Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz katt777 #33800 üzenetére

"Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert)."
    Mondom, ennek a stabilitásnak a létezése amiről írsz szép álom, nem valóság. Ha ilyen rendszer létezne, akkor nem jönnének ki csipekből új revíziók javításokkal, illetve a programokhoz se kellenének sohasem patch-ek. ;) És itt most még a tuningról szó sincs....
    Itt van mondjuk a jelenlegi Intel generáció releváns doksija: [link]. Ilyen hibákat megtalálnál, amiket felsorolnak benne? :U Halkan jegyzem meg, hogy az Intelnek is sokszor akár egy év kell, mire megtalálják a hibákat, a kiadáskori lista mindig sokkal-sokkal rövidebb. :U

A 7950-emből +40% extra kijön, ugyanis 850Mhz az alapórajele (a 925Mhz csak BOOST hivatalosan rövidebb időkre) és 1200Mhz-en nem állítom, hogy stabil, de egy napot használtam úgy próbaképp, jópár játékkal kipróbálva. De aztán visszavettem belőle, mert úgy marha hangos és meleg mondjuk egy "kényelmes" 1100Mhz-hez képest, ami még mindig 29% tuning. A 7970-em is 1150Mhz-en elketyeg, ami a gyári 925MHz-hez képest 24% tuning, igaz, azt nem sokat teszteltem úgy, nem azzal játszom.

Ami nálad felmerül probléma, az szvsz a BOOST, illetve a power limit hatása. +20% power limit kell neki, hogy ilyet ne tegyen, ha pedig ez nem elég (nekem elég volt, de a beszámolók alapján az újabb Tahiti-LE BIOS-okban már kisebb a gyári limit, tehát hamarabb visszaveszi az órajelet a tuningoltról a boost-nélküli 925Mhz-re, vagy ha rendesen monitoroznád AB low levellel, akkor látnád, hogy valójában mégjobban :P ) akkor kell keresni egy régebbi BIOS-t, vagy módosítani a meglévőn, megemlve a limitet. A Tahiti csipek vége amúgy általában valahol 1100-1200Mhz között van, ritka az olyan, ami 1200-1350 között tudna. ;)
    Nézd meg a 7950-em, milyen szépen hazudja a GPU-Z az 1050Mhz-et (a legtöbb monitorozó progival együtt), amikor valójában 950MHz környékén zakatol csak a GPU: [link] (Mielőtt megkérdezed, az elért FPS is a 950Mhz körüli órajelet támasztotta alá, a GPU-Z egészen addig a beállított órajelet mutatja, amíg nem esik az órajel az alatta lévő órajellépcső alá, ami az esetedben 925Mhz, míg a 7950-en 850Mhz, azaz a boost-nélküli alapórajel.)

Új hozzászólás Aktív témák