- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nálam is megy szépen. Még háttérbe sem kell minden app-ot tenni. Persze úgy biztosabb.
Win8 óta percenként sem ébred fel a kártya, amit Win7 alatt még megtett.Persze csak jó driverrel és azon belül is meg tud hülyülni.
13.8beta-val abszolút nem ment.
13.6beta2-vel tökéletesen ment, majd meghülyült (standby-ba ment majd nem jött vissza. Vagy visszajött egy explorer restart után, aztán meg nem ment), de driver reinstall után újra tökéletes.Az biztos, hogy kell hozzá némi mák. Az első drivereknél 12.3-4-5 nagyon sok a fentiekhez hasonló probléma volt vele. Mostanában szerencsére kevés ilyen van.
-
Steve198310
őstag
A sok agyas mérnök nem azért vakarja a tökét ,hogy felvegyék a lét. Szerinted miért vannak modernizálva. Á mindegy. Akinek nem neked szól de neked is ha modernizállod a kártyád mellé én kipróbáltam mást is. Nem a két szép szemetekért tesznek bele minnél újabb felületeket. Ennyi erővel maradhatunk simán a DSUB-nál elég a max 3-4GB adatátvitelisebesség. A kártyádon van 2 DVI ami egyik VGA kimenet is a másik Dual. egy HDMI és egy DP. De nem azért vannak ezek mert hűde menő hanem hogy EGGYÁLTALÁN VALAMELYŐTÖK KI TUDJA HASZNÁLNI.
Van DP-d de nem eggyezik a kártyádon lévővel mert a kártyán lávő sokkal gyorsabb mint a monitorodé. Szerinted?
A sok csodás újítást nem is tudjátok kihsználni de a másik ember észrevételeit mindjárt kritizálni kell.
Asszem ide tartozok mert egy Sapphire HD7850 OC ról van szó és ezek a felületek azon is fent vannak.
Aztán ide vagy oda tanulás vegyetek értelmes cuccokat és akkor lehet fikázni.A sima kártya csere nem fog megmenteni attól hogy más eszközt is cserélj. 2008-2009 es a cuccod már régi elavult.
Minden héte újabb és újabb fejlesztések jönnekRészemről ennyi.
-
-
Steve198310
őstag
Nem szeretnélek megbántani de a HD7970 és a HD7850 nem igazán egy súlycsoport. Annál jó hogy nem veszel észre semmit. Én sem vennék. Anno a HD4890 karival észleltem ezt pár éve.
A másik meg ha utána néznél annak,hogy a DSUB iletve a DVI/HDMI nem egy sebességen fut.
Mindenképp a DVI/HDMI a nyerő. a DSUB az analóg. Viszont akkor elég lanyha monitorod van a HD7970 mellé.
Nem a VGA sebességéről beszéltem hanem a csatolófelület sebességéről.
üdv -
sb
veterán
Nekem az egyik, talán 13.6beta valamelyikből a CCC nem indult. Sem amikor először raktam fel, sem amikor a vacak 13.8beta után tértem vissza.
Safe móde-ban kézzel kellett helyretenni.
Azért előfordulnak sajnos még ilyen bakik.(Hogy a 13.8 és régebbi driverek ZC problémáiról ne is beszéljünk...)
A CAP a másik kedvencem. Most csak egymásra installálom őket a default könyvtárba és rendben, de anno előző Win-el saját könyvtárba raktam és megpróbáltam uninstallálni mielőtt felraktam az újat. Próbálkoztam vele mindenféle trükkel vagy 10-15x, de kékhalál volt a vége. Úgyhogy mentek egymásra... (És persze mindegyikkel ez volt).
Azóta meg sem próbáltam, hogy maga az uninstall volt-e a gondja vagy a másik könyvtár azt így nem tudom, de elég gáz. -
LamaCube
addikt
Igen nálam is ez volt a gond még 4850-el. Mindenki azt ajánlotta, hogy driver sweeper-el pucoljam ki és nekem is rendszer újratelepítés segített csak. Amikor megvettem a mostan vga-t a saját lemezével telepítettem, majd frissítettem a mostanira és tényleg nem volt vele gond.
-
LamaCube
addikt
Az igazság, hogy ódzkodom frissíteni, mert nem sok jó tapasztalatom van driver frissítéssel. Mindig összeakadt a régivel, hiába pucoltam le a régit. N-vidiánál, azért volt jó, mert simán feltettem az újat azt kész. ATI-nál mindig mókolni kell valamit. Persze lehet én pörgöm túl az egészet.
-
gyuszaa
őstag
Ezt már én is akartam javasolni, ha ilyen kétes a tuningprogram és az órajel helyzete.
Másik konfigurációban meg lehet "hitelesíteni", és megemlíteni a szervizeseknek ( az eddigi többi felsorolt kizáró tényezővel együtt), mert hetekig fognak rajta ülni, feleslegesen meg nem küldi el egyből az ember.
-
katt777
félisten
Én is észrevettem, hogy nem működik.
Coolmat: 13.8b1 van fent, és eszerint AB-rel is mennie kéne. Érdekes. Talán az XT a probléma? GPU-T-t kivéve minden progi rosszul lát belőle vmit, a driveren sem csodálkoznék. V HDMI?
do3om: HDMI van, de az is digitális, ezek szerint nem OK? Vagy tegyem DVI átalakítóra, viszont akkor hang? Elméletileg azon is kimegy, de C topicban ez kissé zavaros.
-
-
törölt tag
Határértékeket és hozzá tartozó órajeleket is megoszthatnád. Egy VGA-nak 60-80fokon is hibátlanul kell müködnie. Gyengén legyártott csipet kifogva rövid ideig terhelve is előjöhetnek hibák. Az órajelcsökkentésért és a feszültségemelésért nem magyarázat a néhány fokos melegedés.
-
katt777
félisten
Gratula a szakmai hsz-hoz (ismét).
Főleg, hogy nem is beszéltem degradálódásról ezelőtt mostanában. Én azt feltételeztem az említettek alapján, hogy ugyanannál a játéknál van a hiba, illetve többnél jelentkezik. +3 fok semmit nem tesz, ettől nem igényel több feszt a kari. Az is tény, hogy ha határon járatjuk a VGA-kat, akkor abból előbb-ujtóbb degradálódás lesz. Értelmes mondanivaló híján, légyszí, kímélj.
-
MZsoltee
veterán
Azért éredemes komoly különbséget tenni pl ebben a tesztben (tudom régi de az arányokon gondolom nem változtat). 7770-el már a single is a játszhatatlanság határát súrolja FHD-ban, míg 1280*1024ben bőven játszható szint! Kb a 2/3-ára esik vissza, vagy fordítva nézve 1,5x annyi fps lesz! Azért ez lényeges különbség!
Máshogy nézve egy újabb tesztben ha a 660Ti által 1600*900 nyújtott fps-t FHdban szeretnéd élvezni, akkor egy GTX770esre van már szükséged! Ha 2560x1600ban akkor már a titán se elég! És itt az ugrás is pixelszámban kevesebb, mint 1280*1024ről!
-
do3om
addikt
"1280x1024-es a monitorom, azt elfelejtettem leírni."
Ezt sem kel elfelejteni. Szóval vennie kéne monitort is újat, amire mindent beszerez addigra az LE karit megveszi 30e-ért, akkor amikor már kel. (persze addigra meg már hiába, gyenge lesz
)
Mondjuk nem tudom mire kel neki meg minek vesz fel játékokat videóra, de még a 4890- ami volt neki is elég kellet legyen ebben a felállásban.
-
necrobin
tag
-
katt777
félisten
Egyszerűen nem érted. Már vagy 100x leírtam, hogy grafikai igénytelenségről beszélek. Ha egy VGA tud DX11-et, és ezzel sok minden extrát, de egy játék ezt nem veszi igénybe (pl. nincs tessz. és egyebek), akkor igénytelen, ez így van magyarul. Ha pedig igénytelen (ami tény, és nem vélemény), akkor máris garantált a CPU-limit, ezt sosem vitattam, ahogy azt sem, hogy a netes játékok másról szólnak, mint az 1 személyesek, csak ezt el is kellett volna olvasni. Az meg más kérdés, hogy valakinek 300FPS kell egyes játékokban csalásokhoz, vagy a CPU-limites konfiggal is elvan 50-60FPS-szel.
-
proci985
MODERÁTOR
"Ellenben azt igen, hogy mindig egy töltésnél telerakja a memóriát, és a következő töltésig abból dolgozik"
nem feltétlenül, Bioshocknál pl láttam emelkedést egy szintig (3400 -> 4000, ezt ugye nálam felezni kell a CF miatt), de eléggé játékfüggő.
valósághoz egyébként tényleg van köze, de motorfüggő, szóval óvatosan kell a megállapításokkal bánni. ettől függetlenül 7850 1GBt én is csak rövid időre, olcsón, és fHD alatti monitorhoz vennék, ha megfelelően olcsó.
arról viszont nem tudok, hogy utóbbi 1-2 hónapban vannak-e új fejlemények, hogy VRamot hogy lehetne megbízhatóan, otthoni körülmények között is mérni.
-
katt777
félisten
(Nem csak neked.) Na, eddig még nem fogytam ki a RAM-ból FHD-ben sem, illetve kihajtás végett teszteltem mindössze 4XAA mellett Blooddragont, illetve 8XAA-val Colonial Marinest (természetesen minden grafikai beállítást maximumra téve). Javaslom megtekintésre az 50%-os (nyilván a kevésbé terhelt VGA miatt, hiszen 8XAA mellett BD is 40% körül kért CPU-ból), illetve a 38%-os prociterhelést.
Csak mert sokan szeretik hajtogatni, milyen izomállat Intel proci kell egy HD7870 alá, meg hogy az A10 nem hajt ki egy 7850-et sem. Ez ráadásul XT. Szóval egy 2X ilyen erős VGA alá is elegendő kell, legyen az A10, ami azon "sejtésemet" igazolja, hogy az AMD nem gyárt olyan VGA-kat, amelyek kellő kihasználásához Intel processzort kellene venni.
A játszhatóságot jelzi az AB grafikon, 25FPS fölött végig.
-
katt777
félisten
Hát, ha kábelen múlik a Zcore, akkor elég gáz, nem? DVI-D-ről akkor nem is tudsz, v. HDMI-ről. C3-at természetesen 8X módban nézem majd (Bd-ben is elég zavaró volt a 4X, ha úgy nézni kezdtem), és persze SSAO (ha lehet állítani, most nem tudom), TR-t még P4 650 + HD4650 kombóval toltam végig.
-
katt777
félisten
Írtam, hogy pl. Oblivion nincs szétosztva, de amúgy kísérleteztem: VGA tuninggal maradt minden. VGA - tuninggal szintén, tehát nem gép. Ahol megvolt a kihajtás, most is megvan.
Monitor megjött, du. nézem megint, ha FHD-ban is ez lesz, kiakadok.Foxmulder89:Én mindig maxra tolok mindent, és még nem ment 1,5GB-ig semmi, de du. tolok FHD-ben pár tesztet.
RMZ250: Alapból en. tak. a bios.
proci985: Nem, nem arról.
-
törölt tag
Itt olvastam a PH-s HD7850 (Barts) tesztet és abból indultam ki. Már én kérek elnézést... (de itt kezdték el javítani a shaderek párhuzamos munkavégzését és máshol is optimalizáltak a Sweet Spot irányelveket követve. Fejlődés az mégiscsak volt, de a teljesitménye nem követte)... A modorod már bőven átlépte a megengedhető szintet.
-
törölt tag
Már megint olyanokat írsz le tényként amiket én nem állitottam, csak kiragadsz részeket és azon kötekedsz. Milyen HD7850 4GB (mondjuk a HIS bevállalta magának) emlegetsz. Nekem nem futotta ennél jobbra, de nem is vennék, mert a következő szériából cserélhetek magamnak ennél erősebbet, amire többet raknak mint 2GB VRAM, mert az a belépő szintű gamer kártyákon lesz. 3GB vagy 4GB memóriával miért olyan hihetetlen a HD7850 utódja (HD8850 vagy HD9850).
-
katt777
félisten
Ja, nekem multibiosom van.
Karit nem néztem meg, majd rápillantok, ha be kell nyúlnom a gépbe, de remélem nem. Talán a ház csatiját megnézem majd, mert ha rákötöm a resetet a lapra, akkor nem indul el a gép (continous reset).
Villogó képes multimonitor jó lesz diszkóba.
gyuszaa: Kösz, hogy megerősítesz, mert csak nem akartak hinni nekem. Akkor már 2 ilyen kártya is van.
Valahogy majd megpróbálok ezzel a nehéz teherrel élni, hogy nem tudom Vmodolni a karit.
-
proci985
MODERÁTOR
vagy youtube elszállhat
multimonitornál egy csomó vicces probléma lehet, szóval a 3d órajelek kivételével nem nagyon szabad semmit piszkálni (mert nekünk otthoni felhasználóként nincs a célra megfelelő testcsomagunk, hogy stabil-e a rendszer*). 3d órajeleket meg szintén ésszel, általában magasabb a gputerhelés ami azt is jelenti, hogy az ember sokkal hamarabb belefut a fogyasztási throttlinglimitre, ami után meg paradox módon lassabb lesz a kártya.
memóriák nálam az elsődleges kártyán pl fix 1200on mennek ahogy nézem. a második visszavesz 150ig.
* ez nem 3d órajeleknél elég nehezen tesztelhető, ill a probléma általában a statek közötti váltásoknál szokott lenni ahogy hallottam
-
dark_hmz
tag
Igen, vannak érdekes húzásai a PowerPlay-nek, ahogy kovsol is mondja, azt nem szereti ha a gyárilag beállított érték fölé állítjuk az órajeleket (idle / UVD esetén), így azt nem is lehet gyári fölé állítani a progiban.
Ja igen és a hozzá tartozó fesz sem szerkeszthető mert akkor is érdekes lehet a végeredmény.
-
kovsol
titán
Nekem 400/800 ra van rakva 501/1500 helyett és tökéletesen megy. Az a lényeg a gyári fölé nem szabad rakni az órajelet ott, mert akkor behülyülhet tényleg. Meg a feszt se érdemes babrálni neki.
Mivel a módosítás feszültségileg csak a 3D és a boost részt érinti így nem kell aggódni miatta. -
katt777
félisten
Azért gondoltam, mert VTX pl. 7950-ből is alapból 8-9k-val olcsóbb bármelyik másiknál, és sanszos, hogy az alkatrészek nem olyan minőségűek (nV-ből Gainward volt ilyen). De legyen persze igazad, csak sajnos, ha hasonló a hűtés a 7870-en, akkor ott sincsenek hűtve a RAM-ok, mobilnettel nem nézegetek utána. Az biztos, hogy az ITX ház a legnagyobb probléma.
iszilard: Ha ilyen meleg, akkor talán mégsem. Sajnos VGA-hűtés szempontjából a proci vizezése kontraproduktív, mert ált. nagyon sokat jelent a CPU ventije is. Ha van első venti, akkor javaslom, fordítsd meg, hogy kifújjon, és így nem nyomja a vinyó(k) melegét be a VGA-ra, ez nagyon sokat jelenthet, hiszen még, ha a szobában 30°C van is, a vinyókról biztosan legalább 10°C-kal melegebb megy hátra. Amióta először teszteltem így, minden házban ventifordítással kezdek (és még a port sem tolja be). Ha van rá hely, a szükséges (relatív) hideg levegő úgyis bemegy, és mindent hűt.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Uazt írod, amit én, nem tudom, min akarsz vitázni. Ha egy játék grafikája igénytelen, vagy extra sok CPU igénye van, ott megint a szoftver a limitáló tényező. Én is játszhatnék Quake 2-vel, de tudom, hogy az alatta mért teljesítmény nem mérvadó.
Az az alapvető tény, hogy ha a VGA adott CPU-val megfelelően kihajtható, akkor nincs CPU-limit (értsd: önmagában nem CPU-limites a rendszer). Ha valamilyen szoftver miatt kevésnek tűnik a CPU-erő, akkor a látszólagos CPU-limit a szoftver függvénye, ergo szoftver-limit van. Ugyanezt írtad le te is, csak a különbséget nem akarod érteni.
Az is tény, hogy ha ilyen szoftvert használsz, akkor kell a CPU-tuning, vagy az erősebb proci, no de távolról sem amiatt, mert a mostani önmagában gyenge lenne a VGA-hoz.
Hát, én találkoztam pár siránkozó emberrel.
-
proci985
MODERÁTOR
plusz felbontás és képarány.
az pedig igaz ahogy írod, hogy bottlenecket alkalmazásfüggően kell nézni, jellemzően azokon az alkalmazásokon, amivel az ember játszik, olyan beállítások mellett, ahogy az ember teszi.
ld az én esetem az i5-760al és a ténnyel, hogy egy 7850OCról CFre váltottam. majd elégedetten konstatáltam, hogy ahol kellett, ott eléggé gyorsult a rendszer. az, hogy 1080pben mi lett volna pedig teljesen érdektelen, mert úgy nem használom
.
személy szerint meg egy bizonyos sebesség felett érdektelen a mi limitál és hogy, idő után úgyis a kijelző(k) frissítése lesz a határ.
-
katt777
félisten
Hiába próbálod bizonygatni, hogy "rossz" a kártyám, nem az.
Megnéztem -20% PL mellett, így 506-925MHz között változott, kihasználtságtól függően. 0%-on már nem ment 925 alá, 975 és eközött váltakozott. +10%-on már fixen tartotta az órajeleket, AB-ben, GPU-Z-ben, SysMon-ban, GPU Monitorban, GPU Sharkban is (ennyi csak elég
). FPS-ben ugyanígy változott. Szerintem a VGA-m nem szeret téged, mert csak megcáfol mindig.
Valószínűleg kiegyensúlyozottabb a működése, más VRM miatt lehet.
Sajnos uo. oc negatívban nem megy (egyébként most már nem törli a beállításokat), felfelé meg gyárilag is tök fölöslegesen van benn több 100MHz. Szóval 485/750@0.8V alap, gyári 975/1500@1.0V, tuning 1100/1700@1.1V rendben van. Lényegében csak gyári beállításokkal van értelme felülvezérlést használni, hogy ne menjen föl fölöslegesen 1,1V-ra a fesz, mert AB nélkül sem megy följebb 1.104V-nál tuningal. Feszt hiába emelek, 1150MHz-et tudok csak elérni 1.2V-on, VRM-ek meg már 106°C-ra hevülnek, ez teljesen értelmetlen. 1.175V még hűthető, de VRM-ek még így is 100°C körül, lényegében tehát a Sapphire-nél nagyon pontosan belőtték a kártyát ilyen szempontból. Azt nem tudom, hogy az 1.256V-os XT-ket egyáltalán hogyan hűthetik normálisan, ha az enyém 2 ventivel és hűtőblokkal ilyen forró tud lenni.
Aut. profilozást sztem nem fogok csinálni, mert aktív tuning profilok mellett is visszaveszi az órajeleket a kártya, ha meg nem kényszerítem a feszt, akkor azt is.
Én csak ajánlani tudom ezt a Sapphire-t mindenkinek. (Vagyis nem ezt, hanem egy ilyet, mert ezt inkább megtartom.)
Azt máig nem értem, hogy egy ilyen óriási kártya hogy fért bele abba a pici dobozába.
-
PandaMonium
őstag
Ez eddig szép is jó, csak ha hasonlítgatunk akkor azt azonos beállításokon tegyük, mert a Tahiti LE biztos, hogy nem dupláz rá a HD7850 -re. Még a HD7970 is nagyon-nagyon ritkán duplázza a HD7850 teljesítményét szintetikus tesztek alatt, valós használat során (játékok) alatt meg szinte sehol. Nem kötekedni akarok csak ne vakítsuk egymást mert annak csalódás lesz a vége.
-
aleister
veterán
Igen, ezek logikusnak tűnnek.
Egyébként meg nem mondom melyik családnál, de korábban is belefutott már az AMD (akkor még ATI), abba a hibába, hogy a sávszélesség lett a kártya gyenge keresztmetszete. Akkor tervezési hiba volt, most szvsz a termékpaletta tudatos árnyalása lehet az ok.
-
-
aleister
veterán
"Ezen a téren a Tahiti csak a memóriavezérlóje miatt hagyja le valamennyire a Pitcairn-t"
Nem látom annyira át a dolgot, de ezzel egy picit vitatkoznék.
A 7870XT-nek ugyanúgy 256 bites memória vezérlése van, mint a Pitcairnnek, mégis közel tud kerülni a 7950-hez 1-2 tesztben. Ha ennyire meghatározó lenne a memvezérlő, akkor szerintem egy megcsonkított architektúra ezt nem tudná végbevinni. -
katt777
félisten
Intel miatt vettem A10-et.
No de ezt a többi progi is jelzi, nem csak a gpuz, nem megy 925 alá. HWinfoval sem emléxem kisebbre, de megnézem majd. Nyilván a kártya felszereltségétől is függ, mennyire tartja az órajeleket. Végeredményben mindegy, mert +20%-on fixen tartja, felette meg úgysem ment stabilan tuning, ott ugye pont bezavart, vsz. kevés fesz miatt, sokat meg nem adok neki.
Maxon szoktam tesztelni mindent, még IGP-t is. -
katt777
félisten
Erről az Intel aligha hallott Ivy Bridge megjelenése óta.
A szürke paszta meg simán kőporrá válik a melegtől, egyik HD3870-em, ráadásul HIS, pont ilyen volt.
Nesze neked képmentés, alapon volt minden, így is látszik, milyen hülye az AB, és hogy a GPU-Z finoman jelez minden apróságot:
Steve198310: Az arany jobban vezeti. Nem véletlenül alkalmazzák motorborításoknál ezt, és nem az ezüstöt.
-
juve600
nagyúr
Arctic MX-2
Tulajdonságok:
Kiváló hővezetési képessége mellett semmiféle olyan fém komponenst nem tartalmaz amitől vezetné az áramot
Optimális konzisztenciája által könnyen felvihető vékony rétegben a chip felületére
Nem nyúlik felvitel közben,
Nem szárad ki idővel és nem folyik el egyik felületről sem.
Nem lép reakcióba semmilyen fémmel, mũanyagokkal és egyéb anyagokkal
Aluminium és réz felületek érintkezésénél sem okoz elektrokémia korróziót
-
Steve198310
őstag
Ezt cáfolnám. Az ezüst tartalműt használja a Lenovo is. Csak mondom. A másik a legtöbb gyártó kártyáján is az ezüstös van fenn mivel nem szárad ki 1-2 után mint a szilikonos és nem ragad össze sem.
Ja és mindenhol még mindíg az vezeti a legjobban a hőt.
(Nem olvastam tapasztaltam. Volt melóhelyem Sanmina-SCI alias Foxconn most.)
Tehát az olvasottakkal ellentétben meg a maszlaggal amit leírnak hogy gagyi meg ilyenek elég nagy tévedés.
Szilikonost kipróbáltam a HD7850 = 97 fok. Egyszerűen kifolynak megkeményednek.De mindenki használhat amit akar. 28 fok a GPU 29 CPU és ezüstössel. Teszem hozzá nincs semmi baja sem
Alapban -
katt777
félisten
Tutira rosszul írja ki a hwinfo.
Majd igyexem menteni egy shotot a másik gépről, de bármilyen beállítással szépen látszik minden, csak éppen a csúszkát nem tudod shoton fölévinni.
Unoffal úgy sem csinálta meg, de mindegy, mert a látszat szerint amúgy is menni fog. Mondjuk downclockhoz szükség lehet rá, majd megnézem.Dark KillerX: Nálam 1.144V az alapfesz.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy nem maxon, nyomattad, lehet, hogy hibajavítózott a proci, sok oka lehet. Vagy éppen a stress-tesztek határértékére lőtted be, ezt bármilyen frekvencián meg lehet tenni, mindegy, milyen sebességen megy a proci és a RAM. Ráadásul a stress-tesztekben nem jön ki minden hiba, ezt főleg Intel offsetes tuningnál lehet megtapasztalni. Valami különbség csak van a tesztelési módszereinkben, de ez itt nagyon OFF.
Emléxem a képre (most nem nagyon jön be, mert már lekorlátozta a netemet a telenyomor, az meg ISDN-sebesség (6-14kb/s), nem olyan használható, mint T + Voda, 128kb/s), meg a PL-re, nekem akkor sincs.
Esetleg más a bios? Ezen a gépen most nem tudom megnézni.
Mint említettem, nálam a GPU-Z szépen leköveti a feszültség (+minden) változását, powerplaynél látszik a legjobban.
Driver volt 13.4, most 13.6b2.
Még mindig nem tudom, hwinfo monitorozását hogyan tehetném be AB-be. Van ugyan egy RT export lehetőség, de szürke. Lehet, hogy 64-bites verzió miatt?Természetesen megvolt a restart, de odahúzom valahova a csúszkát, nyomok egy eplájt, és visszaugrik alapra.
Valamiért nagyon nem úgy működik nálam az AB, mint nálad. és ha a driverek is hasonlóak, akkor csak a kártyára/bios-ra tudok gondolni.
belinho: Képzeld el, hogy nincs ott. Ennyi. Nem látsz többet.
Dark KillerX: Az A10-em 4GHz-en kihajtja a HD7870XT-t...
Persze nem HD3650-hez való grafikai beálíltásokkal kell tesztelni.
Ha unigine-ek befagynak, akkor előbb-utóbb a játékok is fognak. Esetleg megnézhetnéd, melyik beállítás nincs a játékokban, amely a benchmarkokban ott van. Én azért szoktam maxi beállításokkal tesztelni, mert úgy terhelődik le legjobban a VGA, és persze jön elő az instabilitás. Heaven nagyon hamar kidobja, de Vantage űrhajós tesztje is szépen be tud fagyni, miközben a játékok OK-nak tűnhetnek egy ideig). Nem hülyeség tehát benchmarkkal tesztelni. Én anno Borderlands-szel jártam meg, HD4870 tuning szépen belőve, mindenben OK, ez meg 50 perc múlva kivágott, mentés meg persze a mai szarokban nincs... Szóval hasznos a rendes kitesztelés.
zserbox: Lásd feljebb: nem valószínű, hogy más eredményt kapnál.
-
katt777
félisten
Lényegében ugyanarról beszélünk, csak én eleve nem tartom stabilnak, amit valaha is javítani kell, amit meg nem, azt igen.
Számos konfigot tuningoltam még P3 óta, és egyiknél sem jött elő hiba, persze, mint írtam, ált. soha nem a pöccremaxi tuningot alkalmaztam, mert az hosszú távon biztosan nem válik be.
Mondom, hogy minden rendben van, és pont nem ugyanazt mutatja a 2. GPU-Z, aida, és egyéb GPU-s progik rendben mutatják a RAM-ot, AB nem. Sem a b10-ben, sem a b-11-ben nincs nálam PL állítási lehetőség. Azt kérdeztem, hogy miért, nem pedig azt kértem, hogy magyarázd meg, hogy ott kell lennie.A te kártyádat nyilván rendben felismeri, az enyémet meg nem, ennyi az egész. GPU-Z-nek meg a fesszel van baja, azt nem látja, csak nem tudom, hogyan lehetne összegyúrni a kettőt.
Unoff módban semmilyen beállítást nem fogad el.
Lényegében persze így is vígan szalad minden a kártyán, még leszabályozott procival is megvan a kihajtás már DX9-ben, szóval csak technikailag érdekel a kihívás.
-
katt777
félisten
Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra.
A szar szoftvereket inkább hagyjuk, amíg megveszik őket hibásan, semmi nem fogja rákényszeríteni a gyártókat, hogy befejezett terméket adjanak ki. Egy bugos szoft előbb szívat meg, mint egy gyakorlatban soha fel sem tűnő chiphiba.
Hát, én a gyári 975/1500MHz-hez viszonyítok, ahogy a GTX560-am is gyárilag OC volt.
AB ll-lel monitoroztam.Mondjuk az még a RAM-frekit sem találja el, nem igazán tűnik megbízhatónak.
A Power limit 120%-on volt. 1100/1700-on semmi gond vele, csak feljebb, Vmoddal veszi vissza a karit, hiába az erősebb hűtés.
Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi. Mi több, a tuninggal elért gyorsulás is alátámasztja a magasabb órajeleket, pont annyi, mint a tuning.
Nem akarok biost modolni, elégedett vagyok az 1100/1700-zal is, +50-75MHz-ért piszkosul nem éri meg túlfeszelni a GPU-t (a gyári 1.144-et sem éri el, az említett órajelek 1.108Vmax-szal megvannak). Csak kíváncsi lettem volna a kari tudására. Sajna AB-ben Power limit állítási lehetőség nincs, GPU Tweak-ből meg a fesz. hiányzik.Egyébkén teszteltem a CCC-ben (akárhogy hívják, a "final"-ben Fusion Center, bétában meg Catalyst) beállított tuningot Afterburner profillal (tehát 100% PL-tel), alacsonyabb feszen is stabil volt, történetesen nem ment fel 1.1V-ra sem, és szépen váltakozott, ahogy kell, miközben fixen tartotta az órajeleket. Csak ez megvan CCC-ből is.
Esetleg van vmi megoldás AB-ben a power limitre? Mert a profiloknál simán feldobja, hogy +/-0%, csak állítani nem lehet sehol (unoff OC meg nem működik, és egyébként úgy sincs meg a csúszkája). -
katt777
félisten
Fölösleges ennyit magyaráznod. Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert). Mint te is írtad, ez számodra többszörösen visszaköszönő probléma (ergo nem tesztelsz megfelelően). Sehol nem állítottam, hogy az enyém a legjobb módszer, mindenesetre én nem szoktam szembesülni ilyesmivel (sem CPU, sem VGA tuning esetén) egészen azóta, hogy megtanultam (elég régen): a stabilnak látszó tuningból mindig vissza kell venni.
Lehet, hogy nem érek el 20-25% tuningot AMD kártyával (mint azt fennen hangoztatták anno 7870 és 7950 tulajok), viszont nincs is gondom a megjelenítéssel. 7870XT-ből is csak 13% jött ki (alapfesz, 1.104Vmax), mint ált. az AMD kártyáimból (10-11%, kivéve a "futottak még" kategóriát), ez van. GTX560-ból 25% extra jött ki. Igen, tudom, hogy AMD pontosabban belövi a kártyái képességeit, ezt nem kell megemlítened.
Azt tudod-e, hogy miképp lehetne V emeléssel nyerni egy kis extra kraftot? Hiába állítom fix 1.2V-ra a feszt pl, az ott marad, az órajeleket meg leveszi a driver 925MHz-re, hiába van 1175-re állítva. 1200 sajna garantált hibafaktor, feszültségtől függetlenül.
RetepNyaraB: Sajnálom, hogy ennyire irritál, ha segíteni próbálok. Mégis, mi okom lenne kekeckedni?
A microstuttering AMD driver probléma, ezt C topicban is megmondták. Akadásmentesen fut a játék (még mindig 1280x1024-ben mint ezt többször is említettem), aztán pl. egy hirtelen fordulónál alig érzékelhetően fellép a jelenség, de nem mindig, vsz. a VRAM-ot nem kezeli rendesen a meghajtó. Majd teszek föl képet, ha minden teszttel végeztem, de egyébként mások szerint Full HD-ben is akadásmentesen kéne szaladnia W2-nek, csak most nem tudom, e topicban írták, C-ban, vagy W2-ben.
Megj.: GTX560-on full HD-ben csak árnyékokat és AA szintet kellett visszavenni a zökkenőmentes játékhoz, tehát nem ördögtől való a játék legszebb megjelenítéssel való futtatása.
Mellesleg a Metro Last Light, is 35FPS körüli átlaggal szalad, csak PX-et ki kell kapcsolni, mert azzal annyi neki, gondol egyet, és leesik 5-6FPS-re nV kártya híján. Crysis 3 szintén maxon, megingás nélkül, folyamatos kép. És, mint azt szintén többX említettem: ha max beállításról beszélek, az valóban az AA-t és minden egyebet beleértve.
Mielőtt gondolkodás helyett megint megsértődnél, felvetem (nem tudván, milyen beállításokat használsz konkrétan, és nem feltéve, hogy ezek rosszak): ha nem 100-as a cpu v. a vga tuning, akkor is akadozhatnak a játékok, mert pl. lemegy egy stabilitás teszt, de közben - akár alig érzékelhetően - hibajavítózik a proci, játékoknál az ilyen garantálja a szaggató grafikát.
Ja, a szőrös has vakarása (bárkié), távolról sem garantálja a stabilitást, és a gyakorlati tapasztalatok alapján nagy mértékben akadályozza a megfelelő beállítások megtalálását is, legalábbis amíg az illető hasa nincs megfelelő összeköttetésben a hardverrel.
-
A Sapphire 7870-et DSUB csatlakozón és 2 gépes KBM kapcsolón keresztül használom egy 24" Samsung LED monitoron, de semmi gond a kép minőségével.
Ellenben az Nvidia kártyák bármelyikével, amelyek nem képesek kirakni a képet teljes méretben a monitorra, így GPU méretezést kell beállítanom, akkor viszont elmosott, kissé talán szellemképes is a kép. Ezt tapasztaltam 8600GT-től 9600GT-ig, és nem kártya hiba, hanem driver dolog (Win7). WinXP alatt normális a kép Nvidiával.
-
katt777
félisten
Hülye azért nem vagyok.
Úgy van ez valahogy, mint anno DX10-zel, amikor nV nem készített DX10.1-es karikat, meg amúgy is szarok voltak anno (pedig most elég jók). Nem tudom, mikor lesz pénzem gépfejlesztésre, azt meg már rég kiszámoltam, hogy sokkal gazdaságosabb egy jobb cuccot 2-3 évig használni, mit folyton fejlesztgetni. Remélem, ezúttal anyagi okok sem kényszerítenek rá, hogy megszabaduljak tőle, mint anno a jó kis i5+560 kombótól.
Mindemellett elégedett vagyok a 7870-nel, főleg, hogy jó áron sikerült vennem, még ha használt is (de legalább betesztelt), csak arra kell még rájönnöm, hogy a Witcher 2 EE launchere miért dobál ki. Éppen a wint húzom újra a másik gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest