Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kemotox

addikt

válasz bambano #19198 üzenetére

MIVAN?:D Két hétig ment folyamatosan a cucc?? Mehetne nálam is amúgy simán, de basszus, inkább fogom és kicserélem a ramokat valami kölcsönkérttel és megnézem úgy.

• kemotox

addikt

válasz sh4d0w #19196 üzenetére

Egyszer lement a cucc, mindkettőt vizsgáltam egyszerre. Nem tüsszentett semmiért. Aztán később olvastam, hogy úgy jó, ha külön-külön nézzük a cuccokat, és ha van rá idő többször is. Holnap (ha el nem felejtem) egész délelőtt futtatni fogom a dolgot.

• kemotox

addikt

válasz mr.nagy #19191 üzenetére

Nah ezek aztán tényleg nagyon hasznos tippek, köszike!
    Először is, nekem is baromira bejön az eOS. NAAAGYON szép és letisztult dolog, már nagyon megszoktam, hogy mit hol találok stb. Imádom mikor valami ilyen átlátható, minimalista kinézettel rendelkezik.
    Kernelt ha jól olvastam valahol, vissza tudom rakni a régebbit, azt majd megcsinálom, de akár egy újratelepítés is belefér simán. De nem lett se jobb, se rosszabb az új kernel miatt.
    Egyből telepítés után is lassú volt, az összes linux amit próbáltam. Nagyon furcsa.
    Letesztelem egy SSD-vel, aztán meglátjuk mi lesz.
    Szerk.: Na de ácsi. Ha a HDD-vel van gond, akkor nem kéne a windowsnak is lassúnak lennie? Mert az meg teljesen jól ment.
    Szerk2.0 :Ez lemaradt. Mikor fog jönni az új eOS? Ami most van az valami augusztusi cucc, ideje lenne már. Ha jól tudom az új Ubi április 26-án fog jönni remélem egyből utána az új eOS is.

• kemotox

addikt

válasz mr.nagy #19186 üzenetére

Kösz a válaszokat srácok, F34R és mr.nagy!
    Igen, ezek a paraméterek, ezeket még leírhattam volna, sorry. Szóval csak simán gyengusz a gép? Erre én is gondoltam, és meg is néztem pl az Ubi követelményét. 700MHZ-s proci meg ilyenek.. Most ez hazugság vagy mi a tosz?
    Mint-ek közül melyiket ajánlanád? Gondolom a Mate, Cinnamon, meg ezekről van most szó. Lehet még próbálkozom ezekkel, meg meglesem az Archbanget is, habár ez az elementaryt elég jól belaktam már, és stabilan megy is, csak zavar, hogy lassú. (Vagyis nem zavarna, mert mint írtam nem nagyon komoly dologra kell, csak már felhypeoltam magam, hogy milyen király lesz szélvész módjára száguldó Linuxszal zúzni :P)

Szerk.: gery2123 Neked is köszi a választ. Így gondolom én is. Elvileg simán megvan a követelmény :S

• kemotox

addikt

Sziasztok!
    Kezdő Linuxos vagyok, de inkább ebbe a topicba írok, mert úgy érzem elég nagy a baj.
    Adott egy Acer Aspire 5520G notebook. Windows7 süvít rajta, de a Linux nagyon szenved rajta. Ubuntu 12.04LTS, Ubuntu 13.10, Mint Maya (13), Mint Petra (16), elementaryOS. Ezeket mind próbáltam, egyedül az utóbbi megy, de az is nagyon lomhán.
    Ubuntu és Mint ilyen furcsa csíkozódásokat produkált (bekapcsolás után 5-6 perccel kb), Mint esetében még használhatatlanul be is lassult olyankor. Képek a dologról. A lassúságot úgy kell érteni, hogy mikor beütött ez a dolog, akkor pl újraindítani is úgy sikerült a gépet, hogy szépen katt a menüre, várni 5-6 mp, katt a shutdownra, várni megint vagy 10 sec.. Ubinál meg csak simán becsíkozódott egy csomó minden, olvashatatlan lett egy csomó menüpont stb. (Az ablakok árnyéka helyett is csak egy fehér csík volt körülöttük)

Aztán felnyomtam az elementaryt és az meg megy egész tűrhetően, jelenleg is azt használom. Viszont elég lassú (Mint és Ubi is lassú volt), sokkal lassabb, mint a windows. Rányomok a beállításokra, és sok-sok másodperc, mire bejön. Frissítettem kernelt, valami 3.12.akármire, nem érzek semmi változást.

Aztán vannak itt még furcsaságok: Egyik linux se látta a vezeték nélküli egeret, és monitort se tudtam rákötni a laptopra. Haverom meg mondta, hogy ő felrakta ubuntut és minden működött egyből. Valami nagy gebasz van itt.
    Aztán eszembe jutott, hogy notebookokhoz meg alaplapokhoz is mindig adnak egy CD-t ami tele van mindenféle driverekkel. Az a CD nincs már meg, neten meg csak windowsos drivereket találok.

Nem hiszem el, hogy egy sokkal kisebb hardware igényű, stabilabb oprendszer ennyivel rosszabbul fusson, mint a windows. Valakinek van valami ötlete esetleg? Nagyon nem értek a dologhoz, amit tudtam megtettem (googli bácsit is hívtam segítségül de nem jutottam sokra vele), ha esetleg kellenek még infók a probléma meghatározásához, akkor írjatok és megnézek/leírok mindent. A HDD és a RAMok nagyon jó állapotban vannak, HDD-re a HDSentinel 98%-ot mondott, memtest meg nem dobott semmi errort. (mondjuk ha ilyesféle baj lenne akkor valszeg a windows se menne túl jól)
    Ja és még valami, hátha ez is számít: csak linuxot raktam fel mindig, sose win mellé. Ezt a kis lapotpot ilyen "munkagépnek" akarom megcsinálni, ismerkedni a linuxxal, kitanulni a dolgokat, stb. Ha felkerülne mellé win is akkor tuti csak a játék menne mindig:D
    Remélem nem kérdeztem túl nagy hülyeséget/egyértelmű dolgot, és van valakinek valami ötlete a dologra.
    Köszi szépen

Szerk.: Még valami eszembe jutott. A linuxos driver frissítő cucc csak valami nvidiás cuccokat talált, egyszer felraktam eOS alatt a legújabbat, na utána fagyogatott az is elég rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés