- 8300 mAh, maradhat?
- Google Pixel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
válasz
karmester #1052 üzenetére
le lehet tölteni az Ati drivert, (egy rpm-es csomag) es ez mindenkeppen kell, nelküle nem lesz 3d:
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894
Nem tudom milyen SuSE-d van (full verzio vagy vmilyen free download), de csak a full verziokban van - ha van - rendes Ati driver. De 1x mar probalkoztam SuSE teljessel es nem ment vele. A Mandrake fizetös csomagjahoz mar van driver. De külön telepiteni lehet barmilyen Linuxon es nem is tul nehez.
A Fedora jo, csak szerintem nem desktopnak... szvsz inkabb probalkozz a driver telepitessel, mint hogy ujrahuzod a rencertEs mintha a Mandrake-nak is lenne mar egy free letölthetö 64bites verzioja.
-
-
PWR
aktív tag
válasz
karmester #1035 üzenetére
ha ilyen felbontás parák vannak talán érdemes megpróbálni manuálisan konfigolni az xorg-ot (futtatni az xorgconfig-ot). itt pontosan be lehet löni a monitor frissitési frekiket is, igy biztos nem lesz out of range, stb.
A SuSE nekem sem jön be mostanában, nem ismeri fel a HW-imet, stb. pedig ez volt az elsö Linux opr. amit telepitettem és sokáig használtam is anno és tetszett. -
vati
senior tag
válasz
karmester #1028 üzenetére
Én semmiképp nem dobnám le a linuxot addig, amíg nincs helyreállítva a Win bootolási képessége. (gondolom, minden alaplap BIOSa egy IDE eszközről akarna bootolni ha létezik ilyen. Nem azzal lehet gond hanem hogy ha a linux partíció elejére települt a grub, akkor ha nincs linuxod, nincs boot loadered se. Ahhoz az IDE hdd MBR-ébe be kell írni, hogy hol keresse a boot loadert. Konkrétan, az XP boot managerét töltse onnan ahol van.)
Keress rá a weben arra, hogy bootpart
Ez egy kicsi, 25k-s DOSos progi, pontosan ilyen problémák megoldására.
Multiboot, boot szektor kiírás fájlba, nt/w95/dos boot szektor helyreállítás...
Elolvasod a leírását, ráteszed egy boot floppyra és hajrá.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
karmester #1024 üzenetére
Nekem ugyanez a bajom. 2 SATA + 1 IDE vinyó.
SATA1-en van WinXP
SATA2-n UBUNTU Linux
IDE: Tárvinyó.
Ubuntu telepítés: annak végén kérem tőle, hogy ne nyúljon más disk-hez, csak a sajátjára pakolja a rendszerindítót. Ezek után ha a boot prioritásnál a SATA2 van elől GRUB error (vmi error 17)
Ha SATA1 akkor ugye WinXP bootol. és!!! Ha ide vinyó van elöl akkor elindul az UBUNTU Linux. Pedig azon a vinyón semmi indítóállomány nincs, a saját SATA2 vinyójáról tölt be mindent (a SATA2 vinyóm hangjából itélve is nyilván onnan tölt) csak azt nem értem, hogy ezért BIOS-ban miért pont az IDE vinyónak kell elöl lenni...érdekes...
Ja és már több linux-szal is mindig így indult el, azaz IDE volt a bootsorrendben az első...fura..
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest