- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Peat;)
veterán
Itt olcsóbb a NOVO. Egyébként több éves kínai márka, de android tabletet még nem láttam tőlük. Viszont nekem nagyon úgy néz ki hogy amelyik tabletben ez a chipset van azok nagyon hasonló softwaret kaphatnak...magyarán nagyon rossz nem lehet. De én nem merném megvenni, ha lebukik vámon akkor áfa+vámmal már elég drágára jön ki. Wayteq márka alatt sajnos mindig kicsit régebbi technika jelenik meg nálunk, ez most is igaz, de szerencsére csak a kijelzőre most.
Igazából ha én most vennék egy tabletet akkor az huawei s7 slim lenne, szerintem az a legjobb ár érték arányú készülék jelenleg ha valakinek a 3g és gps is kell. Ha nem akkor jön az xpad70, de szerintem egy tabletben fontos a gps, városnézésnél pl marha jól lehet egy ilyennel térképet kiváltani. S7 slim 1-2 hónap és használtan 40-50 között is kapható lesz, most is árulnak 50 körül..persze kérdéses forrás.
-
-
-
Szabónagymer
aktív tag
Sajna az általad linkelt gép is majdnem dupla annyi mint mit szánni tudnék rá.
Másrészről meg a tapizással igazad van, de ez nem általános használatra lenne úgysem, csak ha épp valamerre úton vagyok, és valamin munkálkodok. De kezdek hajlani már egy régebbi kis teljesítményű netbook felé, mert ilyen felhasználási igényekkel jobban megérné nekem talán... -
Szabónagymer
aktív tag
Nos a windows-hoz nem ragaszkodok én cseppet sem. Mert vannak bizonyos progik, mik elérhetőek mind három opra. A többi meg eleve bele vanitegrálva mire szükségem lenne, mint office program, net böngésző, zene lejátszó, csevegő programok ...stb.
A tisztán látás végett akkor leírom, mert így jobban éritek a hülyeségemet.
Elég sokat foglalkozok elektronikával. Van egy szerkesztő program, az Eagle. Eme kis progi nem sok teljesítményt igényel, és egyaránt létezik Win-re, MC-re, és Linuxra. Egyedül ez miatt nyűglődök csak a "win-es" témával. Amúgy a kapott linkbe belenéztem, rakás klassz alkalmazás van. Persze az meg a dolog másik oldala, hogy ha linux van a gépen, az androidos progiknak mit szól. Sajna nincs ismeretem a Linux terén sem. -
tjb007
nagyúr
Most már okés
User error, türelmetlen voltam csak. Az zavart be, hogy ennél egy kicsit tovább tart elérni a 100% -o mint pl. a telefonomnál.Amúgy nem tudom kinek az agyszüleménye volt ez a kb. 1 méter hosszúságú kábellel rendelkező töltő, annyira értelmes dolog mint a Nokia 10 centiméteres adatkábele.
Az viszont, hogy au USB -ről való töltést miért tudták megoldani rejtély számomra. -
foxi69
tag
Ha jól sejtem jFox az adapterem "tesójával" használja a saját tabletjét, így azt kell hinnem, hogy az adapter jó.
Amit írsz rendben is van, csak az előzetesen beharangozott megjelenési időpontjához képest heteket késett eszköznél már nem lenne pofám azt írni, hogy folyamatban lévő kompatibilitási vizsgálat és felkutattam volna azt a magyarországi forgalmazót, aki hozzá megfelelő USB OTG adaptert árul. Ha már nem adok tartozékként a géphez, akkor legalább annyiban segítem a hülye vevőimet, hogy megadom nekik mit és hol vegyenek hozzá.
A lényeg változatlanul az, hogy a meghirdetett funkciók alapból nem használhatóak (azt sem tudjuk milyen eszközökkel lesz kompatibilis, nem adunk hozzá tartozékként megfelelő átalakítót és azt sem adjuk meg hogy hol és pontosan mit vegyen hozzá a paraszt).
Az árérzékeny magyar piacon ezzel a géppel szerintem komolyan lehetne szakítani, de ez a terméktámogatás nem jobb (sőt rosszabb), mint a Kínából beszerzett tableteké.
-
leeann
csendes tag
Kizárt.
Nem vagyok az a típus, mondom ezt néhány informatikai cikkel a hátam mögött. Én évekig kitartok egy mellett, az elavultság amíg nem akadályoz a munkavégzésben, írásban-olvasásban-böngészésben és olykor kikapcsolódásként filmnézésben, addig nekem tökéletes gép lesz. -
z0d1AK
nagyúr
Igen. Pontos időpont egyelőre nincs.
(#5363) Luissimo: Maga a MeeGo nem versenyképes nálam, viszont érdekes a felülete. A másik, ami miatt kíváncsi vagyok, az az, hogy 105 ezerért milyen lehet vajon egy ekkora, óriási tablet. Mondjuk negatívum az Atom processzor, mert az hűtést igényel és ezzel együtt zajt termel.
(#5365) leeann: nem sima felületű a borítása, hanem apró mintákkal van érdesítve. Kicsit kopogós az Acerhez képest de úgy tűnik hogy nem hajlamos annyira karcolódni. A kijelző GorillaGlass, nálam jól bírja, bár egy ismerősömnél meglehetősen könnyen megkarcolódott.
-
z0d1AK
nagyúr
Kérdés, mit is tud.
Leírás több helyen is ellent mond magának:
"Display: 7 inch TFT resisitive touch screen 1024*600"
"LCD displayer 7inch TFT display, 800x 480""Battery: 3000mAh"
"Battery 2400mAH, 7.4V lithium battery"Célszerűbb lehet olyan keresni, ami támogatja a Flasht, illetve 512MB RAM van benne.
Azt nem mondom, hogy a specifikáció mindig helyt áll majd az oldalon, kedvencem az 1GMHz-s processzor. -
leeann
csendes tag
Szia!
Nem izgulok, azonban izgatott és kíváncsi vagyok.
Elsősorban nem a vírusvédelem érdekelt, hanem a rendszer helyreállítása valamilyen súlyos probléma után. Nem gondoltam volna, hogy ekkora "erő" lakozik egy hard resetben, de megnyugtató választ kaptam.
Természetesen kerestem már a Marketen vírusvédelmi programokat, jobbnál jobbakat találtam, ha végre kezembe vehetem a Transformert, első dolgaim között lesz egynek a telepítése.
Ha már itt tartunk, tudtok még valamilyen Honeycomb-ra írt appról, amit erősen javallott telepíteni?LeeAnn
-
Peat;)
veterán
Jó ez a felbontás szerintem, legalábbis a 800*480-tól még mindig jobb..legalább olvasni jobb rajta. 1024*600 lenne persze a minimum egy tabletben, hiszen netre van kitalálva.
Aki meg kíváncsi milyen lesz ez az archos az menjen fel egy kínai oldalra, keressen egy ilyen chipel szerelt ismertebb modellt és nézzen róla youtube videokat. A wayteq kínai cucc egy az egyben, általában nem is a legminőségibb azok közül, csak van hozzá egy pici támogatás. Garancia is gördülékenyebb, elvileg.
z0d1AK: "Nem véletlenül nincs bennük 3G" már elkezdték a kínaiak is beléjük pakolni a 3g-t, több modell is kérhető már 3g-vel együtt, vagy már van ami alapjáraton is 3g-s. Az áruk viszont necces, még. Nem csak az applénél nyomja meg az árat ez a 3g
, ha a kínaiaknál is nagy a felára (60 $) akkor nem olyan egyszerű az. [link] pl legolcsóbb is 260 $, igaz 10' és jó felbontás.
-
madmike
őstag
erre eddig nem is gondoltam
mondjuk nem mintha tul sok app kéne nekem rá. filmnézésre, netezésre és táblázatok megtekintésére (esetleg szerkesztésére) használnám.Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz ebben az árkategóriában kiválasztani a legjobbat.
lenne egy 100assal többem rá, nem sokat gondolkodnék, vennék egy acer iconia a500-at, de szerintem 150 körül, már egyikben sem csalódnék, itt viszont benne van a pakliban, hogy egy gagyit vesz az ember.... -
-
rakal
senior tag
Agreed.
A Dealextreme a legkorrektebb cég,amit életemben láttam.
Csak egy dolgot nem értek:mi az üzlet nekik az egészben,főleg,hogy minden free shipping?
Valahol állami propagandisztikus célzatot sejtek,meg elképesztő állami háttértámogatást(ezek szerint a kínai posta ingyen szállít-ez lenne a megvalósult kommunizmus)-terítsük a kínai termékeket ingyen a világon,oszt majd bekeményítünk???
Valaki bennfentes pls. adjon magyarázatot... -
Pantok
aktív tag
Abszolút pozitívak, csupán ez a nem működő gomb aggaszt ugyanis emlékeim szerint van néhány app ami kitakarja az android menusort és csak ezzel tudtam elérni a beállításait/menüt. Bár speciel még nem futottam beléjük pedig nyüstölöm.
Nagyon szolíd darab, tényleg tetszik, jobban mint a dropad, pedig képek/videók alapján nem voltam oda érte, azokon olyan olcsó és pufóknak tűnt, kézben már minőségi és vékony érzése van.
Lekaptam a hátlapot hátha csak elcsúszott a gomb billentyűje(nem, illetve nem látok rá teljesen mert az alaplapja egy részen bevan ragasztva), a gép belülröl is nagyon rendezett, az aluminium "keret" valójában a teljes gép házát adja, csupán a levehető hátlap a müanyag (illetve a elöl látszódó vékony fekete lap, de azalatt ugyanez a kemény alu van) így nem olyan puhatestű mint az archos 70.
Az akksija nagyon kicsinek tűnik, jövőhéten lesz időm megpróbálom letesztelni mennyit bír csak-net, csak-filmes használattal. -
Pantok
aktív tag
Jó ajánlat.
2011 departure from inward office of exchange BUDAPEST 2011-06-14
Ezért is rendeltem meg 2 héttel ezelött.
Napokban kéne megérkeznie bár nem egészen értem hogy megy ez az olcsó tracking, elhagyott egy irodát és...2 napja úton van, budapesten belül?!?
Mindegy, lassan itt kell lennie. Majd írok róla mennyi az annyi -
tthom
senior tag
Ilyet amúgy vett már valaki? Milyen lehet a kijelző minősége?
Azért a kijelzőn jön ki legjobban, hogy ki mennyire igényes.. Pl. az X8am kijelzőjét szinte bármilyen szögből szép színesen látni, a legtöbb tabletét meg csak szemből. Jó, persze, onnan használja legtöbbet az ember, de akkor is durva, milyen betekintési szögű kijelzők vannak már. -
fujifilm1
senior tag
Sacco és thomyerk (#4631) nek válaszolva.
Sziasztok,
Lehet hogy osszekapom magam egy publikalasra.
(Bar az utobbi hetekben annyi idot eltoltottem a netet bujva, keresgéléssel, hogy egesz szépen megtanult járni a legkisebb fiam ...Mivel soha nem volt androidos tabletem, nincs mihez hasonlitanom.
Az szerintem erdekes lenne hogy vki olyannal nezegetnenk akinek van már egy, masik tabletje. azzal hasonlitanank, videot csinalnank, és azt irnám meg.Udv, Robi
-
-
aag
őstag
A lényegen nem változtat.
Pedig de! Először (1897-ben) egy lombik szolgált képernyőnek. Kör alakban jelent meg a kép rajta. Aztán sebtiben egy fa-tokot ácsolt rá a helyi mindenes Józsi-bácsi. Biztosan nem volt nála derékszög, mert ilyenkor jön a colstok-varázslat a legkisebb egész számjegyű Pitagorasz-háromszöggel, a 3:4:5-el. Tehát:
kör -> 4:3 ->16:9
... így haladt a történelem ezen a téren. Mi jöhet még?
-
Chaser
legenda
Tudom, hogy nem mérvadó a frekvencia minden esetben, ezért mondtam ha az xpad 800 mhz-es, akkor kb egálban lehet a másik 1200mhz-ével. A 3D chipekig még nem jutottam el
Én mindenesetre várom az xpados teszteket.
fujifilm1: Passzolom, a gari miatt csak olyanokat nézek amiket itthon is lehet kapni, meg azokhoz olcsóbban is hozzájutok, az se mellékes
Ha tényleg IPS van ebben a smartq-ban az keményNemrég mondták hogy felső szegmensben is alig akad ilyen.
+GPS&3G..ilyeneket mért nem árulnak nálunk? -
-
Azt most nem találtam,de majd még utánanézek,de van egy kis grafika róluk,hogy kb melyik hol helyezkedik el,ergo gyakorlatilag hova szánják,bár az már nem utolsó szempont,hogy a gyártó beleerőlteti olyan eszközökbe is esetünkben ugye tabletek,ahol már nem teljesítenek olyan jól a régebbi és lassabb arm architektúrák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged