-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nos, a régi dobozomban kaptam egy csere kártyát, ami a helyenként kopott és karcos hűtése alapján minden, csak nem új.
A csatlakozók is használtnak tűnnek sajnos.
Viszont legalább gyári órajelen stabil a kártya.Mintha kicsit más lenne a ventiprofil, hamarabb pörög fel és éri el a 100%-ot Furmark alatt, mint a régi kártyám. Viszont bírja a strapát.
Meg elölről indult a 3 év gari.
FullHD-n játszom és 144FPS a cél a monitor miatt. Egyelőre elég a 4GB vram, még csak pár játék rinyál, hogy Ultra textúrához ez már kevés.
Viszont egy csendes kártyának nagyon tudnék örülni. -
válasz
Raggie #40316 üzenetére
Vettem ma új tápot: Corsair RM750i (jövendő gépembe amúgy is ezt néztem ki előre).
A táp frankó, bár picit nagy, de minden oké, a Corsair Link is műxik vele.És a VGA (MSI R9 290x Lightning) most még rosszabbul megy vele, mint a régi táppal (adatlapomon).
-5%GPU órajel és -1% Power Limittel fut a Furmark legalább 5 percig fagyás nélkül.Régi táppal -3%GPU órajel elég volt ehhez.
Aida stress teszt GPU-val 5-10 másodperc alatt hal ugyanúgy, mert nem veszi figyelembe az Overdrive beállításokat, ugyanúgy 1080Mhz-en van a GPU.
Teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3 PCIE tápcsatit kötök a kártyára, az eredmény ugyanaz.
Kérdéseim:
1. Miért megy rosszabbul az új táppal? Ennyivel rosszabb állapotva került azóta a GPU?
2. Tuti a VGA a tré? Az alaplap nem lehet ludas (4,5 éves)? Bár az AIDA stress tesztet GPU nélkül simán bírta a gép. -
R9 290x MSI Lightning probléma.
A hétvégét és a tegnap estét végigszenvedve ezzel a gonddal Hozzátok fordulok, hátha találkoztatok már ilyen cumival:Először azt hittem, hogy az új Radeon Relive driverrel van gondom, de több előző driverrel is ezt elkezdte az alábbit csinálni a gépem (DDU és sima driver uninstall után is..).
Witcher 3 és Overwatch alatt pár perc játék után után fekete képernyős fagyás lesz és "brrrrrrrrrrrr" hang, ahogy beragadt. A konfigom megnézhető a profilom alatt,
Reset nem segít, bill. semmire sem reagál, csak a gép teljes kikapcsolása a power gombbal vezet eredményre.
A sima reset ugyan újraindítja a gépet, és a Windows is elindul, de a monitor nem kap jelet a VGA kártyától, így teljes kikapcs kell.Rengeteg mindent kipróbáltam a régi és az új driverrel is, és csak egy dolog segített: a GPU órajelét a Radeon software tuning része alatt legalább 3%-kal vissza kell vennem, és akkor nem fagynak az említett játékok.
Tegnap derült ki, hogy az új Relive driver tényleg okoz nekem problémát is: ha lefagy a gép a GPU gyári órajele miatt, akkor onnantól kezdve bármit csinálok, a VRAM sosem megy 150Mhz fölé! Csak a reinstall segít.
Így maradt egy régi, novemberi driver, -3% GPU órajellel. Így bírja a gép a Fur Mark és az aida64 CPU+GPU stressz teszteket is. Az alap, gyári órajelen (1080Mhz) fagy egy percen belül.
A kérdésem az lenne, hogy ez most mégis miért történik? Miért számít a 30Mhz difi?? Haldoklik lassan a VGA kártyám? Hangkártya drivert is újraraktam, semmi eredmény.
Vagy a táp a szar (Corsair Builder Series CX600 v2 600W)?(VGA 1.5 éves, táp 4.5.)
-
290x Lightning tulajoktól kérdem: a 6 pines, extra tápcsatit rádugtátok a kártyára a 2 kötelező 8 pinesen felül?
Vagy felesleges teljesen? -
válasz
Tomdriver #28278 üzenetére
Igen, a ram 1500-on megy 1250 helyett.
A melegedésnél ez befolyásolja a VRM-et? Szóval nem éri meg húzni ennyire? Tehát sokkal jobban melegszik ettől, mint amennyit nyerek vele?GPU-t csak minimálisan húztam 1080-ról 1110 (kb. 2,9%-os húzás), gondolom sok értelme ennek sincs.
Nézzem meg full alap órajeleken is szerinted?Köszi mindenkinek a választ!!
-
válasz
CsonkaImo #28273 üzenetére
A 3 felső hangszigetelő panelból 2 már el van távolítva, és ventik vannak ott a jobb szellőzés miatt.
(#28274) Tomdriver: A VRM1 az nekem is magasnak tűnik sajnos, főleg a GPU hőfokhoz képest.
Majd nyomatok neki kis Witcher 3at is, és jelentkezemVRM hőfok meddig "egészséges" amúgy?
-
-
válasz
Habugi #28226 üzenetére
Akkor megnyugodtam, köszi!
Nem kell elkezdenem i5 Haswell-re spórolni.
Köszi!(#28225) Joshi : Witcher 3 alatt GPU olyan 78 fok körül volt, VRM1 pedig 85-ön tetőzött, ha jól emlékszem.
Ház szellőzés sztem rendben van (alul két 12cm-es venti beszív, elöl két 14cm-es venti beszív, felül (ház végében) egy 14cm-es venti ki, és hátul még egy 12cm-es venti ki). Most agyalok rajta, h. felülre, középre kell-e még egy 14 cm-es venti.És a házból adódóan elég szépen meg tudtam oldani a kábelmenedzsmentet, szóval nincs kábeldzsungel.
-
Sziasztok,
Vettem egy MSI R9 290x Lightningot.
Azt leszámítva, hogy a leginkább gépigényes játékok (pl. Witcher 3) alatt ordítanak rajta a ventik (tehát messze nem halk), tökéletesen meg vagyok vele elégedve.A kérdésem az lenne, hogy ezt a kártyát visszafogja-e az a tény, hogy a procim+alaplapom (i5-2500k+Gigabyte Z77X-D3H) "csak" PCI x16 2.0-át tud (legalábbis GPU-Z szerint)?
-
Erről van tapasztalat?
Mennyire hangos?
MSI R9 290X GAMING 4G -
válasz
MiklosSaS #27810 üzenetére
Jelenleg ezeket tolom, de nem egy fél évre vennék kártyát, hosszú távon (DX12, Mantle) sztem AMD jobban megéri majd, arról nem is beszélve, hogy idővel FreeSync monitort akarok majd, és nem vennék Gsync-est drágábban.
GTX 970 lenne árban elérhető nekem, de ez a cicergés nagyon nem poén sztem, nem tudnám elviselni hosszú távon. Az meg ahogy nézem a 970/980 topicban, gyakorlatilag full lutri, hogy ciceregni fog-e vagy sem.
NV húzásai amúgy sem szimpatikusak mostanság, pedig régen semmi bajom nem volt velük.
-
Sziasztok,
Melyik jelenleg a legjobb R9 290x kártya?
Engem főleg a halk hűtés érdekelne.1 hónapja megszívtam egy Asus R9 290X 4GB DDR5 R9290X-DC2OC-4GD5 kártyával (fekete halál volt 2D órajelen, és a hűtése sem volt a legjobb, csak olcsó volt - 103e HUF), de nem bírok várni az új szériáig, Ultrán akarnám tolni a GTA V-öt meg a Witcher 3-at, a közelgő Batman játékról nem is beszélve.
Előre is köszi,
Renok -
válasz
Xmister #26634 üzenetére
Nos, pcx-nél bevették a kártyát, levásárolhatom minden extra nélkül, mivel 3 napon belül vagyok (kérdés, ilyenkor a pénzt is visszaadják?).
Vagy próbát teszek megint egy ilyen típussal (Asus R9 290X 4GB DDR5 R9290X-DC2OC-4GD5), vagy nézek mást, de azok drágábbak, mint amennyiért ezt vettem (102500 huf).
Van olyan r9 290x, aminek mondjuk jobb a hűtése, és megéri a felárat?
-
válasz
Xmister #26630 üzenetére
2D-ben GPU és Memory Clock meg Fan Speed van.
Külföldi fórumon egy srác ezt írta megoldásként amúgy, hogy feljebb kell nyomni a 2D-s órajeleket, és nem jön elő ez a hiba, "csak" mindig mennie kell a GPU Tweaknek, és ki kell választani a profilt minden indításkor
Meg persze idle így többet fogyaszt a kártya -
-
-
Sziasztok,
Csütörtökön vettem egy Asus R9290X-DC2OC-4GD5 videokártyát, felraktam rá a legújabb BIOSt, teljes driver reinstall volt, játék közben minden rendben.
Mai napon, hogy még csak netezgetek rajta, van úgy, hogy 3-5 percenként fekete képernyőre crashel az egész gép (amig egy privátot írtam itt a fórumon, addig 3x crashelt egymás után a gép), és csak a reset segít.
Eddig ma legalább 6x crashelt így.Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged