- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
olle
senior tag
-
Nos, a régi dobozomban kaptam egy csere kártyát, ami a helyenként kopott és karcos hűtése alapján minden, csak nem új.
A csatlakozók is használtnak tűnnek sajnos.
Viszont legalább gyári órajelen stabil a kártya.Mintha kicsit más lenne a ventiprofil, hamarabb pörög fel és éri el a 100%-ot Furmark alatt, mint a régi kártyám. Viszont bírja a strapát.
Meg elölről indult a 3 év gari.
FullHD-n játszom és 144FPS a cél a monitor miatt. Egyelőre elég a 4GB vram, még csak pár játék rinyál, hogy Ultra textúrához ez már kevés.
Viszont egy csendes kártyának nagyon tudnék örülni. -
Picco
addikt
Igaza van a szajkendos-turbanosnak, ha a fogyasztas es a hoelvezetes nem problema en gondolkodas nelkul a 290x lightning-et valasztanam, foleg ha egy ujat adnak vissza. nem mai kartya az teny es valo, de nalam erosen varakozas felett teljesitett 1600p-n. project cars nemi -nem tul latvanyos- butittassal meg 4960x1600-ba is turhetoen ment.(40-60fps)
-
HSM
félisten
Grat, ez igen jóféle táp.
Nem hiszem, hogy lenne lényeges különbség a -3 és -5% között. Amúgy simán a tápcsati-csere miatti birizgálás is hathatott rá.
Nem tuti, de elég gyanús, hogy a VGA nem okés. Ha esetleg nem garis, megpróbálhatsz rá írni egy kisebb órajeles, feszültséges BIOS-t, hátha azzal még sokáig elmegy. -
GAbre
veterán
Nekem is ez volt/van.
De most én azt vettem észre,hogy gép rááll az integrált kártyára,és betölti rendszert.
Teljes kikapcs kell.Msi afterburnerrel gyakrabban csinálja,3 nap alatt csak 2x eddig anélkül,ami nagyon jó.
Azóta,hogy 1ik vga tápkábel átalakítóról megy.
A 7en lesz új tápom,meglátjuk azzal mi lesz.
Akkor már csak a proci,ami nem változott a rendszerben.Ami nem hiszem gond lehet,mivel most húzva se van. -
Raggie
őstag
Igen, tuti a VGA. Bár még egy dolgot kipróbálhatsz: vagy más táppal, vagy teljesen más PC-be berakva is csinálja-e.
Az, hogy a gyári órajelet tudja a csökkentett RAM órajellel nem lényeg.
Ha a gyári órajeleket (GPU és RAM) teljesen default gyári BIOS-szal és feszültség értékekkel nem bírja a kártya, akkor az gari. Egyértelmű. -
-Solt-
veterán
Viszonyításképpen én is mértem egyet úgy ahogy te... (Asus 290X DCII)
Gyári ventilátor vezérlés, hang: 41dB ( ház ventikkel együtt )
Fix 70%, hang: 46dB ( ház ventikkel együtt )
A gyári vezérlés mellett magasabb hőmérsékletet enged meg, viszont úgy gyakorlatilag alig hallani zajt a ház felől... a 70%-n kicsit zajosabb, de még mellette ülve is bőven elviselhető.
Szerintem ezzel a DCII-s hűtés szar című mítosz cáfolva!
-
Tomdriver
őstag
Én úgy tudom a fesz. emelés, ami miatt jobban melegszik a kari, mint a processzoroknál is.
Tehát mindegy, hogy a VRM-et vagy a VGA-t húzod, a + mV-ok amit adsz hozzá, az emeli a hőfokot
(De javítson ki valaki, ha nem így lenne!)Játékhoz inkább a GPU-t húzd ha már húzod, nálam 1150/1350 megy.
Nézd meg kedvenc játékodban mennyivel lesz kevesebb az fps alapórajelen mint tuningolva, és ha ez még nem zavaró, tehát játszható így is azokkal a beállításokkal amiket szeretnél, akkor felesleges a tuning.
A hőfokokat is nézd hozzá persze, mennyit nyersz vele. -
Tomdriver
őstag
Ja, hát én is 100 fok alatt szeretem jóval, VRM 85 fok, GPU 75, ez alatt tartani, nálam ez a lélektani határ.
Amúgy ha nincs húzva a kari, simán -5, 10 fokkal kevesebb, nálad látom a memória meg van rántva rendesen, talán nem is kéne az 24/7-re, játékoknál nem sokat hoz.
-
Tomdriver
őstag
..vagy csinálsz saját ventiprofilt a karira.
Az én házam nem olyan jól szellőző (pontosabban be van téve egy számítógép asztalba, nehezebben szellőzik), így magasabb ventiprofillal tudok elérni hasonlót, kb fél óra FC4 után ez a kép, bár VRM "csak" 80 fokos, úgy tűnik Lightningnál ez a melegedősebb és nem csak nálam.
Amúgy nincs ezzel gond, gyötörd játék alatt is!
-
Dondom
tag
Igen,ez nálam is segít egy ideig
Csak nem vágom miért van ez. Elvileg a Vrammal nem lehet baj, 4GB ugye a karié és a játék az kb 2-3GB-ot eszik durván alap beállításon. Régebben olvastam olyat,hogy a játék nem törli a vramot és az egy idő után megtelik. Létezik,hogy ez nem lett kijavítva teljesen?
-
Joshi
titán
Az oké hogy ordít de lehet hogy feleslegesen, mert mondjuk indokolatlanul hűvös a gpu és a vrm1. A GPU-Z vagy a HWinfo64-el tudod monitorozni a hőfokokat. Van lehetőség ventiprofilt létrehozni és akkor nem lesz hangos a kártya. A másik pedig a rossz házszellőzés, mert hiába egy jó kártya ha a meleg levegő bennreked.
-
Pacy
aktív tag
27840: Msi Gaming.
-
RolEnD_
tag
VaporX vagy TriX. Nekem Asus referencia kártyám van, soha többet. De szerintem az AMD kártyákat is elkerülöm messzire. A hőfokok nevetségesek és folyamatosan black screen-el. Ennyi pénzért ez a minőség a vicc és a siralom között van...
Úgyhogy VaporX, ha ennyire ragaszkodsz az AMD-hez. -
Pacy
aktív tag
-
Yllgrim
őstag
Hat egyelore meg nem sok minden biztos
En nem fogok tippelgetni, ha halkabb lesz akkor beruhazok abba, de akkor atepitem a gepemet vizre es nem jatekvizzel veszem hanem rendes vizesblokkal es ugy epitem be. En mar biztos varok, bar nekem 290X-rol konnyebb
Picit utana fogok nezni ennek, na meg megnezem DX12 jatekok mikorra varhatoak, mik, mert ugy erzesre jo esellyel meg egy darabig DX11-ben eros kartya kell. Akkor meg mindegy is melyik oldalrol valasztasz most, olyan h future proof kartya nincs, egy ev es tuti van jobb, 2 es mar majdnem hogy gyengenek szamit...
Sokat civodok magamban en is, de ellenallok meg
-
Xmister
senior tag
Netről rendelted? Mert akkor 14 napon belül a pénzt is vissza kell adniuk.
Boltban vásárlásnál nem vagyok otthon az aktuális szabályozásban.Szerintem a Tri-X az aminek érezhetően jobb a hűtése, és nem egy vagyonnal drágább.
Viszont ez a fekete képernyő ellen egyik típus sem garancia, mindnél lehetnek ilyen példányok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged