-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Milka 78
nagyúr
-
válasz
CsonkaImo #32969 üzenetére
Hülye valley.
Ezt is csak azért futtattam le,hogy legyen vmi mára.
Kíváncsi voltam a hőfokokra,illetve a teljesítményre.Eddig a 970-et nyúztam pár játékkal,hogy legyen mihez hasonlítani.
#32970 daveoff :
Hát eléggé elavult...
De a kártyát azért megizzasztja.
Ezzel szoktam nézni játék alá hozzávetőleges stabilitást.
Ebből visszaveszek 50-60MHz-et és ott nem lesz gondja játék alatt.MSI elég jó hűtőt csinált rá,szépen kordában tartja.
-
janos666
nagyúr
válasz
CsonkaImo #32177 üzenetére
Én Frostbit3-as játékokban kb ~0 különbséget látok 0x és 4x MSAA közt, de nem azért, mert nem szúrja ki a szemem az aliasing akármelyikkel, és azt is észreveszem, hogy drasztikusan csökken tőle az fps, mint ha tényleg működne is. Nem azt kell keresnem, hogy hol nem megy, hanem hogy bárhol a képen csinál-e bármit azon kívül, hogy letolja az fps számlálót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
CsonkaImo #31936 üzenetére
hőladó radiátor = hűtőborda. nem mindegy?
hát nemtom, sztem működésileg analóg a hőcső a vizcsővel, hőleadó radiátor a hűtőbordával.
MSI 390ről tudnátok adatot mondani, h saccra hány dB játék közben, és hány fokos a VRM és a GPU?
nekem 18dBa-s a prociventim, néhány dBa val több a nitro, de a gyári prochűtők ettől sokkal hangosabbak. Azok meg gondolom 30 körül lehetenek.este megint játszok egy kört, megnézem hány fokos. cpuZ műterheléssel 67fok volt a max, amit láttam.
-
watador600
senior tag
válasz
CsonkaImo #31905 üzenetére
Ömm nem tudom
AB-be az offsetnél +6 van állítva, de tegnap v-sync nélkül játszottam, hogy nézzem full terheléssel, és néha-néha szemetelt, szóval még gondolkozok, hogy megéri, vagy sem.
Offset nélkül 1.250 volt a max eddig, azzal az egy lépcsővel, meg nem tudom mostmár, hogy +6 mV vagy +60mV
De lehet inkább az lesz, hogy pár mhz-t "feláldozok" azért, hogy ne kérjen plusz feszt.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
CsonkaImo #31734 üzenetére
Ez is hülyeség, hogy hülyeségnek tartod azt, aki szerint van baj.
Nekem semmi olyan komoly driver gondom nincs Win10-en, amiért 8-on kéne maradnom. De azért akad, például nincs tripple-buffering Mantle alatt. Ugyanakkor kárpótol ezért, hogy gyorsabb a DX11, mint Win8-on, és szerencsére viszonylag erős CPU-m van, így nem is kell nekem Mantle (legalább is ahhoz, amivel játszok). Szóval jól elvagyok a Win10-el, de nem mondom, hogy akár csak funkcionálisan hibátlan a driver, mert nem az.
A CPU igény pedig még mindig vastagon több, mint az nVidia-nál. De ugyan ez igaz rá, hogy az én CPU-m így is elég a 290X alá azokban a játékokban, amikkel játszani szeretnék, mert nekem fix 60 fps kell, nem "minél több, ideálisan 100-120 körül", szóval ja... nekem teljesen megfelel, de attól még ami tény az tény.
-
janos666
nagyúr
válasz
CsonkaImo #31605 üzenetére
Ehhez csak annyit offolnék hozzá, hogy szerintem ennek a kérdésnek a kulcsa, ha inkább úgy nézzük, DX11-ről DX12-re váltva (egy ideális esetet nézve) az AMD VGA többet gyorsul, mint az nVidia VGA (és igaz ez még a sokmagos AMD CPU kontra kevesebb, de fejenként gyorsabb maggal támadó Intel CPU viszonyára is), de ez nem azt jelenti, hogy az nVidia kifejezetten lassulna, illetve ez is szituációfüggő, hogy bármelyik gyorsul-e egyáltalán számottevően, vagy szinte semmi nem változik (a korai techdemókon kívül, amikben most nyilván szándékosan erre mennek rá, hogy belepakolnak két marokkal olyasmiket, amik gyorsabban futnak DX12-vel, mint DX11-el, de később úgyis az lesz meghatározó, hogy mit szeretne megvalósítani design szempontból a fejlesztő, nem az hogy épp mi a legérdekesebb a pillanatnyi technológiai szempontból).
Más oldalról úgy is mondhatnánk, hogy a Geforce-ok már DX11-el is képesek körülbelül olyan szinten kiteljesedni, mint amihez a Radeon-oknak DX12-re lesz szüksége. Ez relatív viszonylatban átrendezheti ugyan a térképet, de ettől még a Geforce sem lesz rosszabb DX12-re, legfeljebb elveszti a korábbi relatív fölényét. Normális esetben nem lesz olyan, hogy "megfekszik a Geforce DX12 alatt", főleg nem Maxwell, de még annyira Maxwell-V2 esetén, esetleg az olyan régi generációs Geforce hasal majd le szó szerint, amihez az AMD abszolút nem is biztosít DX12 támogatást (tehát ilyen értelemben az már a startvonalnál elhasalt, nem az első húsz centi után bukik orra).
Kimondottan lassulni csak akkor fog bármelyik gyártó (viszonylag "modern") kártyája DX12 alatt DX11-hez képest, ha szándékosan úgy írják meg azt a DX12 programot, hogy direkt kib@sszanak valamelyik specifikus architectúrával, tehát szó szerint az ellenkezőjét csinálják az optimalizálásnak. Ilyet is lehet már DX11-ben is, csak DX12-ben még egyszerűbb és hatékonyabb ez is. Azzal együtt, hogy DX12-ben hatékonyabban tudnak optimalizálni, együtt jár az, hogy csesztetni is jobban lehet egy-egy kiszemelt áldozatot. De ez is egyformán igaz mindkét oldalra, itt is csak attól függ, hogy melyik gyártó melyik fejlesztőre hogy és miként tud hatni.
Mindazonáltal, összességében egyetértek azzal, hogy ma már nem feltétlenül éri meg pirosról zöldre váltani a zászlót, ha eddig fordítva volt. Akinek Maxwell(-V2) GPU-s kártyája van, annak sem éri meg DX12 miatt GCN 1.x Radeon-ra cserélni, de most már fordítva sem, mert talán az utóbbi két évben érte volna meg zöldnek lenni, most már inkább mindegy, semlegesebb a kérdés, szóval aki "kitelelt", most már kár ugrándozni, már ő is kompromisszummentesen élvezheti majd azt, amiért fizetett.
-
janos666
nagyúr
válasz
CsonkaImo #31440 üzenetére
Valami ilyesmit sejtek:
- valaki játszogatott a BIOS-al, mielőtt visszaküldte gariztatni (pl. bányászat miatt)
- az első tulajjal másképp rendezték az ügyet, vagy a kis-, vagy a nagyker döntött úgy, hogy rögtön ad cserekártyát, a kérdéses példányt pedig később vizsgálgatja majd, hogy hibátlan, javítható vagy kuka
- a szerviz tesztelés közben átbillentette a BIOS kapcsolót (pl. Über-ből alapértelmezett Quiet-re), és megállapította róla, hogy hibátlan, ezért visszakerült a kisker körforgásba, azaz hozzám, akinek ezt adták egy tényleg hibás kártya helyett
- én véletlenül ismét átbillentettem a BIOS kapcsolót, miközben felszereltem rá a vízhűtő blokkot (vagy már ők visszatolták oda, ahol akkor volt, mikor megkapták)
- nem adott nálam képe a kártya, ezért visszaküldtem (de már karcosan)
- ránéztek a szervizben, és vagy megint tökéletesen működött másik BIOS kapcsoló állásban (pl. ismét visszatolták Quiet módba Über-ből, de megint visszatették Über-re, ha úgy kapták meg), vagy egyszerűen csak látták a karcot, és ezért automatikusan visszadobták (nem mondtak semmit, hogy miért, egyszerűen csak visszaküldték, de azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy hibásan)
- hazahoztam, elkezdtem piszkálni a BIOS-t és rájöttem, hogy végig ez volt a baja(#31441) GeneraL_XTX
Ha már itt van a gépben és elkezdtem ötletelni, hogy miket próbáljak ki CF-el, akkor már játszadozok vele legalább néhány napot, aztán eldől.
Egyelőre a legnagyobb negatívum, amit láttam, hogy kötelező a Fullscreen exlusive mód, Windowed módban mindig idle a második GPU. Nem tudom, hogy ez mennyire játékmotor, driver verzió, vagy akár API függő.
-
-Solt-
veterán
válasz
CsonkaImo #31250 üzenetére
Na az lehet...
Én azt vettem észre, hogy AMD esetén nagyon fontos a CPU erő. A 780-m a 4GHz-s 4770K mellett 100%-n pörgött például az IL-2 BoS alatt, amíg a 290X még a 4.4GHz-s 4770K mellett is "csak" 90-95% között ugrált, és a plusz 10% tuning FPS-ben is jelentkezett.
-
sixpak
nagyúr
válasz
CsonkaImo #30806 üzenetére
Mennyi garival áruljátok?
Én December körül rakom fel az enyémet (290Tri-X), akkor még több mint egy év gari lesz rá....akkor sok jóra ne számítsak?
Mondjuk én ilyen 70 körül fogom felrakni, egy év garanciával az nem olyan rossz....gondolom.
Mindegy, ha nem viszik, odaadom a lányaimnak, flash játékokra jó lesz nekik. -
Televan74
nagyúr
-
lowzor
veterán
válasz
CsonkaImo #30214 üzenetére
Nálam is win 10, 15.7.1
BF4 kb a 15.7 óta laggol, de az is csak egy ideig, utána viszonylag kisimul.
A GTA annyira nem zavaró, az csak nagyon az elején laggol, az kb a 15.7.1 óta csinálja.
Viszont ezen durván meglepődtem, hogy BF4-ben DX-el több lett az FPS-em.(#30216) HSM:
NV-n korábban is szépen ment a DX, akkor is EA-Dice volt.
-
válasz
CsonkaImo #30082 üzenetére
felpatchelt gta5tel játszottam pár percet, nekem nem tűnt fel. witcher3 alatt sincs gond, bár a hairworksszel inkább nem szívatom magam.
a beépítés volt szívás egyedül. kissé megfeszegettem az alaplapot, hogy beférjen a venti. most olyan, mintha a cpu torony borda push-pullban lenne, és a végére lenne rákötve a single radi. le kéne vizezni, de az egy másik projekt lesz majd, karácsonykor.
-
odorgg
addikt
válasz
CsonkaImo #29595 üzenetére
Váltsatok majd 10-re amint lehet, és nézzétek meg azzal.
Én AB-re, vagy a Logitech Gaming softwerre gyanakszom, de annó hiába szedtem le minden ilyesmit, nem segített. Minden esetre 1 hónapig nem teszek fel semmi extra szoftvert. Aztán majd apránként rápróbálok.
Mondjuk ha havi egyszer nem adna képet, azt túl élem, de a napi szint az elég frusztráló. -
odorgg
addikt
válasz
CsonkaImo #29592 üzenetére
Szombat óta üzemel a win 10, azóta 0 ilyen probléma volt. 3 perc-re van állítva a monitor offolása, azóta volt vagy 50 monitor kikapcs. Win7-8-al 5 kikapcson belül jelentkezett a probléma, ami vagy csontra fagyasztotta a gépet, vagy csak egyszerűen nem adott képet, de a gép üzemelt.
-
-
R3plica70
aktív tag
válasz
CsonkaImo #29111 üzenetére
Ezt tudom, de mégis egy "új" generáció. Kicsit más, másként viselkednek, mások a tapasztalatok velük. Én az itt beírt rengeteg tapasztalattal nem sokat tudok kezdeni mert az előző generációról szól, bármennyire is ugyanaz. De akkor inkább megtartom magamnak az észrevételeimet mert itt csak elveszik az infó a jóval pörgősebb 290/x-es hozzászólások között.
Köszi a válaszod amúgy -
kingpython
aktív tag
válasz
CsonkaImo #29052 üzenetére
Köszi, a választ!
Akkor nem nagyon éri meg az X-es a plusz 30 ezret ezek szerint?
Én csak FullHD felbontást használok nem is tervezek mostanában feljebb, de ebben a FullHd felbontásban szeretném a játékokból kihozni a maximumot akkor elég a sima 390 is, mert gondlom a 8GB elég lesz még jó sokáig?
-
Speed®
titán
válasz
CsonkaImo #28787 üzenetére
Esélyes, hogy a felette lévő Triton fojtja meg ennyire amúgy. Majd a Hybrid..
-
gianni85
veterán
válasz
CsonkaImo #28323 üzenetére
Ha olyan megoldás, mint a ref kártyán, akkor inkább passzolom, azt sikerült elbarmolnom anno. Úgy tudom az EVGA támogatja a hűtőcserét... esetleg tudni lehet melyik kártyákon megy ez még? ASUS azért lett volna jó, mert 3év gari és jelenleg 86 újonnan.
(#28326) Jani18
és 3év gari... akkor lehet ő lesz a befutó
-
válasz
CsonkaImo #28273 üzenetére
A 3 felső hangszigetelő panelból 2 már el van távolítva, és ventik vannak ott a jobb szellőzés miatt.
(#28274) Tomdriver: A VRM1 az nekem is magasnak tűnik sajnos, főleg a GPU hőfokhoz képest.
Majd nyomatok neki kis Witcher 3at is, és jelentkezemVRM hőfok meddig "egészséges" amúgy?
-
sixpak
nagyúr
válasz
CsonkaImo #28102 üzenetére
Nem tudom, hogy a 980Ti mennyibe kerül (vagy fog kerülni), de valami azt súgja, hogy nem lesz olcsó mulatság.
Én speciel 200ezret sem adnék egy videókártyáért. Tudom, ez az én bajom, de a 290Tri-X-et 95 ezerért vettem boltból, garanciával.
Rá fogok nézni a 980 árakra, lehet meg is kérdem a topikjába, hogy melyiket érdemes megvenni. 150-60 az a lélektani határ, amit még kiadok egy kártyáért.(#28101) tailor74:
-
OddMan
őstag
válasz
CsonkaImo #27756 üzenetére
CsonkaImo: Neked voltak ilyen típusú kártyáid és tapasztalatból beszélsz, vagy csak gondolod, hogy hangosabb a 290X a HD6970-nél?
Azért kérdem, mert a neten kutakodva azt találtam, hogy mindkét kártya TDP-je kb. 250W.
A 290X-nek 438mm2-es a chip mérete, a gyártástechnológia pedig 28nm-es, amíg a 6970-nek 389mm2-es a chip mérete, és a gyártástechnológia 40nm-es. A fogyasztás viszont megegyezik az adatok alapján. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged