Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
'FCs
csendes tag
eddig csak konkrétan villanykörtét vettem tőlük, ez volt az első - és utolsó - alkalom, hogy valami drágábbat, eleve csak kényszerből, mivel amikor kellett az új gép, egyedül náluk volt elérhető /ez július végén volt/.
nekem a magyar boltok közül az iponnal sem volt soha problémám, a külföldiekről meg nem is beszélek, mert az egy más világ. -
'FCs
csendes tag
"Ipont maximum céges beszerzésre ajánlom, mert egyszerűen botrány, amit a garanciáztatás kapcsán művelnek. Jók az áraik, de néha hónapokig nem történik semmi"
ez mondjuk igaz, nem rég volt, hogy eszembe jutott, hogy mi is lett azzal a nas vinyóval, amit 4 hónapja adtam le..
volt egy kör levelezés, ami közben valahogy véletlenül belekerültem címként a nagyker és az az ipon közötti beszélgetésbe is és abból az derült ki, hogy a nagyker volt ebben az esetben a hunyó, nem az ipon. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz arnoldito #8552 üzenetére
Csatlakozom, anno volt veluk kapcsolatom 1-2 évig, ha megtortenik a baj az utana kotott családi DAS jogbiztositas arra nem ervenyes de jogi tanacsot adnak arra is. Valami 40k/év volt de megérte.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
'FCs
csendes tag
válasz wwenigma #8550 üzenetére
A képen csak a sarka látszik amin a sérülés van, nem az egész lap. Az a típus vagyok, aki utolsó pillanatig nem feltételez rosszhiszeműséget, de ebben az esetben maga az eljárásuk már önmagában gáz és látva a sérülést inkább tudom azt elképzelni, hogy direkt okozták, mint, hogy véletlenül.
valószínűleg röviden egyeztetek még az békéltető előtt egy ügyvéd barátommal, mert láthatólag kavar ezzel az alza. az oldalukon két ászf van, külön a magyar és külön a cseh kiszállításokara: https://www.alza.hu/terms-conditions-art10097.htm
Ahogy mondod, a megoldás, ami alól nem tudnak kibújni, ha nem a garancia és az eladó személye felől lesz megközelítve a dolog, hanem onnan, hogy az alza.hu kft átvett tőlem egy sértetlen terméket, és innentől lényegtelen, hogy az alza.cz mivel jön.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
addikt
Én nem értem ezt a garancia dolgot, hogy melyik bolt, hogy kezeli. A boltok csak felveszik a garanciáztatni leadott dolgot, megnézi, hogy van-e rajta külsérelmi nyom. De ezután ők is tovább küldik, nem ők döntik el, hogy a te hibád vagy sem. Az se tőlük függ, hogy mennyi ideig tart. Nyílván itt az alzának már cserélnie kellett volna az alaplapot és majd a szervízzel/futárral leboxolniuk a dolgot, mivel náluk leadásnál még nem volt sérülés, tehát vagy náluk vagy a futárnál, amivel küldték vagy a szervíznél lett ilyen.
-
nagyúr
Azért érdekes az a sarok-sérült lap kép... ez bármelyik lap lehet ami így néz ki.
NA, feláldoztam magam, rendeltem az Alzá-tól egy lapot, postapontra, utánvéttel - mert roppant bizalmatlan vagyok (eddig egy cég az aminek előre utalok, a 3 betűs X-re végződő, eddig nálam ők 100%, kopp-kopp-kopp) roppant kíváncsi vagyok. Találtam egy Alza-val foglalkozó topikot, hát hideg-meleg megy benne... (bár ez igaz az kék vízes boltra is, meg még párra).Nagyon kíváncsi vagyok mire jutsz velük, az utolsó mondat alapján célszerű szerintem is a dolgot megközelíteni, a többi nem lényeges.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
válasz csucsbicep #8562 üzenetére
Mind a 3 helyről vásároltam már, más más ok miatt (hol a jobb ár, hol az, hogy ott volt raktáron stb...). Rossz tapasztalatom nem volt senkivel. Oázis értékesítő (talán Nyugdíjas az itteni fórumneve) kicsit nyers, de semmi komoly.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
elder troll
senior tag
Oázist megtalálod ph-n is brekk néven, aqua gyári hibás termékkel szop@tott meg, pcx-től nem sűrűn vásároltam. A vizeseknél azt néztem be, hogy eladókat alkalmaznak, és egy pcie videokártyát sem tudnak berakni egy tesztgépbe, miután elment a hozzáértő kollégájuk a helyi boltból. De szerintem mindenkinek van egy-egy bolttal kapcsolatban érdekes története.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az aqua-nál nem törték magukat a rendelés teljesítésével...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Locutus
veterán
válasz elder troll #8564 üzenetére
Itt nem a gyári hibás, vagy megdöglő termék a probléma, hanem az, hogy amikor ez bekövetkezik, hogy állnak hozzád.
Én ezért vásárlok majdnem mindent Amazonról, még ha pár euróval többe is kerül. Egyszerűen a supportjuk jeles, és még sosem hagyott cserben.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
Én adok +1-et a PCX-nek. Rengeteg dolgom van tőlük (ház, ram, táp, alaplap 2 db, bios-frissítéssel a B450-es, ventilárorok, pci-e usb 3-as kártya, CPU hűtő...) lásd #8561-es HSZemben is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
SzlobiG
félisten
Összeraktam a gépet, hát volt vele meló rendesen kezdek kiöregedni...
A hőfokok úgy mint máshol itt is érdekesek azaz soknak tartom egy ekkora hűtővel (Cryrorig R1 Ultimate) pbo-val cinebench alatt 70 fok körül volt. 3523 pontot adott végig 4GHz-en ahogy nézegettem. A ramok szépen mennek XMP-vel 3200-on.
Amúgy szerintem xar lehet a hőátadás mert nem is melegek a hűtő hőcsövei azt lazán 70 fokokat mutat, idlébe meg 30 érdekes. Az előző delidelt 4770k nál szinte forró volt a hőcső igaz az kisebb is volt, de akkor is ott volt hőátadás rendesen.
Tuninggal még nem próbálkoztam egy kérdésem lenne ha manuálisan próbálkozok vele a szorzó állításával, akkor fixálja a szorzót, tehát nem fogja vissza venni az órajelet idlébe?
Ilyen lett a masina:
A régi házamhoz képest ez a H700 megdöbbentően jól szellőzik a VGA-nál nagyon észrevehető. Egy szépséghiba van, hogy a CPU venti rálóg az egyik ram tetejére, erre nem gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
Én a cuccaim nagy részét PCX-ről rendeltem (jelenleg alaplap, CPU, hűtő, hangfal, billzet, egér, stb.), legutóbb külső winyót kellett visszaküldenem gariba, mert USB3 helyett csak USB2 módban ment, pár nap alatt küldtek egy vatta újat, szóval nekem csak jó tapasztalatom van velük.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
elder troll
senior tag
válasz SzlobiG #8568 üzenetére
Sajna ezeket nehéz hűteni, azért is mondtam a proci átadásakor, hogy a gyári hűtést lehetőleg ne használd.
Ha emeled a szorzót, akkor fixálja az órajelet, de fogyasztásmérő szerint kb mérési hibahatáron belül van üresjáratban, szóval a terheletlen fogyasztásra nincs rossz hatással (ez az összes ryzen-re igaz).
Allcore 4000 mhz 1,25V körül megy annak a példánynak, alapbeállításon (szemre) allcore 3875 mhz 1,3V-on megy prime alatt, a hőfok miatt erre az órajelre állt be TX3 alatt.
Viszont szorzó fixálással ugrik a 4200 mhz-es boost órajel egy szálon, szóval neked kell kitalálni, hogy melyik verziót választod.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Create. #8560 üzenetére
Te nagyon naiv vagy, latom nem sok garis ugyintezessel kapcsolatos tapasztalatod van. Sajnos nem eleg sok, ezert kijelenthetem: ez nem igy mukodik. Gyakran sajat szerviz is bevizsgalja es csak azutan kuldik barhova mashova. Gykran ulnek rajta, van amikor 1-2 hetig semmi (!) sem torteni. Tajekoztatas (beerkezesrol, megallapitottakrol, varhato vegeredmenyrol) semmi, ha mailbe erdeklodsz altalaban napok mulva erkezik semmitmondo valasz. Roviden: a gariztatas egy szivas, 4-5 hetig elhuzodo - es a leirtak miatt - fusztralo folyamat. Vannak kivetelek, de szvsz az a kevesebb (sokkal kevesebb). Az a fontos, hogy ott hagy a penzed, a tobbi kevesbe fontos es foleg nem surgos! Ez a nagy magyar valosag, szamos alkalommal ^volt szerencsem^ megtapasztalni. Es nem csak iPON, de PCX, AQUA is hasonlo. Nekem a leggyorsabb es legkorrektebb eddig az eMAG ( fejhallgato, kulso HDD,) es az Alza (RTX2080) volt.
-
kecsawi
senior tag
pcx-el volt garis aio ügyintézésem, korrektek voltak.
-
elder troll
senior tag
Azt elfejtettem, hogy negatív offset-et adjál neki addig, amíg nincs rossz hatással a pontszámokra. Ahogy írtam fix szorzóval 1,25V elég volt a 4000 mhz-hez, alapbeállításnál 1,3V-ot adott 3875 mhz-nél prime alatt. Szóval a cinebench-es 70 fokot tudod így csökkenteni, és akár az órajelet megemelni a hőfok különbözetből (vagyis ezt elvileg "magától" csinálná).
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz elder troll #8573 üzenetére
Megpróbálom köszi a tippeket.
-
Puma K
veterán
1. Aqua
2. OázisA PCX-től még nem vettem semmit, de náluk a garanciaidők érdekesek más webshopokkal összevetve... De egyelőre nem is tervezek sem magamnak sem másnak semmit venni-rendelni onnan.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
addikt
válasz szasanyi #8576 üzenetére
Próbáltam már ne aggódj emiatt😀 Persze a 2-3hetet ki kell várni, de ugye ez függ attól is mennyi termék vár éppen tesztelésre. Én meg tudom érteni a kereskedői oldalt is, rengetegen vesznek úgy dolgot, hogy 14nap alatt kipróbálják és küldik is vissza és kénytelenek érték csökkentként árulni. Az ilyenek miatt biztos vagyok benne, hogy nem úgy állnak a dolgokhoz ők se. Annak idején míg nem volt jellemző a webes rendelés, mm-ből vett vga 1év után elkezdett szemetelni, bevittem, megnézték és 10perc után új kártyával ültem fel a buszra. Rengeteg a bunkó vásárló is és ennek nem csak ők isszák a levét. Komplexebb dolog ez annál, hogy rásüssük valamire, hogy ezek köcsögök.
-
csucsbicep
nagyúr
Koszi mindenkinek a tapasztalatokat
-
wwenigma
Jómunkásember
77mm2 a CCD felülete, ezert viselkedik ugy ahogy. Nem lehet hasonlitani a 4770k-hoz, annal lazan a 3x-osa, sokszor le lett mar irva és nem kell aggódni miatta.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Caliber92
csendes tag
Érdemes lecserélni a Kingstone Savage 2x8GB 3000MHz CL15 (most 3200/CL16-on megy) Patriot Viper 2x8GB 3600MHz CL17-es ramokra
1-2 ezer ráfizetéssel?
Ryzen 5 3600 MSI B450 Tomahawk max-ban. -
szasanyi
félisten
Van néhány fontos körülmény, amit érdemes mérlegelned_
- AQUA-ában megszűnt a garanciafutár (nem is vehetsz ilyen szolgáltatást plusz költségért sem), de moderált 990 HUF a kiszállítás díja és előfordulnak jó árak (gariztatás nem volt különösebben problémás náluk, jó 3 hetet vártam de ez kábe nem kevesebb sehol, sőt)
- iPON van garanciafutár az árban, de az egyik legdrágább ~2500 HUF futárdíjjal küldik, plusz gázos a gariztatás és gyakran csak 1 év garit adnak amire érdemes külön figyelni
- PCX katasztrófa: mindenért fizetsz (csomagolás, szállításbiztosítás, garanciafutár) plusz gáz a garizatatás náluk (itt szívtam a legtöbbet) és ez nem véletlenül van így (nem kértem, csupaszon a saját dobozában küldték ki a terméket és ez meg is látszott rajta
- Compkernél vannak jó árok, garifutár +790 HUF de megéri, korrektem csomagolnak és küldik bár ott is 1490 HUF költséggel szóval ez nem a legolcsóbb (garis problémám náluk még nem volt, az elállás visszatérítése van folyamatban ott)
- eMAG és Alza vegyes tapasztalatokkal, de nekem ezek voltak a legjobbak, plusz ugyanannyi vagy esetenként több (!) garit adnak mint bárhol máshol - díjmentes garanciafutárral, ami korrekten működik (bejelentettem, két nap múlva felvette és vitte a futár a holmit) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz szasanyi #8582 üzenetére
Compker mellé rakok én egy plusszt, gyorsak, olcsoak és tenyleg jol csomagolnak - majdnem komplett gépnek való jött tőluk tesómnak, nagy dög dobozba.
-
Krisz0418
őstag
Pcx-el nekem csak jó tapasztalataim vannak. Két hete komplett gépet rendeltem, nem kertem osszerakast, de osszerakva jött a gép. Bár 300+ezres tételnel futár díjat kérni hát.. Máshol x összeg felett ingyenes
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
szasanyi
félisten
válasz wwenigma #8583 üzenetére
Ez így van, és nem kell külön kérni, sem többszáz pengőt fizetni mert nem szeretnéd ha mondjuk a CPU hűtő doboza úgy nézne ki, mintha madzagon húzták vollna odaáig. Lásd: PCX
Én az utóbbi időben csak onnan rendetem (kisebb tételeket és komplett PC-t is) pont ezért és mert összességében a rendelés végösszege kedvezőbb volt, plusz minden tételre érvényes a garanciafutár +790 HUF-ért (ami nem egy nagy összeg, és nyugodtam az ember ha probléma lenne).
De mondjuk Seasonci FOCUS Plus GOLD tápot G.SKILL TridentZ NEO RAM KIT-et és 1TB Corsair MP510 SSD-t Alzától ami nem csak, hogy ott volt a legolcsóbb de úgy, hogy 120hónap, 99hónap és 60hónap garit ad hozzá, amit senki más (még drágábban is ritka, pedig ez ugye a gyártói gari lenne).
Mondjuk ez is egy vicc nálunk, hogy új terméknél teljes áron a kereskedő úgy dönt, ő nem adja meg a gyáró által biztosított garanciát csak mondjuk a felét.Krisz0418: erre az tudom mondani, hogy az gáz. Ha nem kéred NE csinálják! És nem szívjóság vezérelte őket - és nem is rosszindulatból mondom -, de valszeg visszaküldött és/vagy bontott alkatrészeket használtak fel és adtak el új áron, neked. Ha én nem kérek ilyet (már pedig nem, és annak több oka is van, de ez az egyik) akkor mindenből bontatlan és
sérülésmentes gyári csogagolású terméket küldjenek. Ez alap kell(ene) legyen.[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
öööööööö garanciaidővel kapcsolatban Alzánál az 5 év garis EVGA tápot alapból két év garival adják, a +3 évet meg vedd meg 20k-ért, hát kösz de inkább nem, légyszives ne terjesz sületlenségeket, mindenhol több garit adnak mint az Alza (alapbol mindenre csak 1+1 évet válal)
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
addikt
Ez sem igaz, az én zalman zm650-ebt gold tápomra 5évet vállal. Igaz 7-et kellene, de a maradék 2évben max én küldöm a gyártónak. Ugyanez ramnál is, lifetime helyett 5év, mondjuk ez oázisból van. Most legutóbb vettem pcx-ből egy adata xpg 8200 pro ssd-t és 5év van, én nem szoktam kérni külön dobozt, sose volt baj a fóliázással se. Ha meg alapból úgy néz ki át se venném. Szinte mindenhol játszanak a garidővel, de javarészt nem a bolt tehet róla, hanem már a nagyker, akitől kapják ott lecsalják a gart. Erre jó példám a first computerből vett asrock x570 steel legend, pénteken rendeltem egy giga x570 elitet, mert asrockra csak 2év volt és telefonon azt mondták, hogy a nagyker ahonnan beszerzik így adja. Vasárnap ránéztem és már 3évvel volt fent, olcsóbban, így kértem hogy azt adják inkább.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem értek egyet, Seasonic tápra ott adtak teljes időtartamú gyári garanciát, és a Ryzen 3600 mellé is megkaptam az ajándék gamepass előfizetést. Az áraik is egészen jók voltak, RAM és M.2 SSD jött tőlük tavasszal a legjobb áron.
EMAG szintén jól teljesített garancia és árak tekintetében is, igaz, az akciókra figyelni kell, mert sok a kamu ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szasanyi #8585 üzenetére
Ezt én se értem, hogy milyen jogon rakja össze. És mi van, ha ajándékba venném, csak pont így jött ki, hogy kiad egy gépet, de más-más géphez lenne? Ráadásul pl engem megfosztana attól, hogy magam pakolom össze, nem is biztos, hogy oda raknák, ahova én raknám pl a ventiket, ha különböző vagy a háttértárakat. Vagy ami rosszabb szerintem, ha tápkábeled van modulárishoz más színű, így lehetne szétvagdalni a gyorskötözőket, lehet szét kell szedni miatta a full gépet.
-
szasanyi
félisten
Én nem sületlenségeket írok, válogasd meg a szavaidat! Ez viszont az volt: ... az Alza (alapbol mindenre csak 1+1 évet válal... ez ugyanis nem igaz.
Nyilván nem ismerem a teljes termékpalettát garanicai időt és árakat, de ezt tudom: az említett EVAG valóban kivétel, de hát ha megvan a magadhoz való eszed akkor nem azt veszed ott amit nem érdemes hanem azt, ami jobb mint máshol. Éppen ezért nem is mondtam olyat, hogy mindent onnan érdemes megvenni. Nincs olyan üzlet, webshop ahol az ár, a garidő és minden más is mindeig egyszerre a legjobb ezen felesleges is rugózni.(#8589) Create. így igaz, ezért én meg is reklamáltam volna. És azért is kilóg a lóláb mivel ilyen csak rendelésre és plusz költség ellenében csinálnak, szóval valamit ott simliztek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Caliber92 #8591 üzenetére
Szerintem cl17-re nem. Ha cl16 kijön 1-2ezerből akkor ok. Nem tudom, de az IF-et hozzá illesztetted a 3200mhz-hoz? Mert az tud hozni még.
nekem meg még a 3600 vs 3600x kérdésem áll, hogy megéri-e azt a +10-12ezret, ha viszonylag normális hűtőm? Tuningolni nem fogok, csak a ramot, IF-et állítanám be.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szasanyi #8596 üzenetére
Be lett pipálva a gép összeszerelést kérek a lap alján ?
-
Krisz0418
őstag
Nem tudom mert raktak össze, de annak örülök hogy a kábeleket legalább tok jol elrendeztek, nekem nem ment volna ennyire..
Amúgy ilyen lett: [kép]
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
kireka
tag
válasz Create. #8593 üzenetére
igen, az x nagyobb hűtőt ad és alapból boostol 4,4-et egy szálon, és alapból 95Wos TDPje van. Elvileg minimálisan (kb.100MHz) magasabb frekvenciát tud azonos feszültségen, de nem túl jó minőségű chiplet az x sem, gyengébb a 3700x-nél azonos magszámon.
Az x nélküli is tud 4,3-4,4 et boostolni auto oc-val, és tud 95W tdp-t, amit szintén lehet hogy manuálisan kell állítani.
A mérések szerint 3%-al gyorsabb és 25% a felár.
Más mérések szerint azonos hűtővel még ez a 3% is nagyjából eltűnik.
A 3600x nem tudja úgy tartani a 4,4GHz-et egy szálon, mit a 3600 a 4200-at, sok szálon meg pláne nem tud +200MHz-et tartani, de +100MHz -minden körülmények között- lehet valós.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft