- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
válasz
Cyber_Bird #22690 üzenetére
Sőt, csak azt nézhetek, mert a kimenete a távoli szerverre megy és a helyi gépen csak üres kimenetet ad.
-
Osiris
őstag
válasz
Cyber_Bird #22688 üzenetére
sshpass tökéletes. Köszönöm!
# sshpass -p 'Password' ssh -o StrictHostKeyChecking=no user@11.22.33.44 exit
...és ha a kimenetben nem szerepel a "Permission denied", akkor sikeres.
-
MineFox54
őstag
válasz
Cyber_Bird #22453 üzenetére
mi az a kohom?
-
ux1
addikt
válasz
Cyber_Bird #22128 üzenetére
Na ja, igaz nem vagyok fősulis, de öreg vagyok mindenhol, (47) pedig '97-től linuxozom.
-
spammer
veterán
válasz
Elég csak a fórum különböző témáiba belenézni. Rengetegszer van olyan kérdés, amire a google első oldala dobja a választ. De még olyanok is, amikor mondjuk egy böngésző beállításáról van szó, és ott van az opció a menüben vagy a beállítások oldalon, tehát még gugli sem kell hozzá. A kedvencem még az, amikor megkérdezik, hogy xy film mikor jelenik meg, amikor 2 millió oldalon meg lehet nézni a dátumokat.
Az oktatási rendszer meg úgy szar, ahogy van (alapjaitól kezdve el van baxva).
-
MineFox54
őstag
válasz
Én nem vagyok valami idős,de bármit nem tudok:
$lynx
google.hu -
sonar
addikt
válasz
Cyber_Bird #21310 üzenetére
Csak tapogatózok mert nem túl gyakori a hiba. És itt javasolták inkább a keep alive paraméterek módositását.
[link] -
bambano
titán
válasz
Cyber_Bird #20406 üzenetére
nem lesz, van. b+-os. szó szerint és átvitt értelemben is...
-
válasz
Cyber_Bird #20406 üzenetére
Neki is az van, elvileg. Egyébként a SoC maradt, így akkor is csak 1 root USB port van, annak minden korlátjával.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cyber_Bird #20239 üzenetére
Na ezt nem tudom, ahhoz nem nyúltam.
Mindössze ennyi van beleírva:domain lan
search lan
nameserver 192.168.1.1utóbbi a router ip címe.
A Skype már tudtommal nem p2p, de kipróbáltam és nem tudott bejelentkezni.
-
Konflikt
addikt
válasz
Cyber_Bird #20161 üzenetére
remek, SSH-n at elindul, majd iteral a tobbi kozott tovabb. koszi megegyszer.
-
bambano
titán
válasz
Cyber_Bird #20101 üzenetére
remek cikk, kb. két mondatot leszámítva tévedés az egész.
(#20100) Lenry: egy terület van, amiben a bsd jelenleg valóban jobb, az a zfs, ez nasnál számít. nem tudom, hogy linuxra van-e már olyan zfs implementáció, ami megfelelő minőségű, a btrfs még nem tart ott tudomásom szerint.
az már vita tárgyát képezheti, hogy jó-e és mire a zfs, meg mennyire megbízható, pro és kontra lehet olvasni róla, én nem tenném be nasba, ez biztos.
egyébként a bsd-kre jellemző, hogy irtózatosan le vannak maradva a linuxhoz képest, nem olyan nagyon rég lett bennük tisztességes multiprocesszor támogatás, sokkal kevesebb hardvert támogatnak, és a védelmi rendszerük is sokéves elmaradással küzd.
-
válasz
Cyber_Bird #20101 üzenetére
vótmá. nem lettem tőle okosabb.
de akkor máshogy kérdem: NAS-hoz bármi miatt jobb lehet? -
N0zer0
senior tag
válasz
Cyber_Bird #19882 üzenetére
Kösz, fel fogom tenni. Közben visszaváltottam az eddig működő mplayer binárisra, de most már ennek sincs hangja. Sőt, ha azzal próbálom, aminek legalább konzolban volt pulseaudio-s hangja, az is néma. Megnéztem a pulseaudio mixerét, ott van hang, nincs némítva, és a zöld vumeter csík is ugrál, hogy épp pulseaudio alkalmazás játszik le hangot, de semmit nem hallani.
A pulseaudio csesződött el. Mi a teendő?
Szerk.: megvan, beakadt a pulseaudio, le kellett lőni, majd újra elindítani és most már újra van hang. Akkor újrafordítom még egyszer pulseaudio supporttal és akkor tuti jó lesz.
-
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #19844 üzenetére
Így tettem, de fákin fákk nem akar működni cronból.
-
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #19724 üzenetére
Ártani nem árt, de a mai otthonra szánt nasokban ált. 512 mb -1 GB ram van. ZFS-t - igaz linux alatt, de 2 GB-tal is használtam gond nélkül.
Persze itt megint az jön be, hogy ki mire használja, zfs alatt is milyen beállításokkal, stb...
pl.: Zyxel 325v2-ben ma néztem, hogy 512 mb. Szóval azért na, felhasználás kérdése. Szerintem is ha nincs ramdisk, vagy valami más ram igényes dolog, akkor annyira nem kell az a 8gb. Én Cubieboard-n nyomom már a nas funkciókat, alapvető dolgokkal (nginx,samba,torrent,stb..) és bőven nincs kihasználva az 1 GB. Előtte nekem is volt brazosom 4 gb rammal, soha ki se használtam a felét se. Kivéve ha virtualizáltam, na akkor tényleg jöhet a 8 GB ram.
De igaza van Vladinak, ha ennyit dobott a gép, akkor már használjuk, ne hajítsuk el. Manapság aranyárban mennek a memók.
(no offense brada
)
-
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #19619 üzenetére
Igen,igen, ezt akartam kifejezni valahogy... az 587-s porton keresztül kommunikálok a gmailemmel és azon keresztül szennyezem az éter.
-
klambi
addikt
válasz
Cyber_Bird #19515 üzenetére
dede webmail kell, csak hansló vagy jobb tudású (ha van), amire felfigyeltem azaz @mail, de róla nem tudok semmit...
-
perge666
veterán
válasz
Cyber_Bird #19362 üzenetére
A 8.1-ről nem sok jót hallottam.
Win7-en mindenhez van driver,akkor elvileg 8.1-hez is,de azt inkább hanyagolnám.
Akkor már hagyom rajta a 7-est. -
LógaGéza
veterán
válasz
Cyber_Bird #19291 üzenetére
Köszönöm! Ma reinstall idő van, ez is fog kelleni.
A következő kérdés: Valaki csinált már teljes UEFI telepítést Windows 8.1 + bármely más Linux disztró?
A fő probléma, hogy a Win 3 db partíciót csinál telepítéskor: egy 300MB-os Recovery partition, egy 100MB-os EFI-t, és magát a partíciót, amire települ.
Ugyebár a telepítési sorrend Windows -> Linux. Ezekből a partíciókból lehet valamielyiket /boot-nak használni? -
LógaGéza
veterán
válasz
Cyber_Bird #19238 üzenetére
Nem, se a Linuxos gépről, se a Windowsos gépről nem tudom pingleni a másikat
Belső hálón minden szolgáltatás megy - ergo, ha a Linuxos szerver mellett űlök egy Windowsos gépnél, ami ugyanarra a hálóra csatlakozik, akkor megy minden ami kell.
-
n00n
őstag
válasz
Cyber_Bird #19059 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Majd ránézek.
-
Sátán44
addikt
válasz
Cyber_Bird #1772 üzenetére
akkor floppyról csinálom vmilyen boot managerel,így működni fog?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Cyber_Bird #1753 üzenetére
a progi feltelepül, csak nem indul..
To start IglooFTP-PRO enter at the prompt:
''/usr/local/bin/IglooFTP-PRO'' or just ''IglooFTP-PRO''
még a process sem nemhogy a gui.. -
GD
őstag
válasz
Cyber_Bird #1748 üzenetére
köszi, ez első linken főleg egyszerűek vannak és sok szerver
a második a gftp annak alap hiányossága hogy leállításkor nem jegyzi meg az aktuális letöltést, nem tud folytatni automatikusan és nem adható be neki megjegyzésre letöltési lista
az iglooftp talán jó lenne, de a letöltés link nem elérhető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest