- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
AT1S
tag
válasz
miresz #10357 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Elsősorban a másik asztali PC-mbe keresek erősebb nvidia kártyát, az öregecske g92-es 8800 GTS helyett valami GTX 275 körülit (esetleg 460). Társkártyának csak kipróbálás szintjén érdekelne, de ezek szerint amiket nézegetek, már bőven elegek lesznek teljesítményben a 7870 mellé.
Tudom ez a cikk már annyira nem aktuális, de ezen felbuzdulva kezdtem el gondolkodni a dolgon LINK -
AT1S
tag
Sziasztok,
7870 mellé milyen nvidia kártya dukálna physics-re?
-
AT1S
tag
Érdekes, hogy most mind a két nagy VGA gyártó hihetetlen tartalékokat varázsol elő a kártyákból! LINK
-
AT1S
tag
válasz
kucseranor #6782 üzenetére
Nekem sem ment többet 1150-nél alap feszen (szintén ASUS). Sőt míg a 3DMark 11 és a Heaven gond nélkül lefutott, addig Bf3 meg fagyott/kidobált. Én most belőttem 1100-ra, amennyin a Top is megy -azon jó, meg elég is lesz egy darabig.
-
AT1S
tag
válasz
seederking #6158 üzenetére
Az a 8-10 fps ott akkor fog számítani, ha mondjuk arányosan nézve 22 helyett megy majd 26-al, tehát akad --> nem akad (persze tudom valakinek a 26-is kevés...)! Addig én sem látom értelmét a 24/7-nek és nyilván nem mostanában lesz rá szükség...
-
AT1S
tag
válasz
kisza25 #6152 üzenetére
Az enyém se egy nagy tuning király, alap feszen 1150-en még lefutott a 3D Mark, de Heaven már nem
, fel kellett tolnom 1250-re a GPU Voltage-t (droppal 1,23 körül kapott)! Úgy nézem itt csak Alpachino nyúlt bele a tutiba...
Gondolkodtam a TOP-on, lehet azt kellett volna.. Mindenki mondja, hogy nincs értelme, mert ugyan annyira képesek a simák is, de szerintem, azért csak szelektálják Őket? Pl. a Powercolor Vortex II-je alapból 1150-en ketyeg, feltételezem csak kiválogatták a jobb GPU-at?!
A memóriára viszont nincs panaszom, 6200-on még atom stabil, 6400-en már voltak gondok...
-
AT1S
tag
válasz
Alpachino #6077 üzenetére
Látom neked is 7870 DC2 V2 van. Nekem még csak tegnap jött meg, így még nem tapasztaltam ki a határait. Nem tudom a techpowerup-on adtak-e neki plusz feszt, sajnos a szövegből nem derül ki, de ott elég szép értékeket értek el vele. Én tegnap, csak 1100/1450-ig jutottam, azon stabil volt 3D Mark alatt. Közben néztem a fogyasztást, 293 Watt volt a teszt alatt...
-
AT1S
tag
Az MSI Afterburner-ben van egy olyan csúszka, hogy power limit. Ha jól olvastam, akkor a kártya által felvehető max áramot lehet vele kiterjeszteni? Szokta ezt valaki használni (nyilván tuningnál)? Van értelme? Csak azért, mivel az ASUS GPU tweak-ben nincs ilyen, vagy legalábbis én nem találtam...
-
AT1S
tag
Sziasztok,
Tegnap jött meg a 7870-em, egyből beraktam a gépbe tesztelgettem, majd estefelé nekiálltam egy kicsit BF3-azni. Természetesen mindent, feltoltam Ultrára, ahogy illik. Nagyobb pályákon (főleg helizés közben), azonban egy idő után kivágott az asztalra és azt írta, hogy megtelt a vram. Visszanézve az MSI afterburner szerint, olyan 1896 MB-ot evett folyamatosan... Tapasztalt már valaki ilyesmit?
Üdv,
-
AT1S
tag
válasz
Tallium #1923 üzenetére
Nekem PCI-E 3.0 van és azzal is csinálta (ASUS DC2 van) és még két másik konfigban is, úgyhogy nem azzal van a gond. Tegnap előtt küldtem vissza, most várom, hogy mit mondanak rá. Szinte biztos, hogy a VRAM-al van a gond, ami azért érdekes, mivel ha jól emlékszem 5000 MHz-ig vannak hitelesítve, szóval bőven bírnia kellene pl. nálam az alap 1210-et (4840). Nem beszélve arról, hogy itt a fórumon sokaknak a 6000MHz-et is viszi gond nélkül! Kétlem, hogy egy új driver megoldaná a problémát, mivel ha azzal lenne a gond, akkor sokkal több embernél előjött volna.
-
AT1S
tag
Sziasztok,
A következő problémával szívok, melyről több videót is készítettem, ezek közül kettő:
[link]
[link]Azt vettem észre, ha terhelve van a GPU, (pl. játszok vagy teszt fut) akkor nem csinálja, ellenben böngészés és egyéb lightos terhelés mellet most már egyre gyakrabban előjön. Az sem mindegy, hogy milyen a weboldal, ahol nagy a kontraszt a felhasznált színek között (pl fekete sárga, vagy a videón látható TC), azoknál gyakrabban.
Amiket próbáltam:
- másik gép
- másik monitor kábel
- 3 féle dirver (jelenleg 12.5 béta)Most pl. nyugton van, nem csinálja a fesztivált, ezért félek a gariztatástól is. Mi van, ha visszaküldöm és ránéznek, "oh hát ennek semmi baja küldjük vissza" -mert éppen akkor minden jól működik (elég sok a rossz tapasztalat). Egy utolsó reményem a 12.5-ös driver, de nem tudom érdemes-e megvárni? A 12.2-essel volt a leg****-abb az afelettiekkel javult valamelyest a helyzet.
-
AT1S
tag
válasz
DroiDMester #1695 üzenetére
Ha megkérlek lefuttatsz nekem egy 3DMark11-et úgy, hogy a 1200/memóriát alapon hagyod? Kíváncsi vagyok a balanszra... Nekem egyenlőre a régi konfigomba van a kártya, így a CPU limit miatt nem lenne mérvadó.
-
AT1S
tag
válasz
DroiDMester #1695 üzenetére
Nekem is 1,075. Meg szerintem a 99%-nak az. Ahogy olvasgattam, alap feszen átlagban 1175 körül van a vége, de pl. ez ITT vitte az 1200-at.
-
AT1S
tag
válasz
kockaharcos #1692 üzenetére
Köszönöm, így már OK!
-
AT1S
tag
Kinyomtam a képet a full hd-s tévémre HDMI-n keresztűl, és a széleinél elhagy kb. 2-2 centit. Ez vajon mitől lehet? 4870-el nem volt gond....
-
AT1S
tag
Ahonnét rendeltem éppen ez volt raktáron! Nem sokkal drágábban vettem, mint most az egyszer van, egyszer nincs Sapphire. Aminek mellékesen nem, hogy le hanem felfelé megy az ára. Amúgy az lett volna... Ha meg még spóroltam volna egy kicsit, akkor meg ez!
-
AT1S
tag
válasz
KaiotEch #1618 üzenetére
Egyenlőre csak elméleti síkon érdekel, de minden adott hozzá. Olvasgattam a fórumot és sokan panaszkodtak a DC2 hangjára. Még nem raktam össze a gépet, így nincs saját tapasztalat... Anno (az előző konfignál) is pont a zaj miatt döntöttem a vízhűtésnél, a tuning mellékes. Amúgy milyen programmal érdemes húzni a GPU-t? Trixx-et hallottam sok helyen...
-
AT1S
tag
Sziasztok,
Vettem egy ASUS 7850-et. A következő lenne a kérdésem: ha eltávolítom a hűtést (vízzel lesz hűtve), akkor bukom a garanciát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest