- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
jokeph
nagyúr
válasz
MrTwister #21453 üzenetére
Könyv alapján nincs SATA port tiltás semmilyen esetben sem.
Amúgy meg, ezzel a lappal még szerencséd is van, a legtöbb lapon kevesebb SATA csati akad, és több korlátozás, főleg X570 előttieken (Intelnél is!).
VIII Hero-ból nem volt Wifi-s kiadás ? amit kinéztél x1-es WIFI adaptert jó, de árban is odaver.
Elvben megy a 2 M2-es eszköz+8 SATA egyszerre, a wifi kártyát először próbáld ki a 3. x16-os slotban, szerintem nem fog tiltani semmit sem (manuál nem tesz ilyenről említést).
Nagyon max, bedobod a 2. x16-os slotba, a VGA meg akkor x8-al megy x16 helyett, ami egyébként ez esetben nem jár teljesítmény kieséssel, ahogy azt már mások is írták.és (#21454) jeni: ha valakinek rengeteg pci-e sáv + SATA kell, akkor arra maximálisan még mindig csak a HEDT platform felel meg. Cserébe feleslegesen drága, és a CPU-k köre is limitált, fejleszthetőség meg közel 0.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
MrTwister #21451 üzenetére
én a vga-t x8-ban használom, cirka 3% tempót vesztettem, észrevehetetlen, csak benchmarkkal tudod kimutatni, ha nem ott törekszel a csúcsra akkor sztem használd nyugodtan a másik slotot is, legfeljebb mérj egy előtte utána tesztet (Superposition és 3dmark pci-e teszt)
-
jeni
félisten
válasz
MrTwister #21453 üzenetére
már nem 10 db SATA meg 2db m.2 plusz fogadására TERVEZIK a LAPOKAT.
azt nézd meg előbb,hogy az m.2 alaplapi integrált portok mennyi sata eszközt vesznek el?
következő,hogy PCIe adaptereket is tudjál majd használni egyes slotokba berakva.
a sebességről biztosan le kell majd mondanod.
8x8x4 biztosan megy lesz.
az Asus csak megírja ,milyen korlátozással jár majd ha a kérdésedre fog választ adni. -
nyul105
senior tag
válasz
MrTwister #18043 üzenetére
Kérdezz rá a boltnál, mi a különbség a fekete és a narancs között. Mindkettő box, ugyanaz a gyári cikkszám.
Az egy évesnél más a gyári cikkszám, ami a trayesnek felel meg.Csodálkoznék, ha fekete újabb lenne. Emailben vagy telefonon megmondják, vagy nem...
(Szerintem meg fogják, mivel nem egy 100 ftos egérpadról van szó.)
-
-
Omli85
őstag
válasz
MrTwister #16327 üzenetére
Anno én fix 3.9 re húzott 1700+Vega 56@64-es bisossal 1700 feletti gpuval bencs alatt simán offoltam a 650-es tápot lekapcsolt szimplán a gép mert sok volt neki
TX850-el már nem volt ilyen probléma igaz ez csak extrém terhelés mellet volt amúgy elég volt a 650-es is.
-
Simi37
őstag
válasz
MrTwister #16327 üzenetére
Csak, hogy legyen valami összehasonlítási alapod, allcore oc 1700x + undervolt powerlimit kiengedett vega64, 2hdd 3ssd, aidafpu/cine r15+superposition 8k, nálam 700W peak volt falból és 675W körül mozgott leginkább.
Ehhez képest ugyanez a 4,2-re fixelt 3600al (tavalyi szóval nem 1,2 körüli fesszel) 610W peak és 585W "átlag" falból. 80+ sima még bronz sem táppal. -
válasz
MrTwister #13633 üzenetére
Az AX370 Gaming 5 a Zen 1-es korszak egyik legjobb lapja a RAM kompatibilitás szempontjából (ezt az akkori tesztek ki is emelik). Nekem is ilyen volt a mostani előtt G.skill TridentZ 3600C16D-GTZ rammal (B-die). Minden gond nélkül ment 3200mhz-n 2 szlotban. A 4 slotos kiosztást "nem szerette" csak az F31-es biosok után (előtte az is OK volt), és ekkor már nem akart 4 slotban 3200-on járni.
Mi a pontos hibajelenség? Beállítod 3200-ra és visszadobja 2133-ra? Be sem bootol?
Megkapja az 1.35V-ot a Biosban?Paxker315: Szerintem más giga lapokkal kevered. A sima Gaming 5 kilóg az akkori giga lapok sorából. Érdemes megnézni az x370-es lapok összehasonlításait, meg fogsz lepődni.
-
Paxker315
veterán
válasz
MrTwister #13635 üzenetére
nálad a lap a probléma: azok a giga lapok hírhedten hulladékok, ha RAM-OC-re kerül a sor. Tudom, a proci IMC-től függ főleg, de, X370es gigákban memóriát húzni nem igazán szokott sikersztori lenni. Én a lapot cserélném első körben, mert csak panaszt hallani róluk. Nem véletlen nem ajánlja őket senkit.
-
Simi37
őstag
válasz
MrTwister #13633 üzenetére
Hat az, hogy valami jol megy zen2vel az sajnos nem jelenti azt automatikusan, hogy a regiekkel is jol fog menni. Mondjuk az eleg fura, hogy nem megy 2133 fole. Nekem anno ramba az 1700x-em 2933ig ment majd jobb biossal 3200ig.
Most r5 3600am van es a lapom, ramom pont ugyanaz mint eddig, csak "hirtelen" most 3200 felett is megy a ram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged