mondták, hogy normális ember évente cserél telefont... és nem vicceltek.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
MODERÁTOR
-
ekrisztian
őstag
válasz Viktor0610 #134370 üzenetére
Nem a telefon védelmében írtam, hanem a fórumtag védelmében.
Bennem még van empátia[ Szerkesztve ]
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #134361 üzenetére
Köszi a segítséget. Tudod, jópár márkánál találtam ilyen hibát a neten a samutól a nexusig, csak xiaominál nem. Ezért kérdeztem itt. Szóval milyen márkát javasolnál? És kérlek, olyat írj, aminek 3 év után kell csak elgondolkozni az akksi cseréjén (kb. az új állapotának a 70-75%-át tudja most), és majd lehet is hozzá még eredetit kapni akkor. Köszi előre is.
-
Terentius
őstag
válasz west76 #134366 üzenetére
Figyelj, szerintem egy telefon romolgatás nem kvantumfizika, hogy vagy érted vagy nem. Ha valaki veszi a fáradtságot és utánaolvas az alapoknak, aztán megkeresi az adott telefon itteni vagy xda-s topicját és követi az ott leírt folyamatot, akkor simán megtanulható, hogyan kell "tuningolni" a gagyi kínai rommal érkezett egyébként hardveresen jó telót. Nekem most egy Xiaomi Redmi Note 2-m van már lassan 2 éve és azon kívül, hogy nem lesz rá lollinál újabb MIUI, nekem megfelel sebességben, tudásban. Akksi upgrade volt mert az első akksi púpos lett, de ennyi. Szerintem ide a fórumozók többsége azért jár, hogy éppen a legjobb ár-érték arányú telót megtalálja vagy ha vett valami kínait és nincs külön topik rá, akkor segítséget kérjen.
OnePlus 12 16/512
-
MODERÁTOR
válasz ekrisztian #134369 üzenetére
"Vagy azért mert nem ismerik a telefon ezen hibáját," és azért, mert báncsa a fülem/szemem, ha valaki ok nélkül fikázza a kínai mobilokat.
Xiaomi 13T
-
ekrisztian
őstag
válasz west76 #134366 üzenetére
pont segíteni nem segített seki, csak Rawulf.
A többiek hallgatnak vagy hülyeségeket írnak az új modern telefonjukon.
Vagy azért mert nem ismerik a telefon ezen hibáját, ami már elég régi téma, vagy ismerik és hagyják görcsőlni rajta a fórumtagot.
Nincs rá ismert megoldás. Csak eredeti akkuval működik.
Az újabb romnak meg van akku kijelzés problémája és 3G hálózat problémája is. Utóbbi javítható, előbbivel együtt kell élni, egy gyári akkuval -
ekrisztian
őstag
-
west76
aktív tag
válasz Rawulf #134365 üzenetére
Szerintem meg nem volt rosszindulatú, sokkal inkább reális, mert sajnos sokan úgy akarnak "trabantból ferrarit" csinálni a telefonjuk viszonylatában, hogy közben a megfelelő ismeretük / képességük nincs meg hozzá, aztán telehányják a topikokat a sírással, hogy mi hogyan nem működik és a legjobb, hogy sokan még azt is szóváteszik, ha az ember segíteni akar nekik. Szóval néha kijön egy-két ilyen bejegyzés is
-
aytukabozs
addikt
Most komolyan, erre mi szükség van itt...?
Ha a cinizmuson kívül legalább 1 kis segítő szándék is lenne a postodban, még elmenne de nincs.A redmi note ~fél évvel a honor 6-od előtt jelent meg,
tehát ő még bőven akkor vette amikor te még a mivel is szenvedtél...?
Ja hogy egy kb note-tal megegyező hardverrel rendelkező cubottal?
Mond csak hogy estek akkor az ilyen lesajnáló hozzászólások?Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
MODERÁTOR
Ez a "Xiaomi csak romolgatással működik" egy sajnálatos, rossz következtetés, amit a heti feljesztői ROM-ok "állandó" érkezése terjesztett el.
Biztos, engem a Xiaomi jobban szeret, de több készülékük is megfordult a kezeim között, hónapokig tartó használattal, egyiket sem azért frissítettem, mert romolgatni kellett, hanem mert én akartam.
A Ferrari vs. Trabant hasonlatra. Adsz pénzt is a Ferrarira, vagy csak az ajánlás megy?
Xiaomi 13T
-
svgyula
addikt
válasz molnardenes #134359 üzenetére
Szia! Az első ötlet, hogy vegyél olyan telefont ami "romolgatás" nélkül is működik! Van élet a saomi mellett is. Nem akarok semelyik gyártónak reklámot csinálni de van rengeteg amit nem kell folyamatosan b@szogatni és mégis működik rendesen.Ha pedig neked is mint sok más fórumozónak az az első, hogy kiveszed a dobozból és azonnal root, romcsere, akkor rajtad nem lehet segíteni. Vegyél egy csúcsmodelt és ne Trabantot tuningold Ferrarinak! Vedd meg a Ferrarit!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Rawulf
őstag
válasz molnardenes #134359 üzenetére
xiaomi.eu romot próbáltál már?
-
molnardenes
tag
Sziasztok!
Ötleteket várnék a problémára: Xiaomi Redmi Note 3G (wcdma, miui.hu rommal) telefonhoz vettem új (feltételezem, utángyártott) akksit, amit nem tölt rendesen a telefon - bekapcsolva egyáltalán nem, kikapcsolva is csak csigalassan, és csak huszonpár %-ig. Elkezdtem romolgatni, hogy kiderüljön, szoftver vagy akksi probléma áll-e fenn, és végül egy jóval régebbi miui rommal gond nélkül működik a telefon. Jó hír, hogy az akksi nem rossz. Viszont sajnos az a régi rom már nem felel meg az igényeimnek, mindenképp vissza kell térnem frissebbre. Mit tudok tenni?
Előre is köszi a válaszokat, ötleteket. -
WOT-H-A-C
veterán
Urak... Ez még mindíg az android dual sim topik. Igaz, hogy a kínai a fő csapás irányunk, de azért megfér itt más is. Ne vigyük le a szintet android kontra ios szintre, ha kérhetem.
[ Szerkesztve ]
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
KamuMazsola
őstag
válasz Donki Hóte #134354 üzenetére
gippazoid által magasztalt j5-öshöz kell is a dedikált micro sd slot, hiszen csak 16 GB tárhelye van egy B20-at is tudó Xiaomi 32,vagy 64 GB-jával szemben. A felbontása is jobb az utóbbinak. Akku 4000mAh, ami azonos használat mellett biztos hogy többet bír mint a j5-ben lévő. Ram is több jutott a sáomiba, 3, vagy 4 GB. Nem beszélve arról hogy olcsóbb is és minden paramétere jobb mint a kolléga által jelzett telefonnak. A béhúsz nélküli telefonokat hagyjuk, ez nálam is feltétel. A GPS rendesen működik, motorozás közben ezzel rögzítem az útvonalat, szóval ez pipa. A videó, hát én forgatom is mégis tudok telefonálni is pedig több mint 800 órája nem volt ujraindítva, szóval ez sem áll meg.
A frissítések telepítése nem automatikus, szóval ez is mindegy, ill csak kifogás.
A miui nekem is új, szokni kell. De testreszabhatóbb mint a samu touchwizz felülete.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz Donki Hóte #134354 üzenetére
Te nagyon kifogtad maradjunk annyiban.
Ezt a kamera forgatás-mikrofon problémát meg nem is hallottam még.
Lányom is Samu fan, aztán csak odadörgölöm mindig amikor csodálkozik, hogy mot tud egy Miui, hogy te akartál ilyen szart :-) ( A5 2017)
Volt 2simes samum ( galaxy grand 2) jó volt, de csak miután rootoltam és felraktam az Xposed-et.
Gyári állapotban kevés volt.
De az tény, hogy aki csak áttlagfelhasználóként használja annak "üzembiztosabb" egy samu.
Én minden telefonom megunom 9-10 hónap alatt, addigra kihoztam amit lehetett belőle, szétmókoltam-hackeltem.Az első telefonom ami már 20hónapja megvan az a Note3.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Ájvé
veterán
válasz gippazoid #134343 üzenetére
Nálam sincs GPS gond, ez igen csak általánosítás, egy készülék alapján ítélsz egy márkát. Rendben van hogy Samu jobban bejött, használd egészséggel, Xiaomi se rossz ettől. Rég nem kell főzött ROM már hozzá, ha pedig stabil ROM-ot használsz maximum havonta jön frissítés. Szervizt aláírom, biztos jobb a Samunak, bár ha jól tudom Telemaxos amiről jót nem igen hallani, szóval tényleg használd csak nehogy elromoljon.
-
veterán
válasz KamuMazsola #134352 üzenetére
Nem kell a Samsung reklámemberének lenni, hogy lásd a különbségeket.
Korábban Xiaomi telefonjaink voltak (Redmi Note2 és Redmi 3s), de átváltottunk Samsungra (A7 2017 és J5 2016).
Tényleg tisztább, szárazabb érzés a Samsung
Aki nem kütyübuzi, annak kifejezetten zavaró a kéthetente érkező MIUI frissítés (igen, a Note2 telefonra is a mai napig jönnek sorban a frissítések).
A Samsungra évente max kétszer jön, de érdekes módon teljesen rendben működik a telefon a permanens frissítés nélkül. Egyszer kell valamit megcsinálni, de akkor jól
Xiaomi fronton állandó kérdés, hogy van benne B20? Samsung fronton ez a kérdés fel sem merül
Xiaomiban manapság választani kell a második SIM kártya és a microSD kártya között. Samsung A, J, sorozatoknál ez a kérdés fel sem merül
Arról nem is beszélve, hogy egy Xiaominál az sem mindegy, hogy vízszintesen, vagy függőlegesen tartod videózáskor, mert utána nem fog működni rendesen a mikrofon (ezt miért nem tudják megjavítani a folyamatosan érkező frissítések )
Na mindegy, nem azt mondom, hogy nem jó a Xiaomi, de azt viszont állítom, hogy a Xiaomi Redmi telefon ár/érték arányban nem jobb, mint pl. egy Samsung J telefon ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Rawulf
őstag
Ismerőseim közül sokan szívtak hazai hivatalos szervizzel és nem kis márkákról van szó. (Összekarcolódott a szervizben a kamera lencséje, a szoftveres problémáit nem tudták orvosolni, illetve hetekig rajta ültek) Ezzel szemben, amikor egy fórumtársunknak segítettem egy kínai Huawei telefon garanciális szervizelésében (megszűnt a webshop, ahol vette), a kínai Huawei bezzeg egyből kicserélte egy újra a telefont.
Szóval nem kellene piedesztálra emelni a hazai szervizelést és a kínai garanciát sem kellene lehúzni."Please state the nature of the medical emergency!"
-
veterán
Elfogadjuk, hogy számodra a Samsung tökéletesen megfelel, nincs azzal semmi gond.
Ugyanakkor az általad felvázolt problémákat a kínai telefonokkal én és a környezetem nem tapasztaljuk. Persze ehhez az is szükséges, hogy már 14 éve vásárolok kínai telefonokat (is), így megfelelően tudok szűrni a felmerülő igények esetén az elérhető készülékek között, hogy a tőlem tanácsot kérők ne az általad felvázolt tapasztalatokat gyűjtse be.
Ezért jó egy ilyen fórum, mert lehet megfelelő tanácsokat kapni igény esetén."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
zizol
aktív tag
válasz kngbr #134335 üzenetére
Szia,
Szerintem nagyon jó a Oneplus, szerettem is a One plus 3T-t, de nem véletlenül nem vettem 5öst, mert a kamerája nem üti meg a Samsung szintjét.
Kb. Azonos árban kapsz dual s8-at.
De meggyőződésem hogy a One plus rendszere gyorsabb, persze a Samu sem lassú azért.
Kinek mi a fontosabb.
Ja és az s8 kisebb mint az s7.
Viszont nagyon törékeny és nincs hozzá értelmes képernyő védelem.Üdv, zizol
-
aytukabozs
addikt
Huh.
Elég jól összemosod 1 kalap alá a kínai telefonokat, holott ég és föld az egyes gyártók, és azon belül az egyes típusok közt is a különbség.Nem tudom mióta követed a kínai dualsims telókat, de kb 2 évvel ezelőttig teljesen általános volt a 2sim+sd, aztán sajnos bejött a hibrid slot a divatba, de 2013 és 2016 közt csak olyan telóim voltak amibe 3 kártyát lehetett tenni.
Amennyiben az ember nem vakon vásárol, hanem utánajár mit vegyen akkor nem feltétlenül kell "18 főzött ROM kipróbálása", a mostani telefonomon is mehetne akár a gyári global gond nélkül, saját döntés hogy az elejétől lieage van rajta, és megy gond nélkül ahogy mondod "Soha egyetlen restart nem volt, se fagyás, se semmi"
A hihetetlenül jó akkuidő nem tudom mit takar, 1.5-2 nap 7-8 óra sottal amit a mostani tud berhelés nélkül, nekem az jó.
Huaweiből nekem sima P8-am volt, semmi olyan baja nem volt amit a kistesójáról írsz, (de az akkuban nem hozta az igényeimet nekem sem).
GPS-szel kapcsolatban sem tapasztalom amit írsz, de persze ezzel megint csak ott vagyunk hogy nem kell minden szemetet megvenni csak mert olcsó,
a kínai telefonok közt is van egy határ ami alatt csak gondot vesz az ember a pénzéért, de ez vásárlás előtti tájékozódással elkerülhető.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
golyós
addikt
Régen volt ilyen megbízható Gps a kocsimban mint a Xiaomimban. Menet közben is pillanatok alatt poziciónál, mig a samumnál gyakorlatilag meg kellett állnom, hogy megtalálja a műholdat.
Üzemidő samsungnál?
Garanciális szervíz samsungnál? A hibát sem értik, 2x 2 hétig ültak rajta és visszaadták, hogy jó.Ott elüttük megmutattam, hogy nem jó, és a szoftvercserét én is meg tudom oldani otthon, nm ebből áll egy javítás.
Kinába meg nem kell küldeni, itthon javítják, pláne, hogy már az Auchan,Tesco , Telenor is árulja a Xiaomikat.[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
nagyúr
Kollégám tapasztalata szerint a J5 (2017) térereje jelentősen elmarad Xiaomi 4X-hez képest.
Ahol eddig volt térerő, ott most nincs - ez leginkább a már térerőhiányos helyeken tűnik fel neki.
Amúgy pedig kifejezetten dícséri a J5-öt.szerk.:
Xiaomi, nem lehet navigálni mert ha nincs szabadtéren, hanem az autóban van, állandóan elveszíti a GPS jelet.
Részemről ezt csak cáfolni tudom. Pedig nekem szélvédőfűtésem is van. Redmi 3s.A redmi 3s esetén 2 dolog van, ami zavaró tud leni: a videófelvételnél a hang, illetve néha "beállnak" a szezorok. Előbbire biztosan van megoldás, utóbbira nem emlékszem. De igen, ezek már azok a hibák, amik esetén valóban módolni kell. De hát igények, izlések, és az ár is ugye egy komplex "megérési index"-et biztosít a felhasználónak - szóval kinek mi éri meg.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
gippazoid
senior tag
válasz alázógyík #134325 üzenetére
Nem csak hardvert veszel. Jó esetben.
Nekem megért 48e Ft-ot a J5 2015 és most 62900,- Ft-ot a 2017 (ha vártam volna vele jövő májusig, mint a 2015-ös J5-tel, amit 2016-ban vettem meg, akkor ez is lemenne 50e körülre).
Miért érte meg?1. MŰKÖDIK - nincs flash-elgetés, 18 főzött ROM kipróbálása, hátha jó lesz az egyik, fórum bújás. Soha egyetlen restart nem volt, se fagyás, se semmi. Nem indítom újra, csak ha jön rá frissítés, de akkor viszont factory reset-et is kap. Még a 2015-ösre is jött ki idén frissítés.
2. dual SIM + microSD - eddig nem sok teló tudta de nekem ez kell
3. Bármi baja van, mire egy Xiaomi elindul a garis szervize felé az átvevőhelyről Bp.-re vagy külföldre, addigra ez a helyi Samsung szervizben alkatrész rendeléssel együtt is elkészül. És nincs huza-vona, hogy visszajön pl. Csehországóbl 1 hónap után, hogy a hibát nem tapasztalták. Mert személyesen beviszem és sokkal meggyőzőbb tudok lenni mint ha leírom harmadjára is, hogy de ez akkor is rossz...
4. Hihetetlenül jó akkuidő - ez megint csak számít nekemElőtte 60e körül vettem egy Huawei P8 lite-ot, 2 nap után vissza is vittem. Amellett, hogy refurbished teló volt - minden jel erre mutatott, pedig Media-s vásárlás - pocsék beszédhangja is volt és már akkor érzékelt érintést amikor még hozzá sem ért az ujjam. Előtte egy ócska Galaxy S2 volt, 2015-ben már nem számított olyan magas lécnek, de mégsem ugrotta meg a P8 lite.
Ekkor újraértékeltem a szempont rendszeremet és így lett a J5 2015 pár hónappal később.
Annyira stabil az a teló hogy végül meg is untam.Igényem nem nagy, legyen reszponzív a mindennapokban (böngészés, Viber, WhatsApp, SMS, Waze). Semmilyen extra procisebességet igénylő dolgot nem csinálok. Persze, számít a hardver teljesítmény, mert műszaki beállítottságú vagyok, de valójában sosem használom ki. Így lemondok erről.
Sokkal fontosabb lenne a kamera, de úgy látom, abban csak a 150e és felette lévő telók virítanak igazán. Egyelőre nem tudtam meggyőzni magam, hogy annyi pénzt érdemes kiadni egy telefonra.
Körülöttem a kínai telókkal mindenki szívott. Pl.: német raktárból vette, de Kínába kellett visszaküldeni mert nem volt rajta általában hálózat. 5 hónap és 5e Ft mire visszakapta a pénzét.
Másik: Xiaomi, nem lehet navigálni mert ha nincs szabadtéren, hanem az autóban van, állandóan elveszíti a GPS jelet.
Nekem ezek nem hiányoznak. Van más dolgom is, mint a teló nyűgjeinek megoldásával tölteni a szabadidőmet.Kinek mi éri meg.
Gippazoid Novelties Inc.
-
ekrisztian
őstag
válasz Wallenberg #134340 üzenetére
Nincs külön kapcsoló a SIM névjegyek megjelenítésre?
-
golyós
addikt
válasz kngbr #134335 üzenetére
Mondjik a támogatás sem elhanyagolható szempont: frissítés max 1x a samunál. Biztonsági csomag emiatt nem frissűl. A te pénzed, te tudod, de mivel az S8 dokkolóját az emberek 95%-a nem fgja használni így nem látom értrlmét a töbletköltségek.
Nézd meg a Mate9 Pro-t , jobb mint a sima és kisebb!
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Wallenberg
senior tag
Sziasztok.
Vásároltam a Smartshoptól egy Cubot Note Plus Dual SIM-es telefont.
A telefon a SIM kártyákon lévő névjegyzéket nem jeleníti meg. Hiába próbálkoztam a Névjegyek - Beállítások - Névjegyek megjelenítése - Összes névjegy menüpontokkal, nem történt semmi sem.
Ez azért különös, mert más telefonba beletettem a SIM kártyákat és ott azonnal megjelent a két kártyán tárolt összes név.Mit tegyek? Mit és hol kell beállítani a telefonon?
A telefonon Android 7.0 operációs rendszer fut.
Várom válaszukat.
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz tibcsi0407 #134336 üzenetére
A kínai S8 dual nano sim-es és az azonosítója SM-G9500
Szintés dual nano sim-es a kínai S8+ és az pedig SM-G9550
Mindkettő hybrid sim-es, azaz a második sim helyett SD-kártya is használható.[ Szerkesztve ]
-
kngbr
csendes tag
válasz tibcsi0407 #134334 üzenetére
Köszi!
Még egy (bocs, nem akadékoskodásból kérdezem, csak eddig leginkább a Samsungok világában éltem, nem annyira ismerem a OnePlus-t, Huawei-t, Xiaomi-t, stb): miben jobb a OnePlus 5 mondjuk az S8-hoz képest? Olvasgattam egy-két oldalt, és valóban mindenfelé a OnePlus 5-öt hozzák ki legjobbnak overall, de az nem derült ki, hogy miért? Csak az S8 ára miatt? Vagy valóban jobb, akkor is, ha az árat nem vesszük bele a képbe egyáltalán? -
kngbr
csendes tag
válasz aytukabozs #134329 üzenetére
Köszi!
Mi szól amellett mondjuk valamelyik Huawei/Honor modellel szemben? Vagy esetleg dual simes S7/S8-cal szemben? Vagy HTC?
Tud a keret rugalmas lenni még felfelé, ha van értelme (ár/érték arányban jobb).
-
kngbr
csendes tag
Sziasztok,
Dual-simes telefont keresek kb 550 euróig (kb 170k ft). Használat (fontossági sorrendben):
1) leginkább messengeren/viberen telefonálás (akár videóval)
2) böngészés
3) GPS
4) fényképezésFontos lenne, hogy ne sz.jon be, ha navigáció közben valami másra is használnám (telefon, böngészés, akármi). Illetve nyilván a megbízhatóság is fontos szempont (épp most szívtam meg egy S7-tel, 1 év után ment vissza az amazonnak "Bootloader exception"-nel).
Köszönöm szépen!!
-
veterán
-
aytukabozs
addikt
"kínai telók nem is tudnak ilyet általában."
jókor mondod, pont most hozta vissza a xiaomi a note 5a val
(igaz az egy entry level cucc)
-
gippazoid
senior tag
Ha valaki akar venni J5 2017-et, akkor holnaptól Samsung hétvége a Media-ban. Lehet, ismét meg lehet majd csípni 62900-ért...
Nem rossz teló, csak az ujjlenyomat olvasója töketlenkedik.
Akkuidő szuper, kamera is jobb, mint a 2015-ös J5-nek. Gyors is a maga nemében. Ja és 2 nano SIM + microSD ami meglehetősen ritka, a kínai telók nem is tudnak ilyet általában.Csak az üvegfólia válik fel róla, nem tudom, azért-e mert domború a kijelzője vagy mert sz.r minőséget vettem (pedig két oldalt 3-3 mm-t nem is fed a kijelzőből).
Valakinek nincs javaslata olyan üvegfóliára, ami meg is marad rajta és a lehető legnagyobb részt lefedi a kijelzőből?
(A J7 is biztosan le lesz árazva, de az 80e körülre - gondolom).
Gippazoid Novelties Inc.
-
Upo
addikt
válasz Rawulf #134319 üzenetére
Valóban sima 5X, korán van még...
Próbálkoznak oda-vissza, de nem egy egyszerű flash az egész, abból tégla lesz.
Az A1-en van ez a dupla partíciós háttérben frissítős móka, most nem jut eszembe a neve, az 5X-en nincs. Szerintem előbb-utóbb lesz rá megoldás, vannak biztató próbálkozások, xda-n rá lehet keresni.
Nekem meg pont fordítva lenne érdekes, B20-as készülék miui-val. Túlságosan rászoktam a xiaomi ökoszisztémára, már kimondottan hiányzik. Pedig régen pont ellenkezőleg volt, CM6-tól kezdve toltam mindig a custom romot a telóimra. Bár ha rá lehet vadászni a Mi fiók/Mi app store/Mi cloud cuccokat jól működően akkor nem is volna nagy érvágás.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kmarci25
veterán
Rawulf, Upo, gyolyós:
Igazából az alkatrészek annyira nem izgatnak, inkább az, hogy a Mi A1-et csak egy fajta rendszerrel adják-e. Eddig nem volt világos, hogy csak a tiszta androidos verzió létezik, vagy van egy miui-s is. Gyakorlati szempontból nézve ezek alapján teljesen mindegy, hogy honnan rendelem, mert ugyanazt kapom. (Persze garancia szempontjából nem, de ez oké.)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Rawulf
őstag
válasz kmarci25 #134311 üzenetére
Csak 64GB-os létezik belőle elvileg... persze különböző színben gyártják, de a "vas" megegyezik.
Azért annyit pontosítanék, hogy Xiaomi-nál (is) van hogy bizonyos alkatrészeket különböző gyárakból szereznek be, azaz eltérő gyártmány lehet a kijelző, kamera, stb..."Please state the nature of the medical emergency!"
-
kmarci25
veterán
-
Bjorngolf
tag
Gearbestről érdemes rendelni? Sosem rendeltem még onnan ezért kérdem. Csak mert a Honor 9 most ott elég jó áron van (350 USD kuponkoddal).
Nem igazán van tapasztalatom ezért kérdem
Köszönöm előre is -
kmarci25
veterán
válasz aytukabozs #134307 üzenetére
Köszi!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
aytukabozs
addikt
válasz kmarci25 #134306 üzenetére
Gari miatt szerintem ott érdemes.
Nagyon sokan bespájzoltak belőle, uh. sztem talász hardveraprón bontatlant eustock/waytech garanciával.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz aytukabozs #134305 üzenetére
Ja, hogy úgy! Na, ez az AndroidOne érdekelne engem. Ezt csak az eustocknál kaphatom meg? Perzse majd ha lesz újra raktáron...
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de én teljesen elvesztem a Xiaomi készülékpalettájában, meg az egyes készülékek variánsaiban, ahogy az a kérdéseimből is kitűnik..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
aytukabozs
addikt
válasz kmarci25 #134304 üzenetére
ez az első
(és persze van ez a vas miui-val is más néven,
csak most ők is csináltak egy androidone referencia telót.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hisense LCD és LED TV-k