-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #21409 üzenetére
Valóban nem az, csak azért mondom semmirevalónak, mert BF4-ben a másik oldalon tudja ugyanazt a DX, mint itt a Mantle. Akkor mi értelme? A többi támogatott játékot meg hagyjuk, mert nincs is értelme a többinél bekapcsolni a mantle támogatás. Meglátjuk később mire lesz képes, de lassan egy éves, és eddig nem tudtak vele felmutatni túl sokat.
-
Habugi
addikt
válasz
CsonkaImo #21277 üzenetére
Mivel hacsak a WoW-ot nézzük, százezrek fizetnek a hulladékért mosolyogva, havonta.
Ugyan miért optimalázálnának 2014-ben több magra/szálra, ha a pudrének ez is van annyira jó, hogy havonta csenget érte?End of Stoty.
Kéne egy Facebook oldal, ami arról szólna vajon miért van az, hogy a Blizzard a sz@rát is megenné ha nem lenne büdös, lehetne ötletelni és likeolgatni, na akkor talán változna valami. Talán..
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #20551 üzenetére
Megjelenéskor 150-155k volt a BF4-es ref verzió, erről volt szó, tudom mert én is vettem. Csak a refről beszélhetünk, mert megjelenéskor csak az volt, a custom hűtéses verziók jóval később jöttek. PH cikkben is le van írva mindig, hogy mennyiért beszerezhető a kártya, 290x tesztben is le van írva.
-
Joshi
titán
válasz
CsonkaImo #20394 üzenetére
Egyébként ezt neked szántam: (#20386) Joshi
Jó lenne kizárni a kábelt és a VGA-t. Milyen hosszú a HDMI kábel?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CsonkaImo #18650 üzenetére
Így van. A Crytek ráment a compute-ra a CryEngine 3.4-től, csak a Ryse ezt ki is használja, mert 13 compute effektet futtat, míg ez a szám a legtöbb játékban nem több 4-5-nél. Nyilván ez az oka annak, hogy ilyen effekt és grafikai minőséget elérnek, ekkora gépigényen. Valószínűleg az Xbox One shadereit is futtatják, mert azok a HLSL kódok működnek PC-n, de biztosan GCN optimalizáltak.
-
Milka 78
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz
CsonkaImo #17191 üzenetére
Az lehet,csakhogy emberünknek már MEGVAN a 780TI,mennyiért is adhatja el?130-ért szerintem nem nagyon,akkor még dobjon rá,hogy egy lassabb kártyát vegyen?Mert az ajánlott lightning se 130K,amivel ugyanott lenne.
(#17193) viktor82
Olvass vissza te egy kicsit légy szíves...amúgy nagyon drága helyen nézed ha még 600euro,az valami beragadt készlet lehet. -
TTomax
félisten
válasz
CsonkaImo #17187 üzenetére
Ezt most komolyan írod?Te szerinted ha eladja a TI-t és vesz egy új 290x lightningot akkor még pénz is marad a zsebében?Én speciel annyiért vettem az enyémet mint egy ref 780Ti vagy otthon ez másképpen van?Vagy esetleg egy ref 290Xet vegyen?A Mantle api már nem áll a 290X mellett mert már "elavult" bár ha már van egy 780Ti-d akkor sem szempont FHD-ben ha van egy jó procid.
(#17190) GeneraL_XTX
Te se olvasol? [link] Szerinted mire fognak optimalizálni a jövőben?GCN S.I.-re C.I.-ra,vagy az új V.I.-re ami pl a 285ben van?A "mindegyikre" opció sajnos nem játszik. -
hadde
tag
válasz
CsonkaImo #16145 üzenetére
14.4 WHQL Driver, próbáltam net nélkül is mielőtt még tanácsoltátok, zsír új rendszert raktam ezzel nem kellene, nincs vírusom de megnézem a KIS-el.
Igen jó az a hőfok csak nem 100%-os ventilátor fordulatszámmal.
Letöltöm a drivert, felrakom újból a 14.4 et. Lefuttatom a vírusírtót és ha akkor is akkor nincs több ötletem!
Most sima divX filmnézés közben WMP-el 80 fokos volt a kártya
Kézzel fogva is eléggé meleg a kártya... -
deadwing
addikt
válasz
CsonkaImo #15420 üzenetére
Bejött a tipped. Mantle alatt több mint 2-szeres fps DX-hez képest.
A tesztet ultrán csináltam fullos 64-es szerveren a Caspianon ami eléggé zabálja a procit, MSAA 2x volt. DX ilyen 50-70 fpseket csinált, mantle meg 120-180 körül
A GPU kihasználtság mindkettővel elég tüskés, de mantle alatt nem lehetett érezni. Érdekes. Monitor 144Hz-en. -
Pacy
aktív tag
válasz
CsonkaImo #15026 üzenetére
A Mantle nálam kifogástalan. Mint a tri-x el mint a régi 7950 phenom x4 965 párossal. Azzal se nagyon van 50-55 alatt. Sima az egész mint állat. Az r9 el még a screenscale (azt hiszem az a neve) is 110% on. Úgy van a Siege pályán dőlés után rögtön egy pillanatra 50fps. A Bf3 szerintem rengeteget javult a végére gepigeny téren. 100% hogy csak javult nem romlott.
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #14725 üzenetére
Azért jelenleg a Mantle gyakorlati előnye közel sem kétségtelen egy komolyabb konfig esetén, másrészt még rengeteg vele a probléma, konkrétan bugosak a játékok, főleg BF4. Én BF4-ben be sem kapcsolom, mert a DX-el sokkal kevesebb a gond, simább a játék, és Mantle nélkül is bőven elég a 290 teljesítménye.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
CsonkaImo #13866 üzenetére
Azért kérdezem mert az ASUS GPU Tweak szerint a gyári érték 1,25V /1050MHZ.
Mondom felhúzom 1100MHz-re a GPU ennek arányában elkezdi növelni a gpu feszültséget 1.281mV - 1100Mhz.
1200MHz-en már 1,343mV.
Ezek az értékek nem sokak picit, vagy csak azért tűnik nekem soknak mert eddig nvidiát használtam ami 1,18-1,19V teljesítette az 1260-1240MHz-et.Egyenlőre még időm nem is volt kipróbálni komolyabban a kártyát R9 290X mert mindig úton vagyok.
Csak ismerkedem vele. -
odorgg
addikt
válasz
CsonkaImo #13040 üzenetére
Köszi!
Remélem én is, hogy nem lesz vele baj. 780 volt am a terv, de most már nem is bánom, hogy nem lett meg rá a lóvé, illeltve nem nagyon láttam 100k alatt, felette meg nem kell VGA.
(#13043) korcsi
Azt csak Peti utánn lehet feltenni, hogy minnél passzosabb legyen,. 1-2 millimétert fölé lóg a rögzítő keret, ezért annyival kintebbre kell tenni a sünt
(#13045) HSM
Jobb mint a Windforce
-
Laja333
őstag
válasz
CsonkaImo #12692 üzenetére
A rezgés azért van, mert a venti egy adott fordulaton lévő rezgése és a kártya burkolat saját rezgése megegyezik. Ilyenkor rezonancia van, amitől rezeg. Ez a konstrukció ilyen. És azért nem jön elő mindenkinél mert a kártya saját frekvenciáját a PC többi komponense is befolyásolja. (alaplap merevség, ház-alaplap kapcsolat, kártya-ház, kártya-ház kapcsolat stb...)
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #11561 üzenetére
Minimális kézügyességgel, megfeleő méretű csavarhúzóval és odafigyeléssel végrehajtva teljesen nyomtalan a művelet, a kártya hűtését sem kell lebontani hozzá, szóval a garancia megmarad.
Íme a módszer, képekkel: [link]A gyárival az a baj, hogy szerintem túl híg zsír, ha tartósan magas (2500 felett) fordulaton megy a hűtő, tartósan meleg környezetben, akkor a nagyja elhagyja a szolgálati helyét, és akkor jön a zörgés, mivel a nem megfelelő kenjésű csapággyal a venti elkezd rázni, amit a kari burkolata utána felerősít. A kártyákban, amikben cseréltem zsírt, picivel sűrűbbre, azokban még egyszersem kellet újrazsíroznom.
-
Devid_81
félisten
válasz
CsonkaImo #11554 üzenetére
Nah majd holnap bedobom egy masik gepbe, ha ott is csinalja, akkor onnan mar csak az OverLockers-en mulik mit hogy, remelem nem jatszunk Gigakkal 3 evig amig a gari ido van
Mindenesetre nekem egy mukodo Giga is jol jonne, eddig is megvoltam vele elegedve, vagyis most azert egy kicsit felbosszantott...de ha mukodne jol nem "zavarna", hogy veszelyes kategoria.
Meg akar a sotet oldalra is atallnek, de epp ma neztem meg a BF4 et, es van kulonbseg...sokkal szebb ATI-n szvsz. -
Devid_81
félisten
válasz
CsonkaImo #11551 üzenetére
Mindekeppen ragaszkodni fogok ahhoz, hogy masik markaban adjanak valamit.
Kerdes az az, hogy mi legyen...
Ha ra kell fizessek, sem erdekel, csak melyik az amelyik okes, jo a hutese, viszonylag halk, es nincs millio BS-es, vagy konnyen meghalo...
Barmire vevo vagyok, szoval johetnek otletek
Ez a kartya amikor en vettem 369 Font volt itt -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest