- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gerisz #17769 üzenetére
Így van ezért próbálok neki 40k körüli kártyákat keresni, a PH!-n lehet kapni ebben az árban 6850-et ami jobb mint a GTX460, így azzal jobban járna, ha valamilyen problémát tapasztalna akkor könnyen el is tudja adni, de sztem nem lesz gond és 40-42k-ért megvan, garis friss új ropogós és még talán a driverekkel tovább gyorsul, de mondjuk én ebben nem hiszek...
Amúgy egy csomó video van fönn a youtube-on a a 6850 és a GTA4 házasságáról, hibát én nem látok a képeken...
Pixmaniaval tényleg az a gond hogy a gari az lutri. Ezt igaz.Összefoglalva az én mondanivalóm a következő:
Kereseni kell a PH! 40k-ért 6850, vagy 43k körül 5850-et és a dolog meg van oldva, drágábbnak nem drágább eladni, ha mégse kell el lehet ugyan annyiért!
Gyorsabb lesz mint az 5830 vagy a GTX460 és kevesebbet is fog enni! -
HSM
félisten
válasz
Gerisz #17769 üzenetére
Épp azt akarjuk, hogy valami jót vegyen a pénzéért.
Lehet, nem véletlen próbáljuk rábeszélni a 6850-re, vagy én legalábbis egy 1GB-s valamire...
Persze, ha az too much, akkor kell keresni mást. De akkor elég nagy lépcsőt bukik mindenképp sebességben, árban meg csak picit nyer. Mind1, én leírtam már abszolút mindent, amit gondolok, részemről OFF OFF.
-
ffodi
veterán
válasz
Gerisz #17082 üzenetére
Én is megnyugodtam a tesztek elolvasása után. Átlagosan 10% az előnye a 6970-nek az 5870-el szemben alapórajelen, ami 1000/1225-ös órajellel simán fogható(nyilván a 6970 is jól tuningolható de akkor is csak 10% lesz a difi), persze tesszallálásban erősebb, de ez nem igazán hat meg.
Szerintem én is megvárom a köv. generációt(hacsak nem jön valami fasza ajánlat), vagy megveszem a mostani vga-m társát.
-
vfeco
aktív tag
válasz
Gerisz #16355 üzenetére
Nem látszik elvált forrasztás, az a része stabilan áll, csak a fekete kocka lóg külön.
Sokat nem mozgattam, visszaragasztottam rá a bordát, ami a mellette lévő R23-ra is rá van ragasztva, így nem tud mozogni. Ettől még persze behalhatott. Holnap fogom kipróbálni mi a helyzet.Mielőtt ezt megcsináltam, sokat utánaolvastam, de nem gondoltam, hogy relatív kis nyomásra megpattan az a chip. Valóban gyárilag nem hűtik, de olvastam, hogy így jobb hőfok érhető el.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Gerisz #16062 üzenetére
Egyszerű... Ha nem akarják hogy mennyen nem fog menni kb ennyi az egész, most be ne mesélje már nekem valaki hogy nem lehet számodtevően tuningolni az 5850-et mikor a 70 órajelén röhögve megy a cucc! Amugy meg ha azonos gyári órajeleken menne mind a 2 kari akkor is erősebb 10%-al az ati, és a geforcokban sem mind megy 850-et
De amugy a megfogalmazással is vannak gondok, hogy lehet egy tesztben ilyet leírni hogy:
"Cypress-ek a gyárilag magasabb MHz-ek ellenére számottevően jobb órajelre lennének képesek"
Az atinak mindíg is magasabb órajeleken ment a gpu, és most nemtudom mit vártak hogy a 775mhz-es gyári alaphoz legalább 1ghz-es tuning magórajel párosul? a 460-at is csak +fesszel lehet huzni 800+ órajelre...
Amugymeg a 460-as topikban érvelhetnek a jóistennel is ezt a kört a dx11-es kártyák első felhozatalát torony magasan nyerte a piros oldal akinek nem tetszik az keresi a sok tesztet kifogást nyavajog bla bla, mutasson az nv-is valamit mert barátaim számomra a fermi hatalmas csalódás, van a háztartásban egy 470-es de a lakótárs p6t lapjában sajnos azt kell mondjam szart sem ér szegény,hiába az x58, hiába az i7, ha meghuzzuk a procit akkor stail a proci is stabil a rendszer is csak a vga gondol egyet, és monitor kikapcs oszt azt tehetel amit akarsz tuning alatt szar a cucc, tegyükm hozzá hogy Msi, azokkal amugy is sok a gond, de más gyártók karijaival is előfordul elég sűrűn hogy pixeláradattal látják el a monitort csak úgy viccbőlAz ember szorakozásra veszi a drága cuccot, nem pedig driverpróbálgatásra, idegevésre, garanciáztatásra, szopásra!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Gerisz #16039 üzenetére
Én meg úgy tudom hogy semmiben nem fog változni a kártya, más gyárban gyártják más gyártósoron és ugyan úgy 40 nanos lesz... már most van a jövendőbeli kártyánál erősebb kártya a piacon tudomásom szerint az 5970... az új sorozatnak elég nagy küldetés az hogy útól kell érnie a gtx 480 ast tesszellációban, mert abban pofán veri az atis kolegákat az nvidia.
-
-
jozsef m.
tag
válasz
Gerisz #15685 üzenetére
Az a gond,hogy pillanatnyilag a valutánk árfolyama, és az addigra várható tendencia is elviheti azt az árcsökkentést amit a gyártók ajánlani fognak.A másik rossz előjel ilyen szempontból,hogy az alulprognosztizált kereslet okán, kevés a legyártott csip,az 5850-es pedig népszerü ,kelendő portéka volt mindig is.Igy aztán még a bennmaradt készletek piacra dobásának árcsökkentő hatásával se nagyon számolhatsz.
és még egy rossz jel ilyen szempontból, az érkező ujakról:
"Mivel gyártástechnológiai váltás nem történt, ezért nem várható az árak csökkenése sem, sőt, amennyiben az NVIDIA nem helyezi árazási nyomás alá az AMD-t, az enyhe drágulás sem zárható ki, mivel a chipek némileg nagyobbak lesznek a jelenlegieknél - igaz, cserébe jóval több teljesítményt kapunk majd a pénzünkért."Ezek alapján én nem tartom valószinünek,hogy jelentősen zuhanna az 5850-es ára.Várhatóan a TMSC elsődlegesen a 6000-res csipeket fogja gyártani az
ATi számára lekötött kapacitásán.Hát ezért kételkedem én, az ocsó 5800-as szériába,de Neked legyen igazad!
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gerisz #14951 üzenetére
Hát ha nem 28nm-en fog jönni a 6-os széria akkor olyan nagy teljesítmény növekedésre nem nagyon lehet számítani, de azért kíváncsian várom.
(#14952)cyberkind : Nem szál ki csak nem ATI néven fog futni.
(#14960)Atom_Anti: Szerintem nem rosz, mert ha jól rémlik akkor a 5870 alapon 8000pontot csinál azért a 12000 az már +50% ami nagyon jó!
-
Daffni2
addikt
válasz
Gerisz #14544 üzenetére
Speciális előírást tartalmaz a Kormányrendelet 7. §-a a termék meghibásodása miatti kicserélésre. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a)pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
-
Giot
addikt
válasz
Gerisz #14339 üzenetére
Akkor minden jel arra utal hogy az azon a feszültségen megy. Az 1Ghz.es órajeleket milyen fesszel szokták elérni ref 5850-esek esetében?
(#14338) tom_tol: Tisztában vagyok vele hogy ez bevett módszer az OC kártyáknál a magasabb órajelek elérése érdekében. Pld a Sapphire 5870 Toxic-ja is emelt feszültséggel érkezik 1.15V helyett 1.2V-on. De ez egy 5870 nem pedig 5850. Az 5850 ref pedig 1.088V-on üzemel ha ezt emelik 1.214-re az nem kevés akár hogy is nézem.
Sőt meg merem kockáztatni ha ennyire emelik a ref 5850 feszültségét akkor kb az is tudja ezeket az órajeleket hozni.
Más kérdés hogy megbirkózik e a referencia hűtés vele? -
Giot
addikt
válasz
Gerisz #14328 üzenetére
Daffni2: Nem gyengén emelte meg a feszt a Gigabyte!
Nem csodálkozom hogy 980Mhz-en még stabil a GPU.
(#14326) levi1392: Így első neki futásra azt mondanám nem bírja a memó az 1200Mhz-et. DE mivel eleinte az enyém is hibázott ezért tégy egy próbát így: Lehűlt VGA beállít 850/1200 ventifordulatot megemel vagy 65%-ra. Így kizárható a túlmelegedés. Furmark elindít és vár. Ha nincs fagyi akkor az előbb túlmelegedtél. Ezt az órajelet azért hoznia kellene. Hagyd a tesztet vagy 25 percig had gyötörje a VGA-t. Ha nincs hiba akkor még a végére futtasd le a Final Fantasy Bench-et. Ha ott sem hasal el lehet játszani.
Szerk: Ha nem emelsz feszt túl nagy gond nem lehet. Túlmelegedés ellen le van védve a kártya, ha meg nem bírja az órajelet akkor hibázik esetleg fagyi. Maradandó károsodást nem kellene hogy szenvedjen.
A Gpu-Z amit linkeltél nem mutatja a VRM hőmérsékletet. Talán majd egy frissebb verzió látja. -
CptMisi
őstag
válasz
Gerisz #14031 üzenetére
Persze, én is megcsinálom majd plexisre a ház oldalát, és engem is zavar, ha valami nem tetszik...mondjuk például ez az AC...nekem ez a zalman bejön, de az N változat nem
jah meg a Noctua ventik
Sárpac: 30% mellett 58°C
mivel szabályozhatóak a ventik?
Giot: nekem nem tetszik
én amúgy szeretem a ledes dolgokat például
ventikből is teszek még 1-2 jobbféle kék ledes ventit, hogy a plexin át jól fessen a cucc
Mafia 2 gépigény fiziksznek GTX 285
aztán ugyanúgy megy, mint egy GT240el
-
Giot
addikt
-
CptMisi
őstag
válasz
Gerisz #14001 üzenetére
Tudom, de annyira még nem sürgős
csak azért írogatok, mert most kezd aktuálissá válniahogy mondtad, ha senki nem tudja nekem beszerezni, akkor írok neki
most, hogy tudom, milyen is a VF-3000A, így veszek egyet
tom_tol: ha jól látom, akkor a merőleges a CPU hűtő ventilátorára, míg R4nél párhuzamos vele, tehát szerintem nem lenne olyan jó hűtése, hacsak nem rakok rá egy saját ventit
ha nincs R4, akkor R5 lesz, de egyáltalán hol van, és mennyiért?
Sárpac: szép ez hűtő, ha jól sejtem, neked is nagyon tetszik
jól is hűt
-
Daffni2
addikt
válasz
Gerisz #13851 üzenetére
Szerintem a Final F teszt alatt teljesen normális hőmérsékletek.
A T-rad 2 sem egy piskóta hűtő. Nagyon nem az.Ezek miatt fejeztem ki enyhe kétkedésemet az 52 fokról, szerintem lehetetlen.
Ha a teszt alatt ennyi, akkor játék alatt szinte idle hőmérsékletek vannak?
Szvsz szar a hőmérséklet érzékelő.LEON-T az LLC-t 1.3V felett nem ajánlatos engedélyezni
-
kasa85
őstag
válasz
Gerisz #13780 üzenetére
Értem köszi
.Nekem is csinál ilyeneket sajnos játékok alatt,de a gpu-z nem ment nekem ezalatt.Már régen is írtátok ha jól emlékszem,hogy a ventit lefixálva nem csinálja ezt a lagolós problémát, állítólag segített valakinek.Én a hő hatására állítottam a ventit ,így legalább Extrem Burn terheléssel sem lépi át a 78C fok-os küszöböt.MSI Afterburner használók erre a célra.Szeretném tuningolni a karit csak ez a szemét Gigabyte lekorlátoz Max GPU:900MHZ Mem Clock:1300MHZ -re.Fesz emelés nélkül 1.16V-on max eddig satabíll Gpu:925MHZ Mem Clolck:1250MHZ-en tökéletesen lefut.Felette már kockásodás extreme burn lefagy kilép stb,stb.Biost félek állítgatni mivel garit nem szeretném elveszteni meg a Bios Flash elő progik mind Angol nyelvűek és totál nem értek hozzá
-
partyphoto
tag
válasz
Gerisz #13727 üzenetére
27 fokos szobában
i3-530 - idle 37 fok NINJA2 passzívan a háznál Noctua SF12
VGA sapphire HD4830 S1rev2 + S-Flex 800 idle 36fok
lehet hogy rosszul szállítják a levegőt...de minek turbinaha ezekkel is hideg a rendszer
felteszem a kérdést kell ennél hidegebb?
bekapcsolt klíma mellett meg nem is merem leírni a hőmérsékleti adatokat
Azt nem értem ha televagy Te is méregdrága ventikkel, nem vagy elégedett a hőfokokkal?hm
OFF VÉGE
-
LW
őstag
válasz
Gerisz #13727 üzenetére
"Az 5V-on járatott (vagy alacsony fordulatú ventivel) jéghideg legyen."
[Hűtés](minden szabályzott vagy 5-7V-on megy)
Szvsz egész jó prime95 alatt nyáron. (Kinti hőmérséklet 32°C, benti: 27°C)
Viszont többet ide ne szemeteljünk, mert így a moderátorok bajszát cibáljuk.
Glot: Igaz, javítom is. (Későbbi HSZ)
-
LW
őstag
válasz
Gerisz #13723 üzenetére
Ez már nagyon-nagyon off
Ventillátor és ventillátor között van különbség.
Ha úgy fogjuk fel, hogy egyenes arányosság van a zaj és a légszállítás között, valóban nem megy, de a lapátok kialakítása, a motor és sok minden más befolyásolhatja a működési zajt és a légszállítást.
Ha megállapítunk egy légszállítás/zaj állandót(akár érték/ár - ez már nagyon hülyeség), akkor a jó minőségű ventiké nagyobb, mint a gagyiké. -
partyphoto
tag
válasz
Gerisz #13723 üzenetére
volt vagy 50 ventim idáig, csak tudok már véleményt alkotni!
hangszigetelt házam van - tuningolt Sileo500 - én ugyan egy mukk hangot nem hallok 30 cm-ről sem
a házon cserélve a gyári CM Noctuára 7dB
belül VGA, HDDk, CPU - mennek az S-Flexek 9dB (belül), jéghideg minden most a nyári forróságban is
Táp Enermax MoDu - 500RPM - 7dBde ha hang probléma van ajánlom a Scythe előlapi konzolt
-
kasa85
őstag
válasz
Gerisz #13634 üzenetére
Köszi .Amúgy az ilyen hibás terméket cserélik emiatt?Annyira nem zavaró mer eddig 2x halottam max 2-3percig.Végül is mi lehet a fő okozója az tudod, mert az tudom hogy a tekercsek körül van a cinkos,de ez esetleg nem káros a karira nézve hosszútávon mert akkor megvan a kékhaláljaimra a probléma.
Ha Zámbó Jimmy koncertet adna a kari biztos én fizetnék,hogy elvigyék
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gerisz #13634 üzenetére
Pontosan. Alulszűrt VRM-ek. Ennyit a szilárdelektrolitos kondi mániáról. Lehet, hogy a hőt jobban bírja, de a dinamikus paraméterei nincsenek olyan jók, mint a "hagyományos" low-ESR elkóknak. Szűretlenség a táp 12V-os ágán, és olyan szépen lebegteti az übercsili VRM a +12V-ot hangfrekin, hogy öröm nézni. Hallgatni.
Ha pár kondival többet rakna a gyártó, valamint szűrőtekercseket sem spórolnának le (nem csak VGA, hanm táp oldalról sem), akkor jócskán mérséklődne a sípolás.
HGyu
-
CptMisi
őstag
válasz
Gerisz #13606 üzenetére
de egy jobb procival, például i7 húzva, még a gpu score is nőne valószínűleg
hasonló GPU/Mem frekivel+i7 920 meghúzva, nagyobb a GPU score is
Süvi: az 5850 (ref.) kb. egy centivel ér tovább, mint az alaplap, de még rá kell számolni a tápcsatikat is, nekem 27-28cm a csatlakozókkal
-
p87
senior tag
válasz
Gerisz #13538 üzenetére
Nah egy vállalkozó szellemű.
Mennyen a GPU-Z az everest és az afterburner voltage monitor enableddel.
Ahogy kivettem a külföldi fórumokon ezen programok közül ha kettő megy akkor összeakadnak mivel úgy történik a feszültség kiolvasás, hogy írnak is az I2C buszon valamit a feszültség szabályozóba.Elég strapabíró ez a cypress (kopp,kopp,kopp), szerintem vagy egy órát játszhattam ilyen feszültségen. Most már megtanultam, hogy egyszerre csak egy futhat, nem kísértem az ördögöt.
-
p87
senior tag
válasz
Gerisz #13528 üzenetére
Nekem nem tud melegedni a vizesblokk miatt, ami viszont feltűnt, hogy 34°C-os volt a víz ekkor, majd mikor próbáltam reprodukálni akkor max. 31°C-re ment a víz, igaz feleannyi időt játszottam utólag.
Ha mégegyszer előjön csinálok képernyőmentést és takarodik a gépemről az afterburner. -
CptMisi
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Gerisz #13430 üzenetére
Nem tudom, nálad mi lehet a gond, nálam jól megy a dirt2 10.6-al, nem vettem észre lassulást a 10.4-hez képest, ami korábban volt fenn....
(#13434) amper zoli: Látom a kötözködés nagyon megy, de hogy valami értelmeset is írnál, az már nem annyira...
P45-ben 16 PCI-e sáv van, ha tetszik, ha nem. Ezekből lehet gazdálkoni. Ezt szokás 2 felé osztani a CF-es lapokon. De ez esetben hót mindegy, van-e ragasztózva, vagy sem, mivel a switch átkapcsol 8 sávot, hiába csak 1-es karit dugsz bele. Az ICH10-ből lehet még PCI-e sávot nyerni, vagy NF200 esetleg PLXswitch-ekkel, de ezek a motyók nagyon ritkák P45 lapokon, nem az az árkategória...
Nyugodtan leírhatnád egyenesen, mi bajod azzal, amit leírtam ködösítés helyett.... -
janos666
nagyúr
válasz
Gerisz #13246 üzenetére
Szóval, ref órajelen és feszültségen is 60 körül mászkál terhelve, mint gyári hűtővel is. Ha feltolom alapfeszen 1100 köré (már nem tudom pontosan meddig megy, nem sokat kínoztam, és nem tegnap), már akkor is 80 köré mászik a hőfok, és ha finoman emelem a feszt (még nem is 1,21-ig), hogy 1200, 1300 köré menjek, akkor Furmark alatt már 100 fok fölött méri a VRM-et, és játék alatt is foghatatlanul forró a nyák a VRM-ek vonalában. (A GPU háta mögött nem, afelett rendesen folyik a víz, és jól dolgozik az MX2 paszta...) Addig nem erőltettem, de ha hűlne, és odakenném neki a feszt, ez is könnyen elmehetne még 1300 fölé. (Ha beállítnék neki egy aktív radit egy nagy pumpával, de annyit nem ér).
-
CptMisi
őstag
válasz
Gerisz #13183 üzenetére
ne is mondd
nekem is cserélnem kellett a QVL-ben szereplő ramjaimat, de az új kingmaxxal sem volt jó, úgyhogy cseréltem a lapot...most a hang szarakodik, ha sokáig nincs semmi hang, akkor mintha kikapcsolna, és mikor bejelentkezik valaki msn-re (például), akkor így pukkan egyet, mint amikor bekapcsolom, és csak utána ad hangot...meg így sípol kicsit üresjáratban
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Gerisz #13088 üzenetére
Így van régebben én is nézegettem, de mostanában divat az ilyen fix feszes kamu bioszos megoldás.
OFF
Ma szar napom volt, szénné melóztam magam, késett a buszom egy nagy rakást plusz láttam egy embert meghalni (baleset Pusztamonostor-Fényszaru közt, a kislány és anyukája remélem, hogy túléli szurkolok nekik)!
OFF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Opel topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- weiss: Pant* rant
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest