- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
válasz ngabor2 #4079 üzenetére
gmencoder kissé már réginek tűnik.
bambano: avidemux megér egy próbát, tegnap este feltettem, majd ma kipróbálom.
thxA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
ngabor2
nagyúr
igen, azzal a film arányait lehet kiválasztani... de nem a képernyőjét. azzal kezdtem, nem segített. a gui.conf-ba beírtam, hogy monitoraspect = ''16:9'', de nem változtatott semmit. parancssorban volt hatása, úgy rendesen vitte a filmet.
olyan, mintha nem venne tudomást arról, hogy a felbontás 1680x1050, tehát a képernyő 16:9-es. továbbra is ragaszkodik a 4:3-hoz. -
GD
őstag
gnome esetén vhogy elérhető az hogy a megnyitás-mentés stb párbeszédablakban legyen ilyen win szerű nézet is, azaz lista és ikon nézet között tudjak váltani közvetlenül? sokszor képek választása esetén jól jönne..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
én kezdőnek nem biztos hogy ajánlanám a fedórát még úgy sem hogy 3-4-5-6-ot használtam.. ezzel a jogvédett marhasággal elég sokat kell szívni mire multimédiásan jó lett..
(mp3, avi stb lejátszások) 3D-t meg pláne.. rpm meg külső repo vadászgatások
a repo kezelése nyűgös, nekem nem jött be..de ez csak vélemény..
legalább úgy beszélek egy másik disztróról, hogy használtam is .-)
azért mivel fedórán kezdtem linuxozni, mindig megnézem e legújabb kiadásokat..
aztán maradok a debian és vagy ubuntu-nál
[Szerkesztve] -
Dr.Burn
őstag
Remelem jo helyen teszem fel a kerdesemet.
Az a gondom, hogy az unrar - free cucca nem akarja kicsomagolni a rar fileokat.
Nem tudtok olyan progit ami megbirkozik ezzel a feladattal?"Later Nerd!"
-
ngabor2
nagyúr
apróbb (g)mplayer + 16:9 probléma: hol/hogyan tudom beállítani, hogy ha egy filmet játszok le az mplayerrel, gmplayer frontenddel, akkor ne úgy kezelje, mintha még mindig 4:3-as monitorom lenne, csak lapított arcokkal? azért hangsúlyozom ennyire a gmplayert, mert pl. a vo-t is külön kell beállítani.
-
Incognito
senior tag
Sziasztok.
Tudtok mondani egy könnyen kezelhető disztribuciót ami létezik Live formában is? A suse nem tudom, hogy miétr, de nem indul el a gépemen... -
Vladi
nagyúr
válasz sirály12 #4086 üzenetére
Az lehet. Xgl helyett Aiglxet javaslok. Ez az X.org ''fölött'' fut, így nem kell annyit szenvedni a bugok miatt. Ennek sikeres beüzemelése már csak a videokarin múlik. [Ugye nem egy laptopról beszélünk?. ]
Ha nVidiád van akkor az sirály , ha ati akkor javasolt a radeon driverrel próbálkozni. [Nem a gyári driverrel!]il sole non sorge più ad Est!
-
bambano
titán
Szerintem nem. Az X szervert el lehet úgy indítani, hogy megmondod, melyik memóriatartományban kezdődnek a hozzá tartozó regiszterek, ezzel szerintem el lehet indítani két teljesen önálló szervert. Próbálni még nem próbáltam. Ha jól emlékszem, a matrox kártyák tudtak ilyet.
Szerk: az előző kérdésedre (két videokártya, usb klavi, egér) a válasz igen, ilyet árulnak mint késztermék.
[Szerkesztve]Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ngabor2
nagyúr
voltak rá próbálkozások, de legjobb tudomásom szerint épp azért, mert 1 pci cím van, ezért nem. a 2 külön kártyás módszernél is keményen kell kézzel szerkesztgetni az xorg.conf-ban, mert az automatikus dolgok nem igazán támogatják ezt a lehetőséget.
ha sikerül összehozni, engem is érdekelne a konkrét megvalósítás... -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha, van integrált GF6-os videokártyám, meg egy másik a PCIe-ben, és tegyük fel hogy ezek működnek is egyszerre, akkor 2 egér 2 billentyűzet kombóval meg lehet csinálni, hogy mindkettő grafikus felületén külön lehessen ''dolgozni''?
Xorg-ba 2 serverlayout...
Előre is köszi.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Batman
őstag
Tudtok olyan alkalmazást, amivel filmek-ről kehet levágni a hangot?
Csak nevek kelleneke.
kösziA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sipi
addikt
válasz sirály12 #4075 üzenetére
Hű, de gyanús nekem az az Xgl Generic Texture Video... Nem ismerem a susét, úgyhogy valaki nyugtasson meg, hogy NEM az Xgl-t tették bele!
Az Xgl az egyfajta X szerver, ha 3D-effektes ablakkezelőt akarsz futtatni. Ez a rosszabbik, bétábbik, szarabbik mód ennek elérésére. Az Xgl nem túl kiforrott, kárpótlásul nem megy alatta egy csomó dolog, pl. OpenGL sokszor fagy, overlay nem megy. Attól tartok, ennek a levét iszod, azért nincs tévékép, mert az Xgl nem tudja.
Valami suse-szakértő majd megaszondja, van-e rendes X szerver a suse alatt, olyan, ami nem xgl-ezik.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
ngabor2
nagyúr
válasz sirály12 #4075 üzenetére
WARNING: Your X-Server has no DGA support.
innen kellene elindulni. nem tudom, milyen vidkártyád, milyen driverrel van, és hogy szándékosan nincs-e elindítva a DGA. nálam ennek engedélyezése oldotta meg a problémát (bár asszem felvetett más problémát... ennek lassak 5 éve, nem emlékszem a részletekre). -
sirály12
őstag
válasz sirály12 #4074 üzenetére
v4l-conf kimenete:
v4l-conf: using X11 display :0.0
mode: 1024x768, depth=24, bpp=32, bpl=4096, base=unknown
WARNING: couldn't find framebuffer base address, try manual
configuration (''v4l-conf -a <addr>'')
/dev/video0 [v4l2]: configuration done
xawtv -hwscan kimenete:
This is xawtv-3.95, running on Linux/x86_64 (2.6.18.2-34-default)
looking for available devices
port 48-79
type : Xvideo, image scaler
name : Xgl Generic Texture Video
/dev/video0: OK [ -device /dev/video0 ]
type : v4l2
name : BT878 video (Leadtek WinFast 20
flags: overlay capture tunerÉn szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
válasz ngabor2 #4073 üzenetére
A xawtv parancssorból inditva ezt irja:
This is xawtv-3.95, running on Linux/x86_64 (2.6.18.2-34-default)
WARNING: couldn't find framebuffer base address, try manual
configuration (''v4l-conf -a <addr>'')
ioctl: VIDIOC_OVERLAY(int=1): Érvénytelen paraméterÉn szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
válasz ngabor2 #4070 üzenetére
Szia.
A tuner egy sima analóg winfast tv 2000xp rm. elvileg ismerni és kapásból kezelnie kellene, de nem megy.
Ezek szerint próbáltam meg beállítani. [link]
A rendszerem egy 64bit-es suse 10.2.
Tvtime progim nincs, de utánanézek.
Szerinted mi lehet a baja?Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
ngabor2
nagyúr
válasz sirály12 #4065 üzenetére
biztos, hogy jó a card és a tuner hozzá? analóg, digitális, vagy szilíciumtuneres? az analógot teljes mértékben támogatja, a másik kettőt legutóbb csak részben támogatta a v4l2. az, hogy a chipet támogatja, az sajnos nem jelent mindent.
milyen progival használod? a tvtime-ot ajánlom. állítgatás közben/előtt nézegesd a /var/log/messages-t, hátha mond valami támpont. -
Protezis
őstag
Hasznal valaki Hercules Fortissimo 4 hangkartyat linuxon?
Ujraforditottam az alsa-drivert, alsa-tools-t, alsa-lib-et. Van hang, viszont nem tudok hangerot szabalyozni. Ubuntut hasznalok, es neten rakeresve paran belefutottak ebbe a problemaba, megoldast viszont nem talaltam.
Elvileg az alsa nem is tamogatja ezt a hangkartyat, viszont - mivel Envy24HT chip van rajta - mukodik az ice1724 modullal. Talan meg tudok lenni enelkul is, meg anelkul is, hogy nem mukodik a tobbi kimenet, de neha jo volna hasznalni a mikrofont, es bizony az se megy.
Mas - Envy24HT chipes - hangkartyatulajdonosok velemenyere is kivancsi lennek. -
GD
őstag
hogy csinálja az ubuntu distro amit pl a debian nem, hogy a laptop Fn+kékgombok helyből működnek?és ezt hogy lehetne belesütni egy debianba?
továbbá, a hibernáció és készenlét cuccok is vannak egyből ubi-ban, de nincs debianban..
legalább is a kikapcsolás gnome ablakában nincs..
ez lenne a másik, akkor lehet laptop-on váltanék, főleg hogy erős kernel bugba futottam ubuntuval és nem tudom a következő jobb lesz e.. -
sirály12
őstag
válasz sirály12 #4062 üzenetére
Sziasztok.
Közben a net gondot megoldottam. mint kiderült, egy parancs nem volt jó.
Most is linuxról írok.
De lenne egy másik problémám. Van egy Leadtek winfast tv2000xp rm tunerem, ezen tv-zek, nincs is rendes tv-m.
Valaki elmondaná hogy állíthatom be? Már rendeteget olvastam róla, de valami nem jó.
Ha kiadom az lspci parancsot akkor ezt kapom:
01:07.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
01:07.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
Tehát elvileg látja. A kernel elvileg lekezeli, mégsem lát egyetlen csatornát sem.
Kiderítettem hogy a kari 34-es a tunere pedig 5.
A konfigfile-okat előbb yast-tal, a végén mér kézzel szerkesztettem, de nem akar menni. Ha valaki segít, akkor leírom mi van a konfigfile-okban.
Valaki elmondaná lépésről-lépésre, hogy kell beállítani?
Előre is kösz.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
bambano
titán
Létezik age of empires 2 progihoz játékszerver program linuxra?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sirály12
őstag
válasz sirály12 #4061 üzenetére
Közben próbálkozom, gyűjtöm az infókat, bluetooth-on is sikrült meglátni a telót, de valamiért nem hozza létre az rfcommx cuccot. Mit lehet ezzel kezdeni?
bluetoothon soros portoi kommal bluetotth teminalban at parancsokat tudok küldeni a telónak, és válaszol is. Hogy lehetne rábírni, hogy modemként is felismerje a telót?
Azt felismerte a bluetooth, hogy van benne modem, de amikor rákattintok, akkor előjön egy ablak, hogy mivel nyissa meg, és bármit jelölök ki, bármit csinálok hibával kilép.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Felraktam a suse 10.2-t nagyon tetszik, de vannak vele gondjaim.
A legfontosabb, hogy valahogy fel kellene varázsolnom a telómat, hogy onnan tudjak netezni. A telóm egy nokia6288-as.
A gépben bt is van, de ezzel nem hajlandó modemként kezelni(inkább hagytam), az usb kábelével a telót látja(lsusb-vel), de egyszerűen nem tudok életet lehelni belé. Ha létrehozok egy új modemet, és még mielőtt elnevezném, lementeném a beállításokat, tesztelem, akkor látja, ahogy elnevezem, lementem, akkor már nem látja. Nemértem.
Minden javaslat érdekelne.
Előre is kösz.
[Szerkesztve]Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Vladi
nagyúr
dany27!
Mielőtt bármi mást csinálsz a linuxoddal, olvasd el ezeket a leírásokat: [link] Nem olyan sok és érdekes, közérthető is.
Mert máskülöben ez csak RTFM dobálásba torkollik.
Vagy csak simán vakvezető kutyák leszünk. Vagy Ubuntu support, de akkor ide a stexet.
ááá ne is figyeljetek rám. Kőkorszaki barlang buli volt tegnap este és csak 2 órát aludtam.il sole non sorge più ad Est!
-
Batman
őstag
a kolléga nagyon eltünt, látod én modtam hogy fél tőled!
ui: banyek akkor kell szolni mielött megtekered, nem csak szétcsúszva hablatyolni a topicban és ebből kell rájönnöm....A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
GD
őstag
nos én a linux abszolút kezdőknek topicot javasoltam ami sztem indokolt és nincs benne rosszindulat sem, csak mikor már itt is megláttam...
de látható hogy nem hagytam magára, kapott ubuntu topikban támaszt..
vista: ha fizetnél sem, esetleg ha bill gates adoptál és rám írja a vagyonát halála esetén, ami, ahogy magam ismerem, hamar bekövetkezne..
én amúgy ebben a sorrendben szimatolom a hibát:
hardware
bios
firmware
kernel és vagy acpi
vmi ubuntu okosság
kizárásos alapú nyomozás megindult, Rex már húzza a pórázt
ui: legközelebbi tekerést ne késd le -
Batman
őstag
Tényleg egyszerübb lenne ha egy topicot használnál, mivel ubuntu -ról van szó célszerü lenne azt a topicot használni.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Nekem van megoldas a problémádra, formázd le az össze particiód a gépen és telpíts fel egy vistát utána szerintem működni fog!
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
-
GD
őstag
válasz bambano #4034 üzenetére
az alap probléma felderítése az hogy mitől hal meg az rendszer, csak érdeklődő kérdés volt a kollégától hogy milyen író programot használok.. továbbá a jelenség magához a drivehoz köthető (még ez sem biztos) nem pedig a program használatához, indításához..az már csak okozat, azt hiszem
régebben használtam a gnomebakert is, még akkor is azt mondom hogy nerolinux a legjobb a műfajban nekem.. persze írtam már konzolból is lemezt..szóval átjártam már a műfaj alfa*omegáját -
Batman
őstag
-
GD
őstag
látom a srác több linux topicot betámadt.. ezt hívják keresztposztolásnak?
egyszerűen nem értem az emberek miért nem hajlandóak használni azt a k*** böngészőt keresésre.
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu(kettőspont)Feisty
az ismétlés a tudás anyja.
ui: szépen jelenik meg a link, azigen..
inkább kiszedtem az okosságot, marad szövegként.. jaj, de akkor nem nyílik meg ha rákattint? ójaj..így meg tele megy szmájlival...ez röhej..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
siman a sor végére, pl:
deb http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty-backports main restricted universe multiverseA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
konsolba : sudo -i
Majd a jelszo.
Ekkor root-ként vagy a konsol ablakban , nano /etc/apt/source.lst , így tudod szerkeszteni.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
/etc/apt/soure.lst fájlban az a legegyszerübb , hogy amelyik sorban nincs universe akkor azt oda írod amelyikben pedig nincs multiverese akkor azt is oda írod.
majd
apt-cache update
Utána már menni fog.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Zárd be a synapticot és futtasd ujra amit beírtam.
Amugy meg ha elolvasod a hiba üzenetet , azt írja , hogy egy másik process fogja a szükséges fájlokat.......A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Pedig itt rendesen le van írva mit kell csinálni nekem is ugyan ilyen csipszetü, wlan kártyám van és működik.
Ezt a sort írd be konsolba: sudo apt-get install bcm43xx-fwcutter
Töltsd le a windowsos drivet, pl innet: [link]
Majd jön a következő utasítás: sudo bcm43xx-fwcutter -w /lib/firmware /ahova_mentetted_a_drivert/wl_apsta.o
Ezután, modprobe bcm43xx. Elméletileg ha ezeket jol megcsinaltad mennie kell.
Nem használok, ubuntut amiket itt leírtam általánosságban , van így. Ha így nem megy az ubuntus topicba lehet jobban tudnak segíteni.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dany27
őstag
most már nem is kapcsolódik de hallotam vmi olyasmit h Belkint tegyem az asztal alá.....
egy ilyent találtam csak mivel én még csak most kezdtem linuxozni ezért ez ''kínai'' nekem
[link]
Ott akadtam el h hozzá kéne adni a csomi kezelőhöz a cuccot mert ott írja h ha bejön az ablak ott lesz jobbra az add gomb közbe egy másik fülön van de ha ott rámenek nem tom mit kell beírni
Amúgy Ubi 7.04 -
-
dany27
őstag
Sziasztok Linux Guruk!!
Ebbe: vlaki tudna nekem ségíteni: [link]
Előre is köszi! -
Batman
őstag
A kattintást ki lehet kapcsolni kde-ben, és szerintem a jobb bal panel is megoldható, dvd_video-t nem tudom. Nekem lehet mazlim volt meg nem írtam olyat amit ne m tudott volna k3b.
-
GD
őstag
k3b alatt csak 4x-es sebességet tudtam kicsikarni, továbbá idegesít a kde-s egy kattintásra reagálás, bár ezt biztosan ki lehet kapcsolni vhol
továbbá jobban szeretem a bal és jobb panelt, lehet még nero+win koromban megszoktam, ezt nem találtam meg mint állítási lehetőséget a k3b-ben
aztán, a dvd_video formátumot sem találom, csak iso-ból tud írni dvd filmet
persze lehet szuttyogni a vob,buf,ifo-kból isot gyártani, régebben csináltam is, de a kényelem..
kb ilyen megfontolásokból...
és jól tudod fizetős
az adott helyzetben pedig k3b is kifagyott rendesen..
most kicsit reménykedem, bios + firmware frissítés + kernel boot paraméter google barátom alapján..egész éjjel járattam a gépet, még nem volt fagyás -
Batman
őstag
Sajna nem tudom a problémádra a megoldást , csak egy kérdés nem kötekedés , csak kiváncsiság.
Miért használsz nerolinux-ot , ha jol tudom az elvileg fizetős? Miben tud többet mint a k3b , miért érdemes azt használni? Esteleg k3b alatt is tapasztalod a hibát?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
GD
őstag
nerolinux indításkor délelőtt már voltak problémák, aztán bekapcsolt magányos csendességében a notim ilyeneket firkált a logba
Aug 19 23:08:21 noti kernel: [27769.592000] hdc: status timeout: status=0xd0 { Busy }
Aug 19 23:08:21 noti kernel: [27769.592000] ide: failed opcode was: unknown
Aug 19 23:08:21 noti kernel: [27769.592000] hdc: drive not ready for command
Aug 19 23:08:26 noti kernel: [27774.608000] hdc: status timeout: status=0xd0 { Busy }
Aug 19 23:08:26 noti kernel: [27774.608000] ide: failed opcode was: unknown
Aug 19 23:08:26 noti kernel: [27774.608000] hdc: drive not ready for command
ebből van pár méter..néhány órán át
a gépben a hdc a dvd író
utolsó kép még a gnome alól, hogy olyan figyelmeztetés mint amit pendrive letépéskor szoktam kapni, csak speciel vinyóra írta... viszont arra utaló jel nem került logba
szóval, hard reboot után induláskor a boot-nál lekapcsolás még párszor..
ötletek? vagy szenvedjen vele a szervíz?
az a baj hogy órák/napok kellenek mire hüjeséget produkál, nem tudom hogy nem e visszavágják hogy ''megszereltük'' közben meg nem csinálnak semmit rajta..
a gép pár hetes..asus 2 év garis -
Batman
őstag
válasz bambano #4020 üzenetére
váóóóóó
És sikerült, végre sikerült, most először látom, hogy bambano megköszön valamit! És nekem sikerült, egy válasz ami teljes mértékben kielégitette. Ezt a napot soha nem fogom elfeledni, életem fő műve!A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Marty8
tag
Sziasztok!
a következő lenne a problémám: Fent van egy Ubuntu linux és egy Xp.
szeretném eltávolítani úgy a Linuxot, hogy az xp tovább robogjon gond nélkül...
aki tud segíteni légyszi írjon Privát Üzit!!
Köszönöm!!M a t y a s
-
GD
őstag
ezt kerestem
[link] -
bambano
titán
Gondolom tudod, hogy a webkamerák olyan sebességgel képesek változni, hogy ezt egyetlen hw bolt sem követi le. A bolti árlistán különösen nincs infó arról, hogy egy kamera új revízióban érhető el, teljesen más chipsettel.
Na meg arra sincs biztosíték, mint ahogy mondtam is, hogy a lista igaz. Mert van ellenpélda.
Emiatt kizárólag a Batman féle válaszok (thx) jók ilyenkor, hogy saját szememmel látom, hogy működik...
Sajnos boltba nem hoznak ki semmit a nagykerből, ami nincs megrendelve.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GD
őstag
egy ilyen kis okosságot találtam google, ez ha van nautilus scripts felrakva automatix-al pl.. akkor a thunderbird-öt használja levelezés küldésére a file-al
de még az alapkérdés nyitott... -
GD
őstag
a gnome jobb klikk küldés opciót vhogy fel lehet okosítani helyi mappákra, meghajtókra?
mert csak levelezőt ajánl, abból is a evolution-t
olyasmire gondolok mint a winben ,hogy ha linkeket(ikon..) teszek a sendto mappába akkor megjelenik az opció jobbklikk küldésben -
ngabor2
nagyúr
mem-kérdés:
van a gépecskében 4GB mem. erre:
root@lizard:~# free
total used free shared buffers cached
Mem: 3631396 1509020 2122376 0 221136 533132
-/+ buffers/cache: 754752 2876644
Swap: 0 0 0
a konfig szerint a highmem be van kapcsolva:
CONFIG_HIGHMEM4G=y
hol van a maradék fél giga?
ubuntu 7.04,
root@lizard:~# uname -a
Linux lizard.home.hu 2.6.20-16-generic #2 SMP Thu Jun 7 20:19:32 UTC 2007 i686 GNU/Linux -
GD
őstag
válasz bambano #4009 üzenetére
gondolom, megnézed kedvenc hw boltod árlistáját és villám ámde sas szemmel esetleg egy CTRL+F-el rákeresel a listán található típusokra..
sajnos, a listához referenciákat nem tudok biztosítani.. mondjuk úgy lenne elegáns ha minden típushoz lenne egy fotó+ snapshot.. ami megint csak nem életgarancia, de kinek állna érdekében hogy átverjen?
nincs annyi ismeretséged vmi üzletben hogy kipróbálásig ne számlázzák le és vigyázol a csomagolásra? aztán ha nem jó, csere másik típusra..esetleg ismerősöktől kölcsönkérni pár órára... jobb ötletem nincs.. -
bambano
titán
Ezzel a listával két bajom van:
1. nem találom azt az oszlopot, ahol le van írva, hogy a kamera ténylegesen kapható
2. nem igaz. mert pl. a logitech quickcam pro5000 az például egy nehezen, de beszerezhető kamera, amelyik nem működik amsn-nel.
Pontosítok: olyan kameratípust, amit a gazdája látott már működni amsn alatt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GD
őstag
üdv!
amsn-ben szeretnék msn-hez hasonló fileküldést, drag&drop-al, ha vki tudja a módját rezegjen -
Batman
őstag
válasz snowflake #4003 üzenetére
hm... minél előrébb haladok, annál több probléma merül fel
ha megoldottam valamit, a következő lépés megoldásához mindent ujra át kell írni.
de nem adom fel.
amugy ez is jo amit írsz.meglátom melyiket tudom használni.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
snowflake
tag
válasz snowflake #4001 üzenetére
még annyit: ha nem két file időbélyegét akarod összehasonlítani, akkor marad az -lt -gt páros.
De ebben az esetben a dátumból el kell távolítanod a formázó karaktereket előtte
pl: 2007-08-015 -> 20070815 , így már összehasonlítható konstans értékkel is.
if [ $kérdéses_fájl_dátuma -gt ''20070101'' ]; then
echo ''Ez a file 2007-01-01 után jött létre''
fi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest