- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
válasz
Tamás88 #19467 üzenetére
Bár már egy jó ideje nem használtam Mintet, de gondolom ugyanazt a mappa szerkezetet használja mint az Ubuntu. Így elég ha a /home/felhasználóneved/ alatti összes mappát és fájlt kimented egy külső adathordozóra. Majd a rendszer telepítése után, felrakod a programokat. Ha ezzel kész vagy másold vissza a kimentett mappákat és fájlokat a helyükre.
ui: Ne felejtsd el a rejtett mappákat!
-
mr.nagy
tag
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19193 üzenetére
Ha jól tudom az új Ubi április 26-án fog jönni remélem egyből utána az új eOS is.
Az eOS nem ezt a tematikát követi. Azt vallják, majd ha kész lesz! Tehát csak akkor adnak ki egy új verziót amikor már tényleg flottul és hiba mentesen működik, nem ragaszkodnak a félevente vagy évente történő kiadáshoz.
-
mr.nagy
tag
válasz
gery2123 #19190 üzenetére
"Nagyon várom már az Elementary Os 14.04 re épülő verzióját."
Na ezzel én is így vagyok! A mostani HP laptopomon repül a Windows 8 is (a meló miatt muszály), mégis mellette ott az Elementary OS mert ezt meg szeretem. Így ha komoly melót kell csinálni Windows alatt vagyok, ha csak hétvégi pötyögés, film, zene akkor Linux alól."Mondjuk egy Lubuntut is ki lehetne próbálni, vagy egy Manjaro-t."
Igaz. -
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19188 üzenetére
- Én fent hagynám az Elementary-t (bár elfogult vagyok vele, mert nagyon szeretem ezt a kis rendszert!).
1. El kellene minden zárt drivert távolítani.
2. Ha már a kernelekbe bele kavartál esetleg egy újra telepítést csinálni. (Ne akard a legfrissebb kernelt hagyd, hogy amikor a frissítések között megjelenik csak akkor telpüljenek!)
3. Amikor belassul megnézni mi eszi meg az erőforrásokat. (Lehet, hogy nem is gondolsz rá és valamelyik utólag telepített alkalmazás a háttérben fut és ez lassítja be. Rögtön a telepítés után is lassú volt?)Ha a fentiek sem segítenek, tényleg nézz egy még kissebb igényű rendszert! A HDD attól még, hogy jó lehet lassú nagyon és ez fogja vissza a rendszert.
-
mr.nagy
tag
válasz
gery2123 #19187 üzenetére
Lehet, hogy vígan kellene szaladnia, de nekem a régi laptopom (MSI) hasonló paraméterekkel bírt mint ez és nekem is csak döcögött rajta a Mint. Viszont az Elementary vígan szaladgált (sokkal gyorsabban mint a Windows 7), egyedül a Chrome böngésző memória éhsége fogta néha vissza.
-
mr.nagy
tag
válasz
kemotox #19183 üzenetére
Ha a gyári paraméterekkel rendelkezik a géped ( AMD Turion X2 TL58-1, 9GHz, 2048MB (2x1GB) VGA : NVidia GeForce 8600M-GS 128MB Chipset : nVidia nForce 630M ), nem is csodálom, hogy a Mint csak döcög. Ráadásul a Mint-hez választható legnagyobb igényű ablakkezelővel tetted fel, a képek tanulsága szerint. Válassz kisebb igényű rendszert!
Az Elementary-nál azt írtad a legfrissebb Nvidia drivert engedélyezted. Ez hiba volt! A legfrissebb a te video kártyádhoz nem jó. Most fejből nem tudom, de az egyik régebbi kell és az is csak akkor ha játszani is akarsz. Ha nem akarsz komolyabb játékokat futtatni, ne is telepítsd egyik zárt drivert sem, anélkül is vígan el lesz a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest