- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
Sziasztok.
HD5850 kártyámat szeretném használni Linux mint alatt, viszont a drivekkel nagyon meggyűlt a bajom. 2 monitort használok rajta.Telepítés után egyből ajánlja a zárt illesztőprogramot. Felrakom, a vezérlőközpontban meg is jelennek a control paneles ikonok, viszont az ablakkezelő animációja lassabb mint zárt driver nélkül.
Ugyanakkor friss telepítésnél minecraft 12fps-t produkál, míg zárt driverrel 60-180-at ír.
Tény, hogy többet ír, de sokkal lassabbnak érzem (max 30fps)Openarena-t felraktam tesztelni. Ablakos módban ahogy a minecraft és az animációk is, az is lassú, viszont teljesképernyős módban szépen, folyamatosan fut.
Milyen drivert érdemes rakni linuxhoz és azt hogyan lehet úgy konfigurálni, hogy jó legyen 2 monitoron és ne csak teljesképernyős 3d legyen gyors?
Tudom hülyén hangzik, de azért várom a tapasztaltabbak segítségét.
üdv. LW -
LW
őstag
Ugyan ez volt és még most is az a bajom. Egy FullHd és egy 1280x1024 kijelző van 5850 Vapor-xen.
Nálam az alapórajel 400/1050 (2 monitornál), egy monitornál leviszi asszem 157ig is.
Újabb driverekkel folyamatosan változott. Hol előnyére, hol hátrányára. Viszont itt csak akkor van gond, ha flash videó hardveres gyorsítást használ, amúgy ritkán okoz gondot. -
LW
őstag
Arra van valakinek ötlete, miért gerjed a 5850 vapor ha akár 1 mhzval fel vagy le viszem a memória órajelét?
-
LW
őstag
Rendicsek. Visszavettem állandó 850/1050-re, sztem nem lesz vele gond.
Csak a két monitorral küzdök amióta megvan, mert frekvenciaváltáskor (pl flash videó hw támogatás) megugrik a kép. Ki tudom küszöbölni, de mégis bosszantja az embert.Meg a 11.1 Catalyst 10.10-et ír, szal meg vagyok áldva.
-
LW
őstag
Újra itt.
Megy frankón. Szőrösfánk alatt (1.089V - 875/1050 - 75°C) Feljebb nem húztam, 886körüli ferkit eresztettem (1.089V) rá, amikor kicsináltam, szal valahol a 2 között van a vége, 875ön kerek.
Egy hosszabb szőrösfánkot még nyomok majd, Black Ops is remekül megy. -
LW
őstag
Óvatos voltam, idáig. E pillanatban dobtam egy Fatal über sysCrashet.
Igen bírta, levettem a feszültséget, csodálkoztam, hogy ilyen jól bírja. Gondoltam na most jól kiakasztalak. Hát sikerült Alapfesz-883nál megadta magát.
Finoman tesztelem, 860 is ment, grideztem vele, mivel próbálgassam, ami esetleg megáll, ha nem bírja a VGA? Furmark izzasztós fánk?
-
LW
őstag
Köszi, úgy néz ki működik a dolog.
Memória nem bírja az 1050 feletti órajelet (2 monitor).GPU voltagenél 1120 az 1.120 volt?
Játszottam vele, kicsit emeltem a feszültségen(1089->1120), most 850/1050-re állítottam és úgy néz ki megy. Bár VGAtuningban nem vagyok otthon.
De az is lehet, nem állít semmit, csak nyomkodom.
GPU-z szerint működik.
-
LW
őstag
Sapphire 5850 Vapor-X 1GB (2010. március) -ra létezik kényelmes voltage tweak módszer?
-
LW
őstag
Sziasztok.
Sapphire 5850 Vapor-X em van, amit 2010.03kor vettem. Két monitort használok, és a kezdettől fogva fenn áll a probléma, hogy órajelemelésnél egy-egy fekete csíkot bedob.
(pl. hardveres flash gyorsításnál)A kérdésem az, hogy az itt található biosokból érdemes e valamelyiket felrakni, illetve, mit tudok tweakelni, hogy megszüntessem a jelenséget.
Továbbá érdeklődöm afelől, hogy tudja e valaki, hogy Toxic és Vapor-x között van e hardveres eltérés, ami gondot okozhat, ha pl feltennék egy toxic biost?
Még nem volt részem videókártyaflesselésben, ha van valami intő jótanács, kérlek titeket osszátok meg velem, mielőtt póruljárok.
üdv. LW
-
LW
őstag
válasz
bélanéni #15784 üzenetére
Szia.
Konkrét tapasztalatom ugyan nincsen előbbivel, volt Gigabyte (papíron csendes) VGA-m és van Sapphire 5850 Vapor-x-em. Azon az állásponton vagyok, hogy egyértelműen a vapor-x.Mi lehet csendesebb?
Ez, vagy amit ráraksz.Sapphire megoldása valóban csendes, én mondom, azt' elég hangérzékeny vagyok.
üdv. LW
szerk: Természetesen 100%on, mindegyik rosszabb mint egy porszívó, a vapor-x is.
-
LW
őstag
válasz
Cybertrone #15739 üzenetére
Ha tud annyit, amennyit te feltételezel.
Kicsit elvakult vagy.
-
LW
őstag
Ez most fura lesz, nemsokakat érdekel, de köszönöm az ATi(már AMD) isteneknek, hogy végre megcsinálták a többmegjelenítős videólejátszás nyűgjeit. Végre nem f*sik oda egyik lejátszó sem, ha átcibálom a monitorok közt. A nagy melegek elmentek, úgyhogy még alá is gyújtottam CCCben. Így méggyorsabb.
Eddig olyan tré volt, hogy csíkozott a másodlagos megjelenítő win7 élményindex-mérés közben, a médialejátszó meg fagyott cibáláskor.
Egyszóval tökjóságvan.
-
LW
őstag
Tettem egy érdekes felfedezést.
Az elsődleges megjelenítőn több az alap gamma mint a másodlagoson (két monitornál). És az elsődleges képernyő mintha szellemképes lenne. Eladtam a nagyobbik monitorom és a kisebbiken eddig nem tapasztalt jelenségre lettem figyelmes.
Eddig a win7 kalibrálásnál alap gamma tökéletes volt, most a csúszkát lejjebb kellett húznom, mert világított minden mint szentjánosbogár fara.
Más is találkozott ilyesféle jelenségekkel? -
LW
őstag
Akkor teljesen értelmetlen összevonni egy komplett VGAkártyába, ha ennyire a sebesség rovására megy 1 kártyás rendszernél. Ráadásul, ha lenne egy normális különálló, Nvidia Physx Add-on Card, akkor is az nvidia házához landolna a lóvé. Jó, alapvetően nem arra szánták, hogy dedikált üzemmódban menjen a történet, de ezeket látva így lenne logikus.
-
LW
őstag
válasz
elmelet45 #14754 üzenetére
Mafia 2nek kevés a 220. Medium Apex beállításokhoz (dedikált) GTS250 ajánlott.
Highra pedig (dedikált) 460. Physx témában épp szóban forog. Elképzelhető, hogy lefogja az 5850et, de nem kizárt, hogy a teljes játékban elég lehet. A fórumtársak így vélekednek.Egy kártya meg nem elég Mafia 2 + Apexre. A 480 sem.
-
LW
őstag
válasz
BullKoxa #14511 üzenetére
Ejj, ezt személyes sértésnek vesszük... A fenéket.
Remek kártyáknak ismertem meg távolról azokat 460akat, rájuk néztem én is. Sok szerencsét velük.Ha most úgy búcsúzom el, hogy viszon'látás, az azt jelentené, hogy arra számítok, hogy a nem nevezzük nevén gyártó elégedetlen ügyféleként térnél vissza később a vörös oldalra. Így csak annyit mondok, ég áldjon!
A baromságot félretéve, grat hozzájuk.
szerk: Mafia 2 állat lesz a vasadon.
-
LW
őstag
Jelen esetben a 8800GT-m gondtalanságát sírtam vissza, de ezek szerint jó, hogy nem nyúltam bele anno az "újabbakba".
ésS... Kösz a felvilágosítást.
Viszont most, hogy eszembe jutott, most a driver a legnagyobb móka a VGA körökben, nVidia is múltkor mit művelt a 460-okkal, új driver, felrakja a jónép, aztán előző gen. kártyákkal régi DXeknél megzakkant a rendszer.
Ezek után mi jön még? AMD is bejelenti a tuningmentességet (akár csak intel a szendibridzsnél)?
-
LW
őstag
válasz
ZozzHUN #14491 üzenetére
Multimonitorosok jól jártak, végre nem fagy meg a lejátszó, ha a filmet átrántom a másik monitorra.
Már feltoltam, csak nem lesz rosszabb, és nem is lett. Pówerpléjt én meg letojom, örülök, hogy nem csíkoz (annyit).
Amúgy engem is bosszantanak ATi igénytelen Catalystjai. Bezzeg az nvid... -
LW
őstag
válasz
Robi BALBOA #14475 üzenetére
10.3 rulez?
Nekem pont az ellenkezője a bajom, csíkoz 2 monitornál így is-úgyis (már-már alig észrevehetően). -
LW
őstag
Sziasztok.
Két monitort hajt meg a Sapphire 5850 1GB kártyám. Régóta ismertté vált a dolog, hogy a powerplay miatt olykor kevés a kártyának a feszültség, és dobál 1-1 csíkot az egyik megjelenítőre. Most, hogy újraraktam a rendszert, észrevettem, hogy minden 10. flash videó lejátszásánál, illetve Windows élményindex mérésnél - kizárólag - a Windows Media dekódolás mérésénél csíkoz. Játékban, alapvetően asztalnál panaszmentes.
A Windows Media dekódolás alatt futó dolog használja a VGA számolási képességeit is, vagy kizárólag CPU-t használ? Következő rendszernél dobok egy BIOSfrissítést, hátha. A CPU túl van húzva, prime alatt nem hibázik.
Találkozott valaki ilyennel?
-
LW
őstag
nem is hangos
Kivétel, ha kávédarálóvá alakul a Yate Loon venti benne.
(anno kicseréltem egy Sharkoon SilentEagle-re) Minden tápnál akadnak kerregős egyedek. De ne féljetek egyet se, megveszem mindet.
A vicc kedvéért a nemrég vásárolt CoolerMaster M620as tápomban is mókázik a hűtő. -
LW
őstag
válasz
faranus #14253 üzenetére
Szia.
Kicsit topikot tévesztettél, de válaszolok. Mind a kettővel jól jársz, tekintve, hogy szinte azonos kategóriát képviselnek.
AMD megoldása olcsó, míg Intelé kicsit drágább, itt-ott erősebb és jóval kevesebbet fogyaszt -> hűvös, nagyobb tuningpotenciál.
Mind a kettő amennyiben nem AM2+ vagy AM3 ill. s1156 foglalatú alaplapod van alaplapcserével jár, AMDnél még a DDR2 ramok haszonsíthatók, de valószínűleg DDR3ra lesz szükséged.
Üdv. LW -
LW
őstag
válasz
jozsef m. #14109 üzenetére
Szép kis munkakörnyezet.
Nálam 2 monitor van több mint egy éve, számomra szinte nélkülözhetetlen bármihez.
Amiért morogtam tegnap, Pówerpléj,Pówerpléj, nagyon jó.
Igen ám, csak Flash lejátszás kezdésekor kevés a kakaó 2 monitor hajtásához és egy pöpp csík keletkezik a másodperc századrészére.
20 youtube videóból 1nél villan be. Maximalista létem miatt zavaró, de amúgy nem befolyásol semmit. (OC nélkül és OC-vel is csinálja) -
LW
őstag
válasz
Gerisz #13727 üzenetére
"Az 5V-on járatott (vagy alacsony fordulatú ventivel) jéghideg legyen."
[Hűtés](minden szabályzott vagy 5-7V-on megy)
Szvsz egész jó prime95 alatt nyáron. (Kinti hőmérséklet 32°C, benti: 27°C)
Viszont többet ide ne szemeteljünk, mert így a moderátorok bajszát cibáljuk.
Glot: Igaz, javítom is. (Későbbi HSZ)
-
LW
őstag
válasz
Gerisz #13723 üzenetére
Ez már nagyon-nagyon off
Ventillátor és ventillátor között van különbség.
Ha úgy fogjuk fel, hogy egyenes arányosság van a zaj és a légszállítás között, valóban nem megy, de a lapátok kialakítása, a motor és sok minden más befolyásolhatja a működési zajt és a légszállítást.
Ha megállapítunk egy légszállítás/zaj állandót(akár érték/ár - ez már nagyon hülyeség), akkor a jó minőségű ventiké nagyobb, mint a gagyiké. -
LW
őstag
Sziasztok
Egyszer már érdeklődtem, de megkérdem újra, hátha történt áttörés.
Olyan problémám van, hogy 3D alatt (olykor asztalon is[Aero]) Sapphire 5850 vapor-x 1gb kártyán a ventivezérlés rakoncátlankodik.
Alapvetően jól változik hőmérséklet hatására, ám óránként akár többször is egy-egy pillanatra felpörög magas fordulatszámra (fülem szerint nem 100%-ra), majd visszaáll. Találkozott ilyennel valaki?Ráadásul ma cod4 alatt 90 fok volt a GPU 775/1125-ön.
Üdv. LW
-
LW
őstag
Sziasztok,
ez elég általános kérdés, tehát OFFként tekinthető.
Hogyan tudok felbontást/frekvenciát erőltetni catalystban egyes kijelzőkre? -
LW
őstag
Sziasztok.
Melyik drivert ajánljátok Sapphire 5850 Vapor-X-hez?
Van már annyi fajta: WHOL nemWHOL, béta és miegymás, nem győz az ember dönteni. Még driverszűz a windows, elkél egy megfontolt döntés -
LW
őstag
válasz
kimi02 #11494 üzenetére
640x480-ban nem
Ez rengeteg dolog függvénye, hogy mi a szűk keresztmetszet játékok esetében.
GTA4-nél mondhatni minden esetben a CPU húzza fel, ill. lefelé, ám vannak olyan játékok amik nem ilyen procigyilkosok.
Szerény véleményem az, hogy nincs olyan program aminek 5970 erőforrásai kellenének -
LW
őstag
Sziasztok.
Egy olyan problémával küzdök, hogy a Sapphire 5850 Vapor-X VGA-m ventije (eddig csak asztalon tapasztaltam - Aeroval) napi 1-2x hirtelen felpörög 50%-ra majd lelassul. Próbáltam új drivert, nem vált be. (10.3 - 10.4[nem aláírt]) Valakinek van valami ötlete?
Üdv. LW -
LW
őstag
Sziasztok.
Jövőhéten szerzem be a 5850 kártyámat. A nagykerben egyenlőre csak Toxic van. Arról kérdezlek bennetek: Mik a főbb különbségek a VaporX és Toxic kiadás között?
Annyit láttam a specifikációból, hogy kicsit magasabb órajeleken fut.
Üdv. LW -
LW
őstag
Sziasztok!
Tavasszal tervezek új konfigot az asztalom mellé, és érdekelne, hogy hallott valaki bármit afelől, hogy 5870 2GB-s kiszerelésben érkezik-e és ha igen, akkor mikor?
Üdv. LW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Filmvilág
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest