- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz sh4d0w #34141 üzenetére
Ha valami a helyi gépen képes a bármelyik portra indítani valamit, akkor már bent van az illető
@urandom0 : "(ha csak nincs valami local privilege escalation vulnerability a rendszerben)"
Onnantól kezdve meg nem fog ezzel szórakozni
Nekem sem a 22-n van az sshd, bár nem magason, csak kicsit máshol[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
törölt tag
válasz sh4d0w #34137 üzenetére
sh4d0w, urandom0:
Köszönöm az infókat.Amit jelenleg is használok/használtam:
ssh
- ed25519 kulcspár (+passphrase jelszóval)
- root belépés tiltva
- jelszavas belépés tiltva
- port áthelyezve 32000+ tartományba
- pam tiltva (bár ez most nem számít, de nem használom)ufw
- kizárólag az ssh, 80/443, 8080/8443 portok vannak nyitva (ezeket használom)fail2ban
- bantime 1440m, findtime 30m, maxretry 3folyamatosan up-to-date, de manuálisan szoktam frissíteni
egyelőre nem használok külső repo-t (csak Arch esetében, Debian esetében szükséges volt)A többit nem használtam, nem ismertem, nem állítottam be. Ezeket meglesem, köszi még1x.
Log-okat nézegetem.Amúgy a 2db IP biztosan nem én voltam, minden gépem és a vpn is "Europe/Budapest" időzónával fut.
Láttam, hogy Digital Ocean az IP tartomány, de valamelyik oldal New York-ra mutat, valamelyik Frankfurtra.
Mindegy, biztosan nem én voltam. (Proton VPN-t használok a klienseken)Akkor egyelőre figyelek ... és a többi eszköz használatát megnézem.
-
félisten
válasz sh4d0w #34044 üzenetére
Mi nem mukodott az unittal? Nem tudom, hogy mi az, ami abban nem tud mukodni. Csinalsz egy unit fajlt egy perc alatt, kesz. A harmadik utan mar a vilag legegyszerubb dolga, mindent egy helyen konfigolsz.
"Red Hat megírja a unitokat"
?
resolved: ez az, ami megbizhatoan tudja a kovetkezoket:
- interfeszenkenti DNS feloldas (VPN-ek, kontenerek, stb. eseten letfontossagu)
- DNS over TLS (biztonsag)
- D-Bus tamogatas
- domain-alapu nevfeloldasi szabalyokSzerintem megegyezhetunk abban, hogy a Tailscale mernokei a vilag tetejet kepviselik, ha Linuxos halozatokrol van szo. Ok irjak:
As an aside, one major difficulty in all of this is that name resolution on Linux systems is very poorly specified, and each of these methods results in slightly different behavior. If we do a resolution for
go.akua
, what will happen? Will it go to the resolver for the public internet? Will it go to the right split server? Will it get sent over Tor for some reason? Will it get sent to the potentially dodgy DNS server on the public Wi-Fi hotspot at your local coffee shop? Will it get sent over UDP, TCP or DNS over HTTPS? We don’t know. This stuff is not documented and as a result, you need to figure out what it does through blood, tears and heartbreak. For extra fun, the behavior of glibc and musl differs here too. Please document your behaviors when you write new software. This saves so many people so much time.An example of how to do this right is systemd-resolved. It can do everything a modern split-DNS VPN needs natively, so in theory there’s no extra work (except see below, because reality is not quite as clean as we’d like). The systemd team painstakingly wrote down what they do, and made it unambiguously obvious how you should twiddle things to get what you want. This is the kind of documentation that infrastructure programs should strive to have.
Szoval a resolved
1) mukodik
2) mindent tud, amit egy modern DNS kliensnek tudnia kell
3) reszletesen dokumentaltnincs mas olyan DNS megoldas, ami ezeket igy mind tudja.
A binaris logolas meg egy erdekes tema, kezdve onnan, hogy minden logolas binaris ...
Azert hasznaljak a systemd-t a a valo vilagban, mert komplex kornyezetekben is jol mukodik.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
vicze
félisten
válasz sh4d0w #34008 üzenetére
Csodás clickbait cím...
Schleswig-Holstein megint megpróbálkozik a Linux-szal. Jól haladnak 2021 óta...
Majd 2027-ben lesz cikk, hogy már 35000 PC-t váltanak...Az egészben az a leghumorosabb, hogy a német közigazgatás még minding 90%-ban papíron zajlik. Szóval végső soron nem Windowsról váltanának, hanem papírról.
Mondjuk úgy hogy egyik állam se költ lószart se digitális átállásra, ja lehet az open Source olcsóbb lesz, de ahogy szokásos megint nem...Szerk: Azt hiszem elolvastam életem legszebb német mondatát.
"Die Zukunft der Verwaltung ist cloudifiziert, automatisiert, algorithmisiert und datenbasiert. "[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
nagyúr
válasz sh4d0w #33961 üzenetére
Mint 21.3 nem testing ágból épül amúgy...
ubyegon@ubyMintC-212:~$ cat /etc/debian_version
bookworm/sidubyegon@lmde6:~$ cat /etc/debian_version
12.1A /sid szerintem azért van, mert vannak a tárolóban dev csomagok is. Egyszóval távol vagyunk a rollingtól erősen.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz sh4d0w #33961 üzenetére
Csak a development verziók vannak bajban, meg a rollingok, azok közül se mind. Ubuntu 22.04, 23.10, Linux Mint, Debian Stable, Fedora 39, OpenSuse Leap nem érintettek.
Fedora 41, Rawhide, OpenSuse TW, Friss Kali érintettek, Debianból testing, unstable és experimental lehet érintett.Kivéve, ha nincs esetleg valamelyik régebbi xz-ben is backdoor.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz sh4d0w #33859 üzenetére
De, valójában escapelni kell a wildcardokat, abban az esetben, ha a helyi könyvtárban van a wildcardnak megfelelő nevű fájl.
A shell megpróbálja kifejteni, ha sikerül, helyettesíti, ha nem sikerül, akkor nem. Neked azért működött, mert nem sikerült.szerk: tuttira. az előbb teszteltem.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sh4d0w #33831 üzenetére
Az nVidia developre repója hozzá lett adva, mert cuda specifikus lib-ek nincsenek meg a zárt driverben. De most nem tudom mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel, hogy a csomag verzió nevek nem stimmelnek össze:
535.154.05-0ubuntu1-vs- 535.154.05-0ubuntu0.22.04.1
Eddig sem értettem az Ubuntu csomag elnevezési szisztémáját...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz sh4d0w #33828 üzenetére
Futottam egy kört live-ban mindkét rendszerrel. A ClearOS nagyon gyors, ezen a régi vacak gépen is kb. 8 másodperc alatt bebootolt. Érdekes a csomagkezelője, package helyett "bundle"-t használ, és a dokumentáció szerint egy bundle mindent tartalmaz, amire az adott szoftvernek szüksége van, és minden szoftverösszeállítás egy egyedi verziót képvisel, és könnyen lehet rollbackelni a verziók között (kicsit hasonlóan, mint gitnél). Emiatt a bundle-s megoldás miatt elméletileg nem alakulhatnak ki függőségi problémák, egyébként tud delta update-et is, a csomagokból csak egy-egy fájlt frissíteni.
Ez nekem így szimpatikus, csak nagyon kevés bundle van hozzá, de gondolom amiatt, mert alapvetően nem asztali felhasználásra szánták, hanem inkább vm-ek és konténerek hostolárása.A CachyOS-t is megnéztem, háát... az Arch vonal sosem volt az én világom, és ha a CachyOS-en múlik, akkor nem is lesz
Amúgy ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon a gépen kb. 40 másodperc alatt bootolt be.Az asztali környezeteket még nem próbáltam ki. Azt közben láttam, hogy a CuteFish-t nem fejlesztik.
Az viszont, hogy az UKUI kínai, nem zavar, nyílt forráskódú az egész (amúgy a Google-nél, a Facebooknél és a Microsoftnál nagyobb adathalász cégek nem léteznek, a kínai pártállam hozzájuk képest amatőr kisóvodás). -
-
-
vicze
félisten
válasz sh4d0w #33420 üzenetére
Microcode még csak is kizárólag Rome-hoz van, (az lenne ez), a többihez még nincs. A linkek nem tudom mit szeretnének mutatni(egyik egy példa egy 4éves mikrokód frissítésre, a másik leírja, hogy csak Rome-ához van), az AMD hivatalos target ideje október-december.
Tehát még egyszer Rome-ot kivéve semmire nincs ebben a pillanatban javítás mikrokód szinten, Linux 6.5 RC3-ba a bit állítás és a Roma mikrocode kivétel került bele, de ezen a verzión elég kevesen vannak...Aki telepíteni akarja a workoround-ot akkor ennyit kell csinálni:
apt install msr-tools (ki milyen csomagkezelőt használ)
modprobe msr
wrmsr -a 0xc0011029 $(($(rdmsr -c 0xc0011029) | (1<<9)))A bit egy nem dokumentált kapcsoló, és AMD-n kívül senki se tudja, hogy mit csinál... Remélem hamarosan elárulják, mert így elég érdekes CPU beállítást módosítani...
Az SW oldali fix-ek nagy eséllyel (főleg böngésző) előbb lesznek mint mikrokód, AGESA, vagy bármi más.
Szerk:
Engem is ott cseszeget tegnap óta:
amd64-microcode/focal-updates,focal-security 3.20191218.1ubuntu1.1 amd64 [upgradable from: 3.20191218.1ubuntu1]
Ettől nem lesz a hiba kijavítva, nem lesz javított mikrokód, csak a fenti bit fix kerül bele, amit nem tudja senki, hogy mit csinál... Állítólag javítja, reméljük igen, és nem okoz más problémát.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz sh4d0w #33418 üzenetére
Jelenleg egy a 6.5 rc3-ba került egy előzetes bejegyzés és ellenőrzésre az új mikrokódhoz(ez elég tiszta elolvasva a commitot), mivel AMD még nem készült egy a javítással, így nincs javítva. Pláne nem jött frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
-
Vladi
nagyúr
válasz sh4d0w #33346 üzenetére
A minimum, hogy valamelyik civil szervezet bíróságra viszi. Viszont lehet, hogy itt az ideje a gpl v4-nek.
(#33350) emvy:
2004-től 2013-ig ez nem volt bosszantó? most ez bosszantó, vagy az a baj, hogy nem lehet maximalizálni a profitot? Most akkor a redhat veszteséges lett?
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
félisten
válasz sh4d0w #33346 üzenetére
> Konkretan nincs megtiltva, de ha megosztod, nagy valoszinuseggel kihajitanak a fizetovendegek kozul.
Hat, ez erdekes kerdes, de bar a GPL szellemiseget sertheti, a betujet szinte biztos, h nem.
> hanem meg jo sokan, Internet-szerte
hat sajnos ez nem szavazas kerdese
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz sh4d0w #33344 üzenetére
Oke, a lentebb linkelt szovegben nem lattam arra utalast, hogy megtiltana a customereknek, hogy megosszanak forraskodot. Van linked erre?
(BTW, egyaltalan nem gondolom, h a Red Hat valami jo vagy ertelmes dolgot csinal -- nem latom, h igy lenne. De a GPL-sertest se latom egyelore.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz sh4d0w #33341 üzenetére
> nem teszi vissza a kozosbe, amit onnan kivett - es az az a pont, ahol valoszinuleg GPL-t sert a ceg.
A GPL-ben nincs szo olyasmirol, hogy 'vissza kell tenni a kozosbe'. A GPL arrol szol, hogy a szoftver hasznaloja szabadon hozzaferjen a forraskodhoz. A GPL nem szol arrol, hogy a kozossegnek vissza kell adni valahogy.
Konkretan lentebb linkeltem a GNU FAQ-jat, ahol cafoljak azt, amit (szerintem) gyanitotok.
"Red Hat customers and partners can access RHEL sources via the customer and partner portals, in accordance with their subscription agreement."
Tehat mindenki, aki a Red Hat-tol kap binarist, elerheti melle a forraskodot is.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
shina
tag
válasz sh4d0w #33311 üzenetére
Bár a Red Hat sok projekthez ad hozzá nem triviális mennyiségű kódot, de ettől szerintem nem kell tartani. Egyrészt a systemd-t leginkább Microsoft (ugye a főfejlesztő Lennart Poettering is itt van), Meta, és Suse szoftvermérnökei írják, másrészt a GPL miatt bármelyik Red Hat előfizető elkérheti a forráskódot és kirakhatja a netre büntetés nélkül, ha a Red Hat féle patchekre is szükség van. Az IBM itt már nem sok vizet zavar.
[ Szerkesztve ]
___________________/\_____________\0/_______
-
félisten
> Mi lesz, ha eccercsak az IBM aszondi, hogy ez már az ő szellemi IP-je és magasról tesz a GPL-re
Szerintem nem tehet magasrol a GPL-re, tul kockazatos a jatek. A GPL senkit nem kotelez arra, hogy siman publikalja a kodjat, nem? Az usernek kell megkapnia.
Licenszet barmikor lehet cserelni, nyilvan, a kovetkezo verzioban.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Vladi
nagyúr
te vén róka vagy itt, az sco sztorira emlékszel? Most itt tömeges pert kellene indítani, mert gyakorlatilag megsértik a gpl-t. mostjuk az fsf az ilyesmire van.
A másik: láttad valaha, hogy a redhat egyébként mit szponzorál? Az összes gpl kónak nagyjából 1/3-a fizetett programozók munkája. Most mi van akkor, ha az ibm elkezd felvásárolni és bezárni? Mondjuk libreoffice, gnome3...
il sole non sorge più ad Est!
-
vicze
félisten
válasz sh4d0w #33304 üzenetére
Hol van bármi ilyesmi is írva?
Moszkvában fosztogatnak vagy osztogatnak?
-
válasz sh4d0w #33301 üzenetére
nah, erre gondoltam én is, h semmi mail service nem fut, hogy küldené? De a többi rész az érdekes inkább, a clamscan. Lehet verbose-ra rakom, mert most log sem volt. Azt nem tudom, hogy ha a cli ablakot bezárják, attól a folyamat leáll-e
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
veterán
-
-
félisten
válasz sh4d0w #32798 üzenetére
Nem tudom, nem jottunk ra. Ryzen 3600-as szervereken neztuk, determinisztikusan softlockupoltak a gepek par naponta, tucatnyi. Default Ubuntu 22.04 minimal installacio + K8s.
https://forum.proxmox.com/threads/kernel-bug-cpu-soft-lockup-vm-host-freezes.110059/
Ezt talaltuk, ami kozel all a problemahoz.
"Since I downgraded to 5.11 it did not crashed while it was crashing several times a day on 5.15 and 5.19." -- ezt esetleg probald meg meg. Nekunk nem jott be.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
válasz sh4d0w #32700 üzenetére
Vagyis?
Nano parancssal meg jó. Miért? A gedit-tel miért nem jó?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
inf3rno
nagyúr
válasz sh4d0w #32644 üzenetére
Helye válogatja, hogy melyik a jó megoldás. Azt hiszem a ruby on rails-re mondta valaki régebben, hogy így csinálja, mert van benne valami leak. Azóta már lehet, hogy foltozták, addig meg elment így. Rendelkezésre állási igény függő is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
vicze
félisten
válasz sh4d0w #32564 üzenetére
Mindenki nyilván azt és úgy használja ahogy akarja semmi közöm hozzá.
De személy szerint úgy érzem, hogy Debian igen nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy Linux ne fejlődjön olyan mértékben ahogy kéne és nagyon sok új technológia nagyon-nagyon lassan adoptálódik a Debian extrém konzervatív hozzáállása miatt. És nem azt mondom, hogy egy Arch legyen YOLO módjára, de van ésszerű középút.
Már a legtöbb LTS distro is belátta, hogy értelmetlen visszatartani a kernelt, mert ahhoz vezet hogy újabb HW-n használatlan lesz. Még a legfrissebb Linux kernel is sok esetben lemaradásokkal küzd, az utóbbi 4-5évben.Amúgy akkor szerinted DDoS egy fűzfal esetében nem security probléma?
-
bambano
titán
válasz sh4d0w #32576 üzenetére
az l7 tűzfalak, szerintem, mind valamilyen applikáción keresztül szűrik a magasabb szintű forgalmat. Nagyon-nagyon alap szintű l7 szűrést lehet csinálni a kernellel is, de nem feltétlenül érdemes.
a mikrotikben szerintem nincs l7 szűrési lehetőség. azok egyébként viszonylag sztenderd arm magos, korábban mips magos cpu-kon futó nagyjából sztenderd linux kernelek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ivana
Ármester
válasz sh4d0w #32569 üzenetére
Szervert nem szoftveres tűzfallal védünk elsősorban, hanem hardveressel. Ha kell az otthoni szerver, tegyél elé rendes eszközt: Bitdefender, WatchGuard, Mikrotik, Netgear - és akkor nem probléma, hogy az iptables kicsit többet eszik a CPU-dból, mint az nftables
Hülyeség, egy mai Linux bőven megállja a helyét közvetlen az interneten. Lassan a core network routerek 100%-a Linuxot futtat. Plusz a dedikált firewall eszközök is általában Linuxal mennek.
Különösebb baj amúgy nincs az iptables-el. Ami szerintem nagy hibája az a teljesen külön IPv4 és IPv6 stack. De mivel amúgy mindkettő netfilter module akár egyszerre is használhatod a kettőt.
-
f_sanyee
senior tag
válasz sh4d0w #32558 üzenetére
Red Hat, Fedora itt pl igy van.
RHEL8 óta van nftables btw.iptables vs nftables:
igazábol kár ezen vitázni, ha valaki megszokta és ragaszkodik a legacy toolokhoz, használjon iptables, nslookup, ifconfig, meg hasonló deprecated parancsokat amíg teheti, aki pedig inkább tanulna valami újat, annak ott az nftables... -
Shyciii
veterán
válasz sh4d0w #32564 üzenetére
Debian cutting edgelése (Testing verzióra gondoltál ugyebár) nem csak stabilitás vész oda, hanem a biztonsági frissítések azonnali megkapása is, ugyanis nem egy időben kapja meg a Stable verzióval. Bár ezt nem említetted, de biztos tudod, ha már 8 éve Debian-t használsz ugyebár, és ha már konkrétumokat vársz...
Értem, hogy az iptables nem skálázódik jól, esetleg lehetnek vele performance problémák (a mai hw környezetben ez tényleg számít?), de hogy jön ide a biztonság?
Jössz a performance-al, ami mai hw környezetben nem számít. Jaj...Először is, ha csak nem rendelkezel Google féle szerverparkkal, akkor te, vbagy az általad üzemeltetett gép, nas, home szerver pillanatok alatt megfexik DOS, vagy DDOS alatt, de ha xmas tcp-vel floodolnak akkor is. Egyáltalán maga a feltételezés hogy egy tűzfal, vagy bármilyen biztonsági eszköznél nem számít a performance...ez nagyon az úristen kategória. Csak úgy közlöm, hogy igencsak baromira számít a performance mind szoftveres oldalon, mind hardveres oldalon. Ugyanis az sem mindegy, hogy milyen hálókártyád van, és ahhoz milyen drivert használsz.
Az meg hogy "hogy jön ide a biztonság" kérdésed egy tűzfalas beszélgetésnél, meg végképp vicc. Bocs, de pont ezért nem válaszoltam értelmesen, mert ez a dőlt betűs részed borzalmasan leírja, hogy mi a véleményed a biztonságról, és a hozzá kapcsolódó technológiáról, és működéséről. Amivel nem is lenne baj, csak akkor nem feltétlenül neked kellene diktálnod ebben a kérdésben, főleg nem egy haladó topicban. -
vicze
félisten
válasz sh4d0w #32560 üzenetére
Azért Debian nem éppen egy "cutting edge" distro, kb. az egyik legkonzervatívabb és legvisszamaradottabb. Nyilván megvan ennek is az előnye, de a jelenlegi frissítési tempó nagyon nem ez. (A májusi RHEL 9 újabb kernel verzión van, mint az augusztusi Bullseye.)
Sajnos van egy olyan következménye, hogy mivel sok minden épül Debianra, így minden mást is visszatart.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz sh4d0w #32560 üzenetére
Akkor másképp írom. A BTRFS is már régóta van, mégis "csak" most kezd szélesebb rétegben elfogadottá válni, a pipewire is van egy ideje, de csak most kezdett bizonyos distrokon default lenni. Ugyanez van az nftables-el is. El kellett érnie egy olyan "szintet", hogy azt mondják rá, hogy oké, stabil, gyors, biztos fogják fejleszteni sokáig, lehet ez a default most már.
Értem, hogy az iptables nem skálázódik jól, esetleg lehetnek vele performance problémák (a mai hw környezetben ez tényleg számít?), de hogy jön ide a biztonság?
Nah, ha ez egy komoly kérdés volt részedről, akkor teljesen felesleges ezt megválaszolnom, és így már értem, hogy miért tök mindegy neked egy tűzfal esetén, hogy egy elavult technológiájú iptables, vagy friss nftables. -
Shyciii
veterán
válasz sh4d0w #32556 üzenetére
Ha jobban megnézed, akkor azaz iptables, az valójában iptables-nft és külön van legacy. Értem én, hogy fel kell tenni az nftables csomagot, de valójában már a Bullseye-ban felkészítették a kivonásra az iptables-t. Jelen állapot szerint a következő verzióban végleg ki is kapják. Amúgy meg nem a Debian-t venném alapnak technológia kérdésekben, mert mindig le van maradva, főleg ha a stable verziót nézzük (nézd csak meg a btrfs filerendszert. Máshol már az a default, míg a Debian a közelében sincsen).
Szal egy többszörösen régi, és már "elavultnak" tekinthető tűzfalat én nem ajánlanék senkinek, már a munkámból kifolyólag sem, és biztonság miatt sem. Főleg hogy nem csak hogy többre képes az nftables, de még csak nem is rémesen bonyolultabb, mint az iptables.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sh4d0w #32549 üzenetére
Jó, egyelőre még nem magyar mit mondasz. Még kezdő vagyok tűzfal terén. Amúgy asztali gépről van szó. Esetleg ha tudnál valami írást linkelni róla, mit állitsak be, megköszönném!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
ledgeri
nagyúr
válasz sh4d0w #32451 üzenetére
& #32452 inf3rno Ohh... Akkor átnézem!
Egyébként persze nem így indultam a virtuális, életben azt még takarítgatni kell, biza[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz sh4d0w #32449 üzenetére
Bele a kíváncsiság vitt, az első léps meg az volt, hogy felhívtak ezzel, a nulladik meg hogy már minden leakel/brechelt...
Ami meg sikeredett, hogy ők most abban a tudatban vannak (vagy hagytak abban a tudatban, hogy azt hiszem, hog abban vannak), hogy én épp egy Pestről Pécse költöző belső építész vagyok, aki tegnap azért nem jutott nethez, mert a kölcsön-laptopba dugott net-stick valamiért nem ment, de ma otthon rápróbált az ajánlatra:
Beregelt, szépen megadta a címét, mailjét, teló-számát választott portfoliót, és pont mikor az alapösszeget töltötte volna valamiért az nem ment át.
Hát de miért nem ment át, passz... pedig az elmúlt két hétben volt használva a kártya...
Megpróbáltuk a bankos belépést is. Még csak telós aszisztenciával, az sem ment...
Na csak ekkor néztek rá arra, hogy én milyen IP-ről is léptem be hozzájuk ami USA-s volt (a tor ott végződött)... de hát ezt hogy? ja hát akitől kölcsönkaptam a laptopot, ő egy android-App-Dev, és rajtafelejtette az autolauncheres VPN-t a gépen, és hát a gép is linuxosmert terminal, és én meg nem értek hozzá, ezért nem megy a banki oldal ahogy kéne, szóval akkor mobil, mint backup.
Azzal meg az a baj, hogy csak buta-teló, mert az okos pont két napja lecsúszott egy költözős dobozról, így még bank appozni sem lehet. de van megoldás:
Kaptam 3 bankszámlaszámot amire küldhetem az alaptőkét, csak hát beszéltünk egy órán át, és már pont zárogattak a bankok. Holnap meg, hát költözök és kitudja mikor jutok oda hogy ezzel foglalkozzak...
Minden ami dölt az kitaláció vagy fedés, mivel nem én kezdtem így a szám amiről épp beszéltünk az az egyedüli fix.
A három bank.-számmal már ha eljutok oda tudok feljelentést tenni, más kérdés, hogy megéri-e a cécó az én oldalomon... sajna a háttérben hallottam pár "ohh, we have recived the founds, madam"-ot, szóval megy az ottani business rendesen.
Minimum velem töltött kb 1-2órát, nem mással, max meg a 3 számlaszáma lecserélendős lesz nekik.Ja és nincs igazán ennek topikja itt... szóval bocsi!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz sh4d0w #32434 üzenetére
"én gépemnek" számít-e egy tails-es, TORon keresztül kommunikáló tesztkörnyezet, amin nincs háttértár?
Nem tudom, hogy milyen 20%-ot említesz...& #32436 inf3rno Azért a "nincs szükségem eszközre" és a "majd visszahívom miután csekkoltam a dolog hitelességét" az feltételezné, hogy lehet, hogy valós dolog miközben tudom hogy egyértelműen nem az. Emiatt jöttem ide, hogy megtudjam melyik OS szintű váltás a legbiztosabb (gondolnám, hogy nem alaplap, CPU, viedeókari meta-azonosítók alapján fognak levadászni, IP-t meg addig a pár napig, míg nem kapok újat a szolgáltatótóla beépített toron-átvezetés is megoldja így egy OS csere az elégséges, csak hogy mivel ehhez már kell a linux féle rugalmasság és áttekinthetőség kell), és vannak szaki disztrók, jöttem kérdezni a legajánlottabbakról.
De akkor marad a tails, és holnap lefutom körömet...[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz sh4d0w #32094 üzenetére
Nem, mert ez egy általam konfigolt Gentoo, és a rendszer egy külön SSD-ről fut, nem erről a HDD tömbről.
A rendszer single/single filerendszerén nem szivárog el a szabad hely, de a HDD-s RAID5 tömbön kitartóan.
Snapshot csak backup kezdetekor kèszül, a végén pedig törlődik, és ellenőriztem, hogy törlődött.
Defrag fut rajta minden este, de nincs deduplikáció, vagy snapshot, amit "kibontson" (ez a backup után fut, és most sincs ottragadba a "back" nevű mappa, ami a snapshot lenne).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz sh4d0w #32019 üzenetére
Na jó, de nem csak ISO-t, hanem akármit, vhd, qcow, img... lenne jó.
(Nem tud a virtuálhostom PCIE passthrough-t, és kéne a hostban levő nyomtatóportot OS-nek adnom néha... ez legegyszerűbb, ha nem kell külön háttértárat, vagy partíciót adni neki, hanem image-ből tudnám bootolni.)[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
válasz sh4d0w #31622 üzenetére
Átok rátok...
Basszus, a desktop file-ban voltak olyan bejegyzések, mintComment[en_GB]=
Comment=ugyanezek a Name és Icon sorra és ettől kompletten meghülyül a KDE és jogosultsági hibára hivatkozik. Ráadásul nem is új bug, 2011-ből is találtam ugyanilyen hibát
https://www.coreinfinity.tech
-
ivana
Ármester
válasz sh4d0w #31615 üzenetére
Az a baj, hogy én legtöbbször csak a vmcoret látom A legváltozatosabb módokon tud megpusztulni a hardver:
1. SSD hiba
2. Ram hiba
3. Kilazult proci
4. Túlfeszültség
5. Túlmelegedés
6. Döglött BIOS chip
A legenda szerint egyszer olyan is volt, hogy Dél-Amerikában egy béka belemászott a cuccba -
-
ivana
Ármester
-
olivera88
veterán
válasz sh4d0w #31545 üzenetére
Most azt irták írjam be ezt Valgrind parancsot, majd küldjem el az egész logot.
Hogy tudom kimásolni a terminál logját?
Mert nem lehet visszagörgetni annyit h kimásoljam az összeset amit kiírt a Valgrind.valgrind --leak-check=full \ --show-leak-kinds=all \ --track-origins=yes \ --verbose \ python3 aromet2meu2.py
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Penguin95
senior tag
válasz sh4d0w #31496 üzenetére
Normál esetben ezt nem szoktam használni, viszont most kénytelen voltam, hogy képet tudjak készíteni arról, mik kerülnének törlésre ha jóváhagynám. GUI módban a GDebi csak így jeleníti meg a listát (nem átméretezhető), ez pedig nem segítene sokat abban, hogy megmutassam a pontos problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest