- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmike
őstag
-
keccsa
aktív tag
Szemezek a Flyer-rel, viszont - akár milyen jónak is mondják - a Sense felület KÖTÖTTSÉGEI, meg a közepesen fejlett hardver miatt kicsit ódzkodok tőle.
Viszont eddig ez az egyetlen olyan tábla, amelyik nagyon közel van az én felhasználói igényeimhez, vagyis:- Hordozható (7")
- Kellően jó felbontású és minőségű kijelző
- KÉZI JEGYZETELÉS LEHETŐSÉGE (ezért használok a mai napig is egy FuSi Loox720-at...), ILLETVE SCREENSHOT-OK MÓDOSÍTHATÓSÁGA.Tudtok esetleg ebben az árkategóriában jelenlegi (vagy közeljövőben megjelenő), jövőálló (pl. duplamagos Tegra+Mali400), minőségi alternatívát ajánlani? Nem feltétlenül kell, hogy alap feature legyen a HTC-hez hasonló firkálási lehetőség, de akkor legyen erre valamilyen más megoldás (pl. valamilyen alkalmazás), viszont ne a bumszli kapacitív stylust használja erre!
Nem gyenge követelményrendszer, mi?
Már kutatok egy ideje, de eddig nem találtam igazi alternatíváját a Flyer-nek, ezért fordultam hozzátok, mert - ugye - több szem...
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
rollins #4889 üzenetére
Én magam a Foliót nem használtam, de az Acer fizikailag hasonló paraméterekkel rendelkezik, nekem azzal nincs gondom, hosszabb időn keresztül is kényelmesen használom ágyban.
Flash playerrel menni kellene a videóknak, nálam ugyan úgy mennek a weboldalak, mint az asztali gépen windowson. Https oldalakkal sincs gondom, tudom őket kezelni.
-
rollins
őstag
Kissé fura kérdések, de:
Ágyban hanyatt fekve mennyire kényelmes egy ekkora tabletet tartani és kezelni, mint a Folio-t, ami kb 760 gramm? Archos 7 (régi) volt már nekem, az aránylag könnyű volt.
Stream videókat tud lejátszani, mint pl. az videotar.mtv.hu -ról wmv -t, vagy van valamilyen player hozzá? https oldalakkal nincs gondja? -
H.Tony
csendes tag
Hi.
Lehet root-olni az archos 70 et ha 2.3.26 van rajta? HA igen mivel?
-
thomyerk
tag
tudtok valamit ajánlani 80e körülig, ami tud flasht, és elég gyors is? a pov mobii-t néztem, de a teszt eléggé lehúzta, bár a honeycomb rommal nem tudom milyen lett (esetleg valaki?) javultak e a hibái...hasonló készüléket keresek, 10" kizárólag!
edit: archos nem tetszik valamiért, és annyira izmosnak se tűnt -
keccsa
aktív tag
Tudtok olyan tabletről, amelyen a HDMI-n kívül van alapsávi video kimenet is?
-
Gergi
senior tag
Eléggé impozánsok lettek az új Archos tabletek!
Már az áruk a kérdés...
[link] -
thomyerk
tag
hello!
honeytab h3-ról hallott már valaki? mennyire esik szét ill mennyire nem?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
megalover #4876 üzenetére
Azért odébb vannak még azok, illetve a megjelenések. Amúgy amit tudni lehet róluk előre, az nagyjából itt össze van szedve.
-
keccsa
aktív tag
Netezéshez SZVSZ jobb a 4:3 képarány (bár itt a vastag szél digitális képkerethez teszi hasonlatossá a kis kütyüt, mellyel talán a 10"-os változat arányosabb lesz), viszont a tankos játéknál tisztán látszik a hátránya is: torz a képarány, vagyis nem letterboxban fut, hanem kitölti a teljes képernyőt, így felfelé nyújtott minden.
De lehet, hogy át lehetne állítani a képet letterboxra, csak ezt nem tette meg a tesztelő...
-
Pantok
aktív tag
Ebbe éppen nem sd kártya van hanem rendes chip.
Ez "Nand" néven futtatja de egy extra forrásként fogja fel ami miatt ha "lecsatlakoztatom" (gépre dugom, vagy egy két program is elintézi) utána balhézik és ujraindítást kér.
Ez azért gáz mert Dropadban tényleg egy sdkártya volt, extsdként mountolva és nemvoltak ilyen problémái, pedig az is egy hülye felállás. -
Pantok
aktív tag
Nekem speciel nem tetszik a kinézete, de az hogy még ennél is magasabb felbontással dobnak ki egy gépet 10 dollárral drágábban az idegesít amikor eddig az 1024x600 is nagyon ritka volt 300 dollár alatt.
Bajom nekem is van enyémmel, például ez valami iszonyat gyökérül kezeli a saját belső memóriáját.
Nem értem mi a rákért kell külön particionálniuk ezeket, aztán meg néznek hogy az android miért nézi külső sdkártyának azt... -
tjb007
nagyúr
Wayteq xPAD-70 unboxing & hand -on videjó a Speedshop jóvoltából
-
Hangyányit offolok:
Akit esetleg érdekel egy Asus Transformer vagy Acer Iconia tapogatás, ma leveleztem a [laptopszalon] nevezetű céggel, ahol biztosítottak róla, hogy a Teréz körúti boltban megtudom nézni és tapogatni a 2 terméket!
Bocsi attól akit nem értintett
-
Unsign
tag
Tényleg nem rossz amit linkeltél. Eddig a RamosW12 is tetszett, de ez most jobb vételnek tűnik
RamosW12
http://www.merimobiles.com/Ramos_W12_8inch_4_3_Capacitive_MultiTouch_CortexA9_p/meri0651.htmAmúgy nekem meggyűlt a bajom egy kínai csodával (1,2-es Samsung, 8", rezisztív tablet), pedig már járt a kezem alatt 3 típus is. Akksi hibás lehet a drága, mert csak hálózatról hajlandó működni. Küldtek új töltőt, de nem oldotta meg a problémát. Posta vissza Kínába és full refund a vége
Így jártam, most nem a legjobban, pedig tetszik a gép és a sebessége.
-
megalover
tag
-
szmi
tag
válasz
Luissimo #4851 üzenetére
Olvastam,a cikk alapján gondolkozom is a vásárlásán.Várok 1 felhasználói tesztet is főleg a mostani ROM-miatt.A Concorde-fórumán írják is hogy a kínaiak a melegedés miatt csináltak rá új ROM-ot.A Concorde szerint nem vészes a melegedés mivel nem megy a processzor folyton 1.2GHz-en.
-
szmi
tag
válasz
Luissimo #4841 üzenetére
Halihó!Ezzel a cuccal csak annyi a bibi,hogy nem a beigért ROM van rajta.Ezért nem megy a proci 1.2GHz-en.Állitolag elkérték a kinaiaktól a régi ROM-ot,és kiteszik majd az oldalra.
A Wayteq xPAD-70 s technet oldalán rendelhető,csak azt nem mutatja hogy van-e készleten a cucc. -
Luissimo
veterán
mebérkezett a boltba [link] a CONCORDE TAB 7020 :-)
vegyétek, vigyétek :-) -
tjb007
nagyúr
Wayteq -től megérdeklődtem, hogy mi a heklyzet xPAD ügyben:
"A termék beszállítás, vámolási eljárás alatt van. Napokon belül a kereskedőkhöz kerülhet."
Okosabb nem lettem, nagyon úgy néz ki, hogy harmincadika előtt nem lesz tabletem (pedig addigra már kéne).
-
H.Tony
csendes tag
Sziasztok!!
Az lenne a kérdése,. hogy lehetséges-e archos 70re lan-nal netezni. A munkahelyemen csak az van. nem akarok wifit venni oda (sereg)........
Válaszotokat előre is köszönöm -
z0d1AK
nagyúr
Eddig is vették az olcsót és venni is fogják. És bár itt a topikban a legtöbben esküsznek a kínai csodákra, ha hiszed, ha nem, a 30 ezres pov-ből több fogy, mint kínaiból. Több készüléknél is tapasztaltam, hogy itthon nem számít, hogy szar-e, vagy sem, ha olcsó, akkor viszik.
-
Pantok
aktív tag
Berobban a térdkalácsom amikor 2 hét fontolgatás majd 2 hét postára várakozás után megjön a gépem erre ilyet lehet venni 10 dollárral többért.
Fuck -
hecktor
aktív tag
üdv,
kaptam egy csereajánlatot, mennyi lehet az értékkülönbség egy 2 napos, garancia nélküli Samsung P1010 és egy novemberig garis Dell streak 5 között
-
-
Peat;)
veterán
Persze, de tudod hogy értem. Én nem ajánlanék senkinek ilyet. Ha olvasni kell akkor kindle, ha már net is akkor kicsit komolyabb, főleg hogy jön a wayteq. Ez a fura minimalista tablet réteg szerintem senkinek sem jó, mert netre sem kényelmes, persze 10 éve meg ilyenekről álmodtunk..15 éve meg scifi cuccnak hittük volna.
-
tthom
senior tag
Nem feltétlen.
Az X8as telefonom is USB csatlakozón keresztül töltődik alapból. De számítógépre kötve max 500mAel, rendes töltőről meg 900al. Valamiképp érzékeli, ha számítógépre van kötve és nem engedi többel.
Még ha két USB aljzatból is kapja... Bennt a menüjében lehet is látni, hogy épp töltőn van, vagy adaton.. -
hecktor
aktív tag
update: tölthető a Samsung gépról, de bazi lassú
-
z0d1AK
nagyúr
Point of View tablet 7"-os méretben már kapható itthon is 30 ezerért. Nem egy nagy dobás a belseje ( IMAP210 - 600Mhz ARM11, 256MB RAM, 2GB Flash, mini hdmi), de olcsó, illetve két év gari van rá.
-
hecktor
aktív tag
köszi a válaszokat, gép nem tölti? úgy olvastam korábban hogy nem, de fél óra alatt kb. felment 1%-ot...
egyébként ajánlom mindenkinek a Samsung Galaxyt aki nem akar kompromisszumot kötni, akadás nélkül flash, stb. szinte minden jó rajta. Lehet mégsem adom el.
-
hecktor
aktív tag
Üdv
sajnos angol töltőt kaptam a Samsung P1000 -hez, használhatom a telefonom (SE X8) töltőjét hozzá (csak a konnektor->USB részét) ?
-
petho0506
tag
Sziasztok.
Archos 101-re szeretném mobilnetet megosztani egy Vodafone 845 telefonról. Lehetséges ez valahogy? (bluetooth, adatkábel) -
jFox
addikt
válasz
nextman #4807 üzenetére
A memóriát olyan érdekesen kezelik ezek. Azén Haipad-omban is 256Mb van ha megnézem sysinfo-val akkor azt mondja, hogy 160Mb, de ebből max. olyan 70Mb szabad.
Más: korábban linkeltem egy oldalt, ahol főzött romok vannak Haipad és más hasonló tab-ok hoz. Kipróbáltam, de erősen bug-zik még.
Nekem nem sikerült bekalibrálni az érintőképernyőt.
-
nextman
aktív tag
Koszi, Sikerult az usb-t elindítani, másolgatni, flash-t telepíteni.
Minden kiralyos, kivéve a memória -
tthom
senior tag
válasz
hun_gery #4782 üzenetére
C9 vs C8+.. Hát, igen, ez jó kérdés. Ránézésre szinte minden ugyanaz benne.. Elvileg elrontani nagyon nem lehet.. Mondjuk, én erről a belső GPSről letettem, nem ér meg ennyi kísérletezést. Majd ha elterjed, ok, de így, hagytam. Ha gyalog megyek, ott a telefonban, ha nagyon kell, ha autóval, akkor meg a külső adó bárhol elfér. Valamint a külső az 100%, hogy hamar talál jelet, a belső gps meg ki tudja milyen bennük. Azért lássuk be, nem mindig a legfrissebb, legoptimalizáltabb cuccokat rakják bele kedvenc kínai barátaink.
Szóval marad ez a rel. könnyű Rena3 + külső. Aztán majd meglátjuk 1 év múlva mi lesz a piacon. Ennél a Renánál nagy pozitívum, hogy oldalt vannak a hangszórók, nehezebb lefogni a hangját. Amúgy kis cucc, nekem elég gyors, firmware is csordogál hozzá, érintőkijelző is érzékeny, szemből jól látható, szép színei vannak, most perpill elég. De látom te nagyon belelendültél a cserélgetésbe, majd számolj be erről a GPSesről, ha megjön.
-
rakal
senior tag
A Wayteq XPad70 még mindig csak érkezik...
[link]
Szerintem azért érdemes lesz pár napot várni...
persze Mo-n a minőség durván eltérő árakban manifesztálódik(lsd SGT P1000 2x ár) -
Luissimo
veterán
a GingerBread-el 200 mega fölé lehet tornázni a szabad memoriát, kellő ügyességgel :-) :-)
-
Pantok
aktív tag
Azt akarod mondani hogy még soha nem volt olyan készülék ami harmad annyi pénzért ugyanolyan szinten mozgott mint a márkás gépek?
Azt ugye te is érted hogyha lenne ilyen, akkor senki se venné a márkás gépeket 3xos áron, még te se, tehát eléggé nyilvánvaló hogy ilyen nincs, és szerintem mindenki tudja mire vállalkozik amikor megveszi ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged