- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
zimi1991 #21598 üzenetére
Hogy jön ide a 256bit?Szerinted attól erős a vga mert 512bites?
Jahm meg amúgy ha már Far Cry4
(#21600) zimi1991
Konkrétan ettől erős egy vga?Hát ez no comment...Szerintem olvasd el a 970/980teszteket,miért annyi,illetve hogyan jön ki a memória-sávszélesség...stb...illetve még sok egyéb más dolgot is.
-
Cole86
senior tag
válasz
zimi1991 #21560 üzenetére
Öhöm.. engem nem hagytál ki a sorból?
mellesleg 290 vapor-x oc alapon 290x erőben van, tuningpotenciál pedig átlag 1100 + felett az összes. Alig van hangja terhelés alatt és 70 fokot nem éri el kemény oc mellett.. A legjobb 290es és azonos órajelen az x-es és non x-es között kb 2-4% különbség van..
-
TTomax
félisten
válasz
zimi1991 #21508 üzenetére
Ott valami akkor nagyon nincs jól beállítva,kapcsold vissza HT-t ne hidd el a 6-8 éves sztorykat...pont ez a két játék profitál a HT-böl elég sokat...Gondolom új win-t raktál?Jut eszembe a memória mennyin megy/ment?
(#21511) zimi1991
4x4GB-os modulod volt?PCI-e 3.0 nem fogja vissza,sőt valahogy hack-el be is kapcsolható... -
TTomax
félisten
válasz
zimi1991 #21502 üzenetére
Ha kikapcsolod az i7-nél a HT-t akkor minek cserélted le az I5-öt?
(#21505) zimi1991
A 3570K nem hajtotta ki a 290x-et (szerinted),és erre veszel egy I7-et amit I5-re korlátozol,és úgy gondolod majd kihajtja?Ez valami vicc?Mert eddig nem volt HT-s procid,de most hogy van egy I7-ed máris kitapasztaltad a HT hátrányait?Nincs több kérdésem... -
brumi1024
veterán
válasz
zimi1991 #19506 üzenetére
Ezt milyen monitornál tapasztaltad? A színtérbeli eltérést. Azonos minőségű, dual link DVI és HDMI között nem kellene, hogy jelentős eltérés legyen. Persze előfordulhat, hogy egy adott csatlakozó dekódoló áramköre nem olyan minőségű egy monitoron, mint egy másik csatié, de a DP előnye leginkább a magasabb felbontások és/vagy képfrissítési ráták esetén jön ki, a nagyobb elérhető sávszél miatt. A HDMI egyébként PC-k esetén azért nem szerencsés, mert sok monitorról lehagyják.
-
daveoff
veterán
válasz
zimi1991 #19498 üzenetére
Lehet függ az alaplaptól is, mondjuk nekem szerintem a DP kábel miatt szarakodik mindig, most is az lett a megoldás, hogy előbányásztam a DVI kábelt.
(#19497) Cseneles: Mivel egy kijelzőt használok, nincs rádugva más....bios reset, és DVI kábel mindig megoldotta a hibát, utána ha már beindult a win simán rakhatom a DP kábelre is...
-
Cseneles
őstag
válasz
zimi1991 #19494 üzenetére
Érdekes dolog...
Nálam eddig mindig az volt , hogy driver frissítés esetén a HDMI-n lévő Tvt tette meg kikapcsolt állapotban elsődlegesnek! Jelenség...: Üdvözöljük a Windowsban után fekete képernyő, tv bekapcs és jéééé...ott az asztal a kijelzőn!
Daveoff : Ott valami más lesz a hiba!
286XT óta van PC-m de eddig mindig a leírt jelenség volt az oka!
-
Joshi
titán
válasz
zimi1991 #19358 üzenetére
Biztos hogy van még pedig futass egy RealBench progit és nézd meg az OpenCL értéket, szerintem magasabb értéket kapunk mint egy 970. Tényleg ezt kipróbálhatná egy nv-és ember.
Amúgy meg sajnos most nagyon úgy néz ki hogy pedig ez van. Most már elég teszt látott napvilágot ahhoz hogy kijelentsük hogy valami nem stimmel. -
Joshi
titán
válasz
zimi1991 #19351 üzenetére
Én is sokat olvastam hogy a GCN milyen fejlett és jó aztán szép lassan kifut a 290 széria és jön a 390-es. Jó kis kártya de nem tudom miben nyilvánul meg a fejlett architektúra. Ha megnézem a GPU-Z adatlapon a sávszélességeket az még nem jelenti azt hogy kétszer gyorsabb lesz mint a konkurens megoldása. Az egy másik kérdés hogy akár még lehetne is csak ez sok mindentől függ.
(#19348) Cseneles nekem fc vizesblokkom van a 290-en de feszemelés nélkül max 1160-at tudtam kifacsarni belőle pedig a hőfokok 60C° körül voltak. Egyébként van is kép róla.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zimi1991 #16622 üzenetére
Milyen lap?(5-6-7).Mondjuk mindegy,mert menne,de a két kari közt nem lenne hely,hogy normálisan szellőzön aminek egyenes következménye,hogy a felső kari melegedni fog mint állat.CF-re szerencsésebb olyan deszkát választani aminek a pcie csatik közt 2 slotnyi hely van.
-
válasz
zimi1991 #16484 üzenetére
Én a peter-hez járó fehér ragasztóval raktam fel a ram bordákat, az a titka, hogy kb. 30-40 percet hagyni kell "száradni" miután felragasztottad vele a bordát, és csak utána fordítsd meg a vga-t..Különben lepotyognak...
Ennek ellenére most én is rendeltem sekisui kétoldalas ragasztót, és le fogom cserélni a kártyán...Igaz, a vrm1-re, és a vrm2-re is vadászok más bordát, mert a hűtéshez adottak nem igazán képesek normális hőfokon tartani... Igencsak nagy bordából fogok faragni rájuk valami méretes darabot...
Egyébként nem jár a hűtésekhez ventilátor... link termék leírás - műszaki adatok - utolsó sor...
Kivéve az AC termékeit..
-
odorgg
addikt
válasz
zimi1991 #16481 üzenetére
Remek!
Ha már furmarkolsz, a powerlimitet told ki légyszi AB-ben, különben nem sok értelme van.
Nálam ezt tudja 2db 1500-as ventivel a Peter:
Game alatt 72 fok max a GPU 1000Rpm-en, 1040Mhz-en.
Nálad mekkora ventik vannak, és mekkora fordulaton mennek?
Régebbi 290-esem nem volt ennyire forró fejű, mondjuk ott a ragasztgatós VRM hűtések nem bírták a kiképzést:
Ram/Vrm bordákhoz ajánlott Sekisui hővezető ragasztó szalag. Viszonylag jól tart, és leszedni sem túl nehéz.
-
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #16484 üzenetére
Kell valami fém platni, amivel hűtöd, praktikusan alumíniumból, meg hővezető párnák. Ezt kell méretezni, megfelelő műhelyben kivágni, és felcsavarozni. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.
Olyasmire gondolok, mint a refi saját lapja, ahogy pl. odorgg csinálta: [link].
-
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #16481 üzenetére
Pedig ez ilyen... A sima ragacsos-tappancsos süni lepotyog, a kétkomponensű ragasztós meg leszedhetetlen kb. Nem várható el, hogy minden VGA-típusra gyártsanak neked hozzá speciális fémplatnint a VGA-ra, ami rendesen csavarral rögzül. Ventit sem adnak mellé, mivel mindenki olyat tesz rá, amilyet szeretne.
A linkelt hőfokok viszont igen jónak tűnnek nekem, dacára, hogy igen rövid ideig futtattad csak.
-
BullKoxa
őstag
válasz
zimi1991 #16411 üzenetére
Sok segítséggel! Itt segítettek a PH-n ! Ha gondolod Pü-ben küldök pár dolgot róla. Nem neked kiültem már el egyszer ami megvan róla nekem? Pü-ben . és kérdeztem feltegyem-e valahova? Lehet tévedek! Akkor bocsi érte.
Cole86: Bocsáss meg !
Téged átlépetek mert nincsen 290-d Gigából. Vagyis csak egy használt 2.5 év garival.. De még lehet, és remélem jó áron lesz mikor aktuális lesz a dolog . Msi kicsit túlárazott a véleményem szerint.
-
kovab0de
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest