- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sondi1986 #27039 üzenetére
főleg, hogy a HIS megoldásának a két slotos méretlimit miatt nagyobb az effektív bordamérete, mint a kétventiseknek. a 6950emen volt ilyen HIS hűtő egy ADDával támogatva, sajnáltam is picit, amikor eladtam, mert tényleg zseniális darab volt.
a 7850en megolcsósították (gyengébb a venti és kevesebb a cső), de a 7870en elvileg szintén egy remekül és csendben/halkan működő darab került. viszont érdemes házszellőzéssel kisegíteni, úgy tud tényleg halk maradni.
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #27039 üzenetére
Teljesen jogos, amit mondassz.
Meg lehet a két ventiset is csinálni szarul, és az egy ventiset is jól.
Amúgy vélhetőleg az általad linkelt dupla hűtőnek is inkább a NYÁK hűtése lehetett a feladata, vagy csak egyszerűen a termék "eladása".Ellenben mondjuk egy Sapphire Dual-X 7950 bordát már nem tudnál hatékonyan hűteni egyetlen ventivel: [link] [link], arról nem is beszélve, hogy a dupla venti a PCB-t is jobban hűsíti.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #27034 üzenetére
Nem a tápcsatlakozók számán múlik, lehet-e feszt állítani a terméken. Ha a vezérlő tudja, és a kártya is engedi, akkor tökmindegy, hogy 80 éren kapja a 12V-ot, vagy 2-n... Max leégne a csatlakozó ha feltekered. De gondolom, épp emiatt sanszos, hogy tiltja a gyártó az állítgatást.
-
kovsol
titán
válasz
Sondi1986 #26374 üzenetére
Korábbi képen látszik az alap órajel.
Gigából amúgy csak OC verzió létezik.
CCC ben fogtam a csuszkát és feltoltam 1100/1450 -re mind a kettőnek, meg adtam +10% powert. Külön-külön állítható az órajelük ott.Eddig az összes játék amivel próbáltam rendesen használja mind a két GPU -t. Ahogy figyeltem kétféle képen használják:
-Van amelyik maxon tekeri az első VGA kártyát és a másodikat csak addig tekeri amig nem ütközik CPU/FPS limitbe(starcraft2 esetében pl cpu limit van). Van ahol fix 60fps el játszok pl GW2.
-Másik fajta amikor egyenlő mértékben használja mind a két kártyát. Pl 75-75% és egyszerre mozog rajtuk a terhelés.
Második kártyát ha nem játszok kikapcsolja így spórolva energiát. Na meg akkor totál fölös is lenne a két kártya.
De majd kiderül hosszútávon mennyire leszek elégedett vele. -
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #26219 üzenetére
Hiába húzod fel 20%-ra, az sem segít, akkor is ugrálni fog az alap órajel, és a beállított órajel között!
Addig nincs baj, amíg stabil 60fps-ed van, viszont 975-1250mhz váltásoknál már jelentős fps drop van, és ez alacsony fps-ek esetén már eléggé zavaró ha 28-35fps között váltakozik! -
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #21134 üzenetére
Jaja, a fesz a trükk...
A 7950 kisebb órajelen megy, és jócskén kevesebb feszt kap, ha jól tudom, 1,07V körül. Ezzel szemben a 7870XT (legalábbis az enyém) 1,256V-on megy BOOST alatt, ami brutálsok. Nem teszteltem még halálra, de az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy 1,125V-on tökéletes a gyári BOOST órajelen....
Nekem van fogyimrőm, és így már nem eszik sokkal többet, mint a gyári hagyományos 7870, igaz, azokat is lehet alulfeszelni, de talán nem ennyire.
Már akkor sokkal jobb a helyzet, ha nem megy a boost, 925Mhz-en gyárilag is 1,18V, már az sokat javít a fogyin. Sajnos a netes tesztekből inkább a boost-olt brutálfogyi jön csak át....
Ahol több még a fogyasztás, az a többmonitoros mód, illetve a DXVA gyorsítás bekapcsolt állapota, utóbbi esetben +30W volt nálam. Nem fog ettől senki anyagi csődbe menni, hogy 100W helyett 130-at eszik a gépe, de érdemes megjegyezni, DXVA nélküli filmlejátszással pl. lehet nyerni 40W-ot egy modern energiatakarékos procival.
-
bandras54
aktív tag
válasz
Sondi1986 #21119 üzenetére
Egyszerre tobben is reagaltak a kerdesemre es egy valaszban irtam.vki a sapphire-t ahanlotta a dupla venti es nagyobb bordak miatt.a hangzavar engem sem erdekel, a homerseklet a jelenlegi kartyamnal is felmegy 70ig.az is belefer.elso sorban a megbizhatosag erdekelne a vtx es powercolor eseten.mivel vki azt mondta egy muhelybol jonnek ezert gondolom megegyeznek a negativumok, pozitivumok.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Sondi1986 #21128 üzenetére
Szerinted ezek az adatok helytállóak lehetnek? Engem kicsit zavar, hogy a 7950-nél rendre többet eszik.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Sondi1986 #20262 üzenetére
Tudom én azt hogy hogyan van, de majd én ott beállítom milyen hőmérsékleten mennyin pörögjön a venti.
Remélem ha lejjebb tudom vinni a feszt Bosst közben akkor a hőmérsékletek is csökkenni fognak.
60-65 fok közé jó lenne belőni és a venti se menjen 35-38% fölé terhelésnél. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Sondi1986 #20256 üzenetére
Ez ilyen házi mérés nem is publikáltam sehova képet arról az eredményről csak érdekesség miatt írtam.
A tesszaláció nagyon erőforrás igényes technológia és csak 1-2 játékban látható jobban az eredménye a többiben csillagvizsgálóval kell keresni a "részletesebb" objektumokat. -
MZsoltee
veterán
-
-
kovsol
titán
válasz
Sondi1986 #19847 üzenetére
CPU tuningot vedd vissza és tolj le úgy egy tesztet. Még kisebb órajelen is normális működés mellett több pontot kellene kapnod rá. Ha esetleg a táp nem bírja akkor elég sok terheléstől óvod meg a kisebb cpu órajel és feszültséggel és kiderül ha azzal van gond.
Mondjuk nekem egy Aurum 400W elbírta a kártyát egy 4800Mhz -en hajtott i5 társaságában 1250Mhz -es gpu mellett is! Szóval vagy a procid iszonyat sokat eszik az enyémhez képest, vagy pedig nem a táp a hibás, mert bírnia kellene. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sondi1986 #19841 üzenetére
Külön a vga és proci számaid jók, lehet a combined teszt alatt mikor mindkettö hajt mint állat akkor valami nem elég neki.
Teszteld le indits egy furmarkot, vagy valami vga tesztet ablakban, ami kitapossa a vga belét, és indíts rá egy prime-ot
Ha beesik az fps akkor valami kaksi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest