Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
A fejlesztésbe azért még beleszólnak páran az indiai mukikon kívül.
Az adott telefonra illesztést esetleg ők csinálják, ami a Treble/GSI óta annyiból áll, hogy belehekkelik a buildbe a Xiaomi drivereket, letesztelik, aztán belemerge-ölik a fentről jövő változtatásokat a saját branch-ükbe. Persze ez is szakmunka, de aki androidos fejlesztéssel foglalkozik, annak ez ujjgyakorlat. -
M0RGI
őstag
-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 1.7-es verziója. Mint mindig, érdemes frissíteni.
Changelog:
-Linux 4.4.147-rc1 merged
-enabled some security stuff
-better tweaked VM
-forgotten dtsi change fixed
-nvs hibernate driver added
-...see on githubLetöltés:[link]
-
juve600
nagyúr
felrakhatjátok az új PE buildot is de csak szigorúan tiszta telepítéssel
így tökéletes,megy rajta minden
-
Babona vagy sem, én azt vettem észre, hogyha egyfolytában QC-s töltővel töltöm, akkor ~ 1 év után már bőven érezhetően jobban merülnek a telefonok, nem csak nálam, kollégáknál is. Én otthon ezért mostanában a 2+ Amperes töltővel töltöm alapvetően a telefonokat, ha nagyon gyorsan kell valamiért, akkor szoktam csak QCzni. USBről is feltölt, ha csak rá van dugva, de az is sokáig tart, 1A sem lesz egy szélvész, azért nem kicsi az akku a telefonban.

-
Tonyk
veterán
válasz
ktommy91
üzenetére
Már ne haragudj, de én itt még nem láttam teljesen kezdő részére steb-by-step leírást. Főleg, hogy mire ügyeljen. Pont erre írtam reggel, hogy érdemben ezekre a kérdésekre nem érkezik válasz. Valamelyik nap kérdeztem, hogy mire ügyeljünk, hogy ne zárjon vissza a bootloader, erre az volt a válasz, hogy ne kapkodjak, meg ne legyek álmos....
-
válasz
ktommy91
üzenetére
A kereső alapján nem igazán találtam részletes leírást, kerestem. TIR ilyen téren szintén nulla infóval szolgál. Én elhiszem, hogy aki évek óta cserélgeti a telefonjain napi szintén a ROMokat, azok fél szavakból is megértik egymást és nekik zavaró vagy unalmas,de nem mindenkinek volt TWRP jele az oviban, így nekik zavaróak és megtévesztőek lehetnek az információk, sőt, az se biztos, hogy adott esetben custom rom kell, lehet kernel csere megoldja, mit tudom én. És oké, hogy csak egy 60k-s telefon, de feleslegesen akkor sem szívesen tégláznám le, csak azért, mert félreértettem valamit.
-
ktommy91
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Ez elég hülye kérdés. A default a balanced, nyilván azt ajánlom alapból. Ha több kakaó kell akkor performance vagy gaming ha meg akku időre gyúrsz akkor battery.
(#9461) indigo: Vagy esetleg ha használnák a keresőt akkor nem lenne ugyanaz 2000x leírva.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Gondoltam egyelőre itt kérdezem meg először.
Másnak is van, hogy nem jönnek meg új levél érkezése esetén a gmail értesítések?
Se zárképernyőn, se értesítési sávban, semmi.
Minden engedélyt megkap, adatforgalom nincs korlátozva. -
tonyrulez
őstag
válasz
juve600
üzenetére
AOSiP STABLE
AOSiP BETA <- innen#9458 Carline Kár érte

-
ktommy91
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Spectrum appal tudsz váltani a profilok között, ileltve nyilván bármilyen kernel managerrel tudod babrálni.
-
gghrtz
őstag
Hello!
Feltelepítettem a MiFlashSetup-ot, de valamiért ugyanaz a problémám, mint a linkelt kollégának. Nincs a C:\Program Files(x86)-ban semmi Xiaomi mappám.

-
csiziktomi
senior tag
Helló, a KangarooX kernelt hogyan lehet állítani?
-
Ezt nem szeretik a Note 5-ösök. Már írtam a hivatalos supportnak a töltővel kapcsolatban, kértek videókat, plusz vásárlási helyet (számlát) és jelenleg ennyi a történet. Van 4/6 portos asztali Orico-m, azzal gond nélkül megy, illetve állítólag másik Tronsmarttal is. Ugreen, Aukey, Tronsmart, Blitzwolf, Orico, esetleg Rock, kb. mind olyan szinten vannak már, hogy nem ég le a töltőtől se a ház, se a telefon, mert az általános minőségük már jó.
Más: Lehet kipróbálnám én is a Masik romot, hátha kicsit pörgősebb, mint a gyári (sajna azért pár nap után érzeni a különbséget az 5S Plushoz képest), illetve érdekelnének a kimaradt kamera lehetőségek is. Viszont a Rom-ok cserélgetésében nincs sok tapasztalatom, utoljára annyit csináltam, hogy a global stable-t cseréltem a heti frissítésre az 5S Plusnál, szóval kb. 0.
Ha sikerül cserélni, akkor utána vissza lehet állni MIUI-ra gond nélkül, ha nem jönne be? (mindig a legfrissebbre, downgrade nem érdekel.) A frissítés a masik rom esetén is automatikusan töltődik vagy kézzel kell letölteni a romot és frissíteni? Ilyenkor törlődnek az app adatok? Esetleg tudna valaki egy rövid útmutatót adni a stabil gyári rom > Masik rom-ra való átálláshoz?

Bocs, ha sok hülyeséget kérdeztem, tényleg nem vagyok jártas ezekben, viszont érdekel a dolog.
-
tonyrulez
őstag
Holnap megjön a teló, és a BL nyitásig is visszatenném a Titanium Backup mentéseimet, amihez ugye root kell. Zárt BL, gyári MIUI mellett van erre lehetőség, vagy arra a 15 napra újra kell kezdjem az appok telepítését?
-
juve600
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
próbáld ki a rom-ot és meglátod
-
Departed
őstag
Tegnap megjött az én példányom is, hamar megszerettem.

Kb. minden jó rajta, egyedül a makró fotózáshoz kérnék segítséget, pl. egy közeli felirat egy tárgyon milyen beállításokkal lesz éles? És úgy egyáltalán, mik a legjobb gyári kamera app beállítások?
Köszi szépen!

-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm
Egyéb vélemény, Többiek? 
-
tonyrulez
őstag
"vagy szimplán megtagadná a flasht, merthogy hogy nem hajlandó felmenni, mert szintvisszalépés történne"
Nem értek ehhez, de hátha kiolvasható flashelés során az ARB szint, és legalább a custom ROM flashelés leállna hibával ilyenkor.
Elvileg ARB ki is kapcsolható, csak MIUI-nál ezt nem tették elérhetővé. Remélem ezt is bevezetik valamilyen formában, és 360 óra után kapunk egy ARB OFF engedélyt is.
"Google has implemented a way to disable it by default, but that option is, so far, nowhere to be found on Xiaomi devices." -
-
Sziasztok,
Töltőt szeretnék vásárolni, ami legalább két portos, amiből az egyik QC 3.0-ás, a másik nem. Milyen márkák javasoltak, amiknek nincs horror áruk? Blitzwolf, Aukey? Esetleg ettől valami olcsóbb, de megbízható? Tronsmartból, ha jól olvastam van olyan típus, amit nem szeret a telefon.
Köszönöm a segítséget

(Azért írtam ide, mert elsősorban ezt a készüléket tölteném vele).
-
Tonyk
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Azért minden esetben járd körbe jól, hogy a custom rom nem-e tartalmaz véletlenül firmware-t/ARB megkötést. A későbbiekben pedig illik majd odafigyelni a ARB4 / ARB5 / ARB n+1 szintekre, nehogy visszalépés történjen.
Őszintén szólva ez intelligensebben is megoldhatták volna, pl. visszalépés esetén dobna egy hibaüzit vagy szimplán megtagadná a flasht, merthogy hogy nem hajlandó felmenni, mert szintvisszalépés történne. De hát "könnyebb / észszerűbb" a user telefonját taccsra vágni, hadd tudja meg a hol lakik a jóisten..
-
tonyrulez
őstag
+batai15
Köszönöm szépen, sokat segítettél
Attól nem kell félni hogy visszatenném a MIUI-t, tehát ezek szerint custom ROM cserélgetésnél nem kell ARB-től tartani.Ha meglesz a telefon és a ROM csere, és nem lesz addigra sem összefoglaló, majd leírom a stock MIUI → Custom ROM (AOSiP) váltás teljes menetét.
-
Tonyk
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Kemény dió lesz itt választ kapni , sajna próbálkoztam már én is, így összeszedve nem nagyon jön válasz az ilyen jellegű kérdésekre.

0. igen
1. igen.
2. Rendszerint a clean telepítést javasolják, úgyhogy wipe, format. Bár pont a szóban forgó romnak a threadjében ez van: [link]
3. Firmware telepítés nem nagyon szokott itt emlékeim szerint szóba jönni. Arra ügyelj, hogy ARB level 4 -es romra, nehogy visszapakolj egy pl ARB 3-at. (a későbbiekben x ARB szintre ne rakj vissza x-1 ARB szintű romot)
4. Mostanában nagyon dicsérték itt a Masik ROM-ot.
5. Nem létszükség a telepítése
...
8. Arnova-t vagy MGCamera-t szoktam látni, hogy emlegetve van fórumokon.Ha megjön a teló, megnézed milyen verzió van rajta. MIUI 9 esetében ez 9.5.17-ig ARB level 3 / MIUI 10 esetében elméletileg 8.7.5-ig, de nyilván nem 10-es lesz rajta . MIUI9 esetében 9.5.19-től kezdve ARB level 4 van. Ezekre kell a téglásítás miatt odafigyelni, pl egy custom romról miui-ra visszaállás esetében
Ebben nem vagyok teljesen biztos, de majd kijavítanak a többiek:
1-es ponthoz:
ARB4-es (>9.5.17 és >8.7.5 ) MIUI-k esetében a recovery felflashelése ELŐTT, fel kell tenni egy úgynevezett dummy.img-t [link], ellenkező esetben bootloop az elmaradt művelet jutalma :fastboot flash antirbpass dummy.imgEz után mehet fel a TWRP vagy RedWolf.
-
-
dugo_
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mert azonnal felkelek a csörgésre, halálpontosan, teljes józansággal kikapcsolom az ébresztést, majd rögtön utána képszakadás és alszom tovább.
Sose szundiztattam még.Ritkán van a másodikra szükség, mert általában olyan messze rakom le a telefonom, hogy pár lépést függőleges állapotban kelljen érte sétálni, az meg felébreszt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy azóta is 4:37-en áll.
6:37-kor megnéztem, kivont belőle két órát és beragadt.
Az előző napokban a 6:30-at rendre 5:30-nak, 10:00 00:00-nak írta...Widgetek rendszerappá konvertálva, hátha segít, de az sem oldotta meg.
-
psg5
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor ok! Köszi!
-
-
psg5
veterán
Ugye rommolgatás nélkül is ki lehet hozni a kamerából a majdnem maximumot?
-
cuccos19
tag
A karc sem kellemes dolog, de én az eséstől féltem jobban, mert már volt rá példa. Maradok az üvegnél az előlapra, a kamerát meg majd meglátjuk, hogy mit ad ki a tok (az az "Autofocus" feliratos, erősebb szilikon tok egy fém ujj bedugós gyűrűvel, AliExpress és társain van belőle bőven).
-
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Hamarosan én is tulaja leszek a telefonnak, és (15nap után) első lépésem lesz lecserélni a MIUI-t egy jóféle 8.1-es ROM-ra. Összefoglaló hiányában, és mivel kommentek közt keresve is ellentmondások voltak, lenne a folyamattal kapcsolatban "pár" kérdésem. A ROM váltás elképzelésem szerint így néz ki, Note3 tapasztalatok alapján:
0. BL nyitás kérvényezés amit 360 óra után kapok csak meg
1. Red Wolf Recovery telepítés - OFFICIAL WHYRED V3.2.1-027@XDA
2. TWRP-ben Dalvik, System, Data, Cache wipe-olás. Format Data szükséges? Note3-on volt hogy kellett, mert nem engedett belépni a frissen feltett ROM, előző ROM jelszavát kérte ami semmi korábbi jelszóval nem egyezett meg.
3. Firmware telepítése. Kell-e vagy sem? Hozzászólásokban ellentmondás, mostmár nem kell, de más szerint igen, ARB-s leszel (?) stb. Ha kell, honnan? Nem találtam XDA topikot ahol rendesen össze lenne szedve, csak egy downloader-t.
4. Vélemények alapján a favorit AOSiP 8.1 telepítése - ROM Official AOSiP 8.1 whyred@XDA
5. Kernel telepítése. Szükséges? Melyik ajánlott?
6.Open GApps telepítése, ARM64 8.1 - [link]
7. Camera2API engedélyezése - ha nincs alapból engedélyezve a ROM-ban
8. Google Camera telepítése. Melyik az ajánlott a millió közül? Vagy ROM-ban van rendes GCam?Szeretném nem téglásítani azonnal, és az ARB téglásítás elég rémisztő
Illetve ha valamelyik lépés rossz, felesleges, rossz sorrendben van, javítsatok ki.
-
juve600
nagyúr
az ikon pack nevét se találom sajnos............
-
juve600
nagyúr
viszont egyik sem jó
dugo-ét importálni sem engedi a tiédet igen de amikor alkalmazni akarom akkor nem engedi,nem hitelesitett téma,ezt írja -
dugo_
veterán
-
válasz
hargitomi
üzenetére
Még csak bétának se béta csak ALFA......
kukucs ide viszont Mi MIX2S re már ott a Android MiUi PITE BÉTA
7.végén ki is próbálom mit mutat 
-
hargitomi
tag
-
natë
nagyúr
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Dark Web
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az adott telefonra illesztést esetleg ők csinálják, ami a Treble/GSI óta annyiból áll, hogy belehekkelik a buildbe a Xiaomi drivereket, letesztelik, aztán belemerge-ölik a fentről jövő változtatásokat a saját branch-ükbe. Persze ez is szakmunka, de aki androidos fejlesztéssel foglalkozik, annak ez ujjgyakorlat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

7.végén ki is próbálom mit mutat