-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robipusztai
csendes tag
-
válasz
viktor82 #17729 üzenetére
Hát lehet, hogy az valóban sok érte egy kicsit...
Arra kell még 2db. 12/14 cm-es venti is, szóval már majdnem ott vagy árban, mint az AC extreme IV...
Igaz arról semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem...Én vettem egy használt Alpenföhn wasser kompakt vizet, egy AC f9 pwm ventit, volt fél készlet hűtőbordám egy peter 2 hűtésből, gap-padot, sekisui kétoldalas ragasztót, és megoldottam itthon...
Az anyagköltség kb. 20k-nál állt meg, de megérte mind hangban, mind hőmérsékletekben elég nagyot léptem előre..
zack: én Thief-el próbáltam (BF4 nem az én világom), ott 8-12 fps javulást eredményezett a mantle
-
válasz
viktor82 #17727 üzenetére
Élből jár a hűtéshez egy egykomponensű, fehér színű hőátadó "ragasztó"... Az megtartja a helyén, de felhelyezés után ajánlott kb. 25-30 perc száradási időt hagyni neki, mielőtt fejjel lefelé fordítod a kártyát...
Én a magam részéről a 290-en a vrm1 nagy bordáját a két végén kifúrtam, gap-pad-ot tettem alá, és lecsavaroztam a nyák szélén lévő gyári furatokhoz... Így biztos nem esik le...A többi bordához pedig vettem sekisui kétoldalas ragasztót, azzal raktam fel őket... Az jó cucc.
-
Tarill
őstag
válasz
viktor82 #17238 üzenetére
én sem tartozom kimondottan egyik táborhoz sem, 770 előtt 3 amd-m volt vagyis 5 de 2 megszivatott utána vettem inkább nv-t (egy 270x 2 hét után adta meg magát, utána 280x első perctől kezdve rossz volt... :/ ) de ezek előtt meg 7950-et egy évig nyúztam és a mai napig hibátlan... :/ ki érti ezt
-
-
daveoff
veterán
válasz
viktor82 #16848 üzenetére
Ilyet még nem próbált szerintem senki, úgyhogy ne várd az érdemleges válaszokat. Egyébként szerintem esélytelen, hogy rámenjen. Pontosan össze kellene hasonlítani a nyákokat, és a hűtőbordákat a kiemelkedő alkatrészek miatt, plusz a lyuktávolság sem passzol, csak barmolással lehetne rátenni. Nem érdemes vele foglalkozni, inkább használtan veszel egy kompakt vizet, és viszonylag könnyen megoldod.
-
ffodi
veterán
válasz
viktor82 #15964 üzenetére
Ez a hangos/nem hangos dolog nagyon relatív és szubjektív.
Az én véleményem: Alapon (2d órajel mellett) mondjuk úgy viszonylag viselhető a hangja, de halknak nem nevezném. Terhelés alatt katasztrófa.
Ha van a gépben 25 venti, amik nem feltétlen vannak teljesen visszaszabályozva, akkor nevezhető halknak az adott környezetben, de összességében "hangos" a gép. (üresjáratban) Ha elkezded terhelni akkor ahhoz, hogy "tisztességesen" behűtsd a GPU-t forgatni kell 50 % körül annak pedig nagyon beteg hangja tud lenni. Persze ha nem vagy érzékeny a zajra, vagy a gép a pincében/padláson van elszigetelve, akkor ez adott esetben nem jelenthet gondot.
-
mcwolf79
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
viktor82 #14268 üzenetére
Értelmezd kérlek amit írtam. Nem csak gpu túlmelegedéstől kapcsolhat le, sőt előbb venné vissza az órajelet mint drasztikusan lekapcsoljon. Pont ezt próbálom én is megértetni, hogy nála lekapcsol, gpu hűvös. Nekem ezeket hiába magyarázod, tisztában vagyok velük, te döntötted el, hogy a kártya behalt, de úgy látom azt sem tudod miről van szó.
-
Asbee
veterán
válasz
viktor82 #14265 üzenetére
A kép összeesése nem biztos, hogy azonnal kártya halált jelent. Elég sok instabil tuningos kártyát lehetne kidobni.
Ha ugyanarról az esetről beszélünk, a gép le is kapcsol bizonyos hőfokon és előtte pillanatra esik szét a kép. Lehet hogy valami mégsem érintkezik jól, esetleg más melegszik túl.
-
HSM
félisten
válasz
viktor82 #14257 üzenetére
Értem. Tehát ha 55 fokon be tud halni, akkor 94-en nem? Tök logikus... Vagy nem?
Amúgy bizonyos szempontból a gyári refhűtő+94 fok szvsz sokkal kíméletesebb, mint a vizesblokk, ugyanis lassabban hűti vissza terhelés után, ami jó a forrasztásoknak, kevésbé mennek gallyra.Amúgy szvsz a legjobbak egy jól szellőző házban a jól belőtt és megtarvezett nyitott hűtős léghűtéses megoldások.
A refi is jó amúgy, de az igen hangos, ha a szerintem Hawaii GPU-val korrek max 90 fok GPU környékére lövöd be throttling nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
viktor82 #14251 üzenetére
"...nincs semmi gond a ref hűtéssel!"
Leszámítva az igen magas GPU-hőfokot, és a kötelező kompromisszumot a pár perc után dobálózó órajelek, és az elviselhetetlenül hangosan ordító venti között.
Szóval lehet azt írni, hogy a ref hűtő hűt, vagy hogy működik, esetleg hogy tuningra is jó, de eközben brutálisan hangos. Lásd a diktafonos felvételem pl. [link]
-
mcwolf79
veterán
válasz
viktor82 #9960 üzenetére
Biztos hozna valamennyit, csak ott a VRM-en lévő bordák (legalábbis ami a hűtésből ott ki van alakítva) közvetlenül kapják a légáramlatot a ventitől. Én mikor levizeztem a rendszert a VRM hőfokon buktam jópár fokot. Nem tudom, hányszor raktam újra, mert nem akartam elhinni,de sajna ez a szitu, mert az én VGA-blokkom nem hűti aktívan a VRM részt. Nekem ezért volt "szükségem" a backplate-re.
Rátehetsz te is egyet, ha van feles 12k-d, de csodákat ne várj tőle szerintem ref hűtésnél. -
mcwolf79
veterán
válasz
viktor82 #9955 üzenetére
Képet nem tudok csinálni, de itt bekarikáztam azokat a csavarokat amelyeket ki kell szedni,és a backplate-hez adott csavarral ki kell cserélni. Ennyi az egész. Na meg persze a hővezető szalagokat helyére kell tenni. Kb. 5 perces munka ki-és beszereléssel együtt.
Egyébként refnél nem hiszem, hogy hűtés szempontjából szükséges. Legalábbis annyit nem hoz, mert a refhűtésnél azért a VRM-ekről (pontosabban a "bordákról") is fújja lefele a hőt rendesen.
-
szasanyi
félisten
válasz
viktor82 #9852 üzenetére
Annál nem jellemző, de az a két játék amit mondtam érzékeny a stabilitásra - természetesen elsősorban tuning esetén. Viszont mivel a kártya új (vagy talán használt, de gondolom a lényeg érthető) amit még nem ismersz és előfordulhatnak gondok is, ezrét érdemes alapon is tesztelném. Én biztosan ezt tenném pár napig, hogy kellően kiismerjem és tudjam viszonyítani a tuningol működéséhez.
-
szasanyi
félisten
válasz
viktor82 #9835 üzenetére
Nem volt még 290X-ed ha jól csalódom... gyak még ki sem próbáltad, de máris tuninggal kezdesz.
Bár nem értem mire nem elég egy ilyen VGA alapon is, de ezt hagyjuk... és ha mégis tuningolsz miért nem azután teszed, miután alaposan letesztelted és meggyőződtél a hibátlan működésről, a teljesítményéről és a hőmérséklet / zajszint állapotokról. Mert addig semmit nem tudsz a kártyáról és összehasonlítási alapod sincs.
De biztosan csak én nem értem ezt (sem)... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest