- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
-
válasz
buherton #19182 üzenetére
Az nem az apt-ban van, hanem az általa kezelt csomagtárolókban. Az apt nem tud róla, milyen verzió van a tárolókban az egyes programokból, nem is érdekli, neki az a dolga, hogy eljuttassa a gépedre, amit telepíteni akarsz.
kemotox: az a csíkozódás nem bíztató, memtest-et javasolnék - már csak azért is, mert be van lassulva a cucc, aminek nem kéne.
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19193 üzenetére
Ha jól tudom az új Ubi április 26-án fog jönni remélem egyből utána az új eOS is.
Az eOS nem ezt a tematikát követi. Azt vallják, majd ha kész lesz! Tehát csak akkor adnak ki egy új verziót amikor már tényleg flottul és hiba mentesen működik, nem ragaszkodnak a félevente vagy évente történő kiadáshoz.
-
F34R
nagyúr
válasz
kemotox #19193 üzenetére
En annyira nem eroltetnem az uj rendszert, nincs uj vasad ergo felesleges is midnig az ujat vadaszni.
egy jo bevalt stabil kernel. 3.10.xx vagy a 3.12.xx . En igy meg talan megneznem a slackware-t is. Nezd meg a LiveDVD-t mennyire adja a rendszer. [link] dvd iso innen. -
kemotox
addikt
válasz
mr.nagy #19191 üzenetére
Nah ezek aztán tényleg nagyon hasznos tippek, köszike!
Először is, nekem is baromira bejön az eOS. NAAAGYON szép és letisztult dolog, már nagyon megszoktam, hogy mit hol találok stb. Imádom mikor valami ilyen átlátható, minimalista kinézettel rendelkezik.
Kernelt ha jól olvastam valahol, vissza tudom rakni a régebbit, azt majd megcsinálom, de akár egy újratelepítés is belefér simán. De nem lett se jobb, se rosszabb az új kernel miatt.
Egyből telepítés után is lassú volt, az összes linux amit próbáltam. Nagyon furcsa.
Letesztelem egy SSD-vel, aztán meglátjuk mi lesz.
Szerk.: Na de ácsi. Ha a HDD-vel van gond, akkor nem kéne a windowsnak is lassúnak lennie? Mert az meg teljesen jól ment.
Szerk2.0 :Ez lemaradt. Mikor fog jönni az új eOS? Ami most van az valami augusztusi cucc, ideje lenne már. Ha jól tudom az új Ubi április 26-án fog jönni remélem egyből utána az új eOS is. -
mr.nagy
tag
válasz
gery2123 #19190 üzenetére
"Nagyon várom már az Elementary Os 14.04 re épülő verzióját."
Na ezzel én is így vagyok! A mostani HP laptopomon repül a Windows 8 is (a meló miatt muszály), mégis mellette ott az Elementary OS mert ezt meg szeretem. Így ha komoly melót kell csinálni Windows alatt vagyok, ha csak hétvégi pötyögés, film, zene akkor Linux alól."Mondjuk egy Lubuntut is ki lehetne próbálni, vagy egy Manjaro-t."
Igaz. -
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19188 üzenetére
- Én fent hagynám az Elementary-t (bár elfogult vagyok vele, mert nagyon szeretem ezt a kis rendszert!).
1. El kellene minden zárt drivert távolítani.
2. Ha már a kernelekbe bele kavartál esetleg egy újra telepítést csinálni. (Ne akard a legfrissebb kernelt hagyd, hogy amikor a frissítések között megjelenik csak akkor telpüljenek!)
3. Amikor belassul megnézni mi eszi meg az erőforrásokat. (Lehet, hogy nem is gondolsz rá és valamelyik utólag telepített alkalmazás a háttérben fut és ez lassítja be. Rögtön a telepítés után is lassú volt?)Ha a fentiek sem segítenek, tényleg nézz egy még kissebb igényű rendszert! A HDD attól még, hogy jó lehet lassú nagyon és ez fogja vissza a rendszert.
-
gery2123
őstag
válasz
mr.nagy #19189 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy minden gép más. Mondjuk egy Lubuntut is ki lehetne próbálni, vagy egy Manjaro-t.
Én is keresem még a helyem, de valahogy mindig visszatérek az Ubuntu , illetve a belőle épülő distrókhoz. Nagyon várom már az Elementary Os 14.04 re épülő verzióját. -
mr.nagy
tag
válasz
gery2123 #19187 üzenetére
Lehet, hogy vígan kellene szaladnia, de nekem a régi laptopom (MSI) hasonló paraméterekkel bírt mint ez és nekem is csak döcögött rajta a Mint. Viszont az Elementary vígan szaladgált (sokkal gyorsabban mint a Windows 7), egyedül a Chrome böngésző memória éhsége fogta néha vissza.
-
kemotox
addikt
válasz
mr.nagy #19186 üzenetére
Kösz a válaszokat srácok, F34R és mr.nagy!
Igen, ezek a paraméterek, ezeket még leírhattam volna, sorry. Szóval csak simán gyengusz a gép? Erre én is gondoltam, és meg is néztem pl az Ubi követelményét. 700MHZ-s proci meg ilyenek.. Most ez hazugság vagy mi a tosz?
Mint-ek közül melyiket ajánlanád? Gondolom a Mate, Cinnamon, meg ezekről van most szó. Lehet még próbálkozom ezekkel, meg meglesem az Archbanget is, habár ez az elementaryt elég jól belaktam már, és stabilan megy is, csak zavar, hogy lassú. (Vagyis nem zavarna, mert mint írtam nem nagyon komoly dologra kell, csak már felhypeoltam magam, hogy milyen király lesz szélvész módjára száguldó Linuxszal zúzni)
Szerk.: gery2123 Neked is köszi a választ. Így gondolom én is. Elvileg simán megvan a követelmény :S
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19183 üzenetére
Ha a gyári paraméterekkel rendelkezik a géped ( AMD Turion X2 TL58-1, 9GHz, 2048MB (2x1GB) VGA : NVidia GeForce 8600M-GS 128MB Chipset : nVidia nForce 630M ), nem is csodálom, hogy a Mint csak döcög. Ráadásul a Mint-hez választható legnagyobb igényű ablakkezelővel tetted fel, a képek tanulsága szerint. Válassz kisebb igényű rendszert!
Az Elementary-nál azt írtad a legfrissebb Nvidia drivert engedélyezted. Ez hiba volt! A legfrissebb a te video kártyádhoz nem jó. Most fejből nem tudom, de az egyik régebbi kell és az is csak akkor ha játszani is akarsz. Ha nem akarsz komolyabb játékokat futtatni, ne is telepítsd egyik zárt drivert sem, anélkül is vígan el lesz a rendszer.
-
F34R
nagyúr
válasz
kemotox #19183 üzenetére
en neked az Archbang-et ajanlom, ettol nagyon sokkal kisebb hardverigenyu dolog mar csak a dynamic/tiling wm lenne. Olyan nincs hogy driver cd stb. nem kell , a kernel modul vagy tartalmazza vagy nem, amit furcsallanek korul kell nezni a changelogban mert meglehet hogy valamit kukaztak benne, vagy kernelt kell forditanod a legvegso esetben.
Attol fugg milyen vezeteknelkulid van (desktopon okorseg hasznalni nem madzagosat) bluetooth-hoz kell a bluez es a bluez-utils majd be kell tolteni a kernelbe. -
F34R
nagyúr
válasz
buherton #19181 üzenetére
irtam mar ebbe a topikba valahol azt hiszem nehany oldallal visszabb is. flamet nem akarok kelteni ezert nem irom le hosszadalmasan. aptitude csak a csomagkezelo, sok van aur-ba es sajnos
bekerul olyan is amit ritkan ellenoriznek, nem friss, orphan stb. Friss mert rolling release testingbol hamar atkerulnek a csomagok. Debian testing is hasonlo ha nem megy fel az Archlinux. -
kemotox
addikt
Sziasztok!
Kezdő Linuxos vagyok, de inkább ebbe a topicba írok, mert úgy érzem elég nagy a baj.
Adott egy Acer Aspire 5520G notebook. Windows7 süvít rajta, de a Linux nagyon szenved rajta. Ubuntu 12.04LTS, Ubuntu 13.10, Mint Maya (13), Mint Petra (16), elementaryOS. Ezeket mind próbáltam, egyedül az utóbbi megy, de az is nagyon lomhán.
Ubuntu és Mint ilyen furcsa csíkozódásokat produkált (bekapcsolás után 5-6 perccel kb), Mint esetében még használhatatlanul be is lassult olyankor. Képek a dologról. A lassúságot úgy kell érteni, hogy mikor beütött ez a dolog, akkor pl újraindítani is úgy sikerült a gépet, hogy szépen katt a menüre, várni 5-6 mp, katt a shutdownra, várni megint vagy 10 sec.. Ubinál meg csak simán becsíkozódott egy csomó minden, olvashatatlan lett egy csomó menüpont stb. (Az ablakok árnyéka helyett is csak egy fehér csík volt körülöttük)Aztán felnyomtam az elementaryt és az meg megy egész tűrhetően, jelenleg is azt használom. Viszont elég lassú (Mint és Ubi is lassú volt), sokkal lassabb, mint a windows. Rányomok a beállításokra, és sok-sok másodperc, mire bejön. Frissítettem kernelt, valami 3.12.akármire, nem érzek semmi változást.
Aztán vannak itt még furcsaságok: Egyik linux se látta a vezeték nélküli egeret, és monitort se tudtam rákötni a laptopra. Haverom meg mondta, hogy ő felrakta ubuntut és minden működött egyből. Valami nagy gebasz van itt.
Aztán eszembe jutott, hogy notebookokhoz meg alaplapokhoz is mindig adnak egy CD-t ami tele van mindenféle driverekkel. Az a CD nincs már meg, neten meg csak windowsos drivereket találok.Nem hiszem el, hogy egy sokkal kisebb hardware igényű, stabilabb oprendszer ennyivel rosszabbul fusson, mint a windows. Valakinek van valami ötlete esetleg? Nagyon nem értek a dologhoz, amit tudtam megtettem (googli bácsit is hívtam segítségül de nem jutottam sokra vele), ha esetleg kellenek még infók a probléma meghatározásához, akkor írjatok és megnézek/leírok mindent. A HDD és a RAMok nagyon jó állapotban vannak, HDD-re a HDSentinel 98%-ot mondott, memtest meg nem dobott semmi errort. (mondjuk ha ilyesféle baj lenne akkor valszeg a windows se menne túl jól)
Ja és még valami, hátha ez is számít: csak linuxot raktam fel mindig, sose win mellé. Ezt a kis lapotpot ilyen "munkagépnek" akarom megcsinálni, ismerkedni a linuxxal, kitanulni a dolgokat, stb. Ha felkerülne mellé win is akkor tuti csak a játék menne mindig
Remélem nem kérdeztem túl nagy hülyeséget/egyértelmű dolgot, és van valakinek valami ötlete a dologra.
Köszi szépenSzerk.: Még valami eszembe jutott. A linuxos driver frissítő cucc csak valami nvidiás cuccokat talált, egyszer felraktam eOS alatt a legújabbat, na utána fagyogatott az is elég rendesen.
-
buherton
őstag
-
buherton
őstag
Igen onnen töltöttem le. Elősnek szeretném kipróbálni, aztán ha sikerül mindent beállítani, akkor jön a váltás. Ami nagyon fontos nekem azaz, hogy legyen egy jó csomag adatbázisa, amit már megnéztem és le is döbbentem, hogy mennyi minden van benne, illetve mennyire friss! Az apt-get közel sem ennyire friss.
Mi a probléma a systemd-vel? Több helyen is olvastam, hogy nincsenek nagyon oda érte, de nem írták le konkrétan, hogy miért.
-
F34R
nagyúr
válasz
sh4d0w #19175 üzenetére
slackware meg attol igen csak messze van. Meg akarja ismerni a linuxot arra ott a gentoo meg a lfs.
slackware konzervativ, lassu a csomagfejlesztes es az ujjatasok, regi rendszere van es nem szeret az updatek rengetegeben elveszni akkor neki talaltak ki. Fedorat en sem javaslom. Archlinuxot miert nem ajanlja senki sem? Debian sem lesz jobb egy fokkal sem mikor majd bekerul a systemd a 8-s verzioba. -
válasz
buherton #19174 üzenetére
Nekem személy szerint nincsenek túl jó tapasztalataim a Red Hat-környéki rendszerekkel, de ez szubjektív. Ha az ősök felé szeretnél menni, akkor Slackware és Debian - gyakorlatilag az első disztribúciók közé tartoznak. A Slackware-nél stabilabb és gyorsabb rendszert még életemben nem láttam, túltesz a Debianon is, de ott mindent Neked kell csinálnod: nincs függőség-kezelés, nincs automatikusan induló grafikus felület, nincs automatikusan létrehozott xorg.conf. Mire felteszed és beállítod, garantáltan ismerni fogod a Linuxot. Én túl lusta és kényelmes vagyok a használatához, de olyan összecsiszolt KDE4 van benne, hogy még.
-
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Ubuntu 12.04-et használok, és lassan eljutottam odáig, hogy szeretnék váltani másik disztróra. Az ok az szimplán annyi, hogy mert megtehetem. Melyiket ajánljátok?
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #19159 üzenetére
emlékeim szerint ssd-re ext2/3 nem jó, mert azok nem tudnak trimmet. ha ext és ssd, akkor 4.
-
F34R
nagyúr
válasz
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #19162 üzenetére
Hmm, akkor szerintem a többivel nem is foglalkozok, mivel kicsi adathalmaz. Max hónapokat lehetne nyerni az ssd élettartamán.
Mint alatt is tmpfs alatt van a /run, de akkor a /tmp-t miért nem rakta ő is oda?Jelenleg ez a felállás:
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/sda5 32G 8,2G 22G 28% /
none 4,0K 0 4,0K 0% /sys/fs/cgroup
udev 3,8G 4,0K 3,8G 1% /dev
tmpfs 769M 1,4M 768M 1% /run
none 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock
none 3,8G 1,5M 3,8G 1% /run/shm
none 100M 44K 100M 1% /run/user
/dev/sdb1 671G 91G 581G 14% /mnt/data
/dev/sdb3 228G 17G 199G 8% /home -
Jester01
veterán
válasz
A /var-t nem szabad ramdiskbe tenni mivel az állapota nem szabad, hogy elvesszen. A /var/run-t szokás, de az manapság /run néven fut (
) és azt amúgy is ramdiskbe teszi a legtöbb disztró (mint-et nem tudom).
A /var/cache/apt/archives alatt a letöltött csomagokból van eltárolva példány, hátha kell még. Azt apt-get clean vagy autoclean parancs ezeket kitakarítja, ha kell a hely. Lásd man apt-get.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ViZion #19160 üzenetére
Hát, okosabb nem lett.
Az ssd rész, elvileg jó nálam a tied alapján.
A tmpfs is tiszta, egyedül az apt cache-el nem tudom mit kezdjek a nagy helyigénye miatt.
Ram van bőven (8GB), ebből 1-2GB-ot feláldozok, mert 3GB-nál nem szokott többet enni a rendszer, akármennyi alkalmazás van megnyitva. -
ViZion
félisten
válasz
Logouton a Fedora 17 telepítős cikkem fstab részét olvasd át.
-
Speeedfire
félisten
Végre lett egy kis időm, hogy ssd-t hangoljam, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok.
A rendszer egy linux mint 16 cinnamon.Az fstab jelenleg így néz ki:
UUID=0f0fc028-8cc1-4cb2-a0dd-800314538e06 / ext4 errors=remount-ro,defaults,noatime,discard,nobarrier 0 1
UUID=C8C853C9C853B502 /mnt/data ntfs defaults,umask=007,gid=46 0 0
UUID=73d389b8-6fb4-4cf2-a347-77516c519cfb /home ext4 errors=remount-ro 0 11. rendszer, ssd
2. windowssal megosztott adatok, hdd
3. home, hddEzek így jók? Vagy kellene még valamit állítani rajta?
A tmp és a var érdekes még talán. Sok helyen olvastam, hogy ezeket ramdisk-ben tárolják. A tmp nem foglal sok helyet nálam (92K), viszont a var elég méretes darab (2.2GB). Ebből a /var/cache/apt foglalja el a legtöbb helyet (1.7GB). 3GB-os ramdisket nem szívesen csinálnék. Ezzel az apt cache mappával mit lehetne csinálni?
Kérdés, hogy maradjon ssd-n vagy rakjam át hdd-re? A hdd-vel egy gond van, hogy egy green, ha nem lenne elég, hogy ez egy laptop hdd, ami 5400-on forog. -
sonar
addikt
Hi,
Van két szerverem Lenovo RD210 és egy Lenovo RD220 ami folyton belassul.
CentOS 6.2, de ugyanezen konfigokból 5-5 másik hiba nélkül üzemel.ata1.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x6 frozen
sr 1:0:0:0: CDB: Test Unit Ready: 00 00 00 00 00 00
ata1.00: cmd a0/00:00:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 tag 0
res 40/00:03:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x4 (timeout)
ata1.00: status: { DRDY }
ata1.00: hard resetting link
ata1.01: hard resetting link
ata1.00: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
ata1.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
ata1.01: link offline, clearing class 3 to NONE
ata1.00: configured for UDMA/133
ata1: EH complete
Netet túrva sokmindent találtam, de használhatót nem nagyon.
Vkinek találkozott már ilyen problémával? -
n00n
őstag
Sziasztok!
Egy kicsit off a dolog, de van olyan aki használ/használt Firebird (super-server) adatbázis kezelőt Linux szerveren? Szeretnék kérdezni párat, privát jöhet. Köszönöm.
-
BoB
veterán
válasz
|DavidWoody| #19151 üzenetére
Szia
gparted -el vissza tudod állítani.
-
|DavidWoody|
tag
Sziasztok !
Olyan problémám lenne , hogy csináltam egy bootable LM16 Cinamonn disket ( USB Image Writerrel ) egy LM16 MATE alatt egy 8gb-s pendrive-ra és most az alap rendszerem nem is látja a pendrive-ot , a windowsom pedig formázást kér rá , de a formázás utáni kapacitásra 1,13 gb-t ad meg. Kérdésem , hogy hova lett a maradék 6 giga , illetve , hogy miért nem látom a driveot linux alatt. Előre is köszönöm.
-
F34R
nagyúr
Jah amilyen utemben halad a systemd en nem kerek belole. bekerul a testingbe utanna harom nap utan mar megy is elesen a core-ba. Eloszor beszippantotta az udev-et, majd befogja a polkitet es egy halom dolgot integral majd. Olyan dolgokat rak default-ra amit csak a kesobbi systemd frissites tesz opcionalissa.
[link]nem is nagyon lesz mar olyan distro ami a sima sysvinit vagy valamilyen valtozatat hasznalja majd
(#19143) Iscariah
reszben igaza is van.
#19148) bambano
elmeletileg a systemd service scriptjei jok minden distro-n, habar irhatsz magadnak is egyet azert nem osszemerheto a sima shell init-el ugye?
-
bambano
titán
kiszámolta valaki, hogy ehhez a teljesen felesleges változtatáshoz a debian userek által írt szkriptek átfaragása mennyi idő és pénz? biztosan nem. úgyhogy az a 4-5 okostojás (mert kb. ekkora *TÖMEG* szavazott a debiannál a váltásra), eszméletlen kiadásokba verte az usereket. hasonló okos ötletekért épp egy má$ik cég arcát verik le...
most arról nem beszéltem, hogy a jelenlegi rendszer az szabványos, a systemd meg valami falusi kocsmában megálmodott "architektúra".
-
BoB
veterán
Ez már a Debian csapatán múlik hogyan fog sikerülni.
Ettől függetlenül a változás mindig sírás témája volt, az, és lesz is nemcsak itt hanem az élet sok más területén.
Egyik rokonom ki van akadva hogy nem nagyon lehet már képcsöves TV-t kapni. Mi lesz vele ha tönkremegy ami van mert ő aztán kizárt dolog hogy LCD TV-t vesz mert azokat utálja (megindokolni nem tudja).Ha systemd-vel a debian atomstabil lesz, akkor is lesznek ellenzői (persze elképzelhető hogy nem az új dologtól való idegenkedés miatt, hanem valós technikai ok miatt). Egy darabig. Majd 20 év múlva ismét nem akarnak váltani arról.
-
ahhoz a kommentedhez azt tudom hozzáfűzni, hogy amíg otthon játszik az ember, addig szívesen kísérletezgetek, de ne legyen már potenciális katasztrófa forrása az, hogy frissen tartom a Debiant a céges szerveren.
persze reménykedek benne, hogy Debianék bugmentesebben zavarják le az átállást, mint anno Archék csinálják, de azért nem zavarna, ha emiatt egyáltalán nem kéne aggódnom.
-
Arch a systemd-re átálláskor adta meg magát, meg untam, hogy többször nem működött, mint igen (bár az elején pont a fapadosság, meg a mókolás miatt tetszett)
A Fedorát azért váltottam le, mert nagyon nehézkesen kezelt csak két VGA-t.
A Debianban bíztam, hogy majd az... Hát az se, sőt, még annyira se. Eléggé lesz*rja a xorg.conf-ot, így meg nem olyan vicces, hogy bármit állítok be, az csak a következő újraindításig tart.Előbb-utóbb veszek egy másik VGA-at, ami kezel három kijelzőt, és utána remélhetőleg nem lesz ez a szopás, mint most.
Utána lehet, higy visszamegyek Archra. Kicsit hiányzik a mókolás
-
-
Sziasztok!
Két feladatra keresek megoldást.
1.) Bizonyos progik vagy weboldalak hívogatnak bizonyos URL-eket különböző paraméterrel. Ezeket szeretném elkapni, és megváltoztati a paramétereket. pl. a Króm által haza küldött infókat szeretném monitorozni, elkapni, és megváltoztatva kiküldeni. Ha ez lehetséges. Nem csak a krómról van szó, hanem úgy általában trollkodni van kedvem ezekkel kapcsolatban.
2.) Nem szeretnék Flasht telepíteni, de jó lenne a Flash-es vieókat megnézni. Létezik olyan megoldás, ami ezeket valami desktop progiban meg tudja nyitni? Nem csak Youtube (facebook, indavideo, vimeo, stb.).
Kössz!
-
f_sanyee
senior tag
upstart? debiannal sysvinit a default, de ha arra gondolsz, hogy meddig lesz opcio, arra nem hiszem, hogy barki tud valaszolni.
nagyobb distrok kozzul az ubuntu aki a fejlesztoje is es a redhat hasznalta, akik mind a ketten valtanak systemd-re, igy kb halalra van itelve az upstart -
F34R
nagyúr
ki tudja meddig marad meg Debiannal az upstart ?
Lenry ha olvasod ezt a postot akkor valaszolnal miert mentel Arch > Fedora > Debian ?
Csak nem a systemd elol menekulsz te is? -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
ZFS Poolokkal Linuxon van valakinek tapasztalata? Mennyire támasztja ki a gépet linuxon? gzip-s tömörítés forma nem öli nagyon a CPU-t?
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Régen jártam erre...
Mondom leszedem -ha van- a frissebb Pear OS-t, cégnél mac van, kicsit itthon is ismerkedni, nézegetni, meg korábban is tetszett... Erre:
"Its future is now in hands of a company who wants to remain anonymous for the moment. The concept has pleased them it and now wants to continue and improve the system for their own products. I can not give a name but it is a very large company well known ..."Durva. Mondjuk koppintás volt a design, de akkor is érdekes volt.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Redhat topik van itt a ph!-n? -
LógaGéza
veterán
Próbáltam meghívni PuTTY-ból is, ugyanezt kaptam, végülis -vt kapcsolóval elindult.
Kipróbálom az ajánlásokat, köszönöm
Igazából a legnagyobb problémám az, hogy nem találok egy olyan óraprogramot, ami kiírná az időt a kép felé... Kb egész nap ezt kerestem, 0 sikerrel. Anno az osd_clock-ot használtam, de most azon kivül, hogy 100%-on pörgeti a procit, semmi mást nem csinál...
Pedig annyira egyszerű probléma, hogy eszméletlen, de mégsincs semmi... -
BoB
veterán
válasz
LógaGéza #19111 üzenetére
Azért mert ha megnézed a kézikönyvét (man fbi) ott azt írja, hogy:
"Fbi also needs access to the linux console (/dev/ttyN) for sane console switch handling. That is obviously no problem for console logins, but any kind of a pseudo tty (xterm, ssh, screen, ...) will not work. "
Vagyis rendes konzol kell neki, nem grafikus felületen előhúzott.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Tud valaki olyan terminálból konfigolható programot, amivel egy adott mappában lévő összes képet szép sorban, meghatározott időközzel megjeleníti diavetítés-szerűen, majd ha végigért az összes képen, újból elölről kezdi?
Eddig az fbi-t próbáltam, tökéletes lenne a funkciói szerint, de ioctl VT_GETSTATE: Helytelen ioctl hívás az eszköznek (not a linux console?) hibával elszáll egyből indítás után, és fogalmam sincs, hogy miért... -
_Dumber_
őstag
válasz
Jester01 #19109 üzenetére
Kubuntuban kiadva: (részlet)
linux-gate.so.1 => (0xb776a000)
libasound.so.2 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libasound.so.2 (0xb57f2000)
libXv.so.1 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXv.so.1 (0xb57ec000)
libXss.so.1 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXss.so.1 (0xb57e7000)
librt.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/librt.so.1 (0xb57de000)
libdl.so.2 => /lib/i386-linux-gnu/libdl.so.2 (0xb57d9000)
libX11.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libX11.so.6 (0xb56a4000)
libXext.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXext.so.6 (0xb5691000)
libQtDBus.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtDBus.so.4 (0xb5613000)
libQtWebKit.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtWebKit.so.4 (0xb3509000)
libQtXml.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtXml.so.4 (0xb34c6000)
libQtGui.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtGui.so.4 (0xb2a14000)
libQtNetwork.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtNetwork.so.4 (0xb28cd000)
libQtCore.so.4 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtCore.so.4 (0xb25e8000)
libpthread.so.0 => /lib/i386-linux-gnu/libpthread.so.0 (0xb25cd000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0xb24e4000)
libm.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libm.so.6 (0xb24a1000)
libgcc_s.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0xb2484000)
libc.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6 (0xb22cf000)
/lib/ld-linux.so.2 (0xb776b000)
......Valószínű hogy ez dinamikus...
.........
Manjaron:
not a dynamic executableEz meg nem.
Sztán hogyan lehet dinamikussá tenni a manjaro verziót?
-
Jester01
veterán
válasz
_Dumber_ #19104 üzenetére
Skype a QT-t használja a grafikus felülethez és ha jól emlékszem van belőle statikus és dinamikus verzió. A megfigyelt különbség valószínűleg ebből adódik, pl. különböző QT verzió a két rendszeren, vagy az egyiken a statikus a másikon pedig a dinamikus skype van telepítve.
-
_Dumber_
őstag
Több szem hátha többet lát:
-
Apollyon
Korrektor
válasz
utgyuru #19101 üzenetére
Nekem pont egy D-530FX-em van, és linux alatt is ugyanúgy megy mint windows alatt. Nincs hozzá külön szoftver, plug-and-play. A gombokat tudomásom szerint windows alatt sem lehet testreszabni, a felső gomb duplakatt, az alsó gomb pedig a DPI-t állítja mindkét rendszer esetén defaultban.
-
utgyuru
aktív tag
Kicsit fura kérdésem lenne:
Egeret akarok venni, Linux szempontból szerintetek melyikkel járok jobban?ACME MA05 vagy A4TECH D-530FX amit kinéztem.
Gondolom windows-on testre szabhatóak a plusz gombok, Linuxon mi a helyzet? Esetleg valakinek van tapasztalta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Túra és kirándulás topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged