- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Giot
addikt
Amint írtam is az előző hsz-ben, volt olyan hogy 20.perc után hasalt meg a VGA. Valszeg túlmelegedtek a VRM-ek. Emiatt is oda kell figyelni a hűtésre, ha komolyabb tesztre, kínzásra, fogja az ember akkor inkább manuálisan kell odatolni neki a ventifordulatot.
Ingame meg csak 850/1200-on használom. Ezzel simán meg tud birkózni automatán is a venti.
Tervben van rá egy másik hűtés azzal majd kap többet is. Amúgy feszt nem szoktam emelni. -
Giot
addikt
Egy kis Crysis meg tudja hozni a jókedvét. Vagy Furmark, extreme, stability teszt, ez leginkább a hőmérséklet szempontból jó. Esetleg egy két tech demó. Pld [link] , [link] , [link]. De még ezek is jók lehetnek: [link] , [link]. Én a felsoroltak közül többel is teszteltem.
Szerk: A Furmark tesztben volt olyan hogy többször is a 20. perc után bukott meg a VGA. Nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre. Nálam itt még stabil a kicsike. [link] De ehhez már kevés a Vapor hűtés nagyon kell tekernie hogy kordában tudja tartani. Tesztelgettem sokat és kb 960-965 körül lehet a vége. De az már nagyon THE END.
-
Giot
addikt
Igen az azt jelenti.
A kérdés az az hogy alapfeszen meddig ment el. A 850-et alapon is kellene hoznia. 850Mhz felett szokott elfogyni a szusz az 5850-eseknél, onnantól válnak instabillá, általában 850-900Mhz között szokott lenni valahol a The End. Természetesen ez esetenként eltérő lehet . Valakinek tovább bírja valakinek meg kevesebb.
Szerk: Nálam 1200Mhz-en ketyeg a memó, 1250 körül van a vége. -
LW
őstag
Köszi, úgy néz ki működik a dolog.
Memória nem bírja az 1050 feletti órajelet (2 monitor).GPU voltagenél 1120 az 1.120 volt?
Játszottam vele, kicsit emeltem a feszültségen(1089->1120), most 850/1050-re állítottam és úgy néz ki megy. Bár VGAtuningban nem vagyok otthon.
De az is lehet, nem állít semmit, csak nyomkodom.
GPU-z szerint működik.
-
Giot
addikt
Mit értesz "kényelmes" alatt? Szoftveresen lehet emelni a legutóbbi Sapphire TriXX-el a nonref Sapphire 58XX kártyáknál is állítólag.
-
Giot
addikt
Elképzelhető de a gyári tuning nagyon csekély 765/1125 ennyit bármelyik 5850 simán hoz, alapfeszen is.
Érdekes hogy órakelváltáskor ezt a hibajelenséget produkálja. Nincs tuningolva a VGA-d?(#18160) hoffman_: "azt hittem h bugos a Catalyst " Elég jók a Vapor hűtések!
Tapasztalat? Mennyire tetszett a cucc?
-
Cybertrone
veterán
Semmi köze az elvakultságnak ehhez, a vak is látja hogy sajnos az nv csak a 460-al tud operálni, mert a többi konstrukció sajnos mint látjuk csak a gazdagoknak életképes megoldás, az árat az ujdonság szellemében lőttem be... És pusztán a számok alapján mondtam amit mondtam mert joggal feltételezhetem szerintem hogy ha már a 6770-es olyan adatokkal bír spec szerint mint az 5850- akkor a nagyobb testvérei milyenekkel fognak? Gondolok ez alatt pl olyanra hogy a 6850-es kicsit erősebb lessz a 5870-nél a 6870-es pedig szerintem ebből következőleg a 480-nál... De ne legyen erősebb nála, legyen ugyan olyan erős, a 480 árát nemtudja az nv csökkenteni drasztikusan mert ki*szott drága legyártani szegényt, és veszteséggel nem fgoja gyártani
Ebből következően szerintem még ha annyiért lehet majd kapni a nagy atit mint a 480-at megjelenésekor, akkor is vinni fogják mint a cukrot! És akkor még nem beszéltem a fermi melegedéséről, és arről hogy egy áramtemető!
-
mandju
senior tag
-
HSM
félisten
Szerencsére nem hat meg a szendvicsbridzs, max betolok egy tökösebb Gulfit 2 év múlva olcsósítva, feltuningolom az egekbe, aztán megint jó leszek legalább 3-évig...
Épp a napokban gondoltam végig, már több, mint másfél éve I7-em van, durva....
Driverügyileg én annyit tudok elmondani, hogy 2003 óta Ati VGA-m van, és soha semmi komolyabb drivergondom nem volt, mindig mindennel tudtam játszani gond nélkül, amivel csak akartam, és semmi más nyűgöm nem akadt vele. Szerintem ennél több nem kell. Ilyen hülye apróságokon (amik azért folyamatosan voltak) nem fogok fennakadni, hogy tuning meg PP nem megy...Ha tuningolok, úgysem az energiatakarékosság jár a fejemben...
-
HSM
félisten
"Bezzeg az nvid...
"
Érdekes, mikor GTX260-am volt, épp azon ment a balhé, hogy a win7 driverben nem megy az energiatakarékosság, senki nem tudott egy normálisan működő drivert ajánlani. Nem kéne itt az NV hype-ot erőltetni...
Arról nem is beszélve, hogy DXVA gyorsítással a GTX260 jópárszor csak valami zöld pixelhalmazt nyomott ki MPCHC-be, meg néhány ALT+TAB után belefagott a GTA4. Azért tartottam meg szemrebbenés nélkül inkább a 4890-em, azon nem voltak ilyen gondok...
(#14499) Peace: Vannak azért olyan faktorok is, amik az FPS-be nem nagyon jönnek át, de mégis javulhat. Főleg a minimum-FPS, vagy egyenletesebb futás.
-
Baga1983
senior tag
Értem, persze van benne javítás ez biztos, és akinek szüksége van rá annak oké. Érdekes hogy pl akkor akinek Asus karija van annak ugye a gyártó nemhogy tuningot még feszemelést is kínál, de most írja oda azt is hogy ilyenkor ugrik a Powerplay? Na jó igazság szerint csak kötözödöm mert ba...a a csőröm az egész. Most akkor már nem is lesz olyan driver amiben érdemes tuningolni? Mert a powerplay elvesztése nem éri meg a tuningot, hisz végül is ez az egyik fő szempont a Radeon HD5XXX mellett, az alacsony idle fogyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest