- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomix24 #10342 üzenetére
Ha erre a tesztedre gondolsz itt valami nagyon nem kóser(CCC -ben le volt valami tiltva vagy kikapcsolva) mert ennyi nem lehet főleg nem 1920/1200.on még 1080 ba sem
van nekem is 7850@1200/1500.as tesztem
ugyan itt még nem a 12.11.béta driver el de teszteltem azzal is néztem csak nincs róla mentésem(pont azért mert szinte ugyan ennyi volt az eredményem) de ott se volt sokkal több talán 1.fps el volt több az átlag, és ugye ez a teszt 1920x1080 ba futott nem 1200.ba mint nálad.
Meg az is érdekes másoknak sincs 41 fps még 1080.ba sem 7850 el tehát nálad nagyon sántít valami! -
Pocok77
tag
válasz
Tomix24 #10072 üzenetére
Van még benne tartalék ahogy érzem. Futtattam még 1 tesztet újabb órajel emeléssel és már 8300 pont, de majd több idő kel kitesztelni, éjszakás műszak előtt nem érek erre rá. Viszont jó hír, hogy az új driver el érezhetően stabilabb az OC mert ugyanazon beállítást vitte szépen alapfeszen.
-
CJ3
senior tag
válasz
Tomix24 #8036 üzenetére
Mennyi difi volt az 1Gb-os és a 2 gb-os között? bár én ma már alapból a 2 gigásat nézem csak......
Ma már szükség van ráasdxv: Brutál a teljesítményük a 7850-eknek nagyon nézek én is rajta
hát jah 6970-et már rég odaverik
Ráadásul annak mennyi áram kellett meg ennek mennyi kell...van egy kis különbség.....
-
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #8024 üzenetére
Mi az, hogy többet csomagol ki?
Ilyen nincs. Több VRAM kell oda és kész. Ezért voltam én úgy VGA vásárlásnál, hogy mindegy mennyivel kerül többe, de a 2 gigás kell. Mondjuk akkor még csak 2 gigás volt
De többek között ezért nem vettem meg a durván leárazott 1 gigás 6950-et.Amúgy így monitorozd, hogy a képernyő sarkára írja ki játék közben:
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #8022 üzenetére
Ha elfogy, akkor lagol és képes akár folyamatos 60FPS-ről is lezuhanni kritikus játszhatatlan szintre...de ezen a beállításodon nem hiszem, hogy 1GB-nál kevesebb Vram-ot kér a gém
A 4xAA nagyon Vram zabáló, de BF3-ban is ennek az AA kikapcsolásával értem el a legnagyobb sebesség növekedést a GTX560 TI alatt és ekkor sikerült 1GB alá szorítanom a Vram használatot.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Tomix24 #7776 üzenetére
Na igen, de egy parányi probléma: gép a monitor mellett, tv pedig 10 méterre (erősítő is ott lesz majd), a jelenlegi kábel pedig nem 1.4-es azt hiszem.
Mennyibe fájhat vajon a legolcsóbb 10méteres 1.4es kábel?
Játékot nem zavarja, hogy kb 20méternyi kábel, mire eljut a jel?Illetve én alapesetben egy hifit használok a monitorral, jack-rca csatlakozás, és tökre szeretem azt a funkciót, hogy ha átváltok a tvre, akkor magától engedélyezi a hangot rajta, és a visszaváltás is sima, gondolom ez az erősítőre való kapcsolással eltűnne, hiszen egy kimenetként lenne kezelve.
-
-
Attix82
addikt
válasz
Tomix24 #7343 üzenetére
Többször le lett írva, hogy ez single player... Multiba már kevés minden 4 magnál kevesebb CPU + Ghz is kell alá rendesen. Nekem is van különbség alap és 4,4 Ghz között. Sőt nemrég mutattam egy képet ahol 64 player, GPU 88 % + CPU sincs kihasználva, közbe nem eri el a 60 fpst.
Sajnos a BF3 CPU kihasználtsága se az igazi.
-
glspeter1
őstag
válasz
Tomix24 #7343 üzenetére
Első körben én is erre gondoltam, mivel kizárt, hogy ez a proci alapon ne legyen elég neki.
De az, hogy 64%-nál fixen megáll, az szerintem valami limitre utal. De őszintén megmondom, fogalmam sincs. Az előző kártyámat (5870) nem monitoroztam, most is csak a Crossfire miatt kezdtem el méregetni. Összehasonlítás gyanánt. -
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #7203 üzenetére
Nem ugyanaz, mert a tied már Dual X-es. Akárhol nézem, mindenhol 400/1300 2D-ben úgy is, hogy a világon semmi nem fut a háttérben.
Ezalatt is írják ugyanazt a problémát, ami nekem van a hozzászólásokban.
Próbáltam Tweak reinstallt, de semmit nem oldott meg. Ez a driver bugja, ami csak bizonyos kártyáknál jelentkezik. -
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #7195 üzenetére
A guru3d fórumán is írják, hogy elvileg csak bizonyos szériáknál jelentkezik. De sokaknál elő jön ez 7970-nél, meg 7950-nél is. Sőt olyan is írt, akinek 6970-nél csinálja ezt. Esetleg nem adtak ki valmi frissített bétát azóta?
Amúgy próbáltam AB-el, meg Tweak-el 2D profilt csinálni, de hiába nyomok rá, hogy apply, nem állítódik átEllenben a 3D órajeleket lehet állítani.
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #6906 üzenetére
Nem vettem volna észere, hogy a 2500@3.9GHz és az alap 3.3GHz között nagy eltérés lenne
, max. annyi, amennyi a többi valós játékban is
Egy ilyen kari mellé azért dukál egy erős négymagos egyébként is....
Az intelt komálja a progi....van ez így
Ha ugyan így megmérnéd az F1-et, vagy Crysis2-t ott is tapasztalnál különbséget, e két proci használata után...
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #6698 üzenetére
Állítólag (ami ugyebár el is várható némiképp) kevesebb energiaforrásra van/lesz szüksége a 7-el szemben.Tehát így a játékok és tesztek is jobb eredményt fognak mutatni.A 7-et szerintem nehéz lesz túlszárnyalni (felhasználó barát és stbilitás téren) de ki tudja.Ez (teljesítménynövekedés) viszont elég jó pont a 8-nak,.,
-
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #6623 üzenetére
gyorsan mértem neked párat
1920x1080
BF3 ultra 2xAA (itt végigjátszottam egy 64fős Operation Firestorm multis térképet, nagy nyílt területekkel teli térképről van szó)
1790MBF1 2012 ultra max AA, gyári benchmark
1378MBTotal War: Shogun2 1080p high gyári benchmark értékek
1270MBDirt3 ultra 8xAA, gyári benchmark
1568MB -
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #6623 üzenetére
Nekem bf3 1080p ultra 2xAA 1525MB ig felmegy 64 fős multi szerveren és 45-70fps el megy
ott ahol már ilyen 950+ értékeket kapsz ott 100% ra veheted tele van már a ram.
Hiába méregeted te, csak akkor derül ki igazán mennyi ramot akar használni a program ha 2GB os kártyával méred. -
miresz
veterán
válasz
Tomix24 #6614 üzenetére
MSI Afterburner Version 2.2.4 (2012/9/18) Nálam nem kellett átírni semmit mint régen működik benn minden a fesz emelés is.
-
kovsol
titán
-
kisza25
félisten
válasz
Tomix24 #6523 üzenetére
nem szóltak még hozzá
amúgy már fent van AMD-nél is a 12.10
valahogy az a rossz érzésem, van, hogy ez a trinity miatt ilyen nagy és inkább már arra optimalizálnak,
amúgy van PH topik is -
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #6416 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy hol fogja vissza egy i5 2300 ez a VGA-t ezen a fostosan optimalizált F1 benchmark-on kívül. Amúgy nyugodtan vehet másik procit, de csak az e-pénisze fog nőni, mert néhány szintetikus tesztben 100-al több pontja lesz. De játékokban semmi nem fog változni.
Nekem 2400-am van és soha nem ment a kihasználtsága 60-70% fölé a leg prociigényesebb játékokban sem. És mindenhol 100%-on hajtja a VGA-t. -
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz
Tomix24 #5968 üzenetére
De az, mert pl az Anandtech tesztben 6 játékot teszteltek, 4-ben teljesen jó volt a teljesítménye az X6-nak, míg kettőben csak kullogott a mezőny után. Én nem vagyok egy nagy matematikus de ez nem 50%
, arról már nem is beszélve, hogy mi volt az a kettő. Ez egyik -a saját tapasztalatból mondom, hogy videókártyatesztre alkalmatlan, hektikus teljesítményt mutató- a DA, a másik pedig a DoW2, ami egyrészt stratégia, másrészt ha jól tudom, akkor senki nem használja rajtuk kívül azt a motort.
Ami viszont látszik a teszből az az, hogy valóban előállhat olyan helyzet (és nyilván elő is áll) amikor az X6 1-2 szálon nyújtott számítási teljesítménye kevés. Példa erre a Wot a tapasztalatom szerint, de még ki kell tesztelni rendesen. Ellenpélda a Serious Sam 3, ami még az 1050MHz-re húzott magot is kihasználja átlag 90% körül, de még itt is csak egy gyors teszt volt tegnap este.
Nyilván jobb lenne egy sandy vagy ivi, de ezeket a motyókat nem mérik mostanában emberi árakon, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy lapot is cserélnem kellene mellé.. -
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #5795 üzenetére
És azt vettem észre hogy ez a progi szereti az Intel procikat, meg a plusz szálakat is.. Nekem egyik sincs.
Most GTx660 szinten van ahogy látom a lenti kolléga belinkelt eredményéből , Intel procival "GTX660 kicsit húzva" szintig el lehet jutni. Ami nem kicsi fegyvertény. Jó kari, ügyes kari
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #5750 üzenetére
Sajna a 7850 1GB pont ezért nem ajánlott vétel amiket le is írtál
De azért használd egészséggel
Egyébként a BF3 is, 4X AA melett, ultra, 1080p-ben simán többet eszik 1GB vram-tól
Ha a 4x AA-tól megszabadítod, akkor gond nincs
Holnap látni fogsz egy húzott 660-at is, ugyanis ekkor kapom meg az ASUS DC II-esemet
-
kovsol
titán
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #5736 üzenetére
Már megint ez a GCN....
Tudjuk Dirt Showdown.
Ezen kívül, hol nem éri el még a 660 a 7850-et ?
Nehogy már most egy játék miatt átlagoljuk, teljesítménybéli különbségeket, mikor 10 másik gém teljesen mást mutat.....
Minden külföldi teszt oldalon a 7870-hez mérik, igazság szerint is ott is van, valahol a 7850, 7870 között, de inkább 7870......a ph.-s tesztekről, meg no komment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest