- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
válasz fagylalt #4352 üzenetére
Jó az elgondolás
Sapphire 7850.Nekem is ez van /oc/ és bevált.
Viszont ennyiért itt 70-eset is találsz.
Vagy ennyire fölmentek az árak?
Azért ha én ennyiért vennék vga-t /ahogyan tettem is/ elvárnám,hogy teljesítmény is dukáljon a halk működéshez.
"Egy 7850-el már teljesítménnyre sem lesz panasz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fagylalt #4352 üzenetére
Ha 7870 et választod akkor MINDENKÉPP PowerColor PCS+ HD7870 GHz Edition 2GB GDDR5 a befutó ez a LEGHALKABB és legerősebb 7870
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz fagylalt #4364 üzenetére
Ez nagyon szubjektív, de az biztos: a ref. hűtéstől sokkal jobb, és halkabb. Ha zárt házban van a géped (mondjuk szgépasztal alatt/mellett) és nem hangtalan (vízhűtés, és/vagy extrahal táp és ventik) akkor az sem biztos, hogy felfigyelsz rá. Ha vájfülü vagy, és csak az a csendes aminek nincs hagja, akkor ne vedd meg.
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz fagylalt #4479 üzenetére
Ne hagyd, hogy a sok "szakerto" ijesztgessen! Az En Sappire kartyam pl 1250/1500on vigan tesztelget es meg ha manual maxra huzom a ventit akkor sem olyan oruletesen hangos. Raadasul ugy meg nem tudtam megterhelni (!) hogy magatol felhuzza addig a hutest, plusz, 70 fokra nem tudtam heviteni a kartyat sehogy sem. +1 a Sapphirenek. Nem az elso ilyen kartyam es nem is az utolso.
Beware! Személyeskedés detected.
-
belinho
senior tag
válasz fagylalt #4479 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor a Powercolor-t veszed.
Ne hagyd magad, hogy az elfogult Sapphire tulajok rábeszéljenek, én biztos nem vennék.
Az a Powercolor a legerősebb az összes 7850 között!
Ha meg megveszed a Sapphire-t utánna meg kattog vagy zörög, akkor ne reklamálj, hogy nem szólt senki.
Droidmester tesztelte mindkét kártyát, kérd ki a véleményét, neki Sapphire van, de szerintem ő is a Powercolort fogja javasolni neked, ez szerintem mindent elárul, hogy melyik karit válaszd. -
nagyúr
válasz fagylalt #4576 üzenetére
ami nálam járt kb 2.hete PowerColor 7850 azon Hynix ramok voltak pedig elég új volt (2012. 21.heti gyártás) ők talán nem olcsósítanak Elpida -ra!
CPU ha jól látom 2500K -d van az tökéletes hozzá ha feltekered 3800.MHz re!
Tuning progi: felesleges mert feszt nem lehet állítani meg nem is kell mert ref értéken(1,21.v) jár csak órajeleket (esetleg venti profilt módosítani) kellhet ezekre legjobb Asus GPU Tweak progi (azzal lehet fel oldani a CCC -nek a max OC limitjét is mert elég szűkös 1050/1450.ig engedi)
-
szasanyi
félisten
válasz fagylalt #4584 üzenetére
Ha FullHD felbontást használsz, a gyorsabb CPU nem eredményez majd több FPS-t. Nézd meg ezt a tesztet, ahol HD7950 3GB OC (!) kártyánál tesztelték a teljesítményváltozást különböző CPU-kkal.
mrhitoshi: miért is nem lepődök meg...?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz fagylalt #4590 üzenetére
Ez nem hit kérdése. Természetesen az a CPU hosszú távra is jó, és más területen többet is profitálsz majd belőle! Én csak azt mondom, hogy egy ilyen erős procival sem lesz jobb a grafikai teljesítményed egy 78xx kártyával, 1080p-ben. De itt egy másik teszt, ahol már HD7970 VGA és több, némileg különböző CPU-kkal hajtva és tesztelve.
Minimális különbségek vannak, de 1080p-t többnyire semmi. És ez sem 7850/70, ami jóval kevesebb adatot képes feldolgozni és megjeleníteni, kvázi sokkal gyengébb CPU-val is hozza a maximumot amire ebben a felbontásban képes. Ajánlom figyelmedbe még a végszóban szereplőt mondatot: "Remember, once you pass 1920x1080/1200 the GPU is almost always the bottleneck, not your processor." -
lowzor
veterán
válasz fagylalt #4683 üzenetére
Hát ez szopacs. Akkor tényleg mindegy, hogy Sapphire, vagy Powercolor (ha a zerocore kattogás nem kizáró tényező valakinél). 1,21V-ra a Sapphire-t is fellehet tolni, tehát ugyanolyan jól tuningolhatók.
Amúgy annyira ne érdekeljen. A memória húzása nem dob sokat az FPS-en.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz fagylalt #4697 üzenetére
Nincs értelme vissza küldened!
Ami nálam járt 21 heti gyártású volt! és HYNIX ramos!
Amúgy meg tényleg nem számít 1300.MHz felett mindegy hová húzom 1550.MHz en sincs több FPS -em még szintetikus teszt progikban sem látszódik meg!
Ez végett nincs értelme vissza küldened, mert hiába cserélik másikra az is ugyan abból a szállítmányból lesz és ugyan úgy Elpida ramos!
a verzió szám a nyák verzió számát jelzi mivel a hynix és elpida 1:1.ben kompatibilis(csak a vga biosban térnek el némileg) egymással nem kell a ram váltás miatt másik nyákot tervezniük!
Az meg hogy átveri a népet nem fogalmaznék így.... PL az én Sapphire 7850 em is Hynix -es amit április végén vettem!
Ami nálam járt 1 hónapra rá teljesen ugyan az még a gyári SKU# szám is(11200-00-20G) meg egyezik mégis az utóbbin már Elpida ram figyelt szóval ez alapján nem lehet kiszűrni melyik kártyán milyen ram van!
Ha ennyire fontos hogy HYNIX legyen akkor használtan kell venni kéz alól(7850 -et) és az illető már tud adni infót hogy milyen ram van rajta![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fagylalt #4710 üzenetére
Továbbra sem értelek!...........
én is írtam meg még rajtam kívül még vagy 2-3. kolléga hogy hiába van Hynix ram ha 1300MHz felett semmit nem gyorsul tőle a kártya!
Ha pedig azt nézed hogy PL egy 1000/1300 -on járó 7850 amin hynix ram van meg egy ugyan ilyen 1000/1300 -on járó elpida ramos kártya között ég világon nincs semmi különbség gyorsaságban! akkor meg nem tök mindegy feleslegesen mért járatnád 1500.on a ramokat ha semmivel sem gyorsabb mint 1300 MHz en?.............
Asus DC2 nem ajánlom ha érzékeny vagy a hangokra mert majdnem 2X olyan hangos 3D ben mint a PowerColor
Én is 1050/1350 en járatom a kártyámat pedig megy 1200/1550.en is stabilan de minek kínozni nincs értelme! azért a +3.FPS ért amennyivel több lenne 1200.on
iPon ról meg annyit hogy nincs nekik 1.db cucc se a boltjukban ezért van hogy személyesen nem is tudsz venni semmit ha mondjuk fogod magad és csak úgy besétálsz hozzájuk minden cuccot MEGRENDELÉSRE hoznak a nagykerből tehát nem tudnak neked azonnal másik 7850 et adni! max olyat mint amire te is készülsz hogy valaki megvette de nem teccett neki és 8.napon belül vissza küldte és ott pihen náluk mert ezeket a nagyker nem hinném hogy vissza veszi tőlük tehát lehet kapnál egy 2-3-4.napot használt ASUS DC2 est ha cserélni akarnád! és pont van nekik egy olyan elfekvőbe!
-
nagyúr
válasz fagylalt #4715 üzenetére
Én asus gpu tweak progival tesztelgetem mostanság a vga.kat! Az kezelte rendesen a powercolor.t is!
Azért irtuk hogy jobb a hynix ram mert több benne a tuning potenciál azt nem irtuk hogy gyorsabb mint az elpida
Teszteld le a kártyát nem fogod megbánni hidd el!
Én simán elcserélném a Hynix.es Sapphire om egy ilyen powercolor.ra
-
csucsbicep
nagyúr
válasz fagylalt #4715 üzenetére
Annyi a különbség, amint már írták, hogy a hynix memóriákkal magasabb órajelet értél volna el, mint az elpidával, de a sávszélesség utóbbival is elég lesz, tehát nincs min idegeskedni. Semmi más különbség nincs.
akela91: Furmark és GTA4 nem jó stabilitástesztelésre, akkor inkább Showdown/Dirt3 vagy valamilyen más EGO motoros játék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Android szakmai topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest