- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeann
csendes tag
-
thomyerk
tag
asus transformeresek! please help!!
ma vettem át a készüléket, most este, sötétben vettem észre, hogy bal alsó sarkán screen bleed van, azaz átszűrődik a fény a fekete sávba. youtubeon a dark knight rises hd trailert néztem, és akkor vettem észre (psze csak töksötétben), de azóta már világosban is hallucinálomszóval ezzel lehet valamit tenni? másnak is ilyen? megnéznétek, mert 3 napon belül még elvileg visszavihetem. túlélhető, és nem látszik asszem lámpafénynél, tudom. nem akarok ekkora szarrágó sem lenni, de ennyi pénzért lehetne "tökéletes", nem?
köszi! -
leeann
csendes tag
Sziasztok!
Ha mar billentyuzetnel tartunk.... Az Android virtual s bill-et nem lehet konfiguralni ? Pl. Billentyupozicio valtoztatasa es a tobbi.
A Transformeren Futo rendszeren lehet valamit buheralni, hogy a valodi billentyuzeten lenyomott gombok mas karaktert vigyenek be? Gondolom lehetseges, hisz a hazankban arult gepeken alapbol varialva van. -
Chaser
legenda
válasz
marec1122 #5892 üzenetére
Erre tablet is megfelelhet. Tv-re is kötheted hdmi-n keresztül ha filmezel, az olcsóbb netbookok-on csak dsub van, igaz az is van a legtöbb tv-n, az enyémen pont az nincs. Ha kifejezetten sokat gépelsz akkor a netbook, ha nem akkor tablet, sztem. Bár ha utóbbiból is 10"-osat vennél bill-lel akkor szinte ugyanott vagy ebben a kérdésben is.
-
4marul4
tag
válasz
gipsztigris #5889 üzenetére
Ha meg az Archos 70 Internet Tablet is belefert volna, meg jobban orulnek
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
vki kerdezte hogy az anysoft keyboardot hogy lehet tablet layoutra kapcsolni.
Setting -> Language and keyboard - > Anysoft keyboard. - > external add-ons - Keyboards - Hungarian (qwertz - tablet)
Itt megtalaljatok sok egyebb hasznos leirassal egyutt.
[link] -
Chaser
legenda
válasz
marec1122 #5886 üzenetére
Tabletben van kisebb, 7" teljesen korrekt 45k alatt, xpad70. Utána tudsz nézni mit tud, mi van benne. Netbookok nagyobbak, ált-ban 10"-osak, ezzel együtt nagyobbak, vastagabbak és nehezebbek. Akuról csak akkor bírják tovább ha 4 v 6 cellás van bennük ami + tömeg és méret. Használható netbook már van az acer D250 személyében 60k alatt 3 cellás akuval. Legfőbb különbség, hogy netbookra tudsz rakni windowst, linuxot, androidot is akár, tabletre android van, kevés 100k feletti kivétellel ami windowos. A tablet full érintőképernyős bill nélkül, de lehet hozzá venni billt is, netbook nem érintős és egybeépített a bill-lel. Talán ezek a legfontosabb különbségek így elsőre.
-
marec1122
senior tag
Milyen tablet pct vegyek? Hangzik a kérdés és egyúttal hangzott ugyan ez a fejemben is.
KB 60-70 k -m lenne rá. Még azt sem tudom eldönteni hogy tabletet vagy netbookot kéne vennem. Kérek valakit aki ért hozzá tudja a különbségeket pro és kontra az okosítson fel.
Köszönöm -
leeann
csendes tag
válasz
Brain75 #5883 üzenetére
Sikerült megmenteni. Lefotóztam azt a nyavajást, ami belement. Azt hittem szívbajt kapok, mikor megláttam. Remélem nem lesz baja a csatlakozónak, mert ez valamilyen speciális végű (40 pin vagy hasonló), gondolom nem könnyű beszerezni.
És ebből milyen tanulságot kell levonjak? Ne csatlakoztassam 4 éves számítógéphez az USB-t?
Akárhogy is, nagyon köszönöm ezt a villámgyors segítséget!
-
Brain75
senior tag
-
leeann
csendes tag
Sziasztok!
Vészhelyzet van, kérlek segítsetek!
Ma rákötöttem a Transformert egy régebbi számítógépre USB-kábelen keresztül. Mikor kihúztam a kábelt, ez a kép fogadott.Mit csináljak??? Mi történt vele? Így nem tudom bedugni sehová, és így a töltés sem lehetséges!
Segítsetek kérlek, ha nem is a legjobb topik erre a problémára, csak ide tudtam fordulni! -
Nara19
aktív tag
Sziasztok!
Ma délután óta eldőlt a tab/milyen tab kérdés nálam. Huawei s7 slim - Invitel páros győzött.
Eddig nagy a szerelem.
Köszönöm a fórumon megjelenő véleményeket, sokat okosodtam belőlük. (A jó pap holtáig tanul).
-
Saccco
nagyúr
Kikerült a teszt: WayteQ xPAD-70 - vétek lenne kihagyni?
-
-
Arnoux
tag
Tablettel lehet olyat csinálni, hogy a fehér hátterű PDF-et feketévé, a fekete betűket pedig mondjuk fehérré tegye? Ha sötétben szeretnék olvasni akkor nem lenne jó, ha egy 7 colos kép beleégne a szemembe.
Tablet és Amazon Kindle között filózom, főleg olvasásra, de kezdek jobban hajlani a tablet felé, mert az jobban kezeli a PDF-eket.
Szerintetek kényelmes tablettel sokat olvasni? -
-
tjb007
nagyúr
Nem múltkor elment majdnem 7 órát is.
Ilyen alkalmazással még nem találkoztam, igaz nem is kerestem. Kérdezz rá ebben a topikban, biztosan van aki ismer ilyen programot. -
hun_gery
aktív tag
Jó ez a transformer... bár ezt én már kitaláltam vagy fél éve, amikor először láttam billentyűzetes kínai bőrtokot... akkor az volt az alap elképzelés, hogy a ragasztás mentén szétkapom, kicsit belül megerősítem, majd kiszuperált notebook zsanérral megoldom, hogy hajtogatható legyen... ez ott bukott meg, hogy a bill. része sokkal könnyebb volt, mint a tábla, ezért mindig hanyattesett volna... (semmiképp nem akartam a hátsó kitámasztót használni.)
20s ötletként jött a következő: kiszuperált hordozható dvd szétszedése, kibelezáse, lcd helyére szépen egy fel-lepattintható kemény hátfal (hard snap-on case eredetileg) cd helyére billenytyűzet, akku ugye adott, cd-vezérlés helyére egy mobilvinyó, ami akkuról kapja az áramot, egy usb aljzat az infrakapu helyére pendrájvnak, alulra a dokkoló-csatlakozóba (vagy mi a neve) pattan a tábla, stb...
tervezőasztalon már kész, ha megjön az Államokból a pattintó kemény hátfal a streakhez, megcsinálom, lehet beszámolót is írok rólapersze az asus megoldása kifinomultabb, de ha megkapom a gépparkjukat, az enyém sem lesz rosszabb...
-
borist
tag
szia
nekem másfél hét után először sikerült, 100%-ra, pedig esténként van feldugva, én sem értettem a 99%-ot, de most már elmegy 100-igutána 4-5 órát bír. (ami feltünt, elég sokáig kell tülteni
)
tudsz olyan alkalmazást ami kb megjósolja a hátralevő akkuidőt? mert én amit eddig találtam %-ot ír csak -
Lasy
veterán
Mindenhol kerestem ezt a fránya usb drivert a BluePanther Thunder-hez, és mit dobott ki nekem ma. a google oldalát.
Mert nem erre kellett keresnem, hanem a Google Android MID szóra.
És végre megy a Root, mehet a fordítás. -
Jelentem szombaton megjött a szoftverfrissítés a Transformerre (3.1)
Sajnos idő hiányában még nem tudtam tesztelni, de első ránézésre kicsit gyorsabb lett, de a böngésző desktop módban nem tudja vinni a facebook-os beépített játékokat (valami maffiawar talán, haver próbálkozott vele). Más még nincs, ha van valami, és van rá érdeklődés, megosztom -
kolosanyi
veterán
válasz
bolcsodal #5851 üzenetére
Tény sajnos. Viszont szerintem tablet meg nem alkalmas arra, hogy telefonként használd. Ezért jó például a Padfone. Vagy a Kyocera Echo. (Bocs, Opera minivel vagyok, vonatról írok, így nem tudok normálisan linkelni)
mobilarena.hu/hir/kyocera_echo_android_ket_kijelzon.html -
z0d1AK
nagyúr
Most tettem fel az Iconiára a Galaxy Tab 10.1 ROM—ját, bitang jó, nagyon tetszik.
-
Arnoux
tag
Sziasztok!
Milyen a Tablet PC-n sokat olvasni? Mennyire terheli a szemet/szervezetet (szédülés), hogy van háttérvilágítás, és nem E-INK-es, mint pld az Amazon Kindle?
-
tjb007
nagyúr
Most már okés
User error, türelmetlen voltam csak. Az zavart be, hogy ennél egy kicsit tovább tart elérni a 100% -o mint pl. a telefonomnál.Amúgy nem tudom kinek az agyszüleménye volt ez a kb. 1 méter hosszúságú kábellel rendelkező töltő, annyira értelmes dolog mint a Nokia 10 centiméteres adatkábele.
Az viszont, hogy au USB -ről való töltést miért tudták megoldani rejtély számomra. -
tjb007
nagyúr
Az xPAD-70 tulajokhoz lenne egy kérdésem.
Nálatok sikerült már 100% -ra feltölteni ? Eddig akárhányszor töltöttem 99% -nál (volt már 97 is) megállt a töltés, vagy is nem állt meg mivel még midig azt írja ki, hogy Töltés.(#5852) Chaser
"nincs benne 3G"
Meg GSM modul.
Amúgy az nem mint 5" -os (herélt) Galaxy S ami még mindig elmarad egy 7" -os tablettől.
Ja, és ráadásnak még drága is. -
bolcsodal
addikt
A Huawei Tabletjén gondolkodom (Ideos S7). T-Fos-nál 47 Ropi két év hűséggel (a Slim verzió ráadásul)....csak az a baj, hogy nem lehet már meglévő előfizetésre venni....Függetlenül pedig még nem láttam sehol a Slim-et.
Igen BT fülessel használnám...
Vagy pl. a síma S7: [link]
(#5849) kolosanyi: Okostelefonon ha megfeszülsz sem tudsz normálisan E-book-ot, pdf-et olvasni...ezért keresgélek SIM-es Tabletet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
bolcsodal #5843 üzenetére
Az a baj ezzel a tablettel telefonálós dologgal, hogy eleg esetlen egy 7 collos cuccal bohóckodni. Meg ugye a méret miatt a mobilitás is csorbát szenved. Szerintem vagy egy nagyobb okostelefon lenne jó választás, vagy majd a tabletbe dokkolható telefon az Asustól, a Padfone.
-
Nara19
aktív tag
Sziasztok!
A Huawei ideos s7 slim-ről (pl. by Invitel) van valakinek v.milyen tapasztalata?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #5844 üzenetére
Ez az Archos 7 V2. Kérdés, hogy ez esetben Hawok09-nek milyen van.
Az eredeti 1.5-tel jött ki, RK2808-cal, arra nem lesz 2.2. Sajnos a V2-re nem találtam sok infót, hogy miben tér el.MOD megvan az infó:
Az Archos 7 a fent már említett RK2808-as 600 MHz-es processzort kapta.
A felújított, Archos 7 V2 pedig egy RK2818-as 800 MHz-es processzort, amely magasabb verziószámú Android támogatással rendelkezik. -
hun_gery
aktív tag
-
bolcsodal
addikt
Üdv! Elgondolkoztam én is egy ilyen tablet vásárlásán. Először okostelefonban gondolkodtam, de valahogy funkcionalitásban ezek a kis tabletek mintha kellemesebb ár/érték aránnyal rendelkeznének.
Viszont komoly zavart érzek az erőben! Elég változatos árak és hardverek sorakoztak fel ezen a piacon és szerintem sok esetben az ár nem tükrözi a valós teljesítményt, főleg a tabletek közötti teljesítménykülönbséget. PL. itt vannak ezek a VIA C7-el szerelt tabletek. A ősöreg proci atomnál gyengébb teljesítménnyel, de például az ARM chipekhez képest mit tudhatnak?
Megérné SIM kártyásat venni, és headset-el (bluetooth) telefonként is használni?
A lényeg, hogy wifi képességű (nem követelmény az N-es wifi) SIM karis készülékek közül miket ajánlotok? Főleg net+pdf olvasgatás+mobilkommunikáció lenne a feladata.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hawok09 #5841 üzenetére
Rockchip 2808 van benne, ami tudtommal nem rendelkezik Android 2.2 támogatással.
-
hawok09
csendes tag
Üdv!
Mindenkinek! Segítség kellene!
Valaki megtudná nekem mondani hogy Archos 7 Home Tablet-re hogyan lehet 2-2 rakni???
-
leeann
csendes tag
válasz
Tsebacsi #5787 üzenetére
Szia!
Formáztam ezerféleképp, csináltam NTFS-t, FAT32-t, egyiket sem hajlandó befogadni. Egy pillanatra feltűnik a jobb lenti sávban az eszköz csatlakoztatása, de egy villanás alatt eltűnik, és láthatóan megszakad a folyamat. Még dolgozom az ügyön.
Friss: az imént kapcsoltam be a gépet, és egy frissitési kérelem fogadott, meg is csinálta pár perc alatt: 07.11. az új Build dátuma. Te megkaptad már? -
tjb007
nagyúr
Igen, lehet programfüggő is.
"elvileg ebben van egy 4GB-os Nand flash memoria"
Gyakorlatilag is
Az xPAD-70 -ben is 4GB van amiből 2,9 használható tárhelyként (filmek, könyvek, dokumentumok, zenék stb stb,), a maradékon a "rendszer" van.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Most már 99%, hogy az xPAD-100 -ban ugyanaz a SoC lesz mint a 70 -ben és nem az RK2918. -
szmi
tag
Hello!Köszi majd megnézem mert most,a párom elvitte magával...viszont itt van nálam 1 Concorde tab 7020,és azon is kipróbáltam a telepítéses dolgot:elvileg ebben van egy 4GB-os Nand flash memoria.Ez sem rakja a programokat oda,pedig ezen alapbol 2.3as android van.A beállítások- tárhelyhasználat szerint 2 app. van a külső táron.Néztem a telepített dolgokat és csak kettőnél ajánlja fel hogy átteszi az SD-re.Lehet ez programfüggő?
-
tjb007
nagyúr
válasz
randomdude45 #5832 üzenetére
Köszi, már fel is raktam, működik.
-
tjb007
nagyúr
A telepítéseket oda pakolja már most is. Az a 16GB 4 részre van particionálva, a system partíción van maga a rendszer, a data -n a telepített programok/játékok és a cache (gyorsítótár) partíció meg ugyebár egy átmeneti tároló, a 4. partíció pedig maga a tárhely.
Hogy pontosan ezeknek a mérete mekkora azt az Elixir nevű programmal tudod megnézni amit a Market -ről tudsz letölteni. -
szmi
tag
Halihó!Sikerült beszereznem 1 samsung galaxy tabot,feltettem az android 2.3-at minden frankó.Kivéve azt hogy az alkalmazások nem a 16GB-os részre települnek.Valahogy rálehet venni hogy a telepítéseket oda pakolja?Kérdeztem a Tab fórumán ott nem jött válasz,talán itt igen...Köszi!
-
thomyerk
tag
hello
szerintetek van esély mostanában (2 hónapon belül mondjuk) asus transformer/acer iconia a500 áresésére? vagy nem érdemes várni?
-
smkb
őstag
Na ezek az eladások már egész jók, 1 hónap alatt 400.000 és emelik havi 500.000-re kijelző megrendelést. Ha a többi honeycomb modell is így fogyna...
-
-
Milyen táblagépet ajánlotok, ami ezeket tudja?
- N-es Wi-Fi
- 10"-os, kapacitív kijelző
- SD kártyával bővíthető legyen
- Magyarországon lehessen kapni ( de ha nem, az se nagy baj )Valami olcsóbb megoldást keresek, úgy 50-60e környékén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest