- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silex
aktív tag
Új játékot kapunk!
[link]
Csak az a baj, hogy pont az 5800-as szérián nem fut egyelőre.Pedig nagyon kíváncsi lennék, mit produkálnak ezek a kártyák.
-
Silex
aktív tag
"régen elég volt venni 30-40ért és sokáig elég volt, ma 70-80ért lehet jót venni, de sokkal hamarabb elévül"
Részben igazad van, de nekem 5850-esem van és a Crysis zsíron csúszik 4 szeres élsimítással full highon, a Metro-t is végigtoltam egy kis overclockkal gond nélkül, csak az advanced physx nem volt bekapcsolva. Mivel nem nvidia kari és ráadásul elég optimalizálatlan a játék grafikus motorja ez azért nem olyan rossz szerintem. (Igaz én 1680x1050-ben játszom)
"Fél év múlva megjelenő gamek már csak közepes grafon futnak majd rendesen?"
Ez így van, ahhoz hogy csúcsbeállításokkal játssz - maximum - 2 év amíg nem kell lecserélned a kártyát, de inkább egy. Inkább az a gond, hogy most csak nagyon drágán beszerezhetőek a VGA-k, én év elején 50k körül vettem az az 5850-est...
(Persze azt is ki kellett fogni.) -
Silex
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #14195 üzenetére
Kihagyhatatlan hogy leírjam a hőfokot vízhűtéssel.
Furmark+prime95 alatt olyan 30-31 fokos szobahőmérséklet mellett, 47-48 fokig ment föl a VGA. -
Silex
aktív tag
válasz
Landon #14236 üzenetére
Pontos és kimerítő választ nem tudok neked adni, mivel natív topiclakó vagyok.
Az viszont biztos hogy itt a topicban a gt200 a nyerő, legtöbbeknek az van, ugyanis ahogy írták többen még abban is vannak tartalékok physix terén pl. Metro-ban. Kicsi, kevéssé melegszik, keveset fogyaszt.Ha visszakeresel a topicba többet is olvashatsz, már többször volt róla szó!
VGA Peace! -
Silex
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #13602 üzenetére
-
Silex
aktív tag
válasz
04ahgy #13593 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy hasonló lehet a helyzet, nem nagyon kottyant meg a kártyámnak a kicsivel 1,4 fölötti fesz sem.
Robi BALBOA: Nem kifejezetten tuning darab bár azért nem rossz. A memóriák 5000-ig mennek, a GPU 1100MHz-en még stabil, kb ez is a vége, illetve tovább már extrém hűtés kéne.
Én azért kicsit meglepődtem volna ha az asus kiad egy olyan programot, amivel beállítva a max feszültséget 5 perc után megsütöd a karid. Valószínűtlen. (és mint kiderült nem is igaz) Az hogy 1,4 környékére merészkedtem 1,5-ös beállítható maxnál, józan döntésnek tűnt és a hőfokok igazoltak is.
-
Silex
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #13581 üzenetére
Mint írtam csak egy vantage erejéig toltam föl a feszt, azt is csak óvatosan 1,4V fölé (bár pontosan nem tudtam ezt a határt, de bíztam a vízhűtésemben) aztán le is szedtem.
Tuning is legfeljebb a Metro2033-ban kell, ha minden maxon van.
Arra meg az afterburner tökéletesen megfelel. -
Silex
aktív tag
válasz
subaruwrc #13578 üzenetére
Akkor ez most hogy van? Max ami beállítható az én és más 5850-ének az az 1,4V? Akkor ennyin tud az enyém 1100 magfrekit? Valahova 1,425 környékére állítottam be végül és nem voltak pánikszerű hőfokok, tulajdonképpen nem is volt sokkal melegebb a GPU. (smartdoctort használtam)
Persze csak egy Vantage erejéig. -
Silex
aktív tag
Én ehhez ilyen szinten nem értek, de azt tenném hozzá, hogy nekem a ref. Asus 5850-emen -smartdoctorral- be lehet állítani 1,5V-ot is. (max.)
Azt tapasztaltam, hogy ez effektíve működik, mert a GPU-t még tudtam húzni kicsivel az afterburner által megengedett 1,35V fölött. (1,4 - 1,43V fölött nem nagyon volt változás)
Ennyi. Lehet subaruwrc-t kéne megkérdezni erről, ő tuningban jártas és ő mondta hogy tudok még menni nyugodtan az afterburner 1,35V-ja fölé.szerk.: persze víz van a kártyán, full cover!
-
Silex
aktív tag
Kipréseltem a gépből, amit lehet:
Amúgy proci limittel kapcsolatban csak annyi, hogy ha megnéztek néhány ph!-s tesztet, pont ilyen is volt ahol ezt feszegették, egy core2 duo 3,2Gh környéke fölött már nem nagyon hozott a konyhára. Játékokban. Szintetikus tesztekben persze hoz.
3,8Gh körül járatom a q9550-et és Crysis Warhead (minden full, 4xAA)alatt 50%-ra sem használja ki a proci magokat...
-
Silex
aktív tag
Érdekes hír otthonról.
Lehet hogy nativan támogatva lesz a hybrid physix? Azért kétkedem.
Korlátozások nélkül működik a társkártyás PhysX -
Silex
aktív tag
Nem alapfeszen, persze az durva lenne. Igazság szerint nem is próbáltam mennyit bír alapfeszen.
Csak azért újjongok a vízhűtésnek mert sok előnye van. Igaz hogy kell venni egy full cover blokkot a VGA-ra, viszont elég egy sima ref kártya, emellett már nem kell különleges hűtés meg gyári OC - 0 Db zaj és akár 20 vagy több fokkal hűvösebb, mint a léghűtések - ami tuningban nem keveset jelent. (Heaven közben nem megy 40 fokig se a gpu ezzel a tuniggal)
Különben én is a Sapphire-t részesítem előnyben az ATI-nál, de ez a kártya annyira olcsó volt, hogy nem hagyhattam ki.
Amúgy az alapfeszes tuningod tényleg nem semmi.
-
Silex
aktív tag
válasz
CptMisi #11100 üzenetére
BIOS-ba nem nyúltál bele? Én is pakolgattam ide-oda a drivereket és nem volt stabil próbálgattam a BIOS-ban is emiatt a beállításokat.
Nekem a 10.4 most stabil (kopp-kopp) úgy hogy a pci-e speed spectrum auto-n van. Disableddel fagyott folyamatosan a desktop is. Persze jókora tuning van a gépen.
szerk.: most látom full amd. mindegy ötletnek azért jó lehet
-
Silex
aktív tag
kb 4% javulást mértem Heavenben a 10.4-gyel és símábban fut, voltak néha kis akadások, ezek szépen lecsökkentek minimálisra.
Létezik az hogy a Metro 2033 szebb lett? (gyorsabb is) Bár annyit variáltam CCC-ben képbeállításokon vszinű az köszönt vissza. -
Silex
aktív tag
válasz
petrusz82 #10987 üzenetére
Ez a bios jelzés azt jelenti, hogy hiba a videokártyában. De nem feltétlenül hardveres gond nekem is volt hasonló, nem jött vissza sleep-ből igaz nekem nem sípolt csak fekete maradt a képernyő.
Keresd meg a BIOS-ban, (nem tudom milyen alaplapod van) a power save beállításokat itt jót tesz egy S3 beállítása, illetve nálam van olyan opció hogy kényszerítse felébredésre a vga-t - (resume) vagy hasonló.szerk.: pontosabban:
AWARD BIOS-nál :
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő
csatlakoztatást.AMI BIOS-nál:
1 hosszú+3 rövid. Hiba a videókártyában. -
Silex
aktív tag
válasz
fsb1000 #10435 üzenetére
Hát ne haragudj... Próbálj már higgadtabban kommentelni. Eddig mértékadónak tekintettem a véleményed a vízhűtés és egyéb topikokban...
Lehet hogy a PH fórum nincs benne a világ mondjuk fél tucat referenciának tekinthető oldalában, de hány ország van, mennyi lesz ahol nincs mértékadó oldal? Azonkívül ki a fene olvas magyarul fórumot? Ez nem minősít minket, te sem olvasol csehül, vagy arabul pedig lehet, hogy az adott témában kitűnő írások születnek.
Én is olvasok nem egy külföldi (nagy) oldalt. A PH fórum mégis a mértékadó és nem csalódtam még benne, szerintem nincs baj a színvonallal (szakmai). Magyarországon biztos hogy referencia.
(Távol álljon tőlem a politika, de ez a "merjünk kicsik lenni"), meg jelentéktelenség pesszimizmusa ami miatt írom ezt a kommentet. Szeretném "itt" jól érezni magam és igényesen informálni és informálódni, ne haragudj ha ennek jelentőséget tulajdonítok.
Amúgy üdv és Peace! Továbbiakban szeretettel és érdeklődve várom igényes kommentjeidet!
Lehet hogy Dirt2-ben gyorsabb a gtx470 - kicsivel, máshol meg a 5870 gyorsabb kicsivel, de kiforratlanok a driverek ítélkezni még nem kéne, kb egy súlycsoport aszerint ahány tesztet olvastam. A többi tulajdonság (meg a fanság) alapján lehet dönteni, de hogy mi a harcoljunk az nvidia vagy az ati mellett? Ez nem politika!
-
Silex
aktív tag
Visszatértem a 10.3-hoz és láss csodát a Warhead gyorsabb.
-
Silex
aktív tag
Nekem nem oldotta meg, bár lehet vmit nem jól csináltam. Nem vált rendesen a profilok között ill. OC után (OC profilban) nem áll vissza alap órajelre.
Most azt csinálom hogy hotkey-jel állítok OC-t utána hotkey-jel resetelek. Ez van, lehet az asusokkal még nem egészen kompatibilis ez a driver. -
Silex
aktív tag
Feltettem a 10.5 betát és tényleg szinte látványos a gyorsulás, csak az a gond hogy a kártyát (Asus 5850) nem kapcsolja vissza 3D után 157/300-ba csak 400/1275-be, azaz a memóriát vissza sem állítja.
Van erre vmi megoldás vagy végleges driver/Afterburner újabb verzió megvárása. Ja, ha resetet nyomok Afterburnerben akkor visszaáll, csak hát mindig kapcsolgatni... -
Silex
aktív tag
Még egy kérdés. Valaki használ ATT-t tuninghoz, vagy esetleg vmiért ellenjavalt? Be lehet ugye állítani a túlhajtást is, meg a feszültséget is, ha alapból nem is ismeri az 5850-et. Nekem jobban fekszik mint az afterburner, csak nem akarom kinyírni a kártyát.
-
Silex
aktív tag
Eszembe jutott egy kérdés. Én is szeretnék egy gt220-at physx kártyának, de mivel vizezve van a gép passzívat szeretnék. Mit ajánlotok passzív változatban?
-
Silex
aktív tag
válasz
szab0729 #9752 üzenetére
A mag órajel jó eredmény, a memória tud gyorsabb is lenni. Ami engem érdekel, hogy a gyári hűtéssel feszelted fel 1.225-re?
Mennyire futott fel a GPU hőmérséklete?
Meg generál is kérdezem, mi az az egészséges hőfok, amit tuningnál, mondjuk játék alatt meg lehet célozni?
-
Silex
aktív tag
Physx-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Milyen videokártya elég kiegészítő kártyának (5850 mellé lenne). A 7xxx-es szériából nézegettem, ezek már nagyon olcsók, kell ennél erősseb, ha igen, mit javasoltok?
-
Silex
aktív tag
Idebiggyesztek még egy próbálkozást tovább nem nagyon akarom nyúzni:
905/1205/1,100V (az előbb is ennyi V volt helyesen)Kíváncsi vagyok meddig tudok menni vízzel majd.
Nekem csak egy dual-core procim van ráadásul. Igaz 4,3 Gh-en.
-
Silex
aktív tag
Én is gazdagodtam egy asus 5850-nel.
Kicsit próbálgattam, kisebb tuninggal: (majd víz lesz rajta)
850/1150/1.000V
(replication: on)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Fotó állvány eladó
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest