- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van egy hibás winyóm, amin a rendszerem van.
Folyamatosan veszít az állapotából, egyre több a gyenge és hibás szektor. Sokszor fagy tőle a rendszer, néha read-only lesz a file rendszer, stb.A kérdésem, hogy így keletkezhetnek olyan hibák a file rendszerben, amik gondot okozhatnak egy másik winyóra költözéskor?
Hogy célszerű átköltöztetni a rendszert egy másik merevlemezre, hogy az új winyón ne legyen nyoma az előző hdd hibájának?
A / partíción kívül van egy /boot és egy /home is a winyón.További bonyodalom, hogy szerintem a mostani winyóm nem advanced format-os, az új pedig az, vagyis a szektor méretek mások, bár nem tudom, hogy ez számít-e logikai szinten.
Tehát bármilyen tanács jól jön.
Kössz!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #21693 üzenetére
E szerint csinálva:
git clone git://git.denx.de/u-boot.git
cd u-boot/
git checkout v2014.10 -b tmp
wget -c https://raw.github.com/eewiki/u-boot-patches/master/v2014.10/0001-sama5d3_xplained-uEnv.txt-bootz-n-fixes.patch
patch -p1 < 0001-sama5d3_xplained-uEnv.txt-bootz-n-fixes.patchBelenéztem a fájlba (ezzel kellett volna kezdenem
) és látom, hogy nem a fájlt, hanem az oldal html kódját töltötte le. Akkor is ez volt, ha kézzel szedtem le a böngészőből.
Végül belementem a fájlba böngészővel, átváltottam RAW nézetbe, azt kimásoltam bele a fájlba, így most jó, lefutott a patch.
-
McSzaby
őstag
Sajnos eléggé lemaradtam multimedia terén, de most akartam egy Debian alapú NASból/hoz egy AD2P servert/adaptert fabrikálni.
Nagy szop@s árán el is jutottam odáig, hogy ki tudom rakni a hangot a szerverre/nasra, igaz még automatizálnom kell egy kicsit, de ami fáj az az, hogy recseg a hang... mint kiderült ez sajnos alapvetően is jelen van a rendszeremben. Filmeknél (már, amit lejátszik a debi), zenéknél, youtube, mindenhol. Kicsit elegem van, hogy a Debiant semmi másra nem lehet szopóág nélkül használni csak szervernek. Live CD-n, Mint alatt semmi nem volt, mondjuk ott meg a kép rezgett egy kicsit.
Szóval tudtok segíteni, miért nem megy a Debi alatt a hang rendesen, miért recseg? Pulseaudiot eltávolítottam, minden csomagot, alsa minden fent, elég öreg mondjuk.
lspci:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation ValleyView High Definition Audio Controller (rev 0e)cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep Codec
Codec: Realtek ALC892Megpróbálom telepíteni a Realtek HDA Codec-t, meglátjuk. Kár, hogy Ubuntu out-of-box tudja ezt. Archra nem akarok ez miatt váltani, Debian vonalon akarok maradni. Ubuntu szervert mondjuk nem néztem, hogy kezeli-e szépen.
-
Rimuru
veterán
Valaki tud ilyenre valami okosat mondani?
-
ReJim
őstag
Sziasztok!
Egy gépre szeretnék Debian-t telepíteni, és ezt a hibát kapom:
"kernel panic - not syncing: attempted to kill init!"
A hw-nek nem látom gondját.
A 6.0.2, 6.0.5, 7.1.0 verziók vannak kiírva, mind ezt a hibát adja, a boot-menüből, installra és grafikus telepítésre is egyaránt.a memtest86 most fut, de tudomásom szerint nincs gond a ramokkal.
(a vason tegnap még futott a picipuha rendszere.)Mivel életemben nem sokszor láttam kernel panic-ot, így nem tudom merre induljak. Rákeresve hibás RAM-ot, és a BIOS frisítését írják megoldásnak.
Valami ötlet, hogy mi okozhatja a hibát?
Szerk: Noh, fél percel a hsz után a memteszt kidobta a hibát a 1019.5MB-tól
-
bearone
csendes tag
Sziasztok!
Nem olyan rég volt egy kis problémám a linuxtelepítéssel.
Ez volt a hiba link.Annyit sikerült megnézni, hogy: usb read errort adott.
Most ellenőriztem az iso-t, különböző programokkal csináltam usb-s pendrive-ot pl.: rufus, win32diskimager, universal usb installer és ki is írtam egy chakra linux-ot dvd-re.
Chakra bebootol, ha ps/2 es billentyűzet van benne.Mit lehetne kipróbálni még?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az U-boot -ot szeretném patchelni az itt írtak szerint: [link], csak már a 2014.10-es [link] ubootot a hozzá való patchel: [link]
Viszont mikor kiadom a patch parancsot, akkor csak ezt kapom:
$ patch -p1 <0001-sama5d3_xplained-uEnv.txt-bootz-n-fixes.patch
patch: **** Only garbage was found in the patch input.Kerestem a googleben, de nem sikerült megtalálnom az okát ennek. Nem használtam még ezt a patch dolgot eddig. Valaki tudja, hogy mit kellene csinálnom?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #21669 üzenetére
A tegnapi eszmefuttatást átértékeltem, ez lett belőle.
-
Üdvözletem és kellemes Ünnepeket,
Teljes képernyős videó lejátszós (akár online flash/html5, akár bármilyen lejátszóval (vlc,smplayer, totem stb.)) automatikusan bejövő képernyővédő/kikapcsolás (dpms) kilövésére pepperflash (ppapi) , html5 alatt létezik megoldás (a képernyővédő/energiagazdálkodás kilövésén kívül)?
2 megoldást szoktak javasolni, a Caffeinet és a Lightson scriptet, de előbbi csak max 12.04-ig működik, és mindkettő csak a lejátszók és npapi flash esetében működik, ppapi flash (pepperflash, freshplayer) és html5 esetében egyik sem. Találtam egy lightson script forkot (LightsOn-NG névre hallgat), ami elvileg a beállított progiknál teljes képernyős aktivitás esetén kilövi az energiagazdálkodást, de sajnos nem működik a dolog nálam (Linux Mint 17 Xfce).
Szóval ha vki tud megoldást a dologra ne tartsa vissza. -
válasz
Speeedfire #21664 üzenetére
vávává
a CetteBléd nem tud OTG-t, így a "kötök rá vinyót" rész már itt megbukott
plusz az egész öreg és lassú (ARMv6). nem biztos, hogy sok köszönet volna abban a media playerben -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #21666 üzenetére
Én sem mondtam mást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #21664 üzenetére
A telefonban speckó hardverek vannak, arra nem fogsz csak úgy Linuxot rakni. Az Rpi meg nem nevezhető drágának, teljesen normális áron van, Kínából meg tudsz olcsón érintős kijelzőt is venni hozzá. Itt van most nálam pl. kollégám Arm-es boardja egy Atmel chippel, ez a cucc 26k önmagában, ezen egy embeded Debian fut.
-
Speeedfire
félisten
válasz
lev258 #21662 üzenetére
A legtöbb program repo-ból telepíthető vagy forgatható ha jól látom.
Nekem nem telefonra kell OS.
Lenry: Azt anno próbáltam már, de nem jött be. Illetve nekem célszoftver kell, nem droid alá még egy linux.Az alap ötlet az lenne, hogy van egy kis pc, amin van wifi, bt, lóg rajta egy hdd és usb-n egy usb-s dac. A rendszer egy debian lenne, amit irányítanék telefonról/tabletről és futna rajta egy mopidy a zenék lejátszására. Ha a telefon kijelzőjét működésre lehetne bírni akkor egy xorg is lenne rajta, ami pár apróbb dolgot kijelez.
Nézegettem a raspberryPi-t, hozzá kijelzőt, de heroin árban lenne minden beszerzése. Míg a telefon itt van, nem lenne semmi pénzembe.
Valami hasonló lenne a célom, csak kijelzővel és normális dac-al. -
válasz
Speeedfire #21661 üzenetére
Debian installer van is Play-ben, úgyhogy az pont nem is túl küzdős, de szerintem egyszerűbb, ha keresel a céljaidnak megfelelő Androidos szoftvert
ha egy picit jobban kifejted, hogy mit szeretnél, akkor lehet, hogy ajánlani is tudok valamit, de egyelőre még nem 100%-ig tiszta -
lev258
veterán
válasz
Speeedfire #21661 üzenetére
Az Android is Linux-ra épül. Viszont ha felraksz egy Debian-t, olyan programokat kell rá keresned, amik szintén futnak ARM-en. Majd meglátjuk, milyen lesz az Ubuntu Touch fogadtatása.
-
Speeedfire
félisten
Jól sejtem, hogy egy androidos telefonra simán rá lehetne pakolni egy linux rendszert? pl debian natív támogatja az arm-ot.
Van itthon egy használaton kívüli zte blade amit befognék multimédiára. Hálózatról zenét lejátszani, vagy local mp3, flac számokat. -
Archttila
veterán
válasz
DrojDtroll #21659 üzenetére
LinSSID tokeletesen megfelel!
Koszi
-
Archttila
veterán
Az androidos Wifi Analyzer-hez hasonlo programot keresek Linux-ra. Tudtok nekem ebben segiteni?
-
válasz
PumpkinSeed #21655 üzenetére
és az odamountolt mappák is ezt örökölték meg?
azért kérdem csak, mert szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a jogosultságokkal volt valami gubanc
-
válasz
PumpkinSeed #21653 üzenetére
gondolom a /media és a /mnt jogosultságai térnek el
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PumpkinSeed #21651 üzenetére
Csak lejátszás nem megy, vagy pl. másolni sem tudsz onnan a hálón keresztül?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #21637 üzenetére
Erre valaki?
-
N0zer0
senior tag
Persze, hogy ott van. A Debian és az Ubuntu a két disztró, amikhez a LEGTÖBB csomag van, és ez a v4l2loopback is egy elég alap csomag, mert sok program és videoeszköz használja (pl. webkamerák is ezt használják, hogy Skype alatt legyen kamerakép). Fölösleges fordítással szopni.
-
btz
addikt
válasz
Jester01 #21647 üzenetére
Igen közben már ezt a headert is letöltöttem mert most elindultam egy másik úton is hátha odaérek "VALAHOVA"
[ "usbtv" driver for Fushicai USBTV007 Video Grabber to 3.2 kernel]
Erről az oldalról letöltöttem a fájlokat és a readme szerint próbáltam felrakni.
El is jutottam a 4. lépésig de ott ez a hibaüzenet fogadroot@localhost:/usr/src/usbtv-1.0# dkms build -m usbtv -v 1.0
Error! Your kernel headers for kernel 3.2.0-4-686-pae cannot be found.
Please install the linux-headers-3.2.0-4-686-pae package,
or use the --kernelsourcedir option to tell DKMS where it's located
root@localhost:/usr/src/usbtv-1.0#Pedig installáltam ezt a linux-headers-3.2.0-4-686-pae csomagot.
-
orbitalion
tag
válasz
Jester01 #21636 üzenetére
Köszönöm! Valami történik, végigfut a könyvtárakon, csak úgy tűnik nem másolódik sehová a tartalom, mert nem találom. Amin próbálkozok, egy kis ARM kütyü(BananaPi), de biztosan valami könyvtár jogosultság, vagy ilyesmi lehet a gond. Sajnos még nagyon kezdő vagyok linux téren.
-
btz
addikt
Itt a githubon van a source alatt hogy hogyan is kéne telepíteni, de csak annyit tudok kezdőként kivenni hogy lementem a sourcet és make majd make install aztán kész is van.
Gondoltam én hogy inkább letöltöm debian csomagkezelőből, de ott is csak a source van fent. .deb fájl nincs amit dpkg val fel lehetne telepíteni.
Most sima terminállal is usernév alól is megcsináltam de szintén ugyan az a hibabtz@localhost:/usr/src/v4l2loopback-0.6.1$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
btz@localhost:/usr/src/v4l2loopback-0.6.1$ make
Building v4l2-loopback driver...
make -C /lib/modules/`uname -r`/build M=/usr/src/v4l2loopback-0.6.1 modules
make[1]: Entering directory `/lib/modules/3.2.0-4-686-pae/build'
make[1]: *** No rule to make target `modules'. Stop.
make[1]: Leaving directory `/lib/modules/3.2.0-4-686-pae/build'
make: *** [v4l2loopback.ko] Error 2
btz@localhost:/usr/src/v4l2loopback-0.6.1$ make && make install
make: *** [v4l2loopback.ko] Error 2
btz@localhost:/usr/src/v4l2loopback-0.6.1$ -
-
btz
addikt
Usb TV kártya driver követeli meg és annyit tudok róla hogy valami kernel mizéria ani alkalmassá teszi a linux kernelt erre a videos dologra de pontosan magam sem értem.
Amúgy ha nem root terminált indítom akkor semmihez nincs jogosultságom. Egy dpkg parancshoz is hozzáférés megtagadva szöveget ad ki -
./config ?
make előtt az esetek túlnyomó többségében van configolás. és azt sem rootként csináljuk.még egy ötlet: tuti, hogy ezt neked le kell fordítani? lövésem nincs mihez kell, de sok esetben elég, ha ott a forrás, és a szoftver, ami igényelte majd behúzza magának belőle ami kell
-
-
btz
addikt
Üdv!
Debian 7-re szeretnék telepíteni egy programot amit megkövetel egy Video eszköz. A neve v4l2loopback.
Ehhez letöltöttem a sourceket de a makenál megál.root@localhost:/usr/src/v4l2loopback-0.6.1# make
make: *** [v4l2loopback.ko] Error 2Kezdő vagyok és nem tudok továbbjutni. Mit kéne tennem?
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Van egy BananaPI-m (ma érkezett), tettem rá egy miniDLNA-t. Minden oké, a megosztandó mappa tartalmát minden eszköz látja, de nem tudják lejátszani, mert arra hivatkoznak, hogy nem található. A PI-hoz csatlakozik egy külső merevlemez és arról van megosztva a mappa. A jogosultságok 777 és a minidlna a tulajdonosa a mappának. Mi lehet a gond?
-
Jester01
veterán
válasz
orbitalion #21635 üzenetére
recurse
prompt
mget directory(prompt csak akkor ha alapból be van kapcsolva)
-
orbitalion
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek tök alap kérdésben, hogyan tudok mappát másolni smbclient-el? Csatlakozni már tudok a szerverhez, van smb: > prompt, látom a megosztott mappákat, tudok tallózni, "csak" egy mappákkal és fájlokkal teli mappát kellene áthúznom debian-ra parancssorban. Köszi!
-
ludla
őstag
válasz
CPT.Pirk #21633 üzenetére
ennyi van az fstab ban:
/dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_HD502HJ_S20BJ90ZC60296-part3 swap swap defaults 0 0
/dev/disk/by-id/ata-KingFast_0427201410600-part1 / ext4 acl,user_xattr 1 1
/dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_HD502HJ_S20BJ90ZC60296-part6 /home ext4 acl,user_xattr 1 2
LABEL=HDD_tarhely /media/HDD_tarhely ntfs-3g deafults 0 0
/dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_HD502HJ_S20BJ90ZC60296-part5 /tmp ext4 acl,user_xattr 1 2itt nem látok a /dev/sdd1 pendriverem
-
Őskőkori Radeon Xpress 200 drivertámogatása ügyében mire számíthatok? Windowsos legacy driver fel sem megy rá (kösz Asus), a gyártótól meg csak egy Vistához való tölthető le 2007-ből, ami Win7 alatt igencsak rogyadozik. Ha Linux alatt lenne valami stabil, akkor lendületből cserélném.
-
Siriusb
veterán
Tudtok olyan videó szerkesztőről, amivel lehet manipulálni a felvételeket (pl. színkorrekció), mint fényképek esetén a Gimp-et használva?
-
DrojDtroll
veterán
A torrent-et szeretném összehozni az rss-el, csak sajnos egyik kliens sem akarja tenni a dolgát.
Próbálom most úgy megoldani, hogy az rss a torrentfileokat töltse le.
Leheltséges ez valahogyan?
-
N0zer0
senior tag
Mondjuk ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, néhány idézet a netről:
SysRq:
This key was meant for invoking low-level operating system functions. it behaves differently from other keys on your keyboard – when you press this key, your computer’s BIOS generates a special interrupt that tells the operating system the key was pressed. The operating system can listen for the event and do something special.These days, most operating systems and programs will simply ignore this key-press event. One notable exception is Linux, where the “Magic SysRq key” can send commands directly to the Linux kernel to help recover from crashes and debug the operating system.
Scroll Lock was designed for older, text-mode environments, which had a small amount of available screen space. Pressing the arrow keys normally moved the text-entry cursor around, but people wanted a way to scroll up and down through the contents of a text screen.
When Scroll Lock was enabled, the arrow keys would scroll the contents of the screen instead of moving the cursor.
With modern graphical environments that include scroll bars and mouse wheels, this behavior is no longer necessary – in fact, most programs will ignore the Scroll Lock key entirely.
One notable program that continues to obey Scroll Lock is Microsoft Excel. When Scroll Lock is enabled in Excel, pressing the arrow keys will scroll the viewing area without moving the cursor.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Rimuru #21622 üzenetére
Ja, de te ilyen kék luficet vagy tiling ablakkezelővel, a te használati szokásaid az össz-IT-s társadalom és felhasználók szokásait 0,0000000001%-ban reprezentálják. Én még egyszer nem vettem hasznát, talán egy-két programra emlékszem, aminél valami funkciója van, de még ezeknél is át lehet drótozni másik gyorsbillentyűre ezt a funkciót. Noteszgépeken még ledje sincs a scroll locknak. Ha megkérdezed ECDL Mancikát, ő még azt sem tudja, hogy mire való. Egy átlag felhasználó soha az életben nem használta, használja, és nem is fogja használni egész hátralévő életében.
A másik hasonló hülyeség a SysRq gomb, a Windows. Ezek mind ilyen ősi maradványok, amik ottfelejtődtek a PC-ken kompatibilitási okból. De most őszintén, ki a rák használ már A:/B: meghajtót, DOS-t, DOS fölé húzott Wint és OS/2-őt? Aki még igen, tudja virtuális gépbe nyomni. Ha meg ilyen hülye billentyűknek a tudása kell neki, akkor átprogramozza a gombokat, főleg, hogy már az OS-gombot (vagy hogy a fenébe hívják) is lehet használni módosító/vezérlőbillentyűnek, és lehet vele billkombókat létrehozni.
Linux-konzolban is csak befagyasztja a képernyő outputját, de lehet helyette Ctrl+S-t majd Ctrl+Q-t használni. Windowsban meg talán az Eszközkezelőt vagy a Rendszerbeállításokat lehet vele gyorsabban elővenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #21620 üzenetére
Igen, mondasz valamit. Nem tudom, hogy ez miért nincs alapból megoldva. Elég szokatlan, nem is tudok most olyan disztrót, ahol ilyesmivel gond lenne.
whbear: véleményem szerint továbbra is az az LXDE. Most csináltam vele egy desktopot a nagyszüleimnek. Rögtön indul a böngésző, a tálca elrejti magát, stb. Azon meglepődtem, hogy pont a num lockra nem találtam beállítási lehetőséget, ez azért mégse egy Gnome3, hogy ne legyen benne semmire lehetőség...
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #21609 üzenetére
Ezt én nem is értem, hogy miért csinálnak a mai gépekre ilyen lockokat. A noteszgépeseket kivéve nincs olyan ember, aki a numerikus részt kurzorozásra használja, utoljára a 84 gombos billentyűzetek korában volt ennek a kapcsolgatásnak létjogosultsága.
A caps lock dettó, a legtöbb felhasználó csak bosszantja, hogy véletlenül megnyomja (én le is szoktam tiltani), aztán egész sorokat javíthat ki utána. Ha meg végig nagybetűsen kell írni, azt a mai szoftverek utólag is tudják kijelölésre NAGYBETŰSÍTENI vagy Nagybetűsíteni.
A scroll lock szintén teljesen felesleges, még a régi text módos, TUI-s programokhoz találták ki, hogy a kurzor helyben maradjon, és a lista gördüljön el alatta, ne pedig a kurzor a képernyő alján görgesse le a listát. A mai GUI-k és HD-kijelzők korában már vagy 2,5-3 évtizede teljesen értelmét vesztette. Semmire nem jók ezek ma már, max. tesztelésre, ha csontra fagy a gép, akkor általában a lock ledeket sem lehet kapcsolgatni, de ez a minimális diagnosztika nem éri meg.
Mondjuk ez a többi x86-os őskövületi dologról elmondható, valós mód, virtuális mód, Intel 8259 IRQ controller, stb.. Ezeknek egy rész a virtualizáció miatt felesleges, a megszakításkezelés pedig sokkal jobban megoldható lenne más formában. Nem véletlen, hogy egy csomó disztrót már ki sem adnak i386/486/586-os architectúrára (van amelyik még az i686-ot sem támogatja, mert csak x64 only, legfeljebb lefordítható 32bitesre is), és a modern OS-sek sem indulnak el akármilyen kőkorszaki procin. Vagy pl. ez a Microsoft-féle A:, B:, C:, …, Z: meghajtózás is idejét múlt nagyon, meg a FAT, meg a BIOS a hagyományos formában.
-
gery2123
őstag
Hali!
Hamarosan szeretnék egy htpc összerakni, amin xbmc, ftp,dlna, menne elsősorban. Szerintetek melyik Linuxot rakjam fel? Az a baj, hogy ilyen téren még nem igazán vagyok otthon. Ubuntu szerver vagy fedora jó lenne, de mivel kell a grafikus felület az xbmc miatt, így érdemesebb lenne alapból egy ilyen disztrót feltenni. Mindenképpen Lts Ubuntu alapok, vagy ugye Debian. A Redhat még kicsit bonyolult nekem, úgy mint az arch.
Előre is köszönöm. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Mivel tudnám analizálni a rendszerem hardver komponenseit linux alatt? Úgy értem, hogy milyen az alaplap, processzor, stb..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
LXDE-s Debian alatt hogyan lehet megoldani, hogy a num lock be legyen kapcsolva alapból? Valami érthetetlen módon nem találok rá beállítást a menükben.
-
spammer
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #21602 üzenetére
szerk: akkor tárgytalan.
-
lev258
veterán
Csak jelzem, már megoldotta az illető másik topic-ban. A BIOS-ban nem kutakodott eléggé, valószínűleg bekavart a secureboot.
-
lev258
veterán
válasz
Ahogyan azt már jelezték, a Linux jelenléte (vagy nem léte) nem befolyásolja, tudsz-e boot-olni telepítőről. A hibát máshol kell keresni (egy formázás még nem változtat a helyzeten).
-
Rimuru
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #21604 üzenetére
Megfogod a lemezkezelőt és utána kb mint Windowsban. De persze lehet használni akár mkfs-t és pl.: fdisk-et is. Csak azt nem értem hogy minek Linux alól formázni ha úgyis Windowst raksz rá azzal megint csak megcsinálhatod.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Akkor linux live cd-vel, hogyan tudnám formázni / particionálni a HDD-t?
-
bambano
titán
válasz
linux alatt nem fog futni a windows telepítő, tehát a kérdés értelmetlen.
az pedig, hogy miért nem bootol a windowsos cd-d, a windowsos topic témája. -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy új laptop, rajta linuxal, erre kellene egy windows-t telepítenem. CD-ről és USB-ről sem boot-ol be a windows, csak a linux a HDD-ről. Linux alatt, hogyan, tudom hozzáadni a CD-t, hogy eltudjam indítani a telepitőt?
-
((d(-_-)b))
csendes tag
Sziasztok!
Van ez a tervezett gép.
MSI Z87-G55 LGA1150
Intel Core i7-4790K 4GHz 8MB LGA1150
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8
2x GIGABYTE GV-N970IXOC-4GD GTX970 4GB GDDR5 PCIE
Crucial 512GB 2.5˝ SATA3 MX100 CT512MX100SSD1
Toshiba 4TB 7200rpm SATA-600 64MB MD04ACA400
PIONEER BDR-209DBK OEM
Thermaltake Versa G1 - VO600A1W3N
Chieftec 750W CTG-750C 12cm cable managementTudom nem egy gyakori használat, de ez a SLI rendszer Debian 6 Squeeze alatt működőképes?
Ha nem akkor tudtok javasolni biztosan működő hardvereket vagy akár más linux verziót SLI-hez Z87 chipszettel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged