- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viktorhmv #32395 üzenetére
Akkor megszenvedtél a sikerért, de legalább megy. Így utólag nehéz lesz megmondani, mi és mit kúrt el, mert ahogy írták is fentebb, az AI Suite akár UEFI szinten is módosíthat beállításokat, és olyankor azt is vissza kellene kézzel billenteni. A clear CMOS meg mindig jól jön...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
viktorhmv #32330 üzenetére
ez jó hosszú móka is lehet, én hasonlóval szenvedek szeptember óta, nekem is 99% idle ment el a gép, black screen reboottal.
más paraméterekkel ugyan:
- MSI B550I lap
- fix alulfesz (1,05-1,25V között néztem)
- fix órajel (4.0 - 4,2Ghz között néztem)nem tudtam rájönni mi az oka, de pont a héten talán megleltem: túl sokat vártam a lapkától. alapon nem jelentkezett a hiba a napokban, tegnap elkezdtem csak a fessze+órajel értékkel játszani. emeltem 1,3V-ra fix 4.1Ghz-en. ez ment később XMP-vel is hiba nélkül, ezért ma levittem 1.275V-ra, de hagytam benne +0.5V offset-et. az egyik mag fel is mászott addig terheletlenül néha. eddig nem volt reboot. persze még lehet, de egy szó, mint száz, elég érzékenynek tűnik a feszültségre. tény, hogy a gyári értékek szerint akár 1,45V fölé is tolja, ahhoz mérten drasztikusak az 1.0-1.1-1.2V alulfeszek, egyeseknél mégis megy.
összegezve: én megnézném Auto + offsettel és ha nem jó, akkor esetleg fix feszen, 1.35-1.4V körül kezdésnek, hátha ki lehet így zárni ezt az összetevőt.
-
válasz
viktorhmv #32314 üzenetére
Először is, ilyen ASUS AI szirszarokat nem raktál fel, ugye? Ryzen Mastert szintén szedd le, ha fent van. A driverek maradhatnak, a segédprogramokat szedd le, van olyan, ami direkt alulfeszel, valami ASUS AU Suite, vagy Dual Intelligent Processors néven fut, ha jól rémlik.
Ha ezek nincsenek már fent, és így is restartol, akkor azon a lapon BIOS-ban, ahol a DOCP-ot állítottad, a lap alja felé tweakers paradise, cpu core voltage, auto helyett offset mode, + értékkel, a mértéke pedig auto helyett az első felajánlott érték legyen, amit egy felfelé nyillal, vagy plusz gombbal tudsz elvileg kiválasztani, de ezt nem tudom megmondani, mert TKL billentyűzetem van... Keress hozzá videót, mert ez azért nem veszélytelen terep!
Béta bios-t nem tennék fel háromezres sorozatú procihoz, felesleges. Én is az utolsó azelőtti builden vagyok, és nincs gondom.
-
válasz
viktorhmv #32307 üzenetére
Pici plusz vcore offsetet ajánlok. Nálam is volt ilyen ugyanebben a lapban, igaz 3600-zal. Idleben túl melyre rakja a vcore-t. De felejtsd is el a javaslatot, mert nincs még XMP-d, amit DOCP-ként találsz meg a lapodon. Szerintem megoldja ezt a problémát is, mert ott picivel agresszívebb az energia menedzsment minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Synology NAS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Egy óra, két rendszer
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Kés topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest