- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Aktív témák
-
karmester
senior tag
Nekem ezenkívül a Fedora Core 64bites oprendszer van meg, nem tudom, hogy létezik-e más 64 bites a a Fedorán és a Suse-n kívül, és a Suse-s tapasztalataim után nem sok kedvem van a Linuxozni. Lehet, hogy a Fedora Core 3 jobb? Azért elég gáz, hogy egy már legalább két éve megjelent ATI kártyát ennyire nem tud kezelni a SUSE. Nem beszélve arról, hogy nem lehet egy tisztességesen működő boot beállítást összhozni (lásd korábbi hozzászólásaimat).
-
karmester
senior tag
Sajnos a Bootpart progi nem jött be, mert az Xp lock-olja a meghajtót, de egy win 98-as boot floppyval ''fdisk mbr'' parancssorral a dolog egy csapásra megoldódott.Utána le is vakartam Win XP alól PQ Magic-el a második SATA winyóról a Linux partíciókat. Amúgy meg a SUSE 9.2 -es 64 bites DVD verzióját telepítettem, de csalódtam benne. Sima Sapphire ATI 9600-as Radeont használok, Belinea 103052-es hagyományos monitorral, telepítés után a 3D nem ment, 1024x768 24 bitre állítva a felbontást, eltűnt a kép, a monitor valami ''freqency out of range'' hibajelzést írt ki. A telepítésnél a kép még valahogy kitöltötte a képernyőt, de miután elindítottam a telepített rendszert összeugrott a kép, és szoftveresen a Linuxból nem lehettett rábírni, hogy kitöltse a képernyő felületét, manuálisan meg nem akartam a monitor gombokkal igazítani a képet, mert úgyis a legtöbbet Windows XP-t használok, és nincs kedvem minden egyes oprendszer váltás után a képméret állításával szórakozgatni. Remélem a SUSE legközelebb valami épkézláb termékkel áll elő. Nem ártana, mert nem vagyok Microsoft rajongó, de a felhasználóbarát programokat szeretem, és ebben a SUSE 9.2 64 bites verzió nem remekelt.
-
karmester
senior tag
válasz
gege71.hu #1027 üzenetére
És mi van akkor, ha rászánom magam, hogy levakarom a Windowsbóll PQ Magic progival a Linux-os particiókat a SATA 2-es vinyóról. Visszalehet valahogy állítani a boot sectort, hogy az Xp bootoljon automatikusan, mint mikor még nem volt Linux a gépen? Nekem most fontosabb lenne, hogy tudjam használni a rack-e IDE vinyómat, mint, hogy Linux oprendeszer legyen a gépemen, mert végül is Windows alól is megoldhatok mindent....
-
karmester
senior tag
Esetleg, ha megunom a Suse-t és csak Windows-t akarok használni, hogyan állítom vissza a boot sectort úgy, a Windows XP indúljon automatikusan, és közben valahogy tudjam használni a rack-es IDE vincsit is. Ja, és a rackes vinyót letöröltem teljesen. Adataimnál a hardver infó.... Köszi előre is!!!
-
karmester
senior tag
Help! 2 Sata vinyót + 1 IDE rack vinyót használok (secondary-slave-cable select). A második Sata vinyóra Suse 9.2-t telepítettem (64 bites). Valamiért a boot particiót minden manuális beállítás ellenére az IDE vinyóra rakta (ezt sejtem), és innen akart bootolni, miközben ''Grub error''-t írt ki, aztán kihúztam a racket és az 1. Sata vinyóra tettem a boot particiót, és kihúzott rack-el minden szépen megy, de amint visszadugom a racket (biosban be van állítva, h. SATA vinyóról bootoljon), megint Grub errort ír ki.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Asztalos klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HP notebook topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- VPS - Melyik szolgáltatót?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest