- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Okoseszközök vezérléséhez kellene egy olyan WiFi tablet (lehetőleg 10"-os), amely felébreszthető gesztussal is (pl. dupla koppintás). Nem kell semmi egyéb extra funkció (GPS, LTE, kamera...), mert csak erre az egy funkcióra használnám. Tudnátok abban segíteni, hogy melyik most a legolcsóbb, erre a célra alkalmas eszköz?
Köszi!
-
keccsa
aktív tag
válasz
antibes2000 #52441 üzenetére
Sajnos a gyártói garancia felsorolásban lévő gyártók termékei mellé ezekben a boltokban NEM JÁR AUTOMATIKUSAN a gyártói garancia, sőt, a legtöbb esetben nem adnak hozzá gyártói garanciát. Ha esetleg nagy ritkán egye-egy példánynál véletlenül mégis gyártói(nak vélt) lenne a gari, akkor azt nagy, pirosan villogó betűkkel hirdetik...
Ha ezeknél a boltoknál nem egyértelmű a számodra, hogy az adott készüléknél milyen típusú a garancia, akkor szinte biztosan BOLTI, vagyis (tisztelet a kivételnek) semmire nem mégy vele!
Telefonboltokkal NAGYON VIGYÁZNI!!!A javítást pedig legtöbbször ezek a boltok vagy saját maguk, vagy pedig valamilyen külső szerviz igénybevételével végzik, és szinte sohasem a gyártói szervizzel végeztetik el a javíttatást (mert azok nem olcsók). Emiatt a végkifejlet is sokszor kétséges...
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van valami tapasztalata az Allview Viva i10G gépről? Gyanúsan olcsó...
-
keccsa
aktív tag
Boltja válogatja...
Nekem meghalt egy garis fedélzeti kamera (az E-Prance-tól vettem az Alin), és kérték, hogy a visszaküldés díjáról szóló papírt szkenneljem be és küldjem el e-mailben nekik, és annyi értékben választhatok valamit a termékeik közül, vagy beszámítják a következő vásárlásba. Nagyon korrektek!
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Van arról valakinek biztos információja arról, hogy a Concorde 9.7 IPS PLUS-hoz a gyári 4.1.1-en kívül van-e valami alternatív ROM?
A CC oldalán a kütyü fóruma döglött...
-
keccsa
aktív tag
válasz
motoflug #44882 üzenetére
Arra pláne jó az, amit linkeltem. Szépek a színei, és a 4:3-as képarány is jobb a fényképek megjelenítéséhez.
A kis látószögű, nem IPS (vagy S-LCD) panellel szerelt "képkerettel" meg több bosszúságod lesz, mint örömöd, már ha nem az a cél eleve, hogy csak Te lásd (és Te is csak bizonyos szögből), mi van a képen (pl. munkahelyi íróasztal)...Esetleg képkeretnek nézhetsz kisebb tabletet (pl. 8 collos 4:3-ast), vagy rendelj bátran Kínából, onnan biztos ki tudod hozni a megfelelő gépet a huszonpárezres keretből.
-
keccsa
aktív tag
válasz
student #44853 üzenetére
Két darab AAA elem kell bele. Én féltartósat tettem bele, de eddig még nem kellett cserélni benne (három hónapja használom, ráadásul elég sokat). A neten azt írták a júzerek, hogy tartós elemmel, normál használat mellett több, mint egy évet is kibír...
Bocs, az előbb rosszat linkeltem: Innen rendeltem. De végül is, mindegy...
-
keccsa
aktív tag
válasz
keccsa #44852 üzenetére
Most nézem, hogy:
1. Abban beépített akku van, ami számomra hátrány (ha besz@rik az akku, vagy a töltőelektronika, mehet a cucc a kukába, elemet meg max. félévente, de inkább évente kell cserélni).
2. Egészen "egyedi" az ékezetes betűk kiosztása...Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet használni!
-
keccsa
aktív tag
válasz
motoflug #44818 üzenetére
Nem hát!
De a helyedben én nem vennék meg egy olyan táblagépet, amiben 1GB-nál kevesebb a RAM (ebben csak 512MB van, ami haláli karcsú...)!
Ha IPS-s kijelzős 10"-osban gondolkodsz, akkor mélyebben kell a zsebedbe nyúlni, mert olyat újonnan 45-48 ezer forint alatt nem nagyon kapsz. De ha le is mondasz az IPS-ről, a minimum 1 GB RAM-ot ne spórold meg, mert használhatatlanul akadozó, illetve lassú lesz a gép!
Ha viszont nem engedi a kereted, akkor használtan ilyesmit találsz, ami minden szempontból kenterbe veri az általad linkeltet:
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen tablet, de hátha mégis...
Olyan 7"-os navit/táblagépet keresnék (WIN CE vagy Android), aminek IPS (vagy legalább is nagyon szép, kontrasztos, nagy betekintési szögű) kijelzője van, érzékeny a GPS vevője, és VAN NEKI AV bemenete! Autós DVB-T tunert szeretnék rákötni, így nem kellene két képernyőt (navi+TV) elhelyeznem valahogy a műszerfalon/tetőn (egyet is elég nehéz lesz...)!
Találkozott már valamelyikőtök hasonló szerkezettel? -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Ezt nézte már valaki közelebbről? A GPS és a DVB-T miatt lehet érdekes, pláne így, 35 ezer körül... [link]
-
keccsa
aktív tag
"Bár utólag, olyan infot is kaptam hogy az üzlethálózat más boltjából vissza került "esetleg hibás terméket" próbálják máshol elpasszolni.De ez csak urban legend!"
Biztos legenda. Az viszont tény, hogy hogy az első tőlük vásárolt tábla két nap múlva bedöglött, a második tábla (másik gyártó) kijelzőjében kosz volt, amire meg azt kicserélték, rossz volt az érintőképernyője. Nem jó ómen, úgyhogy lehet, hogy nem veszek tőlük többet tabletet...
-
keccsa
aktív tag
Tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy mennyi az esélye szoftveres gebasznak akkor, ha az érintés-érzékelés az alábbit produkálja:
Készenlétből való feloldáskor általában csak többszöri próbálkozásra sikerül a lakatot elhúzni a feloldásig. Utána a használatkor sem követik a történések az érintéseket. Ez az anomália változó ideig áll fenn, van, hogy csak pár másodpercig, de van, hogy - egyre csökkenő gyakoriságal - több percig is elhúzódik. Hosszabb használatkor is előjön néha, de alapvetően bekapcsolás utáni a jelenség, bár nagy ritkán akkor sem csinálja.
Ha bekapcsolom az érintés mutatását, akkor azon látszik, hogy amikor vacakol, akkor ha az ujjamat elhúzom a képernyőn, akkor szaggatottan jelenik meg a pötty a nyomvonalon, míg amikor jó, akkor szépen követi az ujjamat.
Esetleg a szoftveres gebasz felé mutathat az is, hogy egyszer csinált olyat, hogy több másodpercig nem reagált az érintésre, majd egyszer csak a karistolásomnak megfelelően (?) - anélkül, hogy akkor hozzáértem volna - több másodpercig elkezdett összevissza mozogni, nagyítódni-öszemenni a kép. Mintha tárolta volna a tapizást, aztán egyszer csak hirtelen lekövette...
Ja, igen, újrahúzás volt, és egy CC 9.7 IPS plus-ról van szó.
És még valami, mielőtt jönnének a "másik fórumon már régen mondtam, hogy vidd szervizbe" jellegű beírások: azért teszem fel itt is a kérdést, mert egyrészt azóta pontosítottam a jelenséget, másrészt addig is, amíg szervizbe tudom vinni a kütyüt, szeretném, ha mások is megosztanák az esetleges hasonló tapasztalataikat, illetve az esetleges megoldást, még ha az másik típussal is történt...
-
keccsa
aktív tag
Van arról valakinek biztos infója, hogy a CC 9.7ips plus hardverével melyik másik tableté egyezik meg, amelyikre kijön/kijött CM10, mondjuk Troy-tól?
Még ezzel megpróbálkoznék, mielőtt az érintés-érzékelési anomália miatt visszavinném a masinát...
-
keccsa
aktív tag
válasz
mynames #16224 üzenetére
"keresek ehhez a cucchoz valami normalis tartot filmezeshez, esetleg olyat ami hangszorot is tartalmaz, mert a hangja az tovabbra is keskeny...tudtok valamit?"
A tokba épített hangszóróktól se várj nagy csodát. Ha egy kompakt (értsd: könnyen hurcolható), de mégis használható eszközt szeretnél, nézd meg ezt: [link]
A "Hülyeazértnemvagyok" áruházban hallgattam meg nemrég (ott is bruttó 20k alatt van), és elámultam rajta. Nem olcsó, de ilyen kis cuccból ilyen jó hangot még nem hallottam!
Nem volt ugyan gatyalengető basszusa, de roppant életteli, kiegyensúlyozott, és normális hangerőig torzítatlan hangot adott! Először nem is hittem el, hogy ezek a mélyek ebből a kis csőből jönnek! Nem olyan dobozhangon puffogó, a "valósághoz semmi köze", túlzott és torz mélyeket képzelj el, mint a mi a tízenezres, normál kilalakítású 2.1-es rendszereknél van, hanem jól kontrollált, selymesen gurgulázó, visszafogott basszusok törtek elő a kis kütyüből (persze azért a "relativitást" továbbra is fenntartom)!Egy meghallgatást megérhet...
-
keccsa
aktív tag
válasz
salapp #13830 üzenetére
"De ez pl. táblagéphez nem jó, mert az usb-ről nem töltődik sajna, vagy rosszul tudom?"
Ezt a külső HDD "outdoor" tápellátásához gondoltam, nem a táblagéphez!
Egyébként az 5V-os töltőfeszültségű tabletekhez is használható volna, csak olyan kábel kell hozzá, amelyik egyik vége USB csati, a másik vége meg a tablet tápcsatlakozója.
Az meg, hogy nem tud annyi áramot adni, hogy feltöltse, vagy üzemben tartsa a táblát, nem gond, mert ha nincs lemerülve a belső akku, akkor ezt rádugva is megnő valamelyest az üzemidő.
Például ha a 9.7IPS-re rádugsz valamelyik USB-re egy külső aktív eszközt (HUB, számítógép), akkor is jelzi a töltést, tehát valamekkora utántöltést onnan is össze tud szedni.
-
keccsa
aktív tag
válasz
Mittu88 #13744 üzenetére
A 9.7IPS-shez sem találtam olyan 2,5"-os külső HDD-t, amelyik működne natúrban (OTG kábellel) rádugva, pedig próbáltam vagy 6 fajtát. Mindegyiknél a tipikus "kevés táp" jelenség volt (világít a LED és nem bír felpörögni, csak kattog).
Nincs mese, ehhez is aktív HUB kell. -
keccsa
aktív tag
A Skype témához.
Valaki azt is kipróbálhatná, hogy esetleg host kábelen keresztül elfogadja-e ezt a Wayteq vagy a Concorde valamelyik masinája: [link]
Kicsi rá az esély, de ha működik, akkor ez igen jó minőséget fog adni, én UC-re használom (igaz notebook-on és Win7 alatt...).
-
keccsa
aktív tag
válasz
tvamos #12838 üzenetére
"Pl a Wayteq xTab-ban is van!"
Igen, de már az xTab-100is-ből (ami igazából ekvivalens a 9.7IPS-sel) is kimaradt!
Neked is igazad van, de (mint a nagyjaink, én is
) még egyszer mondom, én is jobban örültem volna a beépített BT-nek, de mivel olyat csak GPS-szel kapunk jóval drágábban, ezért ez is sokkal jobb a semminél!
-
keccsa
aktív tag
válasz
Somacsek #12828 üzenetére
Ne valami stick-re gondolj, ez csak egy kicsit lóg ki (lásd a fentebbi fényképet)!
Egyébként igazad van, én is a beépített BT mellett kardoskodtam, de az csak a (számomra ebben a méretben) felesleges GPS-szel együtt került a Plus modellbe, így ez a részmegoldás maradt, ami így is sokkal jobb, mint a host kábelen fityegő USB "A" dongle...
Ezt a kis hiányosságot viszont lehet, hogy kompenzálja a jobb support? -
keccsa
aktív tag
válasz
Somacsek #12825 üzenetére
"Tovább fejtegetve, ha kell a Bluetooth, akkor a 60e Ft-os árkategóriában a Point of View tabletje marad"
Nem feltétlenül, ugyanis a Concorde életre hívott egy eddig nem létező terméket, a microUSB-s BT dongle-t, amivel a 9.7IPS is "BT"-képes lesz!
A másik, amire még választ kellene kapni, hogy a PoV töltött-e annyi időt az ICS polírozásával, mint Concordék, vagyis melyik portolása sikerült jobban? -
keccsa
aktív tag
válasz
tjb007 #12806 üzenetére
Nem mondtam, hogy szar, csak ha "átlagosan", és mindent figyelembe véve (főleg a saját preferendiákat nézve) egy picivel is jobb az egyik a másiktól, akkor azt veszi az ember. És mielőtt maga is saját véleményt is alkot (alkothat) a júzer, kíváncsi a többiek véleményére is, majd azokat statisztikailag, illetve a szempontokat magára vonatkoztatva mérlegeli, választ a készülékek közül. Mert hát keveseknek adatik meg, hogy nyugodt körülmények között (pláne meg nem egyidőben) több gépet is kipróbálhasson...
Szerk.: Most nagyon okosakat mondtam, mi?
-
keccsa
aktív tag
válasz
tjb007 #12802 üzenetére
"az 1080p -s 3D anyagok simán vitele meg nem a Mali-400 -nak köszönhető, nem a GPU dekódolja a multimédiás tartalmakat."
Hát ja, de hát együtt kell néznünk azt, hogy mire képes a komplett SoC. Egyébként máshol is olvastam, hogy a felhasználói élmény az A10-esnél jobb (bár ez erősen szubjektív, ugye...), mint az RK2918-nál, a szintetikus teszteknél meg nagyon vegyes a kép.
Remélem, ha mindkét masina rendelkezésre áll, akkor olvashatunk elfogulatlan(!?), objektív teszte(ke)t!
A Concorde fórumán azt írták, hogy az RK2918 "nem ment át" a tesztjeiken (bármit is jelentsen ez), a GC800-ról meg lesújtó véleményt sejttettek. Remélem, erről is kiderül az igazság!
Ja, igen. Említett a Concorde még egy 1., illetve 2. generációs IPS panelt is (az övékében a 2. generációs van). Ez vajon mit jelenthet ebben az esetben (mert hogy szerintem az IPS panelek még ekkora méretben sem "kétgenerációsak" már...)?
-
keccsa
aktív tag
válasz
z0d1AK #12790 üzenetére
"viszont az MP1-es Mali-400-at veri a GC800-as."
Ennek a júzernek más a tapasztalata... [link]
Mondjuk nem írta, hogy ez MP1 lett volna.
Azt viszont igen, hogy hihetőnek tartja a 2160p-s támogatást, mert a 1080p 3D-s anyagot simán viszi a Mali-400!
Ráadásul a Concorde meg azt írta, hogy a 9.7IPS-ben lévő MALI-400 320MHz-en ketyeg, ami a legmagasabb órajel a családban. -
keccsa
aktív tag
válasz
hercsi #12188 üzenetére
Állítsd meg a videót a 17. másodpercnél, majd kockázd tovább. Amikor visszafordítja a gépet, és amikor még lapos szögben áll a kijelző, látszik, hogy "negatívba" fordulnak a színek. Ilyet IPS kijelző nem csinál. Ezek után azt gondolom, hogy nem véletlenül mutatja utána már csak szemből a kijelzőt...
-
keccsa
aktív tag
válasz
szabi__memo #12154 üzenetére
Ez alapján nem IPS. Állítsd meg a képet, amikor forgatja, látszik, hogy a kép átmegy "negatívba"...
-
keccsa
aktív tag
válasz
Szabónagymer #11484 üzenetére
Nekem a Flyer-en van (egyenlőre...) 3.2, de én csak azt vettem észre, hogy az elején vacakolt (lassú volt, egyszer tán fagyott is), de pár nap után beállt, és azóta semmi bajom vele! De azért várom már rá az ICS-t...
-
keccsa
aktív tag
válasz
Sanzaa #11136 üzenetére
Azért nem olyan rossz az a Flyer...
Nekem eddig nem volt vele program-kompatibilitási problémám, kellően gyors, első osztályú a kijelzője, és nemsokára jön rá a gyári ICS (most 3.2 van rajta, mely szintén gyári frissítésként jött).
Szerintem még ma is megállja a vas a helyét, a minőségét meg össze sem érdemes hasonlítani a 60-80 ezres táblákkal! -
keccsa
aktív tag
válasz
syl0907 #11042 üzenetére
Szia!
Ha nem akarod hamar "kinőni", és utazáskor/jövés-menés közben szeretnéd használni, akkor a Wayteq xTab-70, ha meg otthon neteznél inkább, akkor az xTab-100(s)/Concorde Tab 9.7IPS.
A 70-est használtan 28-30 ezer körül, újonnan 38 ezerért veheted meg, míg az xTab 100 használtan 40-50 ezer, újonnan 60 ezer, az IPS kijelzős xTab-100s pedig újonnan 65.000 Ft-ba kerül (ebből használt még nem igen van, mivel most jelent meg...).
Ha magasabbra is elmehetsz, akkor olyan 70 ezer környékén lesz nemsokára Concorde Tab 9.7IPS is!
Ez, és az xTab-100s már tiszta iPad feeling! -
keccsa
aktív tag
válasz
krisztian922 #10881 üzenetére
Igen, szerintem is az a jó eljárás, hogy ha már szoftveresen megbízható a termék (vagyis kész az Android portolása), minél hamarább piacra dobni, ugyanis sokan várnak erre a kategóriára, így amelyik hamarább megjelenik, azt fogják megvenni (ugyanis az átlag felhasználó szempontjából szinte teljesen azonos a két termék, még ha vannak is köztük kisebb különbségek).
Viszont az is lehet, hogy a 9.7IPS ICS-e még nagyon messze van a jótól, így addig nem merik a piacra dobni, amíg használhatóvá nem reszelik, a 100s-re való "várás" meg csak porhintés...
-
keccsa
aktív tag
válasz
maiden8 #10856 üzenetére
"Hallottam egy olyan fülest is, hogy a Concorde szándékosan visszatartja a 97IPS-t.
Majd azután adják ki, hogy ekkor pár ezer forinttal olcsóbb legyen már az xTAB-100s-hez képest is az övék!"Akkor ezt jelenti a megjelenési időpontot firtató kérdésemre adott "Nem kell sietnünk..." válasz?
Szerintem ez nem jó üzletpolitika...!
-
-
keccsa
aktív tag
válasz
Mandarinn #10355 üzenetére
"Az IPS azért egy garanciát jelentene."
Az sem garancia mindenre!
Soxor az olcsóbb készülékek IPS paneljei a nagy gyártók által minőségi kifogás miatt át nem vett panelek (vagy egyszerűen a gyárban minősítik "B" minőségűnek). Ilyen hibák lehetnek pl. 1-2 subpixel hiba, háttérvilágítási problémák (egyenetlenség, bevilágítás...).
-
keccsa
aktív tag
válasz
Sanzaa #10287 üzenetére
Szia!
Nem!
Ez egy komponens, és nem kompozit kábel! A régi tévék kompozit (CVBS) videojelet igényelnek, ami egy analóg jel. A HDMI kábelen meg digitális jelek szaladgálnak, azt passzív módon (pl. a melléklet kábellel) csak komponens jellé lehet átalakítani!
Ettől függetlenül már régebben volt ilyen bemenet (komponens) a felsőbb kategóriás 16:9-es CRT tévéken, de eléggé ritka volt. Ha egy olcsóbb CRT tévéd van, azon biztosan csak vagy SCART csatlakozó és/vagy RCA kompozit videobemenet volt.Neked ilyesmi kell: [link] Ez+ nem olcsó!
Idehaza ez nem jellemző, csak a fordítottja (VGA/kompozit/akármi -> HDMI)...
-
keccsa
aktív tag
A Magic Penről:
Először én is parasztvakításnak tartottam, amíg el nem kezdtem használni. Nagyon jó a jegyzeteléshez (sokkal jobb, mint a tompa hegyű kapacitív tollak), illetve a rajzoláshoz, képmódosításokhoz is kiváló. Én munkához is használom, és nagyon szeretem azt a funkciót, amikor csinálok egy fényképet a megfelelő nézetből, majd egyből rárajzolom, hogy mire gondoltam. Nagyon jó!
Ráadásul a 3.2-es frissítéssel megoldották a tollal kapcsolatos egyetlen szívfájdalmamat, vagyis hogy nem lehetett azt úgy használni, mint egy sima kapacitív tollat. Eddig ha bármikor megérintettem a képernyőt, a látványról csinált egy képet, amit csak módosítani lehetett. Most alaphelyzetben a toll kapacitív pointerként működik (és a hegyessége miatt sokkal pontosabban lehet vele kijelölni, mint egy átlagos kapacitív tollal), viszont ha megérintem a 3.2 óta egyetlen fizikai érintőgombot (az a karika a kis tollal), akkor megkérdezi, hogy mit akarok (képernyőfotót, új feljegyzést, vagy módosítani a toll beállításain).
Na, így már SZVSZ "tökéletes"! -
keccsa
aktív tag
Hoppá, ezt elírtam...
Igazad van, persze hogy nem IPS, azt akartam írni, hogy "IPS-szerű" (na, ez meg így hülye magyarázkodásnak tűnik...)! Ezen azt értem, hogy a betekintési szögek gyakorlatilag minden irányban majd' 180 fokosak, a kontraszt alig csökken, a színek sem változnak lényegesen. Tudom, hogy az IPS panelnek nem csak ez a kedvelt jellemzője van, de tablet kijelzőnél ugye ez szokott a legkritizáltabb paraméter lenni (még tán a felbontást is übereli).
-
keccsa
aktív tag
"A Smart Tab 7 hardveresen erősebb, jobb."
Az lehet, de ezt használat közben nem nagyon érezni (legalább is én nem éreztem...), sőt!
Viszont a Flyer IPS kijelzője annak ellenére is jobb, hogy a SmatTab-é is átlag feletti. A kamerája mindkettőnek szar, de a SmartTab-é szarabb.
Az anyaghasználat és az összeszerelés viszont ég és föld a Flyer javára, illetve tapasztalatom szerint a GPS-e is érzékenyebb a Flyernek, és akkor még nem is beszéltem a zseniális Sense felületről (én legalább is nagyon szeretem).Ettől függetlenül nem rossz a SmartTab, de engem személy szerint nagyon zavart a bazári kinézete, illetve a burkolat anyaga és minősége. A HTC első osztályú anyagai, illetve összeszerelési minősége, a 32GB belső tárhely, a szuper kijelző és a HTC supportja a "T" megfelelő ajánlatával szerintem elgondolkodtató alternatíva még most is...
-
keccsa
aktív tag
válasz
Tom1939 #8341 üzenetére
Én mobil munkára HTC Flyert hsználok. Teljesen jól olvasható rajta minden, hat pontos multitouch, első osztályú, nagy felbontású, IPS kijelző (no meg prímán nagyítható is), illetve most már Honeycomb 3.2...
Kiváló a HTC Sense, illetve sokat jelent a 32MB alap tárhely, illetve az 1 GB RAM is. Igaz, hogy csak 1 mag, viszont az 1,5GHz-en pörög. GPS, 3G, giroszenzor, két (igaz, olyan, amilyen, de legalább autofókuszos) kamera, prímán használható "varázsceruza", és tölthető USB-ről.
Az ára natúrban elsőre mellbevágó lehet, viszont a "T-lapó" adja kevés induló részlettel, relatíve olcsó mobil adatelőfizetéssel is, így már barátságos ár jön ki. Szerintem... -
keccsa
aktív tag
Megjött a Flyer-re a 3.2-es frissítés.
Szokni kell...
-
keccsa
aktív tag
A Silverlight-os problémára senki nem tud gyógyírt?
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehetne Silverlight-os videókat lejátszani androidos (2.3) tableten?
-
keccsa
aktív tag
xTab-100.
A .ts kiterjesztésű videókkal baja van, gyakorlatilag felbontástól függetlenül akadozva játssza le őket (na jó, SD felbontástól kisebbel nem próbáltam). A hang jó, de a kép meg-meg akad néhány tized másodpercre. Legalább hatféle lejátszóval próbáltam, minddel ez a helyzet. Először azt hittem, hogy a hostolt pendrive nem tetszik neki, de a Class4-es 16 GB-os microSD-re felmásolva is ez volt a helyzet, sőt a belső 4 GB-os flash-t használva is, úgyhogy más gond van...
Biztos most jön, hogy ne használjak .ts fájlokat! Sajnos ez a formátum fontos lenne, mert a Wayteq MPEG4 Settop box ebben a formátumban rögzít...
Valakinek ötlete?
-
keccsa
aktív tag
válasz
istvan170 #7664 üzenetére
A "rács" bizonyos szögből a Flyeremen, sőt, az iPad-en is látszik.
De a színhőmérséklettel tényleg gondok vannak! A Flyerem színei nagyon hasonlítanak a szín szempontjából kalibrált tévéimre, de az xTab ezekhez képest nagyon kékes (hideg) árnyalatú. Nem mértem színhőmérsékletet, de tuti, hogy 6500 Kelvin felett van...Nem értem, hogy a tableteknél miért nem hagyják a fehéregyensúly custom beállítani, mint egy monitornál, vagy tévénél?
Egyébként azt továbbra is fenntartom, hogy ezen két (remélem, hogy orvosolható) kisebb problémán, valamint a kissé szűkre szabott és rettentő büdös neoprén bugyin túllendülve nem találunk jelenleg jobb tabletet (ennyiért, idehaza)!
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Vettetek már xTab-100-at?
Nekem az eddigi nyúzás után csak két bajom van vele:
1. Elég hülyén működik az automata fényerő szabályozás. Ez két dolgot jelent. Egyrészt félhomályban és sötétben nagyon leveszi a fényerőt (szinte már olvashatatlan, de legalább is nagyon fárasztó lesz), másrészt sokszor - látszólag feleslegesen - összevissza szabályoz.
2. Az LCD-nél nagyon elkelne egy kontraszt (gamma), illetve leginkább fehéregyensúly állítási lehetőség, ugyanis túlságosan hideg a beállítás (kékes minden)!Kelzsóca? Látsz erre valami orvoslási lehetőséget?
Üdv! kcs
-
keccsa
aktív tag
válasz
kelzsoca #7214 üzenetére
Neked!
De nekünk, akik a cuccról minden információt mannaként fogadunk...
Az nagyjából kiderül, hogy általánosan jó véleménnyel vannak a vasról (főleg a kijelzőjéről olvastam több helyen, hogy ugyan nem egy iPad IPS panelje, de az árhoz képest nagyon rendben van minden fontosabb paraméter, úgymint fényerő, kontraszt, a színek, illetve még a betekintési szög is egészen jó).
Amit köpködnek, az a 2.2-es Android, és annak hiányosságai (pl. ohne Market).Viszont nálunk lesznek príma custom ROM-ok (valami Kelzsoca nevű topiktárs is ígérgetett ilyesmit
), úgyhogy repesve várjuk a kütyü materializálódását!
-
keccsa
aktív tag
Lehet, hogy volt már, de a leendő Xpad-100 tulajoknak érdekes lehet eme felfedezés: [link]
-
keccsa
aktív tag
Nincs még konkrétum az XPAD-100 megjelenési idejéről?
-
keccsa
aktív tag
Ki milyen offline navigációt használ a táblapécéjén?
Főképpen a 800x480-nál nagyobb felbontásúak érdekelnének... -
keccsa
aktív tag
válasz
kelzsoca #6424 üzenetére
Én már a beharangozása óta várom, hogy megjelenjen az XPAD100. Örülök, hogy végre "feltűnt a kanyarban"!
Két kérdésem volna Hozzád, mint olyanhoz, aki már látta fizikai valójában:
1. A kijelzője milyen? Gondolok itt a betekintési szögekre, színekre stb. Mondjuk valamihez hasonlítva (bár én egy Flyert használok, de gondolom annak kijelző minőségétől ez elmarad).
2. A vas valójában milyen? Mert hogy ellentmondó infók keringenek (pl. van, aki azt mondja, hogy ugyanaz, mint az XPAD70, van aki más processzorról, illetve órajelekről regél...)! -
keccsa
aktív tag
A jellemzően statikus oldalakat prímán jeleníti meg, a mozgalmasokkal vannak gondok...
A sebesség vállalható, de alapvetően a böngészés furcsa élmény a lassú képfrissítés miatt. A felbontás príma, a 16 fokozatú szürkeskála pedig szép képeket eredményez, de e-bookok olvasásán túl alapvetően akkor is maximum levelezésre, illetve netes újságok olvasására ajánlható (arra viszont kitűnő)!Olvasással 3-4 hetet is kibír, folyamatos wifivel még nem próbáltam, de egy-másfél hetet szerintem úgy is menne egy töltéssel.
-
keccsa
aktív tag
Nem megy a megosztás (legalább is a Flyerrel nekem nem sikerült összehozni).
Eleve nincs is a Kindle-ben ilyen beállítási lehetőség...Egyébként ha valaki sokat olvas, akkor a legjobb megoldás a Kindle (én nagyon szeretem
). A gyári világítós tok is király, csak az a baj, hogy ha egyszerre rendeled, akkor csak a WiFi-s Kindle-lel nem lépi át a vámolási határt...
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja egész baráti áron kínálják pinkék a Flyert!
RelaxnetM-mel (3 GB/hó, Aranykártya), két év hűséggel 34 ezerért elviheted, és összesen 114 ezerbe kerül a csúcsváltozat (3G/32GB).
Szerintem nem rossz ajánlat, ettől többért adják a boltok a 16 GB-os WiFi-st!
Persze ehhez már T-s előfizetőnek kell lenni, meg akarjál használni 3G-t.
Nálam fenn álltak a megfelelő feltételek, illetve a csillagok is jó konstellációban voltak (volt Flyer a kiszemelt T-pontban)!
-
keccsa
aktív tag
Szemezek a Flyer-rel, viszont - akár milyen jónak is mondják - a Sense felület KÖTÖTTSÉGEI, meg a közepesen fejlett hardver miatt kicsit ódzkodok tőle.
Viszont eddig ez az egyetlen olyan tábla, amelyik nagyon közel van az én felhasználói igényeimhez, vagyis:- Hordozható (7")
- Kellően jó felbontású és minőségű kijelző
- KÉZI JEGYZETELÉS LEHETŐSÉGE (ezért használok a mai napig is egy FuSi Loox720-at...), ILLETVE SCREENSHOT-OK MÓDOSÍTHATÓSÁGA.Tudtok esetleg ebben az árkategóriában jelenlegi (vagy közeljövőben megjelenő), jövőálló (pl. duplamagos Tegra+Mali400), minőségi alternatívát ajánlani? Nem feltétlenül kell, hogy alap feature legyen a HTC-hez hasonló firkálási lehetőség, de akkor legyen erre valamilyen más megoldás (pl. valamilyen alkalmazás), viszont ne a bumszli kapacitív stylust használja erre!
Nem gyenge követelményrendszer, mi?
Már kutatok egy ideje, de eddig nem találtam igazi alternatíváját a Flyer-nek, ezért fordultam hozzátok, mert - ugye - több szem...
-
keccsa
aktív tag
Tudtok olyan tabletről, amelyen a HDMI-n kívül van alapsávi video kimenet is?
-
keccsa
aktív tag
Netezéshez SZVSZ jobb a 4:3 képarány (bár itt a vastag szél digitális képkerethez teszi hasonlatossá a kis kütyüt, mellyel talán a 10"-os változat arányosabb lesz), viszont a tankos játéknál tisztán látszik a hátránya is: torz a képarány, vagyis nem letterboxban fut, hanem kitölti a teljes képernyőt, így felfelé nyújtott minden.
De lehet, hogy át lehetne állítani a képet letterboxra, csak ezt nem tette meg a tesztelő...
-
keccsa
aktív tag
Köszi a választ!
Azt a specifikációkból (meg a Prestigio hátulján lévő, az Archos-szal való együttműködést sejtető feliratból) sejteni lehetett, hogy a belük ugyanaz, de vajh' a kijelző is ugyanaz? Illetve a minőségibb (?) burkolat, meg a "brandelt" menü megér-e ennyi árkülönbözetet?
Csak az a 256 Mb lenne legalább 512...
-
keccsa
aktív tag
Valaki fogott már egymás mellett Prestigio PMP7100C-t, illetve Archos 101-et? Specifikációra (és kinézetre) nagyon hasonló a két kütyü, de kíváncsi lennék egy hozzáértő benyomásaira...
-
keccsa
aktív tag
válasz
I.T.E.M #4289 üzenetére
Ő elég régen árulja már...
Az új szériában sokat reszeltek a szoftvereken, és valószínűleg erre is felhúzható frissítésként, minden esetre ez közel 20 rugóval drágább, mintha Te rendelted volna meg.
Viszont ez meg itt van, a rendelésre meg várni kell, kipróbálni is csak a kézhezvétel (és fizetés után) tudod...Viszont 20 rugó az 20 rugó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged