Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mateus
senior tag
Megjött tesómnak is a Global készülék, mivel még nem volt MIUI teló a családban ismerkedek vele én is.
a MI Apps-t nem találom sehol, olvasom, hogy EU-n kívüli régiót kellene beállítani az extra témákhoz is stb.
De ha jól látom utólag nem módosítható a Mi profilon belül. Van erre vmi más megoldás? Köszi.U.i: ha jól látom elég a telefon régióját átállítani, nem kell a MI profilt, így megjelent a Témák.
Viszont a Mi Apps-t nem találom, vagy ez más elven működik? -
Ha olyat akarsz ami véd is valamit ha le ejted a telót, akkor a papír vékonyságú tokok felejtősek, azok max arra jók hogy jobb legyen a fogása a telónak(ne legyen olyan csúszós).
A bumszi vastag tokokat én sem szeretem, így esett a választás egy nagyon jó és prémium tokra IMAK SOFT TPU ez már 3.telefonomom bizonyított, viszonylag vékony de a 4saroknál van légkamra, így esésnél elég nagy az esélye hogy az ütödés nagy részét csillapítja, és mem fog törni/sérülni a teló.
És nem is lesz tőle ormótlan bumszli a teló! És adnak hozzá egy jó minőségű fóliát is a kijelzőhöz.Én az érdes feketét szoktam venni, annak nagyon jó a fogása, és jól is néz ki!
Már 1.hete megrendeltem ehez a telóhoz is, jövő7.en valószínű meg is érkezik!
-
TJLavin
tag
Sziasztok. Kinek melyik fólia vált be a legjobban? Esetleg képeket elfogadok hogy mutat a telón, köszönöm.

-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést ha alap kérdések, de rengeteg főzött romos, postázós stb. poszt van, megpróbáltam visszaolvasni/keresni.

Szóval 3S-en volt frankó email alkalmazás, ezen nincs, csak az outlook, amivel az a bajom, hogy a naptárat (céges, exchange) nem szinkronizálja. Megjeleníti, de nem szinkronizálja.
Megoldható, vagy keresnem kell másik email alkalmazást? Esetleg a gmail, mert hogy a is tud már exchange-t.Global 9.5.19.0 OEIMIFA van most rajta (xiaomishopos rendelés), miui oldalon ez van: 8.7.26 (MIUI10). Jól sejtem, hogy az enyém az utolsó MIUI9-es, és majd egyszer csak feldobja a 10-est? Nem alszok tőle rosszul, jó a 9 is, és nem kell főzött ROM sem.
Fóliával ugyanúgy szívok, mint a 4X-nél. Nem zavar, így is jó, még jobb lenne ha nem lenne vékony fehér csík körben. Gondolom a lekerekítés miatt. Ebből a szempontból a 3S tökéletes volt. Van valami tuti tipp?
Köszönöm.
ui: igen, engem is lenyűgözött a mérete, marha jó a gesztusvezérlés, és gyors meg minden, ugyanakkor most érzem milyen jól sikerült a 3S , mert azért annyira nem nagy ugrás

-
sutyi^
senior tag
Kérdezd meg a téged kiszolgáló postafiókot, nincs-e véletlenül a nevedre csomag... Lehet csak szimplán b*sznak kézbesíteni, vagy ne dobták be értesítőt.
Én is már inkább a céghez kérem a telephelyre, mert oda muszáj kihozniuk... Ha meg látom belföldi rendelesnel hogy MPL hozzá akkor is inkább csomag automatán kérem, mert különben csak az értesítő vár a postaládában, mondván hogy nem találtak otthon.
Kevés a kézbesítőjük, ki sem adják a csomagot sokszor. Csekkek mellett megkapod az értesítőt, ők meg úgy vannak vele a paraszt úgyis érte megy, mert kell neki...
-
roti86
őstag
Nem tudtok esetleg olyan tokot a telefonra, ami olyan vékony és a szélei sem magasabbak mint a gyári, de mégis masszívabb és jobban véd?
-
madrac
senior tag
Az én tokom is megjöhetne már... múlt héten üzent az Ali, hogy az országban van. Én a barna bőr berakásos változatot rendeltem. A hozzá adott gumi tok elég gagyi, de átmenetileg jó.
Néztem ezeket a full cover tokokat is, de hát az egész kemény műanyagból van, az meg max a karcok ellen véd... -
sutyi^
senior tag
No, ha minden jól megy akkor csütörtökön csatlakozom a klubhoz egy 4/64-es modellel. Gondolkoztam nagyon elég-e a 3/32, de végül úgy voltam vele hogy általában 2 évig szoktam használni egy készüléket és lehet kelleni fog a +1GB RAM.
Ali-ról rendeltem hozzá egy MOFI szövet hátuljú tokot, meg üveget. Míg ide ár sájnából addig tán jó lesz a dobozban mellékelt is.

-
-
Dinter
addikt
Vancedet hogy lehet kirakni kicsibe, mintha widget lenne? Eddig kétszer sikerült véletlen, nem tudom hogy

-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 1.4-es változata.
Changelog:
-optimized for cortex a53/a73 cpu
-smoother UI
-improved ext4 FS performance
.. see on github
Letöltés:[link](#8358) NemMo:Igen, minél magasabbra állítod annál kevésbé lövi ki az appokat.
-
prokxy
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A témák megvannak, köszönöm!

A képet úgy oldottam meg (Feleségem van rajta, az ég világoskék, de a betű fehér), hogy paint-tel tettem a felső részre egy pici szürke csíkot, így már látszik.
Lehet ciki, de máshogy nem tudtam megoldani, h a kép maradjon.

Zárolós képernyőn tökéletes, ott fekete a betű. -
-
prokxy
veterán
Megjött a telcsi, szép, nagy, tetszik
, most kezdem belakni, ami így hirtelen kérdés:
- téma van vhol hozzá? (nyelv, régió: magyar)
- azt a sávot, ahol az óra, akksi, wifi, stb van, lehet változatni vhogy a színét?
Zárolt képernyőn+menüben fekete, kezdőképen fehér a jelenlegi.
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne még, hogy neten olvastam olyan véleményt a telóról hogy a telefon bevásáróközpontokban a telefon nem talál 4G-t csak edge-t vagy GPRS-t! Ebből mi igaz? Ilyen gyenge lenne benne a modem?
Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban, mert azért én ebben kételkedek, elég hihetetlennek tűnik, mert 2018ban ez elég ciki lenne ha nagyobb épületekben nem találna normális hálózatot..
Köszönöm a válaszaitokat!
-
TJLavin
tag
Sziasztok. Itthon szeretetném megvásárolni a telefont. Lehetőleg 4/64gb és fekete vagy a fehér kék színben. Hol tudom jó helyről megrendelni ahol van készleten és nem 80e pénz?
Köszi előre is. -
törölt tag
Sziasztok. 2 SIM van a telóban, az 1. egy adatkàrtya, a 2. rendes SIM. Hogy lehetne megoldani, hogy hívàs közben is legyen netem?
-
rsuki
újonc
Ezt sajna nekem is csinálja :S Már az agyamra megy.
A másik problémám az, hogy a Chrome-ban mondjuk belépek az outlookba és ha link van az e-mailben, akkor azt csak a miuis böngésző programmal nyitja meg ahelyett, hogy a Chrome-ban nyitva egy új lapot... Nem tudjátok, hogy lehet ezt orvosolni? Apróság, de kiakaszt, mert nem szeretem a gyári böngészőt és így ide-oda ugrálok
Más: Nem tudtok valami helyet Budapesten, ahol lehet hozzá üvegfóliát kapni és fel is rakják?
-
-
natë
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem szeretem, de attól még lehet jó.
Próbáld ki [link] -
-
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerintem ez egyszerű termékpozícionálás.
Ha már ebben a kategóriában "szuper" lenne, ki venné meg a jobbat?
-
natë
nagyúr
Ez az MSM Xtended x9 rom jobb, mint az AOSiP. Fain.
-
octopus75
tag
Valahogy el lehet érni, hogy az időjárás magától frissüljön?
9.5.19.0 Stabil -
gghrtz
őstag
Nálam a 4GB-os verziónál ha minden program ki van lőve, akkor 1526MB szabad memóriát mutatott a RAM Truth nevű program. Nem vagyok egy Android bubus, de akkor a 3GB-nál nem sok maradhat szabadon. Ami mondjuk eléggé elkeserítő.
Lehet a 3GB-os verziónál érdemes lehet stock Androidra váltani, az hátha nem zabálja annyira a RAM-ot.
-
-
Goxi
tag
Na jó, ez nagyon nem vicces már!
Bármelyik alkalmazások között is váltok, visszalépve az előzőre, újra betölt az adott app.
Pl: memória tisztítás után Chrome 1 oldal megnyitva. Kilépek gmailba, vagy akár csak egy nyomorult számológépbe, visszatérve alkalmazásváltóval a Chrome-ba tölti szépen be újra az oldalt. Mindezt úgy hogy még screen off sem volt. Nem teljesen nulláról tölt, tehát az aplikáció kerete, 'fejléce' látszik, de a tartalomra várni kell legalább 3 másodpercet. Minden egyes alkalmazás megnyitásakor. Ha meg esetleg kajásabb programba akarok visszanenni az totál nulláról indul. Ez nagyon szomi így.
Fejlesztőiben a Memória optimalizálásnál próbáltam alapon és kikapcsolton is, háttérfojamat korlátozás ki van kapcsolva. Persze alkalmazások védettben, lakat rajtuk. Ok hogy csak 3gb verzió, de ez azért nagyon hervatag így, mindha fél GB lenne a ram. Tudtok segíteni mit csináljak. Nagy köszönet előre is. -
hevizms
addikt
Én csak azt nem értem,hogyha ennyire nyilvánvalóan jobb a gcam,akkor a miui fejlesztői miért nem építik bele a gyári romokba? Vagy ezt valami jogi akármi akadályozza?
-
batai15
félisten
Én most kicsit az apival szívtam, valamiért nem csipazta, meg oldottam. Mondjuk én azt hittem mindenkinek közel tökéletes, múltkor is méltattam hogy miért nem bírják végre portolni ha gyak 95%ba működik az előlapi is.
Mondom nálam ezután alap kritérium hogy gcam képes legyen.
Moz :szekptikus vagyok, pár hónap eltelt már, és ahogy olvasom, nem is nagyon feküdtek eddig rá. -
natë
nagyúr
Érdekes...nálam csak a portré bug van meg, egyébként tökéletes a linkelt port.<br/>Xiaomi.eu-n, AOSiP-en tesztelve.
@batai15: nyugi, anno az A1-et is temették GCam oldalról, pöttyös fotókat lehetett csak vele lőni. Azóta kiforrt a dolog, kicsit türelmesebbbek kell lenni.
Más : A2 portolt gyári kamera, tökéletesen működik customokon, nem is rossz a képminőség :
-
jUUh
addikt
válasz
batai15
üzenetére
Hát én nem tudom mivel vagyok elátkotva, de körülbelül vagy ellövi a képet, vagy nem... Egyébként side-by-side megnézem a képeket a miui és gcam kamerával lőtt képeket, és simán jobb a gcam, csak nem megbízható. Nálam semmiképp.
Bár sajnos ez a jövőben nem tudom fog-e változni... -
batai15
félisten
Nálam csak a az előlapi kamera nem fullos, de mind vakuval, mind hdr módban, ill portré elég nagy százalékban működik. Hátlapi pedig tökéletes még éjszaka, hdr módban is. Meg mondom őszintén hogy butaság volt mix2 eladni, ott tökeltes volt, és úgyis miui10re vártam. Egyébként miui10re még nem nagyon vannak témák ugye? Amúgy eddig szinte perfekt az utolsó eu rom.
Moz: én aosipről jöttem, nem flasheltem miuit előtte.
Még a belső memória is meg maradt. -
jUUh
addikt
Szerintem jól gondolod, igen.

Viszont 9.5.17.0.-s Global Stable-n ktommy91 kernelével nekem a GCAM amit küldtél ugyanolyan bughalmaz, mint eddig akármelyik port, amelyiket próbáltam...
Néha el-ellő 1-2 képet, de annyira megbízhatatlan, most például folyamatosan crashel, nem lövi el a képet, fekete a kép, homályos, nem menti el a DNG-t.... Akkor a portrémód is elég megbízhatatlan, ugyanarról a tárgyról lőtt képen a MIUI sokkal agresszívabban mossa el a hátteret, míg a GCAM szinte alig. Számomra közel se jó még ez a GCAM... Nem tudom már hány portot, verziót, beállítást megpróbáltam különböző ROMokon, de mind xar volt... 
-
natë
nagyúr
Jól gondolom, hogy Note-on is ugyanaz a szitu, mint korábbi készülékeken, hogy ha customról customra váltok, elég a tiszta telepítés, nem kell előtte fastboot miui-t flashelni?
-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére

-
WhiteWalker
nagyúr
Ahhoz hogy a gcamot használjam , ahhoz kell ugye a camera2api-t engedélyezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, most kezdem belakni, ami így hirtelen kérdés:

![[link] [link]](https://www1.wi.to/Hyb8CA.th.jpg)

Néha el-ellő 1-2 képet, de annyira megbízhatatlan, most például folyamatosan crashel, nem lövi el a képet, fekete a kép, homályos, nem menti el a DNG-t.... Akkor a portrémód is elég megbízhatatlan, ugyanarról a tárgyról lőtt képen a MIUI sokkal agresszívabban mossa el a hátteret, míg a GCAM szinte alig. Számomra közel se jó még ez a GCAM... Nem tudom már hány portot, verziót, beállítást megpróbáltam különböző ROMokon, de mind xar volt...