- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
cidalain #80412 üzenetére
Kb igen. Samu A sorozat nem tartozik csucskategoriaba, a frissitesek nem biztos hogy Android foverzio frissitest is jelentenek. De ha A sorozat akkor inkabb az SM-T590 (vagy 595 ez az LTE verzio)
Az elődmodell, az SM-T585 (Galaxy Tab A6 10" 2016 LTE modemes változata) két főverzió frissítést is megélt (Android 6.0-val jött ki, 8.1 van jelenleg rajta) és kb. 1-2 hónapja jött rá eddig utoljára biztonsági frissítés (így kapott 2019 júniusi biztonsági szintet). Ez egyáltalán nem rossz egy középkategóriás tablettől.
Annyi, hogy tapasztalatom szerint általában véve évi 2-3 frissítést kap, annál sűrűbben nem.
-
Tim82
félisten
válasz
ph0nak #58776 üzenetére
A topikja összefoglalójában le vannak írva emlékeim szerint a lehetőségek, meg lehet csinálni, az biztos.
De amúgy a saját tapasztalatom szerint akkor ilyen, ha nem csinálsz egy gyári visszaállítást a frissítés után. Gyári visszaállítás elvégzése után Lollipoppal is elég gyors (lassabb, mint a KitKat, de nem annyival, hogy frusztráló legyen). Arra készülj fel, hogy a gyári visszaállítás azt jelenti, hogy utána újra kell telepítened az alkalmazásokat, újra be kell másolnod a tabletre az e-könyveket/zenéket/videófájlokat, amik előtte rajta voltak.
-
Tim82
félisten
válasz
mefistofeles #56785 üzenetére
Ha jól értettem, amit itt írtál, az Overmax-nek meg 16 GB belső tárhelye van, amiből 2 GB-ot particionáltak gyárilag az appoknak és 12 GB-ot meg "belső SD-nek" lát a rendszer. (+ 1-2 GB-ot meg nem látsz elvileg, azon a rendszer lesz.)
A Wayteq 8Q-nál is hasonló kb. a felosztás, viszont az adott topikban ha minden igaz, találsz szájbarágós leírást is a tárhely átparticionálásáról, kelzsoca vagy Cappa72 hozzászólásai között.
-
Tim82
félisten
válasz
mefistofeles #56782 üzenetére
Az Androidban benne van 4.4-ig gyárilag az alkalmazások SD-re áthelyezésének lehetősége, csak abban/azóta vették ki (illetve ahogy Viktor77 írja, ha minden igaz, 5.0-val visszahozták). Ha peched van - pl. hogyan mondjam szépen, Z brand tablet gyári ROM-járól van szó - akkor meg mégsem...
Elvileg 4.2-ben benne kellene lennie az SD-re való áthelyezés lehetőségének. Ha nem, az általam linkelt három alkalmazásból kettővel (Link2SD, App2SD) érdemes próbálkoznod, a harmadikhoz (Folder Mount) root-olni kellene a tabletjeidet.
-
Tim82
félisten
válasz
mintapinty #56779 üzenetére
Nem áll módomban kísérletezni egy Nexus 7-tel, de talán az értékelések és szöveges vélemények, valamint e topik alapján ki lehet szűrni, hogy melyiket érdemes megpróbálni. Általában ezt, ezt és ezt szokták ajánlani.
Egyébként én emlékszem olyan 4.2 alapú gyári Androidos kütyüre, amelyikben még pajzán gondolat szintjén sincsen meg az SD-re való áthelyezés gyári lehetősége... És én a kollégának ajánlottam, a 4.2-es Androidos tabletjeihez.
-
Tim82
félisten
válasz
mefistofeles #56776 üzenetére
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
motrola #53232 üzenetére
Ez telepített ekönyv olvasó app kérdése, nem pedig Android-os tableté.
Cool Reader
FBReader
Moon+ Reader
Aldiko Book Reader... hogy csak pár ismertebb olvasó app-ot említsek.
Amúgy meg a legtöbb formátum konvertálható PC-n a Calibre segítségével.
-
Tim82
félisten
Köszi mindkettőtöknek, nekem is ez volt a tippem.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Létezik olyan SoC tabletekben, hogy RK3199T? Merthogy csak ennyi van róla a neten.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
tjb007 #45789 üzenetére
Köszönöm, ezek egyike sem lenne nagy érvágás (én is elvagyok a Google ökoszisztéma nélkül, hát még akinek szánom).
Gyakorlatilag ha van alternatív emailkliens, amelyik kezel Gmail-es címet, már meg is van oldva a történet, az alkalmazásbolt kivételével.
Az Amazon alkalmazásbolt hazai használhatóságáról tudsz esetleg valamit?
peterkeT: nincs rá jobb gyűjtőtopik, a "dedikált" Kindle Fire topikba pedig meglehetősen régen írtak utoljára.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #45786 üzenetére
Elég ha összehasonlítod a szokásos 40k-s mezőnnyel... Miért nem ezzel kezdted?
Talán azért nem, mert nem vásárlási tanácsot kértem, hanem konkrét kérdésekkel jöttem a Fire OS-re vonatkozóan.
(Csak ugye a tipikus fórumos reakció az, hogy nem a feltett kérdésekre válaszolunk, hanem elmondjuk, hogy szerintünk ne azt válassza, mert...
)
Természetesen ne vedd magadra, meg igazából mulattat a dolog, meg értékelem a jószándékot is, amivel hozzáálltok, de eszerint a forgatókönyv szerint zajlott most is a történet.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #45784 üzenetére
... ami viszont használtan is kb. kétszer annyi*, mint a 40k körül látott Kindle Fire HD.
* (na jó, láttam már 70k-ért is.)
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #45780 üzenetére
Leginkább az az érvem mellette, hogy egy 2012-es 8 GB-os Nexus 7 áráért belebotlottam egy Kindle Fire HD 8.9-be és igazából ha az alkalmazásboltot lehetne itthon is használni, valamint lehetne nem csak Amazontól származó tartalmat rátenni, jobban meg is érné a Nexus-nál.
Nem magamnak szánom amúgy első sorban.
-
Tim82
félisten
Mindenhol azt olvasom, hogy az Amazon-féle saját Android, a Fire OS az mennyire korlátozott a "normál" Android-hoz képest, ez pontosan mit takar?
Eddig annyit sikerült összegyűjtenem/kivennem, hogy csak az Amazon saját app store-ja működik rajtuk, Google Play nem. Próbaképpen megkerestem pár általam fontosabbnak ítélt app-ot, mindegyik fent van az Amazon alkalmazásboltjában is, tehát várhatóan a Google Play hiánya nem jelentene problémát önmagában.
Azt is olvastam (de elég régi, másfél éves infó volt), hogy az Amazon App Store-ba nem lehet magyarországi kibocsátású bankkártyaadatokkal regisztrálni (mert ugye az Amazon nincsen hivatalosan Magyarországon). Ez volna igazából a komoly probléma, mert az Amazon könyv- és videószolgáltatásait nem tartom nélkülözhetetlennek, de alkalmazásbolt nélkül érdekesen lenne használható bármelyik okostelefon, tablet...
Gondolom, olyan korlátozások viszont nincsenek, hogy csak Amazon-tól vásárolt médiatartalom kerülhet rá egy Kindle Fire tabletre, más forrásból származó meg nem.
(Tudom, hogy szinte mindegyik Kindle Fire tabletre fel lehet hekkelni CM vagy azon alapuló ROM-okat, de tényleg az érdekel, hogy a gyári OS-szel mennyire használhatóak itthon.)
Köszönöm előre is.
-
Tim82
félisten
válasz
orbano #44219 üzenetére
Elvileg megoldható Androidon app-okkal a kijelző színhelyességének szoftveres kalibrálása (illetve némelyik ROM-ban is benne van a lehetőség). Meg lassan a monitorkalibráló gyártók is adnak ki a műszereikhez azokat kezelő Android app-okat, pl. a DataColor: [link]
Esetleg érdemes megkérdezni ennek a cikknek a szerzőjét is.
Az XTAB-100qcr-nek ez a topikja.
-
Tim82
félisten
válasz
TirGael #44135 üzenetére
(Nem találtam külön e-book topicot, ezért egy kicsit félek a (jogos) flame-től.)
Ezt a topikot nem találtad. (Nem flame, csak útbaigazítás, ha szükségesnek ítéled.)
-
Tim82
félisten
válasz
Ace owner #43887 üzenetére
A topikjában van pár tulajdonos, szerintem szívesen válaszolnak.
-
Tim82
félisten
Esetleg ezt a drivert telepítsd a számítógépedre és utána nézd meg, hogy felismeri-e (pl. USB debug módot bekapcsolva a tableteden). De ez csak tipp.
-
Tim82
félisten
Esetleg még lehet, hogy az APN-nél az "online" helyett "net"-et kell beírni. "Egyes esetekben elképzelhető, hogy az “online” APN helyett a “net” lesz szükséges, de a Telenor már jó ideje megváltoztatta a “net” APN-t, és azóta az “online” a hivatalos. Ha a hivatalossal valami oknál fogva nem akar menni, érdemes megpróbálni a “net” beállításával." [link]
-
Tim82
félisten
válasz
JoceeHunt #43224 üzenetére
Szerintem innen az internetbeállítások rész érvényes az iPad-re is.
"•APN: online
•Felhasználói név (Username): <<üresen marad>>
•Jelszó (Password): <<üresen marad>>" -
Tim82
félisten
Szerintem még mindig a biztonság kedvéért rákérdezés, tudod, azon egyszerű ok miatt, hogy nem írtad le egyértelműen, hogy USB-n csatlakozó billentyűzetet használsz. (Nyilván ha 100%-ig egyértelmű lett volna és nem csak feltételezhető, nem is kérdezek vissza.) Btw, ott volt a smiley is, de azért csak sikerül már-már sértődésig hergelned magad egy teljesen ártalmatlan kérdésen.
-
Tim82
félisten
Ha az, hogy a biztonság kedvéért rákérdezek, szerinted hülyének nézés, az érdekes implikáció. (Ezek szerint gyakran megesik ilyen veled?
Nem lehetett kihagyni...
)
Elhiszem a szavahihetőséged külön kihangsúlyozása nélkül is, nincsen okom azt feltételezni, hogy "kamuzol", köszönöm a fotókat.
-
Tim82
félisten
A tokodban USB-s billentyűzet van (amit rákötsz a Nexus 7-re) vagy bluetooth? Ha utóbbi, akkor sajnos ez a tapasztalat teljesen lényegtelen az OTG szempontjából...
A topikjában egyébként rákeresve valóban a root-ot és StickMount-ot emlegetik (meg persze ha csak adathordozót akarsz rákötni, akkor elég a Nexus Media Importer).
Mindenesetre hasznos app, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Karácsonyra épp egy 1st gen Nexus 7-en is gondolkodom, és a megajándékozandónak jól jön a pendrive kezelése.
-
Tim82
félisten
"Alkalmazással" még mindig nem egyenlő az "alapból"-lal, ahogy az OTG funkció sem merül ki pusztán fájlátvitelben. Ez az app tudja kezelni az USB-s beviteli eszközöket vagy 3G modemet is pl.?
-
Tim82
félisten
válasz
AsusBoy #42473 üzenetére
Ha az újba a refurbished kategória is belefér, akkor - szerintem - (első generációs) Nexus 7, mert hosszú üzemidejű, viszonylag jó anyagminőségű, korrekt hardver van benne játékra is, valamint lesz rá frissítés/támogatás.
Hátránya, hogy nem bővíthető microSD-vel, illetve alapból nem tud OTG-t.
-
Tim82
félisten
válasz
luckyman #42163 üzenetére
Samsung Galaxy Tab 2 (P3100) -> a P3110 nem lesz jó neked, az wifi-only.
(Esetleg még az első SGT (P1000) -> de még ha nem is kell erőmű, azért az már elég régi modell. Itt is kerüld a P1010-et, megint csak a wifi-only modell jelölése. Illetve a Galaxy Tab sorozat többi 7"-os modelljét is érdemes megnézned esetleg (SGT Plus stb.).)
Mindkettőt igazából már csak használtan szerezhető be, illetve a P3100 talán még kapható itt-ott újonnan is, de alapvetően kifutó modell.
Rendelések témájában: [link]
-
Tim82
félisten
válasz
---Lasali--- #41882 üzenetére
Az N8-ban ugyanúgy AMOLED van, mint az SGS-ben, ráadásul a Samsung gyártottta a kijelzőket a Nokiának. Tekintve, hogy felbontásban is rosszabb az SGS-SGS II-nél (640x360 vs 800x480), nehezen hiszem el, hogy az N8 kijelzője valóban jobb lenne akár az SGS pentile matrix-os, akár az SGS II rgb kijelzőjénél. Ez nem zárja ki, hogy az ismerősöd SGS-ének gyengébb eresztésű kijelző jutott, ilyen előfordul.
-
Tim82
félisten
válasz
christyna4 #41466 üzenetére
Ha ez a Toshibád van, akkor nem írják, hogy OTG képes lenne, és az kellene alapból ahhoz, hogy a külső USB-s modemek támogatása megoldott legyen (+ támogatás a rajta lévő gyári firmware-ben, ha az van rajta).
balco: Wayteq xTab-70dci (bár pont az akkuidő nem lesz annyira jó), használt Samsung Galaxy Tab 2 7.0 vagy Galaxy Tab Plus 7.0 (a kijelző a két SGT esetében valamivel rosszabb a 70dci-nél, amúgy viszont minden feltételnek megfelelnek, van belőlük wifis változat is, van rájuk hivatalos Android 4.1)? Én ezek alatt már nem nagyon nem néznék Android-os tabletet, 1 GB RAM és kétmagos SoC ajánlott már a teljesen hétköznapi használatra is.
-
Tim82
félisten
Valahogy még mindig csak terelsz, ahelyett, hogy az egyértelműen feltett kérdésre válaszolnál - vagy elismernéd, hogy sikerült itt hülyeséget benyögnöd.
Azt meg hagyjuk, hogy saját bevallásod szerint is olyan cikket veszel elő, amit értelmezhető saját szájíz szerint, valamint a lehető legtágabb, majdhogynem szabadon értelmezhető definíciót (kár, hogy ennyire tágan senki sem használja, meg az értelmező kéziszótárak helyett talán a gyártók saját termékeikre alkalmazott termékmegnevezései relevánsabbak lennének). Azt is hagyjuk, hogy pl. az első megvalósult, MS-féle tablet PC-koncepciónak megfelelő gépben is ott figyel a WLAN modul, meg ilyen apró tényeket, amik nem férnek bele a koncepciódba.
Továbbra is kíváncsian várom a válaszodat, terelés, Ádám-Éva, az érintőkijelzős hordozható cuccok és az internet felmenőinek, valamint az összes, a téma szempontjából igazából teljesen lényegtelen mellékvágány körülményes felemlegetése nélkül:
- egy mai tablet szerinted mire van kitalálva, ha nem internetelérésre és tartalomfogyasztásra, mindezt valamilyen vezeték nélküli hálózaton megoldva? (Nem, az ebook olvasó és az érintőkijelzős PMP még mindig nem tablet, még ha szerinted bele is fér a definícióba. Ha tabletnek szánták volna a gyártóik az ilyen termékeket, akkor annak nevezték volna.)
- Vagy leegyszerűsítsem úgy, hogy mondjuk a Nexus 7-ed, illetve az eredetileg emlegetett Lazer tablet szerinted mire való?
- Vagy úgy kérdezzem, hogy mivel magyarázod meg akkor, hogy az említett tabletekben - sőt, az összes Android-os, iOS-os stb. tabletben - régóta, sőt, mondhatni kezdettől alap a wifi modul, ha szerinted nem arra vannak kitalálva, hogy vezetéknélküli megoldással alkalmasak legyenek internetezésre és az internetes tartalmak "fogyasztására"? (Lehetséges esetleg, hogy pl. a Google másképp vélekedett, amikor megszabta az Androidos készülékek kötelező minimum specifikációit, mint te?)
- Ha ennyire egyértelműen fogalmazok, talán csak nem fogsz visszanyúlni a '80-as évekbe pl., a téma szempontjából vakvágányt keresve? -
Tim82
félisten
Így kell elegánsan kiszállni egy vitából, ahol az eddigi kevés "érv" is fogalomzavaron alapul.
Ha szerinted az említett Gridpad és a Nexus 7-ed egy kategóriába tartoznak és ugyanazokra a célokra alkották meg őket (vagy akár egy Thinkpad X60 tablet (mint példa az MS-féle tablet PC-koncepció megvalósulására) és egy iPad), akkor ott valóban gondok vannak. Szerintem kb. annyi a közös, hogy viszonylag hordozhatóak és valamilyen érintőkijelzős technológiát használnak.
Olyan apróságok, mint pl. architekturális különbségek, eltérő felhasználási területek meg hasonlók ne rendítsenek meg vélt igazadban! No meg az sem, hogy egy wifi-korszak beköszönte előtti tablet PC-féleséget érvként használni arra, hogy a mai ARM-alapú, mobil OS-t futtató, kapacitív érintőkijelzős kütyük (ezeket hívjuk manapság tabletnek) fő profilja szerinted nem az internet-elérés és az ezen alapuló tartalomfogyasztás, kicsit vicces. Merthogy az milyen jó érv erre, hogy abban az ős tablet PC-ben nem volt wifi...
Egyébként szerinted a digitális képkeretek, illetve az ebook reader-ek és érintőkijelzős PMP-k is tabletek? Mindegyiknek az internet nélküli tartalomfogyasztás a fő profilja.
-
Tim82
félisten
Első körben ne keverd a tablet PC-t a mai, az iPad farvizén megszületett ARM-alapú tabletekkel. (Kb. ugyanannyi közük van egymáshoz, mint az Arpanetnek a mai internethez.)
De akkor újra felteszem a kérdést, kicsit másképpen - remélhetőleg Ádám és Éva említése nélkül is tudsz rá válaszolni: egy maii tablet szerinted mire van kitalálva, ha nem internetelérésre és tartalomfogyasztásra, mindezt valamilyen vezeték nélküli hálózaton megoldva?
-
Tim82
félisten
válasz
szlovibuki #41285 üzenetére
Ha a gépen van iTunes telepítve, akkor annak segítségével.
-
Tim82
félisten
válasz
tjb007 #41274 üzenetére
A P6200 hivatalosan nem a P1000 utódmodellje?
Amúgy:
"Hi there,
I have a Galaxy Tab 7+ (GT-P6200), and I can use it perfectly as a phone: I can make calls and send texts (SMS). It has full phone functionality. Check for a SIM card slot if you're not sure about WIFI or 3G models. If you can insert a SIM card then surely you can use it to make cell calls. "(Forrás. Persze lehet, hogy nem stock ROM-mal használva tudja használni telefonként.)
De egyébként itt is megerősítik ugyanezt, sőt, a Samsung oldala szerint is tud hanghívást.
-
-
Tim82
félisten
válasz
tjb007 #41270 üzenetére
Igen, létezik ilyen (pl. HP Touchpad 4G, első szériás Galaxy Tabok, az összes iPad stb.)
A legelső Samsung Galaxy Tab (P1000) éppenséggel támogatja a hanghívást is, a tesztje és a felhasználói tapasztalatok alapján is. (Bár amikor volt nekem, ez volt az a funkció, amit sosem használtam.
)
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #40493 üzenetére
Tudtommal van már CM10.1, de még nem próbáltam, a CM10 viszonylag stabil rajta.
-
Tim82
félisten
válasz
tjb007 #39132 üzenetére
keszo: köszönöm, még annyit kérdeznék, hogy ez a Hame cucc stabilan képes-e routerként működni, illetve hozza-e a (gyors keresés alapján) kb. 4 órás üzemidőt akkuról?
kelzsoca: alapvetően csak érdeklődöm, de egyelőre a legköltséghatékonyabb megoldásom az lenne, hogy kifüggetleníttetem az SGS-em (amit megtehetek már a szolgáltatónál, mert nincsen rá hűség) és azt használnám mobilinternet-megosztásra. Augusztusban megyünk nyaralni külföldre, a mobilinternet megosztására képes eszközeim (SGS, Lumia 520, iPad Mini) pedig mind függők, ezért figyelek az alternatívákra.
-
Tim82
félisten
válasz
banderasz77 #39027 üzenetére
Talán ezzel, de nincsen vele személyes tapasztalatom.
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #38872 üzenetére
Pendrive-ot iPad-re nem nagyon fogsz. Camera Connection Kittel lehet memóriakártyát/kártyaolvasót/adatkábellel fényképezőgépet, de ezt arra találták ki, hogy le tudd menteni a nyaraláson készült fotókat, videókat.
Android-os tableteknél ha a tablet OTG képes, a megfelelő kábellel rá tudsz kötni pendrive-ot, külső vinyót, de utóbbinak mindenképpen ajánlott külső táp.
-
Tim82
félisten
válasz
marcyman #38090 üzenetére
Mind az iPad 3, mind az iPad 4 "retina" (nagy felbontású IPS) kijelzőt kapott.
Amit a hivatalos oldalon retinaként írnak, az az iPad 4 (mert a 3 többé-kevésbé kifutott már). Egyszerűen az Apple az iPad 2 után úgy döntött, hogy innentől nem használ sorszámozást az új modellnél, egyszerűen "the new iPad" lesz az aktuális.
-
Tim82
félisten
válasz
Avicularia #38034 üzenetére
Az OTG adapter nem hiszem, hogy változtat a leadható kraft mennyiségén, de lehetséges, hogy rosszul tudom.
A Transformer sorozat dokkolói meg beépített extra akkumulátort tartalmaznak, meg alapból laptop-szerű használatra vannak kitalálva (tehát a dokkolók USB-portjai le tudnak adni kellő mennyiségű kraftot).
-
Tim82
félisten
válasz
Avicularia #38010 üzenetére
Gondolom, akkor, ha a dokkoló-billentyűzet USB portjára dugod.
-
Tim82
félisten
válasz
gzbotii #37894 üzenetére
Újan nagyon jó volt, cirka 3-4 nap normál használat mellett. Ez kb, két év alatt a kétharmadára csökkent le.
Gyárilag Gingerbread az utolsó rendszer rá, CM 9/10/10.1 van rá, illetve ezen alapuló ROM is. Én HumberOS-t próbálgattam rajta (CM 10-alapút), nem volt rossz, de időnként tudott akadásokat produkálni. Az akkuidő ICS/JB alatt érezhetően kevesebb, mint GB alatt.
A kijelző TN lehet (nem IPS, nem PLS), de annak egészen jó.
Az igazi bottleneck szerintem nem az egy mag, illetve a GPU, hanem az 512 MB RAM. Én egy HP Touchpad-re cseréltem el az enyémet, amin vajsimán fut a CM 10 és nem bántam meg (dupla akkora RAM, két mag, szebb kijelző, de only wifi + nagyobb és nehezebb).
-
Tim82
félisten
válasz
Oldman2 #37602 üzenetére
Köszönöm, ezt mindenképpen észben tartom.
A Nexus 7 leginkább azért merült fel, mert a felhasználói visszajelzések alapján talán a laikusok számára is legjobban használható droidos tablet. A mérete viszont valóban nem tűnik ideálisnak, az valóban a 9,7" / 1024*768 / IPS volna, de ez csak az egyik szempontom.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Nyilván nem egészen objektíven megválaszolható kérdés, de ti szülőknek (akik informatikai szempontból teljesen nulláról indulnak, 50-es éveik végén, 60-as évek elején járnak és rövidlátók/szemüvegesek) milyen tabletet vennétek? Vagy úgy kérdezem, hogy - ha voltatok ilyen helyzetben - akkor milyen tabletet vettetek idősebb családtagoknak, milyen eredménnyel használják (mennyire könnyen kezelik, mennyire szeretik használni stb...), szóval konkrét tapasztalatok érdekelnének.
Azon gondolkodom, hogy szüleimnek (itt ez most két külön embert jelent, régóta elváltak és külön élnek) vagy legalábbis az egyiküknek tabletet veszek, hátha könnyebben kezelik, mint a x86-alapú asztali számítógépet vagy laptopot. A cél az volna, hogy úgy tudjanak netezni, illetve Skype-al kommunikálni, hogy az inkább sikerélményt okozzon nekik, mint frusztrációt, tehát ne bátortalanodjanak el, hogy "úgysem tudják megtanulni", erre meg talán egy tablet egyszerűbb. (De ha mégsem, akkor marad az asztali/laptop.)
Bennem egyelőre használt iPad 1 vagy 2, illetve használt/refurb Nexus 7 merült fel, de az Android-ot kezdő felhasználók számára valahogy kevésbé érzem kézreállónak. (Van iPad Mini-m, illetve HP Touchpad-em CyanogenMod 10-zel (JellyBean 4.1), ezeket a kezükbe tudom adni, de biztos vagyok benne, hogy első körben oprendszertől függetlenül nagyon idegennek fogják érezni az érintőképernyőt, szóval csak hosszabb távon dőlhetne el, melyik bizonyulhatna jobbnak nekik.)
Szerintem a 3G/bluetooth/GPS megléte nem szempont, wifi mindegyik tabletban van, a jó kijelző és a kezelhetőség a lényeges, szóval eleve kilőttem pl. a 800*480-as olcsó csodákat. Kínai tabletet pedig nem szívesen vennék nekik, ott kicsit zsákbamacskának érzem, hogy van-e valóban jó akku, jól megírt ROM, illetve magyar nyelv támogatás.
Bocs, ha kicsit körülményesre sikerült, de azt hiszem, így is érthető, hogy miről van szó. Köszönöm előre is, ha megosztjátok velem a hasonló tapasztalatokat, hogy ti hogyan/mivel oldottátok meg a családotokban felmerülő hasonló kérdést.
-
Tim82
félisten
válasz
bambano #37494 üzenetére
azt is megnéztem, hogy többes számban írta a válaszát.
A topikot majdnem a nyitása óta követve szerintem átlag 2-3 naponta van ilyen "ez a nagyon olcsó tablet megéri-e"-kérdés (az olcsóság meg 90k-nál jóval lejjebb kezdődik), szóval a többesszáma ezért volt.
ezen lépjünk túl és ömöljenek az ötletek.
Az általad választott méret elég mostohán kezelt kategória, nem nagyon hiszem, hogy van itt bárki, akinek 13" körüli tabletje lenne és tudna válaszolni a kérdésedre. Kínai rendelés nem játszik? x86 nem játszik? Azzal egy kicsit szélesebb lenne a paletta.
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #37128 üzenetére
Én fotóztam már iPad Minivel, vendégségben az volt kéznél, meg amúgyis a háziak macskáját, amelyik odajött dögönyöztetni magát. Ettől függetlenül szerintem nem kényelmes, nem annyira praktikus, mint egy mobil vagy egy kisméretű kompakt fényképező, másrészt meg a DSLR/bridge gépeknek meg a fogásuk sokkal jobb. A tablet nem erre van kitalálva.
Egy hónapja voltunk Londonban pár napra, meglepően sok turistát láttam amúgy tablettel fényképezni. Gondolom, mivel úgyis azon néztek térképet/Layar-t/Streetview-t, az volt kéznél náluk is alkalmi fényképezéshez.
-
Tim82
félisten
Az Apple-nak pont van vezetéknélküli megoldása (AirPlay) az ezt támogató TV-kre/médialejátszókra.
TV-kkel nincsen tapasztalatom, de pl. médialejátszóból tudtommal gyakorlatilag bármelyik Popcorn Hour/Dune/Asus O'Play/WD Live TV támogatja az AirPlay-t. (Még az én ősrégi - 2008-as! - Popcorn Hour A-100-amra is létezik AirPlay alkalmazás.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged