- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
Na emberek a műtét sikerült! Nem halt bele a cucc!
Eszméletlenül halk lett a gépem! Konkrétan nem lehet hallani, hogy bekapcsoltam. Ennek csak egy része a Musashi, többiről írok majd egy blogot.
Amit most hallok, az nekem megérte a fáradtságot.
Amit cseréltem:- Tápventi. (Igen megbontottam a 650W-os Chieftec tápot, ami garvesztéssel járt, semmi hangja jelenleg. Megérte!
Revoltec 140mm [link]- CPU hűtő:
Scythe Grand Kama Cross
A 140mm-es ventinek konkrétan semmi hangja nincs, max teljes fordulaton hallani egy picit.- HDD rezonancia ellen:
Scythe Hard Disk Stabilizer 2
Remek zajcsökkentő megoldás!- VGA Cooler:
Scythe Musashi
A fentebb írt teszt teljesen fedi a valóságot! Halkabb a hűtő és jóval hűvösebb a GPU/VRM.
Nekem nem hallható venti fordulaton 10fokkal hűvösebb a GPU Furmark alatt.- Rendszer hűtő:
Scythe Kama PWM Case Fan 92mmA házon is kellett moddolni elég sok helyen, mert nem túl nagy de annál praktikusabb.
(GMC R3 Corona)
Ezen módosításokról inkább blogba írok majd.A cél alapvetően sikerül.
Csináltam egy erős gépet, ami aránylag kicsi házba befért, nagyon halk és kiválóan szellőzik.
Talán egy HDD hűtőt még bevállalok a későbbiekben.Az ilyen módosítások többsége szinte mindíg garvesztéssel jár, de mit tegyen az ember, ha vagy nagyon drágán, vagy egyáltalán nem kapni ilyen terméket készen.
A halk házak, vagy akár a Scythe tápok... mind-mind komoly árfekvésű termékek.
Szóval ha valaki valóban csendes gépet akar, akkor vagy nagyon-nagyon sokta költ, vagy kevesebbet és bevállalja az esetleges garvesztést.Üdv,
Fecó -
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16358 üzenetére
Ne is mond...
Hamarosan kiderül. -
vfeco
aktív tag
válasz
Gerisz #16355 üzenetére
Nem látszik elvált forrasztás, az a része stabilan áll, csak a fekete kocka lóg külön.
Sokat nem mozgattam, visszaragasztottam rá a bordát, ami a mellette lévő R23-ra is rá van ragasztva, így nem tud mozogni. Ettől még persze behalhatott. Holnap fogom kipróbálni mi a helyzet.Mielőtt ezt megcsináltam, sokat utánaolvastam, de nem gondoltam, hogy relatív kis nyomásra megpattan az a chip. Valóban gyárilag nem hűtik, de olvastam, hogy így jobb hőfok érhető el.
-
vfeco
aktív tag
Nos ezért kellett flexelnem:
Ezen a részen felfekszik a Musashi hűtőborda.
Ennyit kellett levágni belőle.Ha ezt a vasat hagyom a kártyára csavarozva, sokkal jobban hűl a VRM.
Találtam is tesztet ezzel a kombinációval, ill "RAM sünis" verzióval is, íme:Ramsünivel (Amit alapból a Musashihoz adnak):
Idle:
GPU hőmérséklet 46°C
VDDC #1 50°C
VDDC #2 48°C
VDDC #3 50°CA GPU-terhelés program Furmark:
GPU hőmérséklet 65°C
VDDC #1 102°C
VDDC #2 103°C
VDDC #3 95°CGyári Vas + Musashi:
Idle:
GPU hőmérséklet 38°C
VDDC #1 42°C
VDDC #2 41°C
VDDC #3 41°CA GPU-terhelés program Furmark:
GPU hőmérséklet 57°C
VDDC #1 69°C
VDDC #2 69°C
VDDC #3 66°CÉs a legfonosabb, hogy a ventik félelmetesen halkan működnek!
Így néz ki csak vassal szerelve, hogy értsétek:A VRM-ek körül még feltettem pár sünit(arra a bizonyos R23 chipre is került, ami pattant egyet és azóta sajnos mozog), hiszen a RAM-okra így nem kell:
Ha elindul holnap mérek hőfokokat én is GPU-Z-vel.
Üdv,
Fecó -
vfeco
aktív tag
Jah és a képen látható nagyméretű chipről (az a "CPL 2-3" feliratú cucc) is lekaptam a matricát és tettem rá egy hűtőbordát.
Szal Gar tuti kuka. -
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16347 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Majd a holnapi próba fényt derít mindenre...
A Gar tuti ugrott, mert a ramsünik keveset hűtenek 5850-en, így ketté kellet szedni a gyári hűtőt és az alsó felét visszacsavarozni. Musashi csak a GPU-t hűti + a két venti az alsó gyári lemezt is. Musashi csak úgy feküdt fel a GPU-n, hogy leflexeltem egy kiálló darabot a gyári lemezből.
Bízom a szerencsémben... -
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Épp a gyári hűtését cseréltem Musashi-ra egy Sapphire HD5850-nek, amikor az "R23" feliratú chipre is nyomtam egy sünit, gondoltam jobb a biztonság. Ahogy ezt megtettem a képen látható chip pattant egyet és elkezdett lötyögni. Sokat nem foglalkoztam vele, rányomtam a sünit és kész.
A gépet még nem üzemeltem be, de azért idegesít a dolog.
Tönkrevágtam, vagy sem a VGA-t?
Ha gáz van, lehet ezt cserélni?Fecó
-
vfeco
aktív tag
Mint fentebb említettem, tulajdonosa lettem egy Saphire HD5850-nek.
Az Ati Overdrive segédprogival kicsit felcsavarnám.
Nem vagyok jártas a témában. Mégis hova lehet felhúzni ami még tuti biztonságos?
Ha jól látom, az alapértelmezett az 725/1000MHz.Üdv,
Fecó -
vfeco
aktív tag
Tegnapelőtt csatlakoztam a "klubhoz" egy Sapphire HD5850-el!
Dirt2 kupon eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest