- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #23763 üzenetére
Már megint a 280X...
Azon Hynix RAM-ok vannak, ráadásul magas órajelen, magas feszültségen, azt tényleg hiba volt nem lehűteni.
A 290-en viszont teljesen más a helyzet, szerintem semmi értelme nem lenne rajta a hűtésnek.
Nálam semmi morgó és motorhang nincs, akkor az én példányom megint különleges.
Szélzaj sincs, kicsit kihallható lesz a gépből, mikor nagyobb terhelést kap, ennyi. -
HSM
félisten
válasz
tailor74 #23763 üzenetére
Szerintem minket is ez bosszant kissé, az alaptalan lehúzása a WF3-nak és a Tri-X-nek.
No igen, az Asus-on borítékolható volt, hogy nem lesz szerencsés a kétféle venti zaj szempontból. No, meg a motorhang... Nem véletlen írtam rengetegszer, hogy a Sapphire jó ventiket használ, nuku motorhanggal, és hogy kis szélzajjal is tud szellőztetni.
Köszi a beszámolót, jó hallani egy usert, akinél járt mindhárom konstrukció.
-
-
Asbee
veterán
válasz
tailor74 #23422 üzenetére
Nem tudom ezt miért nekem címzed, mikor nem igazán az új nv karira reagáltam, csupán leírtam a véleményen a jelenről mivel mindkét oldalt kipróbáltam (290, 970). Itt is csupán arra akartam kitérni, hogy amd mindig a jövőből az ígérgetésből él. Papíron jól hangzanak ezek, aztán mindig jön a csalódás. És itt nem a jelenlegi teljesítményekre gondolok. Én is kíváncsian várom az új nv karikat, mert ez a 290 sorozat, amiket vártam tőle az ígéretek alapján kicsit csalódás volt. És ismételten írom, nem feltétlenül a jelenlegi teljesítménye miatt.
(#23424) HSM: Nem mondtam, hogy kevés. De megint a majd, a jövő, az elvileg... Küldök neked egy láda sört ha 1 év múlva a 290 a benne rejlő tartalékok miatt lényegesen gyorsabb lesz mint a 970.
A játékfejlesztők terveit láttuk már. Ez is kicsit fel van fújva. Én még mindig nem a 290 teljesítményét kritizálom, de már lassan égnek áll a hajam, hogy mindig a majd, mindig a benne rejlő lehetőségek. Remélem végre egyszer eljön az, mikor így normálisan tudunk erről jelen időben beszélni, és nem mindig az következik, hogy elvileg mi lesz.
-
hdekakas
senior tag
válasz
tailor74 #23415 üzenetére
Csak úgy jön az AMD fórumba, hogy ez a legerősebb AMD kártya topicja. (Már 1,5 éve.)
De hát sajnos a prociknál is az lett. Hiába 8 mag 4,5 GHz órajelen egy 4 magos Intel 3,5 GHz-en is kineveti.
És igen, az árak elszabadultak (mint a chf), a négybetűs webáruházban ma megint ugyanannyiba kerül a konkurencia csúcskártyája, mint negyedévvel ezelőtt. Semmi csökkenés, vagy "árleverés".
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74 #22989 üzenetére
Szeva Mester,Isten hozott újra!
Kicsit bővebben légyszi,mert halál komolyan érdekel a pro és a kontra és minden egyéb benyomás tapasztalat a 2 kártya viszonyáról.Lagzik,nem lagzik ,fakóbb ,nem fakóbb,sokall gyorsabb,nem is gyorsabb...
Előre is köszönöm!mqm : Mondjuk szőrös alatt a 79 (jó abból is van "pár verzsön") fok az igen baráti.
Scholes9 : Látod ezért nem értem a karidat.Sokat befolyásol a környezet,neked is javulgat a rendezkedéssel,de valami még sem gömbölyű.Az a frixi,hogy ha lekapod a matricát és valaminő oknál sérül akkor sanszos a gari ugrása.Pedig lehet le kéne kapni és újra pasztázni,de ez így a 22-es csapdája...
-
HSM
félisten
válasz
tailor74 #19566 üzenetére
Szerintem de. De vannak túlzó játékok is.
A PH-hír is írja, normális játékok alá egyáltalán nem fog kelleni ennyi.
(#19567) GeneraL_XTX: Többet tud. A PH is írt róla röviden: [link]
(#19568) Joshi: Nem lényeges.
Akinek van, annak úgyis ott figyel a gépében, aki meg most vesz, már úgyis csak R9-est vehet.
A termék életciklusa alatt érvényes specifikáció olvasható most is. Persze, időközben adhatnak hozzá új funkciókat driverfrissítéssel, ahogy tették ezt eddig is.
-
deadwing
addikt
válasz
tailor74 #18709 üzenetére
Ahh...
Hülyekomment volt ez részemről, nézzétek el nekem pls.
Kaptam barátomtól általa főzött körtepálinkát tegnap, aztán kicsit többet ittam belőle, mint kellett volna. Annyira finom volt, és eléggé átvert a végére...
Teljesen egyet értek veletek, sőt, ha azt nézem, hogy nem igazán tudok itt a topicban furmark által megfőzött kártyáról, akkor meg aztán végképp értelmetlen volt a kiakadásom.Béke
-
deadwing
addikt
válasz
tailor74 #18700 üzenetére
Pár percig van csak értelme az ilyen vga gyilkos programoknak.
Max arra jók, hogy megmutatják, hogy na állj meg!!!! most kapcsold már le...
Nekem léggel sosem volt 90 fok alatti értékem ezekkel a progikkal, pedig volt már pár kártyám. Ehhez képest játékok alatt meg 60 fok volt... Szal ezeknek a kombustor meg furmarkoknak semmi értelme.
Mégis miért? Mit vár az ember? Hogy a kártyája majd 60 fokos lesz furmark alatt?
És vagizhat vele a topicban? Nem, rohadtul nem lesz annyi. Sőt, ha kellően nem figyel, még meg is sülhet a picsába, aztán viheti vissza gariba, és jöhet ide sírni, hogy jajj beszart a kártyája, -jajj milyen szar az MSI meg milyen szar az Asus- és jajj nem tud játszani a hétvégén... meg is érdemli.Tököm tele van a hozzá nem értő emberekkel már... ofkorsz, nem rád értettem.
-
HSM
félisten
válasz
tailor74 #17722 üzenetére
Volt Mantle teszt is többhelyen, de mivel alapvetően DX-re írt játék/motor olyan nagyon sokat nem hoz, leginkább CPU-limites szituációkban segít. A tesztekben meg bivaly procit tesznek alá, szóval a Mantle ilyen szempontból nem villant nagyot. A StarSwarm se jó tesztnek, mert az meg csak az API-limitre játszik.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
tailor74 #17350 üzenetére
Csak felkaptam a fejem a hőfokokra, mert ha esetleg vizeznék akkor kíváncsi vagyok mi lesz a várható hőfok, de ennél azért többet várnék el a víztől.
asvald : Köszi!
Vannak téli emeltebb eredményeim is (1175/1450) jobb hőfokokkal, de hát az se olyan mint a víz, meg egyébként fhd-ra ez is bőven elég.
-
A.C.E.
aktív tag
-
Cseneles
őstag
válasz
tailor74 #16778 üzenetére
Igen ezt kiment az én fejemből is....nekem kb 2mm van az NB hűtőborda teteje és a ventim között
legalább egy 5mm-ert el kell felfelé a kártya teteje felé csúsztatnod a ventilátort
Vagyis ahogy nézem a ventillátor pozíció jó is lehet akár de az alsó hajtást meg kell szüntetned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest