- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
Baga1983 #13892 üzenetére
ez nem hiba.....az, hogy egy slot x16os, az azt jelenti, hogy olyan hosszú, mint a legalsó a képen....
attól még lehet x8as sebességű a slot...általában oda van írva, hogy mondjuk 2 x16 PCI-E slot, 1 running at x16, 1 at x8, vagy valami hasonló....
"- 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (Single at x16 or Dual at x8/x8 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (at x4 mode, 2.5GT/s)"
tehát az alsó x4, a középső x8, a felső x16 sebességű....ha a középső x16 sebességű lenne, akkor (Single at x16 or Dual at x16/x16 mode)És milyen hibák vannak még? ezen kívül, mert ez nem hiba, ez le volt írva a leírásba....nálam egyetlen hibája a hang, amit majd egy hangkártyával orvosolok.....
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Baga1983 #13888 üzenetére
Mind a 3 slot 16x-os csak, de ha a forrasztásokat megnézed akkor látod, hogy a kék 16x-os valóban a piros 8x-os és az utolsó piros slot már csak 4x-es, akár mit állítasz a bioszban csak a kék slotban fog menni a karid 16x-os sebességgel, CrossFire meg fog menni 8x-8x-ban ha az egyik karit a kék slotba teszed a másikat pedig az alatta lévő piros slotba, a 4x-es slotnak annyi értelmét látom, hogy ha van fizikára egy pl:GT220-as karid akkor azt beteszed az utolsó 4x-es piros slotba és így (valószínűleg) a kék slot 16x-os sebességgel fog menni, de ha a fizika karit a 8x-os piros slotba raknád akkor a kék slotban lévő (5850) karid is csak 8x-os sebességgel menne, úgyhogy jó lap ez csak ha azt akarod, hogy 16x-os sebbességgel menjen a karid akkor rakd a kék slotba és szerezzél be egy másik hűtést.
-
Daffni2
addikt
válasz
Baga1983 #13888 üzenetére
Érdekes a dolog, mert nem csak a specifikációban van leírva, hanem a kezelési útmutató szerint is a narancs színű slotok x16 sebességűek.
Lehet, hogy a BIOS-ban lehetn állítani valamit ahogy tom-tol írta.
szerk: most átszaladtam gyorsan a BIOS leirásban, de én sem találtam erre vonatkozó állítási lehetőséget.
De no para mert nem fogod észrevenni a különbséget.A PCI-Express sebesség hatása -
ffodi
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
Baga1983 #13343 üzenetére
Sziasztok!
Hát tegnap megszenvedtem mire betettem a videókártyát a gépbe. Azzal a mérnökkel elbeszélgetnék aki XFX 5870-es kártya végére a tápcsatlakozókat. CM Mystic házam van ami azért nem kicsi de alig tudtam betenni. Érdekes előtte 8800GTX-em volt ami azért nem kicsi de ott oldalt volt a tápcsatlakozó és mindjárt könnyeb volt a szerelése. Nem tudom hogy az XFX nél ilyen csak. Nem értem hogy a referencia hűtők helyett miért nem lehet ennyi pénzért normálisabbat betenni. Msi 88000gtx oc-n pl sokkal jobb hűtő volt pedig az is referencia hűtős volt.
-
Giot
addikt
válasz
Baga1983 #13139 üzenetére
Hát állítólag sok embernek gondja volt a 2D/3D órajelkapuzáskor tuning órajeleknél. Ez a 2D-és emelt órajel ezeket a problémákat hívatott megszüntetni. Így nem sötétül el a kép meg ilyen gondok amikor órajelet vált. Igaz ezt nem tudom alátámasztani mivel nem volt gondom vele.
De az előttem hozzászólónak úgy tűnik volt vele problem. -
Giot
addikt
válasz
Baga1983 #13136 üzenetére
Ott a válasz Gerisznél! Csak azt nem értem miért nem a legfrissebbet használtad ez nem Catalyst.
(#13137) Daffni2: Ezt elmagyaráznád? Hogy miért gond ha a korlátot fentebb tolod hiszen a GPU Clock tools-al meg figyelmen kívül hagyod.
Jéé ezt a cikket meg ki írta?"Keress újabb BIOST azzal már nem lesz korlátozva." Dehonnem lesz csak kintebb van tolva a korlát.
-
Daffni2
addikt
válasz
Baga1983 #13133 üzenetére
Működik Win7 x64 -en a GPU tool.
Keress újabb BIOST azzal már nem lesz korlátozva.
Én is így jártam a Gigával.Nemrégen olvastam a Zafirról is ugyanezt.Megtaláltam a Logout cikketNagy a veszély, hogyha a kódolt korlát ellenére a BIOS-ban módosítod az órajel emelés korlátot, akkor nem fog működni a kártya.
-
Colos1
őstag
válasz
Baga1983 #10096 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen karim van, ugyanilyen procival 3400/2600 MHz -n, és ugyanekkora felbontással játszom. ME1 közben, átlag 77% -os GPU kihasználtság (max=99%) mellett volt átlag 56% -os CPU kihasználtságom (max=62%). Szerintem nem érdemes a magvakat húzni.
Viszont az NB-t feltétlen ajánlom kipróbálni magasabb órajelen, ha még nem tetted meg. Nekem C2 -es Ph -m van, 1,1 V helyett 1,175 V -on megy 2600 MHz-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Amazon Kindle
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest