- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19335 üzenetére
Attól tartok nem. Indítottam egy Mint live rendszert, és kb ugyanazokat produkálja.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19325 üzenetére
Itt eléggé ellenzik wheezy-re a cinnamont. Az iceweaselt mindenképp le akartam cserélni, csak azt nem tudtam, hogy maga a program hibádzik, vagy a telepítéskor rontottam el valamit, hogy ennyire nem működik. A gnome logot hogy tudom megnézni ?
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19320 üzenetére
Na, akkor ezzel kapcsolatban jóra gondoltam.
Attól függetlenül a többi kérdésben tanácstalan vagyok, tegnap még akartam írni, hogy Gnome3 felülettel telepítettem, csak akkor már egyáltalán nem tudtam iceweasel-t használni, elindítottam, és leállt egyből. -
utgyuru
aktív tag
Egy teljesen friss Debian 7.4.0-val kapcsolatban lenne pár kérdésem:
-8GB RAM van a gépben, de a rendszer csak 7,5-et mutat, ez normális ?
-Második indításnál nem jelent meg a grafikus felület
-Utána bejelentkezéskor 3x volt, hogy beírom a jelszót, majd újra a bejelentkező ablak fogad (nem írtam el), aztán beengedett. Ctrl+F1-el váltottam terminálra, F7-el váltanék vissza grafikusra, de nem jelent meg
-Iceweasel folyamatosan csak úgy bezáródikAsrock H55M-LE alaplap integrált VGA-val, i3 CPU-val amin dolgoznék.
-
utgyuru
aktív tag
Van egy i3-530 + 8GB ram hw-em, ezen futtatnék vmware-ben 8 db WS2003 virtuális gépet. Ez az összeállítás szerintetek így rendben lesz ?
-
utgyuru
aktív tag
Kicsit fura kérdésem lenne:
Egeret akarok venni, Linux szempontból szerintetek melyikkel járok jobban?ACME MA05 vagy A4TECH D-530FX amit kinéztem.
Gondolom windows-on testre szabhatóak a plusz gombok, Linuxon mi a helyzet? Esetleg valakinek van tapasztalta?
-
utgyuru
aktív tag
VMWare-ben használnék egy debiant, felraktam a vmware-tools-t, működött a megosztott mappa. Beírtam fstab-ba, hogy mountolja, azóta nem indul el, itt megáll. Valaki tudna segíteni?
-
utgyuru
aktív tag
VMWare-ben futtatnék egy debiant, hálózati adapter bridge-en van, de nem tudok dhcp-vel ip-t kérni. Host gépen működik a dhcp kérés. Mit csináljak ?
-
utgyuru
aktív tag
Van egy olyan felállásom, hogy GRUB-ból tudok indítani egy linuxot meg egy winxp-t. 1 fizikai hdd, particionálva. Kiválasztam a winxp-t, és enter után eltelik egy jó fél perc, mire az ismerős bootlogót látom. Ez a fél perces késleltetés ez beállítás kérdése?
-
utgyuru
aktív tag
Debian hálózattal kapcsolatban kérnék segítséget. Van itthon egy routerem, amit alapból használok, egyszerűség kedvéért A, wifin csatlakozok rá. Wicd-ben be van állítva, megy is. Összeraktam most egy másik routert, csak kipróbálni, hogy működik-e (B), ott van a gép mellett most az asztalon, írja is, hogy 100% a jel. Wicd-ben bontom a kapcsolatot az A-val, rányomok a B-nél, hogy kapcsolódás, de csak az A-ra megy vissza mindig. Aztán most ott tartok, hogy már az A routerre se tudok csatlakozni, rossz a jelszó hibával. De nem írtam át közben a jelszót, se a routeren, se a wicd-ben. Mit csináljak?
-
utgyuru
aktív tag
Helló!
Mi a különbség a
cp /mappa/egyikfájl /mappa/másikfájlés a
cat /mappa/elsőfájl > /mappa/másikfájl
között ?
-
utgyuru
aktív tag
Köszi a tippeket, már csak a webcamot kéne működésre bírni.
Lenne még egy kérdésem. Debiant használok, és ahányszor bedugok egy pendrive-ot, ez fogad:
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
/dev/sdb1 eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlót.A dmesgben ez volt:
806.586747] mount: sending ioctl 5395 to a partition!
[ 806.606373] UDF-fs: No anchor found
[ 806.606382] UDF-fs: Rescanning with blocksize 2048
[ 806.606866] mount: sending ioctl 5395 to a partition!
[ 806.606873] mount: sending ioctl 5395 to a partition!
[ 806.624128] UDF-fs: No anchor found
[ 806.624136] UDF-fs: No partition found (1)
[ 806.624626] mount: sending ioctl 5310 to a partition!
[ 806.624632] mount: sending ioctl 5310 to a partition!
[ 806.658859] ISOFS: Unable to identify CD-ROM format.A pendrive-nak nincs baja, windowsos gépen, dvd-lejátszón okés.
Valaki tudna segíteni, mit csináljak? -
utgyuru
aktív tag
Valaki tudna olyan programot mondani, ami a webkamera képét elmenti, ha mozgást érez?
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, annak a D-Sub kimenetére rákötök egy monitort, átmegy a kép, jó minden, csak a film nem. Elindítok akármelyik lejátszóban egy filmet, a laptop kijelzőjén megy, a monitoron fekete az ablak. Valaki tudna segíteni, mit csináljak?
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
VMWare-ben használok egy BackTrack distrot, a gondom az lenne, hogy "eltűnt" az internetkapcsolatom. Eddig ment rendesen, beállításokhoz nem nyúltam, és most semmit se tölt be. Terminálból google-t tudom pingelni, meg a hálózat többi gépét is látja. Ilyenkor mit lehet tenni ?
-
utgyuru
aktív tag
Debianon mit kell beállítani, hogy ha bedugok egy pendrive-ot, automatikusan mountolja? A felhasználót beraktam a plugdev csoportba. A másik: egy friss LXDE-s installon hogyan tudom a hálózatot beállítani? Semmi hálózatkezelő eszközt nem találtam.
-
utgyuru
aktív tag
Ezt jól értelmezem, hogy a hdd meghalta magát? Telepítéskor a /-t nem tudta csatolni, újraindítotam, utána már addig se jutott el, hogy elindítsa a formázást.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
bambano #12159 üzenetére
Gyárilag az volt benne, és működött is. Aztán ma bekapcsolom, csatlakozik, bug report...Újraindítom, megint. Aztán megint. Aztán ráuntam. Amúgy is elég lassú volt Fedorával, most elég jó, de ez a 2 dolog nagyon zavar.
A pendrive-ot "kézzel" tudom mountolni, de akármit csinálok, írni még mindig nem tudom. -
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Egy laptopra most raktam egy friss Debian 6-t. 2 gondom van: a wlan kártyát sikerült telepíteni, lát is wlanokat, csak épp' a sajátomat nem. Megnéztem a routert, elvileg nincsen rejtve a háló, más eszköz látja.
A másik gondom, hogy bedugok egy pendrive-ot, és Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed...Valaki tudna segíteni ?
-
utgyuru
aktív tag
XFCE-ben (4.8) be lehet állítani valami olyat, mint a Win7-ben meg az új Gnome-ban, hogy ha egy ablakot a monitor széléig húzok, úgy nagyítja fel, hogy pont a monitor feléig tartson?
-
utgyuru
aktív tag
Slackware-n wifiben tudna valaki segíteni?
lspci-vel látom a kártyát a gépben (Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)), de nem tudok azon kívül semmit se csinálni vele. -
utgyuru
aktív tag
Linux alatt hogyan tudom megnézni, hogy 64 bites-e a processzor ?
-
utgyuru
aktív tag
Egy fura kérdésem lenne: van egy viharvert laptopom, ami csak HDD-ről tud bootolni, se USB, se lemezmeghajtó, semmi. Az egy járható út lenne, hogy egy laptopba való HDD-t beleteszek egy másik, működő laptopba, ott CD-ről bootolok egy Linuxot, feltelepítem a HDD-re, és a kis csoffadt laptopomba visszateszem ezt a HDD-t, hogy a frissen telepített rendszert használjam?
-
utgyuru
aktív tag
Az miért van, hogy bootoláskor, amikor mountolja a lemezeket, az egyikre ezt írja:
mount: special device /dev/sdd1 does not exist
Ha elindult a rendszer, én "kézzel" tudom mountolni.
A dev-ben pedig ez van:
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-TSSTcorp_CDDVDW_SH_R4136GBZ748584 -> ../../sr0
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WCAV51268884 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WCAV51268884-part1 -> ../../sdd1
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SWD_10EADS_ExternalWD-WCAV51268884 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SWD_10EADS_ExternalWD-WCAV51268884-part1 -> ../../sdd1
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 usb-CHIPSBNK_v1.9.12_100953005EB45204-0:0 -> ../../sdc
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee2ade2d637 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee2ade2d637-part1 -> ../../sdd1Ugyanazt a lemezt miért mutatja többször is? Amiról szó van, az sdd1, az USB-n csatlakozik, ez mégis scsi/ata-nak írja. És mik azok a wwn...-ok a végén?
-
utgyuru
aktív tag
XFCE-ben hogyan lehet megcsinálni, hogy azokat az USB eszközöket automatán mountolja, amik már be vannak dugva, mikor elindul a rendszer? Ha bedugok egy pendriveot, az mountolja, de van pl egy USB-s vinyóm, ami állandóan be van dugva, azt mindig kézzel kell mountolnom.
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Gnome-on szeretném megcsinálni, hogy a háttérkép változzon időközönként, mint a Windows 7-ben. Egy külföldi fórumon találtam is egy szkriptet, íme:
#!/bin/bash
WALLPAPERS=~/wallpapers
# find the identity of the current wallpaper...
# get the name...
THISONE=`gconftool-2 -g /desktop/gnome/background/picture_filename`
# Chop off the path
THISONE=${THISONE##*/}
# locate the filename by index in this directory
THISONE=`ls -1 $WALLPAPERS | grep -n $THISONE`
# make the grep string into a valid number
THISONE=0${THISONE%%:*}
# get a directory list
ALIST=( `ls -1 $WALLPAPERS` )
# get the number of lines in that list
RANGE=${#ALIST[@]}
# programmers trick to make a 'while' loop that runs at least once...
lastnum=1
number=1
while [[ "$lastnum" -eq "$number" ]]; do
# Now randomize until we have a new number that is not the same as the old one...
let lastnum=$THISONE
let "number = $RANDOM + $lastnum"
let "number = $number % $RANGE"
done
# Set wallpaper to selection indexed by new "number"
gconftool-2 -t string -s /desktop/gnome/background/picture_filename $WALLPAPERS/${ALIST[$number]}
# Uncomment next two lines if you want to make a wallpaper switcher you can set your clock by,..
sleep 60 #change this to the number of seconds you want between changes
$WALLPAPERS/.randomwallpaper.shMűküdik is, váltogatja a képeket, a gondom annyi vele, hogy néha kép helyett egy teljesen zöld hátteret kapok. A megadott idő elteltével ezt a zöld hátteret ugyanúgy váltja, és megint jönnek a képek. Valaki tudna segíteni, ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
-
utgyuru
aktív tag
Midnight Commanderben szeretnék segítséget kérni. Úgy állítanám be, hogy kiterjesztés szerint rendezze a cuccokat. Ez meg is van a Sort Order-nél. A gondom az, hogy azon belül nem ABC sorrenbe teszi. Van egy mappám, amiben csak almappák vannak, és össze vissza rakja őket. Azt hogyan lehet, hogy megcsinálni, hogy kiterjesztés szerint rendezzen, és azon belül pedig ABC sorrendben?
-
utgyuru
aktív tag
Programok indításakor "Bus error" hibaüzenetkor mit csináljak? Dbus megy.
-
utgyuru
aktív tag
Ha nem fut semmi program, csak egy terminal emu, és úgy 3 GB RAM-ot használ a rendszer, az nem sok kicsit? (Gnome, compiz nélkül)
-
utgyuru
aktív tag
Firefox miért dobja ezt minden letöltésre?
/tmp/asIuy2Zl.exe.part nem menthető, mert a forrásfájlt nem lehet olvasni.Próbálja később, vagy lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával.
Elvileg tudom írni a tmp mappát:
drwxrwxrwt 17 root root 4096 febr 1 11.45 tmp
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Opensuse (11.3 x86_64) telepítéssel akadt egy kis (?) gondom. DVD be, boot róla, telepít szépen minden hiba nélkül. Végzett a telepítéssel, indítaná a rendszert (nem vettem ki a lemezt, meg nem volt újraindítás sem még), és akkot ott meghal, nincs kép. A Windows asztalomat (másik vinyón) látom, de a kép nagy része fekete, és össze vissza téglalapokban a win asztal maradványai. Ctrl+Alt+F1-gyel váltanék vissza terminálra, semmi. (Egyik F billenytűvel sem). Újraindítottam, akkor ugyanez. Kikapcsoltam, vártam kicsit bekapcs újra, kép akkor sincs, csak színes pontok fekete hátteren. Mit lehet ezzel kezdeni? Nvidia GT240-es vidkártyám van.
-
utgyuru
aktív tag
Debian alatt, a régebbi kernelnél az alsaconf nem látott semmi hangkártyát. Videókártya ment, felraktam synaptic-kal az nvidia drivert, majd nvidia-xconf utána nem tudott X-et indítani, valami olyanra panaszkodott, hogy nem támogatott kártya. Slackware, újabb kernelnél mindkettő ment.
-
utgyuru
aktív tag
Az lehet, hogy azért nem látja a rendszer a hang/videókártyát, mert régebbi kernelt használ ? 2.6.26 és 2.6.33.4 között előfordulhat ez?
-
utgyuru
aktív tag
Na felraktam a Fedorat, lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
Hogyan tudom leállítani az X-et? Nvidia drivert telepítenék, és ahhoz kell.
Hogyan tudom beállítani, hogy automatikus mountolja a többi merevlemezemet ?
Miért van, hogy FF-ban a *.gif-eket nem mutatja rendesen, hanem villognak ? -
utgyuru
aktív tag
válasz
Truman #10526 üzenetére
Itt egy lista olyan disztrókról, amit inkább régebbi gépekre optimalizáltak. Puppy Linuxot szokták ajánlani, meg még ezek közül a Vectorról hallottam sok helyen, hogy jó. Én egyiket sem használtam, szal csak tipp.
Nekem Fedorával kapcsolatban lenne kérdésem. Milyen a csomagkezelője? Megkeresi a telepítendő csomag mellé a függőségeit és telepíti magától? Meg úgy általában, kíváncsi lennék véleményekre róla, aki használta. Tom, hogy ami Fedorában beválik, az kerül be a Red Hat-be, napokban azt olvastam, emiatt elég bugos a Fedora. Igaz ez?
-
utgyuru
aktív tag
válasz
GrandeP #10519 üzenetére
Ubuntu alatt egy torrent kliens telepítése kb annyi lenne, hogy elindítod a csomagkezelőt, asszem ott kér egy jelszót, rákeresel valami olyasmire, hogy torrent, torrent client, esetleg még el is olvasod a találatok leírását, bepipálod, és elindítod a telepítést. Amúgy ha jól emlékszem, alapból van benne torrent kliens, Transmission a neve. Zenelejátszó telepítését ezek után már a fantáziádra bízom.
Itt van erről részletes leírásLinuxon belül meg DOS-os ablakról beszélni, hmm... Szerintem a szaktudást dobd be még 1 idézőjelbe, ennél még érettségin is többet kérdeznek oprendszerekből.
-
utgyuru
aktív tag
Valaki tudna segíteni, mi a teendő olyankor, ha a Pidgin mindig bontja a kapcsolatot MSN-en, tanúsívtány hibára hivatkozva?
-
utgyuru
aktív tag
Az miért van, hogy ha üzenetet kapok facebookon, elindul a gxine ?
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Rickazoid #10490 üzenetére
Köszi, egy ideig elszórakoztam volna vele mire rájövök.
Felmerült még egy kérdés...
Van minden zip-ben egy ugyanolyan nevű fájl. Zip-enként megkérdi, hogy felülírja-e. Van rá valami kapcsoló, hogy ne kérdezzen, csak írja felül? Ha [A]ll-t nyomok, attól még mindig megkérdi minden zipnél. -
utgyuru
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha egy mappában van sok *.zip-em, kibontsam egy paranccsal mindet, lehetőleg úgy, hogy az xyz.zip tartalmát egy xyz nevű almappába tegye? Próbáltam, hogy unzip *.zip de, az nem jó.
-
utgyuru
aktív tag
Valaki nem tudja, azzal a mit lehet kezdeni, hogy VLC-ben, teljes képernyős módban, ha megmozdítom az egeret, villan egyet a kép?
-
utgyuru
aktív tag
Valakinak van tapasztalata Windows-os játékokkal wine-nal? Konkrétan Call of Duty 4-re gondolok. Neten csak régebbi leírásokat találtam, ahol azt írták, jópár dolog nem megy, de ott még a wine verziószáma is más volt. Ezek alapján felraktam, de nekem egyenlőre el sem indul.
-
utgyuru
aktív tag
De nekem nem kellenek a fájlok a gyökérkönyvtárig, hanem csak a 13.1 mappa tartalma kellene.
-
utgyuru
aktív tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy wget-tel hogyan kell letölteni egy mappa tartalmát ?
Keresgettem neten, de nem jövök rá, milyen kapcsolót használjak.
Ennek a mappának a tartalmát szeretném:
http://connie.slackware.com/~alien/multilib/13.1/
Milyen parancsot írjak be? -
utgyuru
aktív tag
Valszeg hülye kérdés, de KDE-ből hogy kell kikapcsolni a gépet ?
A KDE menü->Leave részénél nincsen, csak kijelentkezés meg zárolás meg felhasználóváltás. Root-ként belépve se találom. -
utgyuru
aktív tag
Bocs a dupla hsz-ért, de az előzőt már nem tudtam szerkeszteni.
Szóval, egy .slackbuild-et fordítanék, amikor ezt írja ki:
[code]checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/tmp/SBo/transmission-2.03':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.[/code]Ezzel mit csináljak? Slack ilyet még sose írt ki nekem, hogy a C fordítóval baja van.
Előtte a flash playerrel nem volt gondja.Még egy: KTorrent-ben miért írja minden torrenthez, hogy stalled? Semmit se tud letölteni.
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Slackware 13.1 64bit-et használok, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
VLC-vel nézek filmet, és ha teljes képernyőn nézem, amikor megmozdítom az egeret, hogy megjelenjen a kezelőfelület, van egy fekete villanás.
A másik, fájlkezelőben hogyan csináljam meg, hogy a magyar ékezetes fájl és mappanevek normálisan jelenjenek meg?
Zárásképpen: a Firefox miért nem a KDE kinézetét használja? KDE gyári témáját hagytam amit beállított, de a FF meg úgy néz ki mint egy Windows 98-os ablak.
Valaki ezekben tudna segíteni?
-
utgyuru
aktív tag
Csak az az 1 hdd van a gépben, amire a rendszert raktam. De elkezdi betölteni a Linuxot, nem az a baj,hogy nem látja. Valami usb inputoknál akad el. Írja, hogy melyik inputot nézi éppen, elszámolt már 37-ig, amikor leállítottam.
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Felraktam a Slackware 13.1 64-bites verzióját, mindenbeállítást a gépre hagytam, végzett is hibaüzenet nélkül. A gondom az, hogy amikor tölti a rendszert az usb inputokról elkezd valamit irogatni. Először írja a billzetet, aztán meg az egeret...De onnan nem megy tovább. Mit csináljak vele?
-
utgyuru
aktív tag
Live USB készítéséhez valaki tudna adni valami használható leírást?
-
utgyuru
aktív tag
válasz
bambano #10359 üzenetére
Na, ilyenek miatt kérdeztem, hogy ez járható út-e. Akkor marad az újratelepítés.
Esetleg a windows emulálása mennyire jó? Wine-nal, vagy valami VPC-vel? 1-2 játék meg Visual Studio miatt kérdezem csak, ezek megoldhatóak? 3 napja használok Win7-et, de elég ratyi Linux után. -
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Lehet nagy hülyeség, de megkérdezem: olyat lehet csinálni, hogy egy vinyóra fel van telepítve egy Linuxom, azt a vinyót átrakom egy másik gépbe, és ott használom?
Nincs kedvem leformázni, újratelepíteni, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- 3D nyomtatás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest