-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
megalover
tag
Csak mivel feltetted a kérdést. Ajánlanám neked ezt (bár inkább mobil-tablet kombó):
Piros Dell Streak mini... -
megalover
tag
Kicsi, kompakt, praktikus, és még a kezedet sem fárasztja!
De ha akxióban van (60k HUF környékén) hát úgy még szjúperebb....
-
-
megalover
tag
Hát sajnálom, hogy ezek a tippjeim nem jöttek be. Az igaz, hogy a kezelőfelület az operánál elsőre tényleg elég borzalmas, de azért egy idő után meg lehet szokni. Az egészen látszik hogy még mindig nagyon gyerekcipőben jár. Hogy érted, hogy nem lehet a könyvjelzőket sorba rendezni?? Az első X db könyvjelzőt úgy állítod be magadnak, ahogy tetszik! Ez nem elég...?
A youtube-ra pedig én csak ezt az egy megoldást ismerem! Viszont azt még nem tudtam vele sehogyan megoldani, hogy számlistát megszakítás nélkül tudjon játszani, mialatt én másutt böngészgetek...
-
megalover
tag
Tud valaki olyan appot, amivel a háttérben lehet futtatni a YouTube-ot és az ottani videókat? PC-n mindig külön fülön szól a dallam a YouTube-on (Chrome, Firefox, mindegy), de ez a stock browser azonnal leállítja a YouTube-fül folyamatait, mihelyst lapot váltok, vagy akár belépek a kedvencek közé.
Na ugyanez a probléma éppen a minap jelentkezett nálam is. Megoldás pedig - természetesen ismét:
Opera Mobile
-
megalover
tag
Ha már böngészős bajok: PC-mintára egyik sem tud olyat, hogy a kezelőfelületen végig vízszintes sorban látszódjanak a könyvjelzők és úgy lehessen őket megnyitni, akár számítógépes felületen?
Ha nem is tökéletesen azonos módon, de nagyon is hasonló szisztémával igenis van ilyen az androidban. Amiket én használok a gyári böngészőmön kívül, azok pl. a wines Chrome-hoz hasonlóan minden új fülnél illetve böngésző ablaknál rögtön a Főbb könyvjelzők megjelenítésével kezdi...
Lásd:
Dolphin Browser Mini (személyes kedvenc)
Opera MobileSzóval lehet okosítani/beújítani ezeket a böngészőket....
-
megalover
tag
válasz
supercharley #6280 üzenetére
Nekem nincsenek már ilyen problémáim, amióta meg van a Dell Streak minim... :-)
-
-
megalover
tag
Ez nem teljesen helytálló megállapítás mivel éppen itt nemrég esett szó, egy Virtual Router nevű okos kis windowsos progiról, és az megosztja a wifit az adapteren keresztül - legalábbis a támogatott eszközök esetében - amúgy nálunk is itthon az működik.
Már csak idő kérdése, és lesz talán androidon is hasonló progi.
-
megalover
tag
Igen tényleg létezik a dokkoló, de sajnos idehaza alig lehet kapni, vagy ha mégis akkor horribilis áron. Nem úgy "északi szomszédunknál" ugyanis odaát nézegettem, és pár szlovák boltnál 40-50 € magasságán van, ha tényleg igaz... Onnan kéne valahogy beszerezni egy példányt, mert így már szerintem reális az ár!
Az mondjuk egy másik kérdés, hogy mi a francért kéne rá az a hdmi, amikor a HD videókat szaggatva játsza le - ha ugyan le tudja játszani. Így aztán se füle, se farka...
-
megalover
tag
Istenem, áldom a szent napot amikor megvettem inkább a Dell Streaket... most van egy kisebb, könnyebb, kompaktabb, és mindenekelőtt használhatóbb (mini) tabletem. /No jó, inkább PDA-m/ De ettől az még használható, és amire nekem kell (főként net, illetve Skype akármikor - és akárhol) azokra több mint tökéletes, kezes kis jószág!
És mégiscsak az van a hátuljára rávésve, hogy Dell.... amely név önmagáért beszél.
-
megalover
tag
válasz
cserebogar32 #5587 üzenetére
Hogy érted azt hogy nem műxik? Egyáltalán milyen eszközről van szó?
Ja hogy erről a Motoroláról volna szó. Hát ahhoz én nem tudok hozzászólni.... sorry. -
megalover
tag
válasz
megalover #5537 üzenetére
Nos, hát, sikeresen kipróbáltam egy kártyával végre. Az eredmény megdöbbentő és tanulságos is egyben:
Amikor nincs benne a SIM, akkor a "Cell Standby" - Minden Egyéb Progik fogyasztási aránya: 70(~75)% és 30(~25)%
Míg ugyanez, ha benne van a kártya és csatlakozott valamelyik mobilhálózathoz (ergó így nem keresgéli a hálózatot folyamatosan!) már a következő értékre változik: 40(~45)% és 60(~55)%
Vagyis a tanulság része ennek az, hogy csak-csak muszáj venni bele egy telókártyát is, ha az energiatakarékosságról is gondoskodni szeretnénk....
Ezúton üdvözlöm a DELL okos fejlesztőmérnökeit....
-
megalover
tag
Ja értem. Erről mintha korábban is esett volna szó. Vajon ha bele tennék egy sim kártyát, akkor működne rendesen a telefon beállításoknál a "schedule" funkció ami elvileg, ha jól értelmeztem azt teszi lehetővé hogy felfüggessze a teló-hálózatot bizonyos idö eltelével. Vagy ez vmi tök más, és az én angol tudásom hiányos...
-
megalover
tag
válasz
hun_gery #5523 üzenetére
ja csak nem láttam. ez a keskeny kijelzők nagy hátránya, hogy a jobb szélen lévő üzik már alapból nem látszanak, ahhoz oda is kell görgetni...
Off téma. Innen jut eszembe, hogy az aksiidő jelen esetben nem túl elegáns értékeit szerettem volna valahogyan fölfelé korrigálni kicsit. Valaki tudna kielégítő magyazatul szolgálnj arra, hogy ha egyszer nincs is most benne SIM kártya akkor hogy lehet 70% fölött a "Cell standby"??? és miközben ezen morfondíroztam, megpróbáltam csinálni vele valamit, hogy lejjebb csökkenjen, hát nem sikerült...
-
megalover
tag
válasz
CHIPman #5389 üzenetére
Virtual Router Could Not Be Started!
Ezzel nagyjából ki is merültek a lehetőségeim.
Nemáár most vehetek erre a célra egy külön routert hogy működjön a net mind2 eszközön? Ez milyen máár??(teszem hozzá azt is hogy mindezt úgy, hogy a 2 eszközön egyszerre van Bluettooth és wifi)
-
megalover
tag
válasz
CHIPman #5389 üzenetére
Az a helyzet, hogy a gépemre jelen pillanatban Enterprise verzió van installálva, könnyen meglehet hogy ez a gond. Ugyanis a telepítés végén hibaüzenetet kaptam, és a program amely feltelepült ugyan de ennek ellenére nem nagyon indítható el.
Még megpróbálnám ezt a másik progit.
És mi a helyzet ActiveSync-es megoldással Bluetoothon, az csak a Windows Mobile-os eszközökön működik, vagy van erre android megoldás?
-
megalover
tag
Én biztos hogy nem vennék sohasem 7 colosnál nagyobb kijelzőjű tabletet. A tapasztalatom az, hogy ágyban vagy kanapéban fekve
már a pehelynek mondható Dell Streakem tartása is egy bizonyos idő után merevvé/zavaróvá/kényelmetlenné kezd válni, hát mégha 2-3-szor akkora súly lenne a kezemben. 1-2 órán át azonos pózban tartva - nem mondom hogy nehéz - de problémás számomra!
Apropó, egy ilyen problémába ütköztem most:
Itthon szeretném megoldani a netet, de a wifi csak a laptopomra kötött usb-s wifivel hajlandó menni, valamiért a Dell nem képes rá csatlakozni (gyenge jel?)!! De viszont a laptopomon is van Bluetooth, tehát ezzel elvileg akár meg tudnám osztani valahogyan a laptopon lévő netet a Dell Streakkel??? Létezik ez a megoldás? Ha igen, hogy csináljam? Help me.....
-
megalover
tag
Igen ez tény. Meg igaz hogy számomra most még megteszi tökéletesen ez a froyo is. Mivel annyira új még ez az egész android nekem, hogy csak ámulok és bámulok rajta!! Amikre képes. az már engem lenyüügöz és magával ragad...
bár azt hallani a 2.3as még durvább ennél is!
szerk. a teszt jellegéhez képest ez egy elég jóra sikeredett darab a delltől....
-
megalover
tag
Héten valszeg elnézek speedshopba, ha már ott járok, kíváncsi valaki/valamire?
Na akkor szépen megkérdezhetnéd Tőlük azt is, hogy mikorra lesz már készen a Dell Streakem wifije???
Ugyanis az van, hogy náluk rostokol idestova már vagy 2. hete, és még nem tudtak eddig vele nagyon mit kezdeni, ezexerint nagyobb lehet a gond a kelleténél...
-
megalover
tag
-
-
megalover
tag
válasz
megalover #4458 üzenetére
Hüpp-hüpp.. HIPP-HIPP HURRÁ!! Megy a DELL Streak
és futkározik már rajta a 3G Net is... Rövidesen hosszabbra nyúló részletes beszámoló várható róla.. és csak 60K volt, számomra ilyen árba a legjobb vétel volt (már-már)tablet kategóriában... TESZTELGETEM!
Most egyelőre még a frissítés megy rája...
-
megalover
tag
SZiaztok! DEll Streak 3G internet beállításába kellene még mindig segítség! Továbbra sem sikerül(t) vele dűlőre jutnom...
-
megalover
tag
válasz
megalover #4441 üzenetére
Bassza a csőrömet, de nem tudom beállítani vele a 3g működését. Húgom t-mobile (usb-pendrájvos) SIM-jét raktam bele. A neten talált leírásokból pedig beállítgattam az APN-t és a többit, de eddig még csak telefonálni tudtam róla, ami igencsak érdekes dolog.... SOS segítség valaki!
(lehet hogy ezzel nem fog menni)
-
megalover
tag
Újdonsült Dell Streak Mini 5 tulajként köszönthetlek Titeket! Már most nem bántam meg (bár közben a 60 ezer forintos vásárlásról lányos zavarukban számlát is elfelejtettek adni, csak egy darab lepecsételt "Jótállási jegy" áll a rendelkezésemre, na sebaj mert holnap úgyis kijelzőfóliáért megyek még arrafelé...
) és csak egy fontos kérdés most így hirtelenjében:
a 12 órás aksi-formázáshoz készüléket lehet-e/kell-e bekapocsolni és úgy tölteni?megalover
-
-
-
megalover
tag
Viszont az érdekes, hogy a használt termékeik között egyáltalán nem tüntették fel! Vajon miért? (költői...)
-
megalover
tag
Na most légy erős...
Ár diffi: durván 10 k lenne az előbbinek az előnyére (mert ugye ahhoz majd venni kell még egy külső modemet is!)
Méretek: az 5 col jobban tetszik nekem mint a 7+...
Hardver: Streakben jobb(gyorsabb?) proci, bár a WayteQ-el akár még játszadozhatom is a Mali400-asnak köszönhetően ugye...
Szoftver: mint látható Froyo vs. Ginger...
Megjelenés/Minőség: 1értelműen DELL /még ha ez pirosabb is a kelleténél/...
Van még egyéb szempont?? Akkor akár el is dőlt a kérdés???
???????
-
megalover
tag
Ezzel önmagában még nem lenne gond... Ugyanis ma már egy kínai gyártmány nem egészen ugyanaz, mint 15-20 évvel ezelőtt!! Gazdaságuk mostanra a világelsők közé került, ami azért nem csak a méreteiknek köszönhető - lásd korábban Japán is előrébb volt azon a bizonyos listán!!
-
megalover
tag
Hát ja, bizony ez engem is zavar. Szerintem mondjuk ez csak a Speedshopnak az érdekes üzletpolitikája! (Vagyis közben ők is tudják, hogy hány hét van még hátra a megérkezésig, de azért hitegetik a jónépet
) Bizonyára úgy gondolják, hogy majd így többen fognak Őnáluk rendelni. Hát Én biztos nem...
-
megalover
tag
Jahh, szerintetek mi tart ennyi ideig ezzel az xpad megjelenéssel...? Ha engem kérdeztek, valószínűleg az lehet, hogy nemes egyszerűséggel most készítik föl a tabletet a helyes működésre szoftveresen - esetleg az időközben kijött típushibák javítása zajlik bár remélem nem ez utóbbi
- mert ahhoz képest, hogy már kora tavasszal bemutatta a WayteQ még mindig nem érkezett ide.
Egyáltalán nem bánnám, ha valóban a teszteléssel bíbelődnének a WayteQ-nél! E célból talán még +1 hónapot is hajlandó lennék várni az xPAD 70-emre..
Ha mindent összeadok, már majdnem meg is lesz az az 1hó...
-
megalover
tag
Érdeklődésemre a gyors válasz:
"A WayteQ xPAD-70 tablet pc várhatóan 2 hét múlva érkezik meg. A termék üzletünkben kipróbálható.
A 3G-s modemet érdemes lenne behozni és azt is kipróbáljuk.
A termékhez gyárilag jár egy tok, mely a dobozban benne van..."Szuper!!! Még 2hét a megjelenésig....
-
megalover
tag
ez házhozszállítva kézbeadva 34 rugó kb...
Na most ha én adok a kezedbe 34 000-et, akkor rendelsz nekem innét egy ilyet???
(Ui.: ez csak vicc volt ám, mivel a durván 10-11k-s különbséget számomra olyan túlzottan nem nagyon érné meg hogy aztán ne egy ilyesmi hazai garis tabletem legyen végül...)
-
megalover
tag
Úgy legyen!! (De én már akkor se bírok magammal. Az igényeimnek valószínűleg megfelelő lesz, tehát csak ki kell várni a megjelenést! És rohanok is a boltba, még az se érdekel hogy 2-3 hét vagy hónap múlva lesz dömping és áreső... )
Amúgy ha meglesz, én nem értek hozzá annyira - így szívesen átadom majd egy gyorsteszt erejéig bárkinek! Hallod z0d1AK...?
Például ha máshonnét nem lenne!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged