- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Széttúrtam a guglit, de igazából nem jutottam sehová. Ki mit tud a HD 6950 és 6970 kártyák megjelenéséről, teljesítményéről, áráról?
(Annyit sikerült megértenem hogy a megjelenés késik, talán dec13. Azt azonban nem, hogy kell-e ez nekem, és ha kell, a Jézuska fogja-e hozni a teljesen új PC-vel együtt, mert már csak a VGA az eldöntetlen alkatrész - no meg hogy Jézuskának lesz-e rá kerete) -
VGYke
addikt
Nekem speciel samsung chipek vannak rajta:
Valahol azt olvastam, hogy az 58xx sorozatokon gyártótól függetlenül 1/2 éve kizárólag Samsung ramokat használtak. A 68xx-nél (ezek szerint visszatértek) a Hynixre-re, de az milyen kár, mert emiatt nem lesz olyan jól tuningolható mint a Samsung. Hmm -
VGYke
addikt
Nem nagyon vágom, hogy ezek a 68xx kártyák minek kellettek?
-
VGYke
addikt
válasz
Cybertrone #16036 üzenetére
Én azt olvasgatom igen szerény, egyébként nagyon szar angolommal, hogy már megkezdték a kiszállítást a kereskedők felé (namost lehet hogy csak a chipeket a gyártók felé
), de okt. 22-én hoznak mindent nyilvánosságra, tehát a kártyák már léteznek!
-
VGYke
addikt
Elveszettem a fonalat (pedig guglival megpróbáltam felvenni).
Szerintetek most 1 hónapra hanyagolni kellene az 5870 (~OC= nem referencia, ami 25-30%-al drágább) vásárlást és meg kellene várni a 6xxx (pl. 6870, vagy mi lesz) kártyákat?
Komplett konfig vásárlásról van szó, tehát várjak még az összeállítással? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha a MSI HD5870 Lightning és a Sapphire HD5870 Vapor-X között kellene választanotok, Ti melyiket választanátok? Összehasonlítás és végső eredményhirdetés
Ahol venném, kb. egyforma árban lenne. Vapor-X 2 csak év gari.
Egyik gyártóhoz sem volt még szerencsém, 15 éve Gigabyte cuccaim vannak, na de abból Mo-on nincs SO, vagy ha van, horror az ára.
Fontos lenne még a hang, mert csendes PC-t építek. Víz nélkül melyiket ajánljátok? -
VGYke
addikt
Cooler Master Silent Pro M700 táp bőven elég, vagy éppen hogy elég egy 5870-hez?
-
VGYke
addikt
Ageia Physx : nagy szemét ez az Nvidia, a bánatnak vásárolgatnak, ki tudja hol tartana a technológia, ha nem nyúlják le. A játékgyártók meg felkarolhatták volna az Ageia -t (nagyobb volumen, olcsóbb ár, több pénz a fejlesztésre, stb.) Mert egy célfeladatra kihegyezett célhardver mégis egyszerűbb, olcsóbb, energiatakarékosabb mint egy mindent egyben "GPU". A célharverben az eredményt nem a szoftver, hanem a hardver állítja elő....
lassan jön a 6000-es széria: Ti mit tudtok / olvastatok arról mikor lesz itthon is kapható? Tervezgetem az új konfigomat 1 éve, 1 hónap még beleférhet. Ja és mit olvastatok, mennyivel / miben lesz jobb az 5870 OC-nál? És mennyivel lesz drágább?
Olvasgattam én is mindenfélét, de nem egyértelmű a kép. -
VGYke
addikt
válasz
ricsi99 #15411 üzenetére
Hát az a baj, hogy a régi komplett PC-met (amiben igen, 8800GTS van) eladtam... izé, talán most lesz rá vevő, de 1 éve nem használom, eladásra be van csomagolva a házzal együtt minden. A munkahelyi tulajdonban lévő DELL Inspiron 9400 laptopommal végzem ami kell itthon is. Tehát nem tudom kipróbálni amit írsz, tiszta elméleti érdeklődő síkon mozgok most, papíron tervezgetek és olvasgatom a véleményeiteket...
Bár érdekes lehetne mit szól a Mafia2 a Dell laptop T7200 (2Ghz), 2GBRAM, +Nvidia 7900GS VGA-hoz, Vista 32 alatt, hát ha működne a fizika. Ki kellene próbálni, csak előtte be kellene szerezni a Mafia2-t
-
VGYke
addikt
Köszönöm a Psyhx hozzászólásaitokat.
ffodi: Egy esetben éri meg, akkor ha olyan játékokkal játszik...az ember, ami kihasználja. Mik ezek? Annyira számít a "pótkártya" teljesítménye, hogy váltanod kellett GT220-ról 240-re?
Nem vagyok ATI fan, igazság szerint soha nem is volt ATI kártyám, az S3+Voodoo1 majd 2 után csak nvidia. De most választanom kellene kártyát és régóta a HD5870-el (VaporX, vagy GigabyteGV-R587SO) szemezek. Na most itt van a Psyhx probléma, ráadásul csak "feltörve" működik, tehát nem teljesen hivatalos...
Válasszak GTX480-at? Na de nincs szükségem CCCP porszívóval egybekötött vízforralóraBevizezni a 480-at meg túl húzós.
Ez az Ageia (aki elkezdte a fizikai társprocesszort) vonal végleg behalt? Ok, tudom, azt vette meg az nvidia. És ha találnék használtan Ageia kártyát? Bár ez költői kérdés volt, mert hogy win7 driver nem lenne hozzá, az biztos. -
VGYke
addikt
Ha jól értettem visszamenőleg (a kereső segítségével megtalált) elolvasott PhysX hozzászólásokat, az ATI kártya mellé játékra kell az Nvidia. Persze olvastam ilyeneket is.
Szóval valaki össze tudná foglalni hogy kell-e, vagy csak úri muri, mert összezavarodtam.
(most tervezek komplett gépvásárlást, még minden lehet) -
VGYke
addikt
Az ATI kezelheti / ismerheti / csatlakozhatott az nVidia által fejlesztett ESA szabványhoz, illetve létezhet hozzá kezelőszoftvere?
Házhoz való "ESA modul" pl. és működés -
VGYke
addikt
Szerintetek egy HD5870 (több év múlva talán 2?) kártya, Gigabyte X58A lap társaságában, milyen PC házban érzi jól magát?
Van javaslatotok a ház méret / gyártó/típusra?
Milyen minimális hosszúságú (mélységű) házba fér bele a fenti cucc? -
VGYke
addikt
Szerintetek egy akármilyen HD5870 megfelelő hűtést kaphatna a Cooler Master Sileo 500 házban?
-
VGYke
addikt
Nagy nehezen, segítséggel ebbe a fórumba találtam, bár lehet most sem jó helyen vagyok
Most tervezem az új konfigomat (I7 930, HD5870, Win7 64), a jelenlegi (Core2DuoE6600, Gigabyte 8800 GTS, Vista32) lecserélésére, így tök süket vagyok mindenhez, főleg az ATI kártyákhoz, mert Vudu1-2 után, csak nvidiás VGA-m volt.
Ha tudtok segíteni, első kérdésem az lenne, hogy a Sapphire RADEON™ HD 5870 Vapor-X (1GB) kártya mennyire jó választás, főleg hűtés és hang szempontjából?
Ár szempontjából annyira nem, mert 130eFt-ért kínálták be ott, ahol a komplett PC-t+monitort szeretném egyben megvenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest